lokakuu 06, 2024, 08:18:59 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Whiljelyä vuonna 2014..

Aloittaja Whili, syyskuu 25, 2013, 14:01:29 ip

« edellinen - seuraava »

Whili

Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - lokakuu 26, 2014, 18:24:06 ip
Otatko tosiaan siemenet pois kaikista  :o........
Itse peraan vain pubeista siemenet pois, pääasiassa hapatukseen ja soseisiin menevistä.
Olen hyvällä ruokahalulla syönyt kyllä pubejenkin siemenet, tosin en pureskele niitä.
Jep  :)  Eikä tuo nyt niin iso homma ole ainakaan baccoissa ja muissa sileissä podeissa.
Ja saahan tuosta mukavasti siemeniä talteen esim ketjukirjeitä varten. Kaikkia siemeniä en poista, mutta ne jotka sovulla lähtee.
Suurin osa menee kuivuriin ja jauheeksi niimpä en kaipaa mukaan mauttomia siemeniä enkä polttavia siemenkiinnikkeitä.

Whili

Tänään kuivausvuoron saivat Brasileiro marimbondo ja Belize red  ..ja ilman siemeniä  ;)
BM yllätti todella positiivisesti pehmeällä poltteella ja herkullisella maullaan. Varma valinta ensi kaudelle mikäli chinencejä kasvattelen.
BR taas huumasi tuoksullaan. Ensimmäinen podi halki ja oli aromit kohdallaan. Tämä kasvi on sitä tulisempaa versiota. Ihan ok, mutta
ehkä hieman liikaa poltetta. Kasvi toki asustelee vielä kellarissa ja mikäli selviää, niin saa olla seinustalla ensi kesän.

Whili

Jokunen Aji Fantacy jäi kuivurin kyydistä ja meni pakastimeen. Kivasti olivat raakileet kypsyneet sisällä, toki maku on parempi noissa
auringossa kypsyneissä, mutta kun kaikki eivät ehtineet  :(  Viellä olisi pubet ja jokunen chinence odottelemassa käsittelyä.
Kellarissa tuntuvat pubet viihtyvän, muut ovat vielä kuoleman rajamailla  :-\  kattellaan mitä jää käteen. Elukoita ei ole viellä näkynyt,
mutta kyllä niitä siellä lepäilee. Myrkyt valmiina heti kun jotain näkyy.

Whili

Pubettaiskohan tänään sev verran, jotta sais loput pötkylät ämpäriin happaneen  ???
Voishan tuota kokeilla   :D  ..ja onhan se parempi vaihtoehto kuin bioastia  ...ja voihan ne sinne sitten myöhemminkin laittaa  ;D

Whili

Kyllä sitten pubetti  ;D



4,8kg pubeja meni happaneen. Kuivuri meni säilöön ja kiljupönttö muutti kylppäriin  8)



Noille pitäis vielä löytää paikka..  :( >:(  ...vaan ei enään jaksais..

narttu

Mulle mahtuu kyllä ja jaksan perata sekä kuivattaa 8) Älä ainakaan mihkään biojätteeseen viskaa. >:(
"Sometimes you have to be a bitch to get things done." <br />― Madonna

Whili

Viikko odotettu pulputtelua  >:( >:( >:(

Eilen meni lisää hapankaalta sekaan ja ehkä vielä lorauttelen heraa kyytiin. Jos ei kohta ala mourunta, niin....

Huru-ukko

Lainaus käyttäjältä: Whili - marraskuu 14, 2014, 07:58:35 ap
Viikko odotettu pulputtelua  >:( >:( >:(

Eilen meni lisää hapankaalta sekaan ja ehkä vielä lorauttelen heraa kyytiin. Jos ei kohta ala mourunta, niin....

Jos ei ala käymään, odottele niin kauan että joko käy tai menee pilalle. Ihme touhua tuo takarajojen asettelu  ;) ;D....
Pilalle mennyt satsi maistuu myös sille, ja näyttääkin. Oletko kertaakaan maistanut sitä vielä?.

narttu

Narttu on nyt vienyt Whililtä tuhkatkin pesästä. :o
"Sometimes you have to be a bitch to get things done." <br />― Madonna

Whili

Lainaus käyttäjältä: narttu - marraskuu 14, 2014, 13:29:07 ip
Narttu on nyt vienyt Whililtä tuhkatkin pesästä. :o
Ei pidä paikkaansa. Jätin itselleni neljä Fariaa  ;D

narttu

ookkona whilhelmi ruukannu kostuttaa noita savustuspuruja? Sokeria kuulemma laitetaan sekaan, isot pojat kerto, ne kellä on ne henkselitkin. ;)
"Sometimes you have to be a bitch to get things done." <br />― Madonna

Huru-ukko

Kalan savustuksessa käytetään sokeria (mm.silakka) ihan loppuvaiheessa antamaan kaloille "myyvä" kuparinen ulkoasu......
Voi käyttää varmaan kaikille muillekkin kaloille joilla on nahka päällä.

Minun tietoni jää tuohon, mahdollista voi toki olla että sitä käytettäisiin sitten maunkin takia, tms. vastaava syy.


Whili

Lainaus käyttäjältä: narttu - marraskuu 14, 2014, 15:53:43 ip
ookkona whilhelmi ruukannu kostuttaa noita savustuspuruja? Sokeria kuulemma laitetaan sekaan, isot pojat kerto, ne kellä on ne henkselitkin. ;)
En oo ruukannu itte savustella. Ne isot pojat kellä on ne henkselit, niin on hoitanu hommat.
Suurin osa kylmäsavustaa, mutta on muistaakseni joku lämminsavustanutkin..  ??? Tulee lötköa tavaraa, mutta eihän se haittaa kun piirakkaan menee.
..Vai meinaakko savustaa koko piirakan ??  8)

narttu

Just luin noita savustus topiceja ja huomasin että niitähän savustellaan vuorokausi tolkulla, aattelin jotain tuntia tai kahta, mutta en kyl tuolla pakkasessa seiso montaa vuorokautta. :o Kesällä ehkä vois sit koklata, ei nyt talvella. (menee piirakka jäähän) :-\
"Sometimes you have to be a bitch to get things done." <br />― Madonna

Whili

Lainaus käyttäjältä: narttu - marraskuu 14, 2014, 16:10:03 ip
...en kyl tuolla pakkasessa seiso montaa vuorokautta. :o Kesällä ehkä vois sit koklata, ,ei nyt talvella. (menee piirakka jäähän) :-\

Istu styroksin päällä  ;)

Whili

Kellariin kuuluu hyvää ja huonoa. Pubet tuntuvat viihtyvän ja tekevät uutta vartta  :) ja Pimenta Barro de Ribeiro ei tunnu millään kuolevan  :(
Mutta HBL sweeteistä toinen ainakin taitaa olla menetetty, eikä toinen oikein kukoista  :( >:(  ..ja Belize red...    8)
Sisällä viihtyvät yksi HBLs ja SD haba vanhus, eikä hirveästi ole ylimääräistä elämääkään näkynyt (kop kop) ..olisikohan tuo "MSL" tehonnut jauhiaisiin  ::)

Whili

Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - marraskuu 14, 2014, 10:45:42 ap
Lainaus käyttäjältä: Whili - marraskuu 14, 2014, 07:58:35 ap
Viikko odotettu pulputtelua  >:( >:( >:(

Eilen meni lisää hapankaalta sekaan ja ehkä vielä lorauttelen heraa kyytiin. Jos ei kohta ala mourunta, niin....

Jos ei ala käymään, odottele niin kauan että joko käy tai menee pilalle. Ihme touhua tuo takarajojen asettelu  ;) ;D....
Pilalle mennyt satsi maistuu myös sille, ja näyttääkin. Oletko kertaakaan maistanut sitä vielä?.
Happamuus kohdillaan, ph 4.0. Eli kaippa se siitä sitten tekeytyy.
Sitä vaan kun tottui kotiviiniaikoina vähän rieppaampaan meininkiin noiden kuplien suhteen..

Ei ole maistettu, mutta haju on miellyttävä ja maku testataan parin viikon päästä  :D

Whili

Ulkowhiljely on tältä kaudelta virallisesti ohi  :)  Kasvari peitelty ja taputeltu talviunille.
Kellarissa karanttenissa olevat pubet on vielä hengissä ja tuo perskuleen PBdR  >:(

Viime kaudesta kokemusrikkaampana katselen joka päivä tarkkaan noita talvehtijoita ja väijyn kirvan poikasia. Vielä ei ole näkynyt..
Oli se vaan melkoinen sota jonka pien'whiljeliä taisteli runsaslukuista kirva-armeijaa vastaan ja voitti.  Heh, melkoista talvisotameininkiä   ;D
Ehkä tuo TML-ihmeaine, jolla sain ansarijauhiaisten hyökkäyksen kukistettua tehoaa myös kirvoja vastaan, mikäli sellaisten munia jossain olisi.

..Joten tarkkailkaa rehujanne, ennenkuin on myöhäistä !!

Miquel

Lainaus käyttäjältä: narttu - marraskuu 14, 2014, 15:53:43 ip
ookkona whilhelmi ruukannu kostuttaa noita savustuspuruja? Sokeria kuulemma laitetaan sekaan, isot pojat kerto, ne kellä on ne henkselitkin. ;)


Sokeri on sellainen, millä vaikkapa kalan pintaan huijataan sellainen nätti kullanruskea väri. Ei siillä oikeasti mitään tarvetta ole muuhun kuin epävarman savustajan egon pönkitykseen.  :D

Kostutus on monisyinen juttu joka kait riippuu vähän ja kiikun kaakun, osimoilleen niin että jos ei haluta purujen palavan liian nopeasti niin silloin ne on järkevää kastella. Jos lämmitystehoa voi säädellä niin silloin pidän tuota tarpeettomana.
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

Whili

Hieman jäi projektista tällekkin vuodelle  :D

Tulipa fantastiset aromit sieraimille kun noita karkkilaatikoita availin.
Ja samalla nihkeästi alkanut kausi sai uutta puhtia hurjat satohaaveet mielessä  ;)

..nii että tällästä...



Ja kyllä ei voi kuin kehua tuota Krupsin kahvimyllyä !! Hieman rocotot takkuaa, varsinkin savustetut, mutta muuten kaikki menee komiasti läpi
ja jälki on tasalaatuista. Kympin ostos  :D  Suurimmat aivastelut tuli vehkeitä käytön jälkeen pestessä. 
Paljon ei jauheita tullut, mutta onhan noita viimmevuotisiakin runsaasti jäljellä, niin että paljoa en tarvikkaan.
Mutta jauhoin pois silmistä, menevät meinaan aikaslailla pienempään tilaan noin  8) 
..ja mahtuu taimia enempi pöydälle missä nuo karkkipurkit olivat pölyttymässä  ;)