tammikuu 10, 2025, 13:18:41 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Jalapenon savustaminen?

Aloittaja nooras, helmikuu 02, 2014, 15:01:05 ip

« edellinen - seuraava »

nooras

Onko kukaan testannut tehdä itse chipotle kastiketta? Miten jalapenoa savustetaan.? Käytössä ois semmonen avotuleen tai hiilen päälle laitettava kalan savustuspönttö. Onnistuiskohan sillä? Kesää odotellessa!

Jani M

http://bbq.about.com/od/fruitandvegetables/ss/aa100607a.htm

Tuossa yksi tapa. Chipotle kaiketi alunperin savustetaan ja kuivataan ihan kytösavulla. Eli ei varsinaisesti lämminsavustusta, eikä kylmäsavustusta.

Kalan savustuspöntössä todennäköisesti poltat chilisi, joten varaudu pettymykseen, mikäli kokeilet.

wille

Lainaus käyttäjältä: Jani M - helmikuu 02, 2014, 20:08:54 ip
Kalan savustuspöntössä todennäköisesti poltat chilisi, joten varaudu pettymykseen, mikäli kokeilet.


Ja saat Jalapeñoihisi mukavan kalaisan maun. Kylmäsavustus lienee helpoin lähestymistapa.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

ecoist

Hyvin on onnistunut tuolla perinteisellä kuumasavupöntölläkin. Tuoreet kokonaiset chilit ladoin vaan ritilälle ja pönttö kaasugrilliin. Kalan savustuksessa käytettävää sokeria ei kannata laittaa, muuten tulee tahmasia chilejä. Tarpeeksi lyhyen aikaa kun savustelee niin ei pala. Kokeilemalla varmasti selviää kuinka kauan niitä kannattaa pitää siellä.

Kylmäsavustus ehkä toimii paremmin mutta helpommin lähestyttävä se ei ainakaan ole. Kylmäsavustimet on kalliita ostaa tai jos rakentaa itse tarvitaan rakentelutaitoja jne. Suosittelisin testaamaan ensin kuumasavustusta.

wille

ProQ ja Savusampo ainakin ovat mielestäni varsin huokeita. Vanhoja jääkaappejakin saa noutohintaan. Muiltakin osin ihan lähestyttävissä meille maallikoillekin, kylmäsavustus.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Huru-ukko

maaliskuu 18, 2014, 18:16:15 ip #5 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 18, 2014, 18:18:17 ip käyttäjältä Huru-ukko
Savu-Sampoa myy mm. Chilitarvike, joka on hyvä apu kylmäsavustuksessa. Tinakolvistakin sellaisen väsää.
Helpoin kun pistää savupöntön pohjalle savustukseen tarvittavan puun ja kolvi siihen päälle.
PP:n viime vuoden päivyrissä on säilyketölkki/tinakolvi kombinaatio esitetty kuvan kera.

Itse savustelin syksyllä molempia käyttäen yhtäaikaa vanhassa kirjahyllyn alakaapissa, johon tein verkosta hyllyt ja palamaton materiaali alahyllylle....

Mahdollisen hajuhaitan takia chileissä, en niitä laittanut jääkaappiin kylmäsavustumaan, koska se on ollut kalojen savustamiseen.

Älä savustele kuumana. Osta jtn muuta puuta kuin leppää savustukseen. Omenapuuta on kehuttu luumupuun ja tammen ohella.

MadDog

Tää Smokai on ollut ihan lyömätön peli kylmäsavustukseen, suosittelen! Ainoa ongelma on sen hankinta, itse tilailin sen Uudesta Seelannista :)

http://www.smokai.com

- MadDog -

PP

Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - maaliskuu 18, 2014, 18:16:15 ip
Savu-Sampoa myy mm. Chilitarvike, joka on hyvä apu kylmäsavustuksessa. Tinakolvistakin sellaisen väsää.
Helpoin kun pistää savupöntön pohjalle savustukseen tarvittavan puun ja kolvi siihen päälle.
PP:n viime vuoden päivyrissä on säilyketölkki/tinakolvi kombinaatio esitetty kuvan kera.


On siitä jo muutama vuosi kun esittelin kolvivirityksen. Tuuletin kannattaa laittaa kylmäkennon eteen eikä tuolla tavalla alas. Systeemin etu on nopea ja tehokas savuntuotto, mutta sitä joutuu täyttämään 3-4 tunnin välein. Kahdella kolvilla ja parilla ajastimella saa savua yön yli.