heinäkuu 08, 2024, 06:15:58 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


NPhoBiazin kausi 2014

Aloittaja NPhoBiaz, helmikuu 07, 2014, 21:21:34 ip

« edellinen - seuraava »

Whili

Lainaus käyttäjältä: NPhoBiaz - lokakuu 09, 2014, 19:07:22 ip
Noita näyttäis kypsyvän kohta aikamoinen kasa, joten pitäis keksiä tapa hävittää ne myös. Mietiskelin, että chilivodkaa voisin ainakin tehdä. En tiedä aiheesta juuri mitään, mutta selvittelin asiaa. Ilmeisesti sopiva määrä chilejä puolitettuina muhimassa vodkan seassa viikon verran antaa hyvän tuloksen..? Ehkä. :D Ei auta kuin kokeilla. ;)
Eikös ne siellä teilläpäin popsi noita ihan huikopaloina kuumuutta vastaan  8)

NPhoBiaz

Lainaus käyttäjältä: Whili - lokakuu 09, 2014, 20:25:31 ip
Eikös ne siellä teilläpäin popsi noita ihan huikopaloina kuumuutta vastaan  8)


Täällä Pohjois-Vietnamissa käytetään vähemmän chiliä, koska on "viileää" verrattuna maan eteläosiin. :D Vietnam kun on siis pitkä maa pohjois-eteläakselilla:



Mutta kyllä nuo täälläkin chiliä ruokaan tykkäävät laittaa ihan kiitettävästi. 8) En tosin tiedä, miten kesäaikaan sitten. Nythän on syksy, ja lämpötila on heille juuri sopiva, 30-35 astetta joka päivä. Heinäkuussa voi olla täällä aika tukalaa, kun lämpötila on sen 40-45.
Syksyn myötä vaatetuskin alkaa paikallisilla lisääntymään, eli 30 asteessa noin kolmasosa porukasta pitää pitkähihaisia päällä liikkuessaan ulkona iltaisin. :D Kaikkea sitä.

joseplluissans

Lainaus käyttäjältä: NPhoBiaz - lokakuu 10, 2014, 04:22:26 ap
Lainaus käyttäjältä: Whili - lokakuu 09, 2014, 20:25:31 ip
Eikös ne siellä teilläpäin popsi noita ihan huikopaloina kuumuutta vastaan  8)


Täällä Pohjois-Vietnamissa käytetään vähemmän chiliä, koska on "viileää" verrattuna maan eteläosiin. :D Vietnam kun on siis pitkä maa pohjois-eteläakselilla:



Mutta kyllä nuo täälläkin chiliä ruokaan tykkäävät laittaa ihan kiitettävästi. 8) En tosin tiedä, miten kesäaikaan sitten. Nythän on syksy, ja lämpötila on heille juuri sopiva, 30-35 astetta joka päivä. Heinäkuussa voi olla täällä aika tukalaa, kun lämpötila on sen 40-45.
Syksyn myötä vaatetuskin alkaa paikallisilla lisääntymään, eli 30 asteessa noin kolmasosa porukasta pitää pitkähihaisia päällä liikkuessaan ulkona iltaisin. :D Kaikkea sitä.

Ilmankos ne on niin pieniä, kuivuneet kasaan...
Bassoa länkyttävä chilinsyöjä Tampereelta.

NPhoBiaz

Nyt on 4kpl mysteerin podeja halkaistu ja laitettu lillumaan vodkapullon sisään. Kauankohan niiden pitäisi antaa olla siellä? :D

Huru-ukko

Lainaus käyttäjältä: NPhoBiaz - lokakuu 12, 2014, 04:21:21 ap
Nyt on 4kpl mysteerin podeja halkaistu ja laitettu lillumaan vodkapullon sisään. Kauankohan niiden pitäisi antaa olla siellä? :D

Niin kauan että on sellaista jota haluat..... ::)

NPhoBiaz

Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - lokakuu 12, 2014, 09:06:24 ap
Lainaus käyttäjältä: NPhoBiaz - lokakuu 12, 2014, 04:21:21 ap
Nyt on 4kpl mysteerin podeja halkaistu ja laitettu lillumaan vodkapullon sisään. Kauankohan niiden pitäisi antaa olla siellä? :D

Niin kauan että on sellaista jota haluat..... ::)


Eli välimaisteluiden kautta mennään. ::) Lähinnä ehkä mietityttää tuo että koska chilit alkavat mennä huonoksi siellä ja tehdä pahaa sivumakua. Ja jostain luin, että alkoholi pilkkoo kapsaisiinimolekyylejä, jonka perusteella X ajan kuluttua polte alkaa katoamaan...

Huru-ukko

lokakuu 12, 2014, 22:49:55 ip #266 Viimeisin muokkaus: lokakuu 12, 2014, 22:51:30 ip käyttäjältä Huru-ukko
Olen 1,5l. pulloihin kossua pistänyt 2 pussia hot Turkis Peppereitä. Sitten lisännyt 1-3 Nagaa lohkoina 4 osaan jaettuina sekaan.....
Näin kolmannen vuoden ja useamman pullon jälkeen tuntuu että juuri tämä 2 Nagan ja kolmen viikon kypsytyksen jälkeen tämä olisi se oikea...
Asia on varmistettava jatkotutkimuksilla  :o.....

NPhoBiaz

Okei, tuo 4 mysteeriä taitaa olla aika lailla alimitoitettu. :D Laitetaan lisää! ;)

joseplluissans

Lainaus käyttäjältä: NPhoBiaz - lokakuu 12, 2014, 09:48:52 ap
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - lokakuu 12, 2014, 09:06:24 ap
Lainaus käyttäjältä: NPhoBiaz - lokakuu 12, 2014, 04:21:21 ap
Nyt on 4kpl mysteerin podeja halkaistu ja laitettu lillumaan vodkapullon sisään. Kauankohan niiden pitäisi antaa olla siellä? :D

Niin kauan että on sellaista jota haluat..... ::)


Eli välimaisteluiden kautta mennään. ::) Lähinnä ehkä mietityttää tuo että koska chilit alkavat mennä huonoksi siellä ja tehdä pahaa sivumakua. Ja jostain luin, että alkoholi pilkkoo kapsaisiinimolekyylejä, jonka perusteella X ajan kuluttua polte alkaa katoamaan...

Miten ne sitte on vuosienkin jälkeen juotavia (=tulisia) ne chilihunajavodkat mitä on venäjänmaalta tullu ostettua?  ???
Bassoa länkyttävä chilinsyöjä Tampereelta.

NPhoBiaz

Lainaus käyttäjältä: joseplluissans - lokakuu 14, 2014, 09:42:21 ap
Miten ne sitte on vuosienkin jälkeen juotavia (=tulisia) ne chilihunajavodkat mitä on venäjänmaalta tullu ostettua?  ???


Niin, hyvä kysymys. :D Luin sen täältä. Lainaus kyseisestä postauksesta:

LainausMun tuliliemestä hävis kaikki polte ku oli puolisen vuotta unohtuneena jääkaappiin... Vappuna se oli aika äkästä tavaraa. Muutamat punaset habanerot silppusin 3,5 dl Magic Ice pulloon ja väriä antamaan lemon droppi pitkittäin halkastuna ja eri kypsyysasteisia bolivian rainbow'n hedelmiä kokonaisena kellumaan. Pari viikkoa se muhi ennen maistamista.

Alkoholihan siis pilkkoo kapsaisiinmolekyylejä, vaan ei hetkessä tietenkään.

Jani M

Nagaviina ainakin pysyi ihan jämynä sen vuoden ajan, mitä se oli hyllyssä.

NPhoBiaz



En tiedä, mutta hyvää tuosta tulee! Lisäsin 3 podia sekaan kun kypsyivät, ja maistoin hörpyn samalla korkinavauksella. NAM! ;D

0lli

Tuota pitää kyllä itekin kokeilla, jigsawia olis puskassa kypsänä  ;D
If you want to be happy for a lifetime, be a gardener.

joseplluissans

Lainaus käyttäjältä: NPhoBiaz - lokakuu 14, 2014, 17:51:42 ip


En tiedä, mutta hyvää tuosta tulee! Lisäsin 3 podia sekaan kun kypsyivät, ja maistoin hörpyn samalla korkinavauksella. NAM! ;D

Saattaa vaan tulla päänsärkyä halvasta kolkytvolttisesta vodkasta :D Oisit panostanu tuontikamaan ;)
Bassoa länkyttävä chilinsyöjä Tampereelta.

NPhoBiaz

Lainaus käyttäjältä: joseplluissans - lokakuu 15, 2014, 09:52:51 ap
Saattaa vaan tulla päänsärkyä halvasta kolkytvolttisesta vodkasta :D Oisit panostanu tuontikamaan ;)


Kappas, kiinnitit asiaan huomiota. ;) Joo eli siis tarkoitus oli tehdä tämä ensimmäinen kokeilu halpaan paikallisvodkaan, kun en ole aiemmin chiliviinaa tehtaillut. Eipähän tee niin pahaa kaataa sitten viemäriin, jos tulee järkyttävän makuista. :D Tuo pullo maksoi huikeat 70 senttiä. Jos tuo onnistuu ja oikea chilin määrä löytyy, laitan seuraavan erän muhimaan Japanilaiseen laatukamaan. ;)

NPhoBiaz

Alkaa tuo chili voimaan vähän heikommin, kun en ole vieläkään sitä lannoitetta löytänyt. Aurinkoakin se on saanut nyt uudessa kämpässä huonosti. Alkaa pikkuhiljaa lehtiä ja raakoja podeja tippumaan. :-\ Eikä nyt ole aikaakaan juuri alkaa sitä sen suuremmin hösäämään. Koitan saada sen kypsyttään mahdollisimman monta podia ja tyydyn loppumatkan ostelemaan marketista annuumeja. :D

NPhoBiaz

VARKAITA!!! >:( >:( >:(

Nostin eilen illalla chilipuskan ulos, jotta se saisi vähän auringonvaloa. Tänään aamulla koko puska oli poissa. :'( :'( :'( Joku sydämetön ja kylmä ihminen vei sen mennessään. Se oli sisäpihalla aivan ovemme vieressä. Siihen loppui chilinkasvatus Vietnamissa. Noin 100 raakiletta siinä oli kiinni...

Tämän verran kerkesin satoa perkaamaan pakkaseen:





Suurimman osan noista siemenistä laitan nyt sitten kiertoon. Koitan metsästää myös muita lajikkeita täällä ollessani. Että pistää vihaksi tollanen. >:( Kaiken kukkuraksi CHILI EI MAKSA TÄÄLLÄ PERKELE KUN EURON KILO, MIKSI V****SSA MENET PÖLLIMÄÄN TOISEN PUSKAN!!!1! >:( :'(

joseplluissans

Vieras maa, vieraat tavat. Nyt sit nuuskimaan naapurien ikkunalaudoille...
Bassoa länkyttävä chilinsyöjä Tampereelta.

Huru-ukko

Siellä muistellaan lämmöllä  suomalaista, joka lahjoitti puskan köyhälle perheelle  :o :).

NPhoBiaz

HÄHÄHÄHÄHÄHHÄHÄHHÄHÄÄÄHÄÄÄÄÄ!!!!! ;D ;D 8)

Arvatkaas kuka löysi chilipuskansa!! Ja lunasti sen takaisin. 8)
Se OLI oman pihan väkeä! Vastapuolen talon pervekkeella näin pilkottavan tutunnäköisen latvan. Hain bambutikkaat ja kiipesin katsomaan, kasvista ei voinut erehtyä. Lehtiä siinä ei enää montaa ollut, mutta rungon muoto paljasti yksilön samaksi. Vaimon avustuksella raahasin puskan parvekkeen kaiteen yli tikkaita pitkin omaan kämppääni. ;) Varas ei ollut kerinnyt vielä keräämään satoa, joten podeja on kypsänä varmaan 40-50. Perkailen ne ja otan siemenet talteen. Kyllä nyt oikeus voitti! 8)