heinäkuu 03, 2024, 08:23:56 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chipotle tabaa Helsingistä !

Aloittaja Jassu, syyskuu 20, 2005, 18:04:47 ip

« edellinen - seuraava »

Jassu

Tästä oli puhetta jo tuolla "haba taba"-topicissa mutta annetaan nyt hieman paremmin näkyvyyttä.

Eli chipotle tabascoa saa nyt Behnfordilta (
http://www.behnfords.com/) Helsingin WTC Plazasta.
Kokoa pullolla on 148 ml (norm tabascopullo 57 ml) ja hintaa oli 7e (taisi olla aika tarkalleen).

Myyjää nauratti kovasti kun hipsin tiskille ton pullon kanssa, tänään kuulemma oli käynyt jo ainakin 5 asiakasta tuota samaa ainetta hakemassa - kerroin että tieto leviää netissä chili-ihmisten kesken :D

Mun mielestä todella hyvää soosia, ei tulista mutta mukavasti savunmakua jne. Hieman toki tabascomaisesti etikka tulee läpi mutta silti kelpo tavaraa.

Behnfords vaikutti ihan mukavalta putiikilta, lisäplussaa kauppa saa todella kauniista myyjäneitosesta :)
Jassu @ chilit.net
Suomen Chiliyhdistys ry:n jäsen #028

Horst

Mä kävin tänään, joku oli kuulemma ostanut seitsemän pulloa kerralla :)

JuAn

LainausBehnfords vaikutti ihan mukavalta putiikilta, lisäplussaa kauppa saa todella kauniista myyjäneitosesta

-Jassulla se on aina mielessä  :lol:

Kävin myös tänään hakemassa pullon Chipotlea. En oikein tiennyt pitikö asioida suomeksi vai englanniksi, kun edellinen asiakas ja myyjät keskenään puhuivat englantia... mutta suomella pulloni sain.

On muuten ihan omaa hommaansa tämä Chipotle. Ensimmäisellä lusikallisella mieleeni tuli lapsuuden käynnit navetassa ja sen haju. Sitten erottui jo ehkä vähän HP-sauce tyyppinen maku ja sieltä takaa se Tabascon maku. Varmasti hyvä marinointi kastike lihan kanssa!

Edit: Kovin on kyllä kallista tavaraa. Tabasco Country-storessa pullo maksoi 2,65$ ~ 2,20€, joten Behnfords ottaa mukavan siivun välistä. Minkäs teet kun on liikkeellä tämän suhteen monopoliasema.

Jassu

Lainaus käyttäjältä: "JuAn"Edit: Kovin on kyllä kallista tavaraa. Tabasco Country-storessa pullo maksoi 2,65$ ~ 2,20€, joten Behnfords ottaa mukavan siivun välistä. Minkäs teet kun on liikkeellä tämän suhteen monopoliasema.

Nojaa, kaikki on suhteellista. Köyhälle kaikki on kallista ;)

Muttajuu, maksaahan esim Haba Tabakin stockalla 2.95e / plo ja on puolta pienempi leka. Tuohonkun vertaa niin ei enää tunnukaan niin älyttömän kalliilta vaikka toki normaaleja maustelitkuja hieman hintavampaa onkin :)
Jassu @ chilit.net
Suomen Chiliyhdistys ry:n jäsen #028

Veitikka

Kävin sitten eilen kyselemässä lisää Chipotlea, mutta oli kuitenkin päässyt loppumaan kyseinen tuote Behnfordilta. Kertoivat, että parin kuukauden sisään tulee uus lasti. Onneksi edellisviikolla ostamassani pullossa on tavaraa vielä jäljellä...  
Lupailivat muuten BeefJerkyä myös seuraavaan lastiin.
Taitaa olla aika namia ?

svalli

Lainaus käyttäjältä: "Veitikka"
Lupailivat muuten BeefJerkyä myös seuraavaan lastiin.
Taitaa olla aika namia ?


Jerky voi olla tosi hyvää ja kunnolla maustettua tai sitten se on vaan suolaista ja sitkeää. Riippuu aikalailla tekijästä ja mausteseoksesta.
Itse tykkään Jack Linksin Beef Steakista, mika on mureampaa kuin perinteinen jerky.
http://www.linksnacks.com
Ei reisuus rikastu, mutta viisastuu...

(thietavu as guest)

Muistan jenkkilässä löytäneeni aivan taivaallisia chilijerkyjä sieltä täältä, Kaliforniasta, Atlantasta ja välillä muualtakin... nam! :-)

Tyyristä tavaraa vain oli jo paikan päällä, eli en uskalla arvaillakaan noiden hintaa täällä härmässä... :(

Joku saisi alkaa valmistaa moista suomessakin, jollei muuten niin vaikka poronlihasta... Tosin, silloin sitä vasta hintaa taitaisikin tulla.

Janne

Lainaus käyttäjältä: "(thietavu as guest)"
Joku saisi alkaa valmistaa moista suomessakin, jollei muuten niin vaikka poronlihasta... Tosin, silloin sitä vasta hintaa taitaisikin tulla.


Tallinnasta ja laivoilta saa ja nyt näköjään myös netistä tilaamalla todella kohtuullisilla postikuluilla vaikka itse tuote aika tyyristä onkin:

http://www.beefjerkysnacks.com/beef_jerky.html

nuo ovat toinen toistaan herkullisempia!
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Jonne

noita taisin nähä rautatieaseman spar:issa.. sielä alakerrassa:o

miikkah

Noita saa myös Iso-Roobertinkadun K-Marketista.
Vegenä en luonnollisestikkaan ostanut mutta, tiedoksenne...

svalli

Nyt menee kylla jo hehkuttelun puolelle.  :P
Piti just asken kayda hakemassa ukolle lisaa retkeilyvalineita ja samalla nappasin pussillisen Jack Linksin Jalapeno jerkya. Johan oli sopivasti maustettu; poltetta niin etta se tuntuu, mutta ei yhtikas liikaa. 103g pussilla oli hintaa $3.99.

Pitaa kai taas viritella oma jerkytuotanto kayntiin, kun on jo kunnon mausteetkin omasta takaa. Toivottavasti ukkoani onnistaa kaurismetsalla viikonlopun aikana, niin saan taatusti tuoretta lihaa jerkya varten.
Ei reisuus rikastu, mutta viisastuu...

Amd

sä et svalli voi tietääkään kuinka kateudesta vihreenä luen sun juttujasi..... :shock:
hyvä kun jauhelihaa saa täältä vaasasta...
kun tulet lomille, ota ihmeessä maistiaiset mukaan  :)

Aji Inferno

Niin, täällä suomessakin, hirvenmetsästysperinteineen, olisi periaatteessa mahdollista tehdä millaisia tuollaisia herkkuja hyvänsä...

Täällä vain ei olla vielä keksitty sitä, että lihaa voidaan maustaakin. ;)

Nuo jerkyt, muuten, eivät ole mikään amerikkalainen yksinoikeus. Olen löytänyt niitä myös aasiasta, mm. Singaporesta ja Kiinasta. Tuolloin idea on sama, mutta menetelmä täysin erilainen. Esim. singaporelainen makeaan chiliin kastettu kuivaliha oli jokseenkin taivaallista... Jos sitten taas kerran kallistakin.

JartsaP

Lappilaiset työkaverit vetivät ryyppyiltoina jonkinlaista kuivalihaa "snacksina", luulisin että se oli poroa mutta saattoihan se olla nautaakin. Tosi suolaista se oli, ja muistaakseni pitivät sitä vielä pakastimessa (olisi se varmaan säilynyt kuivattuna ja suolattuna huoneenlämmössäkin). Niin ja viinaa ne joivat sen päälle ihan reilusti, enpä ole moisia ryyppymiehiä muita tavannut. No chiliä tai mitään "ylimääräisiä" mausteita niiden lihoissa ei ollut, mutta "suolaa niin paljon kuin sulaa".

svalli

Lainaus käyttäjältä: "Amd"hyvä kun jauhelihaa saa täältä vaasasta...

Eikos siella olekkaan sikanautaa ja valmiiksi "suomalaiseen makuun" marinoitua prosessipihvia ja oranssissa limassa uivaa kanaa joka marketissa? Edellis kesana veli haki jostain lihakaupasta kunnon harkaa ja kylmasavuhevosta. Muistaakseni kauppa on jossain Kotirannan suunnassa.

Taalla jenkeissa en uskalla tehda jerkya kaupan naudasta, silla noista lihoista kun ei koskaan tieda. En tieda miten ne teurastetaan, mutta salmonellatapauksia on taalla yllattavan useasti.

Lainaus käyttäjältä: "JartsaP"Lappilaiset työkaverit vetivät ryyppyiltoina jonkinlaista kuivalihaa "snacksina", luulisin että se oli poroa mutta saattoihan se olla nautaakin.

Lappalaisen tyokaverin kehuja kuunneltuani piti myos maistaa tuota pohjoisen herkkua eli seinakuivaa poroa. Minulle se ei kuitenkaan maistunut. Siita ois ehka voinut saada syotavaakin, jos sen olisi uittanut vaikka Chipotle Tabassa :D.
Ei reisuus rikastu, mutta viisastuu...

bassino

Lainaus käyttäjältä: "svalli"
Lappalaisen tyokaverin kehuja kuunneltuani piti myos maistaa tuota pohjoisen herkkua eli seinakuivaa poroa. Minulle se ei kuitenkaan maistunut. Siita ois ehka voinut saada syotavaakin, jos sen olisi uittanut vaikka Chipotle Tabassa :D.


Ei oikein maistu mullekaan tuo. Jotenkin tunkkanen ja sisäelimiä muistuttava tuoksu ja maku. Jossain keitoksessa kyllä menettelee.
"As long as there are Peppers, there is Hope"
(a new Finnish proverb)

Aji Inferno

Poron kuivalihaahan saa täällä "etelässäkin" (heh, sana muuttuu koomiseksi kun katsoo lämpömittaria...) klöntteinä, aivan tajuttomaan hintaan. Eihän se ollenkaan pahaa ole, mutta kyllä mieleen tulee silti se, että se voisi olla niin paljon parempaakin vaikkapa juuri chilimaustettuna, ehkä makeallakin kastikkeella päällystettynä, ohuina siivuina...

Joku tässä kohtaa huutaisi: pyhäinhäväistys! Perinteiden rikkomista!!! No, hiiteen perinteet jos asioita voi parantaa... Eipä meillä olisi aasialaisenkaan keittiön loistavia chiliruokia, jos siellä olisi pidetty kiinni perinteisestä ruoanlaitosta, ajalta ennen chilin tuontia sinne uudelta mantereelta. :)

Gekko

Lainaus käyttäjältä: "thietavu"No, hiiteen perinteet jos asioita voi parantaa...

Nimen omaan! Olin salaa tyytyväinen tuossa taannoin, kun Silvio Berlusconi, vaikka en tyypistä juuri pidäkään, laukoi mielipiteitään suomalaisesta pöperöstä. En noita lausuntoja suoraan toki allekirjoita, mutta toivoin niiden saavan suomalaisissa aikaan jonkinlaista objektiivista ruokakulttuureiden tarkastelua. Sen sijaan se aiheuttikin provosoituneissa suomalaisissa läskisoosin puolustuskampanjan...  Niinpä tietenkin.  :cry:
Solanaceae et vitae

JuAn

Vieläkö chilpotle tabaa saa behnfordsilta? Pääsi loppumaan omani...

bassino

Noin kuukausi sitten oli loppu kun kuulemma joku chilikerho oli ostanut kaikki pullot :lol: Sanoivat kuitenkin tilaavansa lisää. Tiedustele sähköpostilla.
"As long as there are Peppers, there is Hope"
(a new Finnish proverb)