tammikuu 05, 2025, 00:06:18 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Trinidadin Hehku - Hot Chili sauce

Aloittaja F1kus, heinäkuu 07, 2014, 23:57:55 ip

« edellinen - seuraava »

F1kus

Ankeasta säästä huolimatta keltainen Trinidad Scorpion alkoi tehdä hedelmiä ja päätin sen kunniaksi
kokeilla tehdä siitä chilikastiketta. Ja onnistuihan se, olen todella yllättynyt kuinka herkullinen soossi
siitä tulikaan. Ainekset ovat per 150 ml valmista kastiketta:
(Huomaa, että ohjeessa on paljon puolikkaita hedelmiä, kannattaa siis tehdä ainakin 300ml soossia
kerralla, jottei mene aineksia hukkaan. Tein näin pienen annoksen vain kokeeksi mutta koska se
onnistui mielestäni todella hyvin, niin pannaan jakeluun tällaisenaan).

- Trinidad Scorpion tai jokin muu jytkympi chili
- Puolikas banaani
- Puolikas tomaatti
- Puolikas sipuli
- Kaksi valkosipulin kynttä
- suolaa noin 1-2 tee-lusikallista (kannattaa lisätä vähän kerrallaan ja maistaa, jotta saa sopivaa)
- sokeria noin 2 tee-lusikallista (lisääminen vasta kuumennus vaiheessa, samalla tavoin kuin suolakin)
- Puolikas limetti
- Noin yhden sitruunan mehu
- Tomaattimehua noin 50ml
- Etikkaa noin 1-2 ruokalusikallista (kannattaa ensin lisätä vain yksi ja maistaa...)
- Vettä pari ruokalusikallista (voi lisätä lämmitys vaiheessa lisää mikäli maku ei ole sopiva tai jos nestettä on haihtunut liikaa)



Kuori ja pilko kaikki ainekset ja laita ne tehosekoittimeen (kuva 2).
Älä kuitenkaan lisää tässä vaiheessa vielä suolaa ja sokeria kuin hyppysellisen verran.
Samoin älä lisää vielä etikkaa kuin yhden ruokalusikallisen verran.
Sekoita 10-15 sekuntia kunnes saat tasaista juoksevaa velliä.
Lämmitä puolella teholla seos paistinpannulla tai kattilassa (kuva 3) ja maistele
teelusikalla, jotta saat suolaisuuden, makeuden ja happamuuden haluamallesi
tasolle - lisäämällä suolaa, sokeria ja etikkaa.
Lisää vettä jos seos näyttää kuivuvan tai jos haluat laimentaa sitä.
Anna kiehua todella miedolla lämmöllä sekoittaen hiljalleen.
Maistele ja älä anna haihtua liikaa.
Valmis kastike pulloon ja pullo jääkaappiin odottamaan käyttöä.

Ps. Hämmästyin kuinka herkullinen kastike tulikaan. Pieni heikkous on
kastikkeen mietous. Käytin vain yhden scorpionin tähän, ensi kerralla
käytän kaksi. Tulisuus on noin Tabascon luokkaa tällaisenaan - mutta
hyvää on!

Kaltsu

Kyllä se niin on että parhaimmat soossit saa itse tekemällä. Lisämakua saa vielä kun ensin paahtaa pienessä määrässä öljyä sipulin, valkosipulin ja chilin.
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

F1kus

Hyvä idea Kaltsu! Täytyy kokeilla tuota.