tammikuu 10, 2025, 18:34:25 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chilejä jo sisälle?!

Aloittaja Sihijuoma666, elokuu 24, 2014, 16:55:43 ip

« edellinen - seuraava »

pave_p

syyskuu 21, 2014, 19:13:54 ip #20 Viimeisin muokkaus: syyskuu 21, 2014, 22:00:53 ip käyttäjältä pave_p
Sisällä näyttää kypsyvän paremmin. Olin viikon reissussa ja tein pienen kokeen.

Kannoin noin viikko sitten yhden caribead red habaneron ja kaksi pubea (locato) sisälle etelän ikkunalle. Ulos jäi kaksi CR:ää ja yksi locato. 

Kaikissa oli vain raakoja podeja runsaati. Nyt sisällä olleessa CR:ssä on useita kypsiä podeja, kun taas ulkona olleissa ei ensimmäistäkään.
Locatoista vain sisällä olleessa on muutama podi on alkanut vaihtamaan väriä.

Eli näyttäisi tuolla lämmöllä olevan enemmän merkitystä kuin valolla podien kypsymiseen, ainakin tämän pikku kokeen perusteella.

NPhoBiaz

Mielenkiintoinen ja hyvä testi. :) Kiitos tiedosta.

Tape

Mulla on sama havainto viime syksyltä. Kypsyminen nopeutui valtavasti kun kasvit kantoi sisälle lämpöiseen.

Zen

Hmm... Alkaa täälläkin mennä öisin pakkaselle ensi viikolla. Pitänee kantaa ainakin herkimmät chilit sisään. Ne ovat onneksi parvekkeella, eivätkä ihan maantasossa, mutta viileää taitaa sielläkin olla, ellei lämmitystä saa järjestettyä.

Sihijuoma666

Kannoin kaikki sisälle missä roikkuu kypsyviä tai kuuluvat talvetussuunnitelmiin. Moruga Scorpionia tulossa varmaan 50 podia joka on mulle paljon ja yli kymmenen kertainen määrä viimekauteen samasta kasvista. :P Praetermissumia tulee kans mukavasti. CAP 1141 taitaa kuitenkin olla CAP 1144 koska kukat on väritykseltään lähempänä hieman lilahtavia pieniä pubemaisia kun valkoisia.


NPhoBiaz

Eiköhän 50kpl scorppareita oo paljon kenelle tahansa... :D :D

niko.m

Kysellääs taas lisää, jos chileistä leikkaa oksat joissa on kypsymässä olevia chilejä ja leikkaa niistä lehdet, sen jälkeen laittaa maljakkoon, pitäisi kirva/punkki/mamelukki-invaasion mahdollisuus olla häviävän pieni? Vähän liikaa vipinää parvekkeella, mietin että otanko ne tuolla tavalla. Vai kypsyykö chilit irrotettuina kuten banaanit? Edellisellä sivulla kyselin jo ja ilmeisesti niiden olisi parempi olla oksissa kiinni, mutta varmistetaan vielä.

Jani M

Lainaus käyttäjältä: niko.m - lokakuu 06, 2014, 17:57:01 ip
Kysellääs taas lisää, jos chileistä leikkaa oksat joissa on kypsymässä olevia chilejä ja leikkaa niistä lehdet, sen jälkeen laittaa maljakkoon, pitäisi kirva/punkki/mamelukki-invaasion mahdollisuus olla häviävän pieni? Vähän liikaa vipinää parvekkeella, mietin että otanko ne tuolla tavalla. Vai kypsyykö chilit irrotettuina kuten banaanit? Edellisellä sivulla kyselin jo ja ilmeisesti niiden olisi parempi olla oksissa kiinni, mutta varmistetaan vielä.


Täysikokoiset monesti kypsyy ihan irrallaankin, mutta eipä siinä suurta eroa ole onko kasvissa lehtiä vai ei, siis noiden ötököiden kannalta. Kypsymisen kannalta on, nopeiten ne kypsyy, kun ei mene repimään lehtiä.

pave_p

Sisälle kannon jälkeen on kyllä melkoinen sulkasato ollut. Lehtiä putoillu että osa kasveista alkaa muistuttaa luurankoa. Podit kuitenkin kypsyy hirmu vauhdilla mikä onkin sitten pääasia. Sääskiä on pörränny, joista astiapesuaine-hunaja-etikka ansalla pyydetty enimmät. Muista örkeistä ei havaintoa.

Maljakossa on myös oksia habanerosta ja kypsyvät myös, mutta ei mielestäni samaa tahtia kuin elävissä puskissa.

Näyttää myös näköjään kypsyvän irrotettuna, mutta jos pitkään joutuu kypsytteleen niin alkavat nahistua.