tammikuu 10, 2025, 16:07:38 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Hallanvaara vai luovuuden kevät 2015?

Aloittaja x46900, lokakuu 19, 2014, 20:39:40 ip

« edellinen - seuraava »

x46900

lokakuu 19, 2014, 20:39:40 ip Viimeisin muokkaus: marraskuu 21, 2014, 21:13:47 ip käyttäjältä x46900
Lähes valmis kasvatuslista kaudelle 2015.




   
   
   
   
   


   
   
   
   
   


   
   
   
   
   


   
   
   
   
   


   
   
   
   
   


   
   
   
   
   


   
   
   
   
   


   
   
   
   
   


   
   
   
   
   


   
   
   
   
   


   
   
   
   
   


   
   
   
   
   


   
   
   
   
   


   
   
   
   
   


   
   
   
   
   


   
   
   
   
   


   
   
   
   
   


   
   
   
   
   


   
   
   
   
   


   
   
   
   
   


   
   
   
   
   


   
   
   
   
   


   
   
   
   
   


   
   
   
   
   


   
   
   
   
   


   
   
   
   
   


   
   
   
   
   

CHILIT:
Capsicum pubescens     Siementen alkuperä     Itämään
1. Aji Oropepperlover.com15.11.2014
2. Chile de SedaSKK2 / SK?15.11.2014
3.Hyper PubeSKK 2/ Jani M15.11.2014
4. La PalmaSKK215.11.2014
5. Pineapple Rocotopepperlover.com15.11.2014
6. Rio Huallagapepperlover.com15.11.2014
7. Ultra PubeSKK2 / Jani M15.11.2014
Capsicum chinenseSiementen alkuperäItämään
8. 7pot ChaguanasSKK215.11.2014
9. FataliiSKK215.11.2014
10. Pink HabaneroSKK2 / Hotvelo15.11.2014
11. Scotch Bonnet (MOA)pepperlover.com15.11.2014
12. Tobago SweetSKK2 / Bluesman?15.11.2014
13. Trinidad Scorpion Originalpepperlover.com15.11.2014
14. Türkiye Yıldızı (Star of Turkey)pepperlover.com15.11.2014
Capsicum annuumSiementen alkuperäItämään
15. AlmaSKK2
16. LeekSKK2
17. Peperone Corno di Toro RossoSKK2
MUUT KASVIT:Siementen alkuperäItämään


Whili

Hyvänä ja runsassatoisena chinencenä positiivinen yllätys oli Brasileiro marimbondo, suosittelen.
Pubelistaltasi puuttuu Montyfar ja Turbo puben oranssi versio on mielestäni parempi. Rocoto de San Isidron siemenet taitaa olla peräisin multa, enkä voi suositellä, paljon tulta maun kustannuksella. Chile de Sedat on muistaakseni SK:lta. Almoja kannattaa laittaa monta kasvamaan, hyvän makuinen grilliherkku, mutta vähäsatoinen.

x46900

lokakuu 20, 2014, 06:41:32 ap #2 Viimeisin muokkaus: lokakuu 20, 2014, 09:42:46 ap käyttäjältä x46900
^Montyfar on tuttu ja Turbo Puben oranssi versio on oma pubesuosikki. Molempia kasvoi tänä kesänä. Ajatuksena oli ensi kesänä kasvattaa lajikkeita, joista ei ole vielä kokemuksia ns. "foorumiklassikkoja" tai muuten vaan hauskalla nimellä varustettuja.
Kiitos varoituksesta tuon .....san Isidron kohdalla, ehkä korvaan sen jommallakummalla yllä mainituista.

Brasileiro marimbondo on ainakin kuvien perusteella kiinnostava, tekee todella kauniin hedelmän. Nopealla haulla kuvien lisäksi en hirveästi k.o. lajikkeesta löytänyt.

x46900

Ostin uuden takin. Ja tilasin maailmalta siemeniä:

x46900

lokakuu 25, 2014, 20:14:32 ip #4 Viimeisin muokkaus: lokakuu 26, 2014, 06:49:11 ap käyttäjältä x46900

PP:n http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=6355.msg296935.msg#296935 innoittamana oli pakko vääntää eilen iltapalaksi amerikanleipää, täällä mentiin kalapihvin (itse tehty) voimalla.

x46900

Posti toi Suomen Kuvalehden ja siemeniä. Jee.

x46900


Olisiko tuossa joukossa tarvittavat täydennykset ensi kesän pubescens valikoimaan...

x46900



Nyt on chilin siemenet kaudelle 2015 kasassa! Vielä kun saisi päätettyä mitkä päätyy kasvatukseen...

x46900

Nyt loppui veivaus. C. Pubescens:it ja C. Chinense:t tulevalle kaudelle valittu.
Annuumeita annan itselleni vielä luvan miettiä.
.
.
.
Vielä pitäisi saada päätettyä milloin aloittaisi kauden?... Tänään? Huomenna? Viikon päästä?

x46900


Myllykoskimansion

Hyvä hyvä!

Perässä tullaan isolla kädellä. Tulevana viikonloppuna on tarkoitus starttailla, kun ehtii ensin käymään Kärsän Boutiquessa ostoksilla.  8)

teroasi

Aijai...
Itte täytyy ootella tonne itsenäisyyspäivän tienoille.. On reissu tiedossa enkä luota oikein anoppiin että sais taimet pysymään hengissä... Pahoja kokemuksia männä vuosilta.

x46900

^^ ja ^ vähän etuajassa täällä ehkä ollaan... Viikkoa aikaisemmin meni pube:t idätykseen kuin viime kaudella ...chinenseistä ei puhuta mitään. Mutta enköhän mä saa pidettyä kaikki taimet huonolla hoidolla sen verran kitukasvuisina, että selviän talvesta ja keväästä. Ehkä.

x46900

marraskuu 19, 2014, 20:44:31 ip #13 Viimeisin muokkaus: marraskuu 19, 2014, 20:53:59 ip käyttäjältä x46900
Terveisiä keittiöstä. Viikonloppuna tuli tehtyä piiiitkästä aikaa kuivalihaa. Vaikka itse sanonkin, niin onnistui erinomaisesti.

Siksi mausteseos itselle muistiin:

15 ml karkeaa merisuolaa
5 ml kokonaisia mustapippureita
5 ml valkosipuli jauhetta
1 kuivattu turbo pube

Kaikki mortteliin, ja jauhetaan hienoksi. Naudan paistia vajaa kilo, suikaleiksi, 2/3 osaa mausteseoksesta lihasuikaleille, kerroksittain astiaan, annetaan marinoitua vuorokausi jääkaapissa ja kuivataan. Ja sitten se tärkein lisäys itselle: vähän hyvää chinenseä seuraavalla kerralla sekaan.

Lisään tähän ehkä joskus kuvan.

x46900

marraskuu 21, 2014, 17:53:03 ip #14 Viimeisin muokkaus: marraskuu 21, 2014, 17:58:38 ip käyttäjältä x46900
Kuusi vuorokautta kylvöstä:

Chile de Seda


Star of Turkey

Eli niin ensimmäinen pubescens kuin chinensekin on saanut puskettua versoa mullan yläpuolelle. Kylvin siemenet tarkoituksella melko syvälle (~lyijykynän teroitetun osan verran mullan alle) ja tiivistin mullan pintaakin kevyesti. Tavoitteena estää 'kypäräpäät'.

Star of Turkey:n osalta itämisprosentti on 100%.

Kyllä pienviljelijän elämä on ihanaa. Jos jotenkin saisi turvattua toimeentulon siten ettei tarvitsi tehdä palkkatyötä, niin alkaisin varmaan opiskelemaan puutarhuriksi. Tai lähtisin pyöräilemään Kiinan muuria seuraten. Tai purjehtisin Jamaicalle. Tai... Sen verran kuitenkin pidän rahasta (ja olen laiska), että työnä puutarhurin elämä ei kiinnosta.

x46900

marraskuu 29, 2014, 07:13:41 ap #15 Viimeisin muokkaus: marraskuu 29, 2014, 07:15:14 ap käyttäjältä x46900

Pari viikko sitten kylvetty chinenset (kuvassa alalaidassa) ovat lähteneet hyvään kasvuun. Niiden itämisprosetti ylittää 90% rajan ja muutenkin kasvu on vahvan ja hyvännäköistä.

Kuvassa ylälaidassa olevat pubescensit eivät ole lähteneet kasvuun ihan yhtä nopeasti ja vahvasti. Rio Huallaga ei ole edes suostunut itämään. Täytyy tehdä pube osastolle täydennyskylvöjä.

x46900

marraskuu 30, 2014, 09:47:45 ap #16 Viimeisin muokkaus: marraskuu 30, 2014, 10:40:57 ap käyttäjältä x46900


Laitoin eilen illalla naudan kulmapaistia siivuiksi ja marinoitumaan.

Ylläolevaan reseptiin lisätty kokonainen kuivattu black naga ja 5 ml fariinisokeria. Paraniko jo entuudestaan hyvä resepti vai ei? Se selviää muutaman vuorokauden päästä (2 vrk marinointia + kuivaus).

Eilen kun jauhoin maustesekoitusta lihalle niin jäin miettimään mausteita - chilifoorumia - hifistelyä, nautintoja, kukamiksimiten... Eli:

Kelpaako mikä tahansa mustapippuri? Vai vain Tellicherry? Entä suola? Himalajalta? Camarguesta? Vai kaupasta?

Luulisi, että jos harrastaa maustekasvinviljelyä, niin harrastaisi ja vaatisi muutenkin mausteilta vain parasta. Kuka uskaltaa tunnustaa olevansa maustesnobi?

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: x46900 - marraskuu 30, 2014, 09:47:45 apKelpaako mikä tahansa mustapippuri? Vai vain Tellicherry? Entä suola?
... Kuka uskaltaa tunnustaa olevansa maustesnobi?

Kai sellaisiakin on, mutta minä uskon vain omaan maku- ja hajuaistiini, en some-suosikkeihin.
Tellicherry: Ostin minäkin joskus vuosi sitten, "kun halvalla sain". Lähes käyttämättä on jäänyt. Minusta siinä on joku mausteen maku ja haju, mutta ei reilua mustapippuria. En ole keksinyt, mihin se sopisi. Ei se pahaa ole, jotenkin vain mitätöntä. Olen itse poiminut pippureita Keralassa noilla seuduilla ja intialainen mustapippuri on ainoa, jonka hyväksyn. Itse jauhettuna tai oikeammin rouhittuna. Sen tuoksu on miehekkään roteva ja maku pippurinen, ei vähääkään makean mausteinen.

Suola. Minulle kelpaa vain kiteinen merisuola itse jauhettuna, jos on tarvetta. Saattaa noissa hypetetyissä olla yhtä hyviä, mutta tiivistetty merivesi riittää minulle. Makuaistini ei hyväksy kaupan hienojakeisia jodi- ym suoloja, joissa on kaikenlaisia lisäaineita.

x46900

^Intia ja merisuola, onko väliä mistä merestä? ...Intiassa muuten se Tellicherrykin taitaa sijaita...

Mutta en siis ole ainoa, joka hifistelee mausteilla. Lohdullista.
Tunnustakaa nyt muutkin!

x46900