heinäkuu 01, 2024, 08:19:00 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Bluesmanin kausi 2015

Aloittaja bluesman, joulukuu 09, 2014, 22:36:19 ip

« edellinen - seuraava »

bluesman

Lainaus käyttäjältä: Tulipuu - kesäkuu 25, 2015, 17:01:19 ip
Eroaako tuo iso tillimutantti (tai horsmamutantti) tuosta pienestä tillistä mitenkä?


Ainoastaan siten että on ylivuotinen ja näinollen siis suurempi. Silti kääpiösarjaa.

tulimies

Venymistä havaittavissa aika lailla, vaikka onkin ollut viileää koko alku kesän.

ChIlIDoG

tillimutantit on mielenkiintoisia ja Bluesmanin päiväkirjat!



....piti pistää viesti että näkee heti päivitykset, mitä seurata ;)

wille

Lainaus käyttäjältä: bluesman - kesäkuu 24, 2015, 21:37:57 ip
Lance kukkii. Viimeksi on Lance marjonut vuonna 2010.


Lance on kai erakko, eikä tykkää huolenpidosta. Mulla se on ihan heitteillä, 6 vuotta vanhassa mullassa ja hyvin epäortodoksisella kastelulla. Tekee sen 2-3 pikkusatoa per vuosi.

Muut chilithän ei sitten teekään mitään.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

ottulo

Lainaus käyttäjältä: ChIlIDoG - kesäkuu 27, 2015, 22:32:10 ip
....piti pistää viesti että näkee heti päivitykset, mitä seurata ;)


Sivun oikeassa alakulmassa viimeisen viestin vieressä on nappi "Muistuta". Ajaa saman asian ilman ylimääräisiä viestejä. [/offtopic]

Helzy

Rehevätä on! Ihana katsella onnistuneita kasvatteluita! :)
"Jukra, että minustakin tuli vihreäpeukalo." -Pikku Myy
Instagramissa @helzyy

bluesman



Oli vähällä käydä mutanttien kanssa kalpaten. Vajaan viikon kalareissu Norjaan ja chilivahdit yliaktiivisia kastelemaan.
Lofooteilla oli lämpimämpää kuin Etelä-Suomessa.





Ainoastaan 8 siementä moisesta mutanttipodimäärästä.

bluesman



Näin sitä taas mennään. Oxkutzcabian orange on jo melko hirveännäköinen massiivisen kirvahyökkäyksen vuoksi. Muissakin chileissä on kirvoja muttei näin hurjasti. Neemkäsittely on tehtävä heti, on jo yli kuukausi edellisestä.



Leek.

 

Rocoto Riesen gelb taitaa olla jo nyt isoin kavattamani rocoto sekä kokonsa
että kypsyvien podiensa puolesta.
Kaikenkaikkiaan kausi on juuri niin vaatimaton kuin halusinkin. Silti voisivat kelit olla hiukan lämpimimpiä.






























.





















jewe

Joo vaatimattomaltahan tuo näyttääkin...ei vaiskaan tutunnäköistä rehoitusta ja poditusta bluesfarmilta.

Samaan voin yhtyä riesenin suhteen eli iso on ja muutenkin omituinen. Ensimmäinen alin podi on jo vaihtanut väriä keltaisiseksi ja muodoltaan on ihan kuin suorakaiteenmuotoinen normipaprika, mutta siitä ylöspäin podit on pyöreitä kuten tällä rocotolla kuuluu olla.

PP

"Ei täällä ole mitään nähtävää" sanoi mies puhelimessa. :D No, chilejä on joskus nähty enemmän ja kirvanpaskaa vähemmän, mutta farmi on joka vuosi isompi nähtävyys.

Kiitokset kierroksesta ja maistiaisista taas kerran. Pohjoisen vieraat oli aika ihmeissään, mitä kaikkea täällä voi kasvattaa, ja kanat tipuineen oli tytölle mieleen. Tipuja otettiin syliinkin sitten kun omistaja ilmeisesti houkutteli vähän, ja maailman rumin kukko oli kova. :)

bluesman

 Kiitoksia Pp mukavasta seurasta.
Tässä muutama kuva;



C.chinense Cheiro caya.



Rocoto brown.



Lemon drop ja Manabi sweet. Kaikki kasvit kirvanp:tä täynnä ja kasvu on ollut nihkeää jos edes sitäkään.



Jalapeño Mammoth. Ei vieläkään kypsiä podeja.



Amppeleita.



Annuumi Bell of Göllü. Tuleton paprika Turkista.



C.annuum Akabare khursani.







Rocoto riesen gelb. Muutama podi jo vaihtanut väriään. En oo vielä maistanut, antaa kypsyä rauhassa.



Rocoto Santa Natalia. Outo rypäs.

Kirvat ja kylmä kesä ovat pilanneet kauden melko totaalisesti. Surkeaa katsella likaisia ja kärsineitä kasveja. Kaalikasvit ja valkosipulit sentään kasvavat jopa hyvin. Kurpitsoista ei tule mitään jos ei kesäkurpitsaa lasketa mukaan. Härkäpapu viihtyy viileässä.



Okran kukka.
Rocotot ovat selvinneet melko hyvin kirvahyökkäyksistä eikä viileyskään ole pahasti haitannut kasvua.

Juso

heinäkuu 30, 2015, 09:28:17 ap #111 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 30, 2015, 09:32:51 ap käyttäjältä Juso
Eikö Neem tepsi vai etkö ole käyttänyt enää/säännöllisesti?

Kurpitsoista ei tosiaan tule mitään, ja kesäkurpitsatkin alkavat vasta nyt tuottaa itsellä jotain. Ainoa parannus viime vuodesta on kasvihuonekurkku nft:ssä, huikeaa tuotto.

Mutta pääasia kai että saat maistiaiset (teikäläisen mittakaavassa nekin ovat näköjään kohtuulliset), tuotteita lienee edelliskausilta sinulla varastossa. Ehkä ensi vuonna ei tulekaan "neljän kasvin kautta"  ;) ?

bluesman

 No juu. Omaa laiskuutta kun en tarpeeksi usein käsitellyt kasvustoja Neemillä. Silloin kun menee hyvin niin tottakai unohtaa moisen homman joka on sinänsä hyvin helppo ja nopea toimenpide. Muutama lomareissu vielä päälle niin ötököille oli ovet auki.
Kuten sinullakin, mulla on vanhaa varastoa eri tavoin käsiteltynä ja pakkasessakin on hapatusta odottamassa kymmeniä kiloja chilejä.
Ensi kautena harkitsen tarkemmin mitä hydroihin laitan kasvamaan, en ainakaan pariakymmenta tomaattia. Kohta saa taskulampun kanssa kulkea päiväsaikaankin kun typen rajoittamisesta huolimatta peittävät kaiken alleen. Vesuria tarvitaan.

bluesman









Rocotot 4h savuun, omenapuuta. Sitten käymisruukkuun johon valkosipulia ja sipulia sekä 1,5% suolaa. Kuukauden kuluttua soseutan salsaksi joka on jo osoittautunut olevansa salsa top 3:ssa, ainakin oman makuni mukaan.

Jupe56

Komealta näyttää nuo rocotot. Oletko mitannut paljonko laitat sipulia/valkosipulia yhteen kiloon rocotoja ? Tätä savustettua hapatetta täytyy nimittäin kokeilla. Tartteeko savustettu chili vanhaa hapatetta startteriksi ?
Jos haluat olla yhden päivän onnellinen, ota humala.
Jos kolme päivää, mene naimisiin.
Jos kahdeksan päivää, teurasta sika ja syö se.
Jos haluat olla ikuisesti onnellinen ryhdy puutarhuriksi.
Ps. Pahin asia on se että siihen VOI jäädä koukkuun.

Helzy

Aikasta makeet savustusvehkeet ja satoakin näköjään tulee ihan kiitettävästi! Hieman kateellisenä (ja nälkäisenä) katselen kokeneempien kasvattelukuvia...  :P
"Jukra, että minustakin tuli vihreäpeukalo." -Pikku Myy
Instagramissa @helzyy

bluesman

Lainaus käyttäjältä: Jupe56 - elokuu 23, 2015, 21:33:47 ipsen
Komealta näyttää nuo rocotot. Oletko mitannut paljonko laitat sipulia/valkosipulia yhteen kiloon rocotoja ? Tätä savustettua hapatetta täytyy nimittäin kokeilla. Tartteeko savustettu chili vanhaa hapatetta startteriksi ?




Tällainen satsi mahtuu juuri sopivasti 10 litran ruukkuun. Rocotoja reilu 3 kiloa, 1 kokonainen valkosipuli (siis kunnon kokoinen), sipulia saisi olla enemmän mutta kanat kuopivat istukkaat ylös joten sato jäi muutamaan pikkusipuiin. Karkeaa merisuolaa 55g.
Kun jätän massan tässä vaiheessa karkeaksi niin tarvitaan painokivet jotta neste peittää sen. Massa voidaan myös ajaa sauvasekoittimella haluttuun karkeuteen jo käymistä aloitettaessa. En ole yleensa käyttänyt mitään starttereita, nyt sattui vieressä oleman chilihapankaalia ja lisäsin tilkan nestettä ruukkuun.

bluesman



Keräilyä. Jalapeñoja mm. Mammoth (vas.ylh), Gaucho (oik.alh), Agriset 4103 (oik.keskellä. Täysin mauton ja turha lajike).
Serrano (oik.ylh), Guyana bacca (keltainen pitkä), Pi355814, bacca, lohenpunainen ja vas alh muutama rocoto.



Rocoto Santa Natalia.



Rocoto Riesen Gelb.



Jalapeño Mammoth

Mammutit ovat ihan ok makuisiakin ja varmaan ilman massiivista kirvainvaasiota olisi yhden puskan sato voinut olla jopa hyvä.
Väänsin 8h savustuksen jälkeen näistä Chipotlea joka onnistui ainakin omasta mielestä hyvin.

narttu

Tämä on näköjään taas sitä aikaa kun tälläiset wannabee kasvattajat katselee kateellisena tälläisiä päiväkirjoja. :'( Ei vaiskaan hienolta näyttää sadotus siellä blues farmilla. :-*
"Sometimes you have to be a bitch to get things done." <br />― Madonna