tammikuu 10, 2025, 06:35:38 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Larban 2015

Aloittaja Larbba, tammikuu 21, 2015, 20:59:06 ip

« edellinen - seuraava »

Trioniska

Minulla taas näkyy edellisestä postauksesta kaksi viimeisintä.

Tällä hetkellä G+ jaossa olevista kuvista saa .jpg päätteisiä kuvia mitkä toimivat...

Normikansiossa olevat kuvat eivät toimi enää kuin ennen.
Aloitteleva kasvattelija jolla mopo "voi" lähteä käsistä
http://chilimuistio.blogspot.fi/
Kaudet vuodesta 2014

Larbba

Lainaus käyttäjältä: Trioniska - syyskuu 18, 2015, 22:40:46 ip
Minulla taas näkyy edellisestä postauksesta kaksi viimeisintä.

Tällä hetkellä G+ jaossa olevista kuvista saa .jpg päätteisiä kuvia mitkä toimivat...

Normikansiossa olevat kuvat eivät toimi enää kuin ennen.


Jos tekee postauksen samalla selaimella, millä G+ on auki, niin kuvat näkyvät esikatselussa itselle ihan oikein.
Pitäisi näemmä aina varmistaa toisella selaimella toimivatko linkit vai ei.
Chili on kuin alkoholi. Ensin kelpaa mikä vain kunhan tulee humalaan/on tulista. Kunnes oppii että se voi olla hyvääkin, eikä seuraavana aamuna ole pakko oksentaa verta ja kärsiä

Larbba

Tuli jauhelihapihvit viimeisteltyä Rocotto amarilolla ja siinä samalla tehtyä pieni chili vertailu.
Kun ruoka oli valmis ja pääsi pöytään, niin pieni hipaisu silmäkulmaan ja vertailu alkoi.
Jos tunnetta vertaa esim. perus annuumiin, niin polte alkaa vähän hitaammin, mutta nousee kovemmaksi, vettä valuu jonkin aikaa solkenaan, eikä mitään toivoa saada silmää auki. Polte ja veden valuminen kuitenkin loppui ennenkuin ruoka lautaselta. Johtuen ehkä osittain siittä, että ei nähnyt syödä.
Pääasia että ruoka oli hyvää ja rouvalla hauskaa. Ei muutakuin huolellinen käsienpesu ruuan päälle.
Reilua tuntia myöhemmin alkoi nenä kutiamaan... ne kynnenaluset ne kynnenaluset.
Sanonnan mukaan se ei ole tyhmä joka tekee virheen, vaan se joka toistaa sen. Ja tuntuu että silmien hierominen tapahtuu vähintään kerran vuodessa. ::)
Chili on kuin alkoholi. Ensin kelpaa mikä vain kunhan tulee humalaan/on tulista. Kunnes oppii että se voi olla hyvääkin, eikä seuraavana aamuna ole pakko oksentaa verta ja kärsiä

NPhoBiaz

Loistava chilivertailu aivan uudesta näkökulmasta. :D
Badumtss

PP

Mahtavuutta! Chili nenässä on jäänyt itseltä väliin, mutta jälkikasvu on kokeillut Biquinhomössöä nenässä. :D

Trioniska

LainausEi muutakuin huolellinen käsienpesu ruuan päälle.


Kai pesit kätesi jollain muulla tavalla kuin normaalisti saippualla?

Kun saippua ei tehoa kapsaisiiniin kovin hyvin...  ::)

http://www.makuja.fi/artikkelit/1882191/ajankohtaista/tiesitko-joka-kodin-raaka-aine-taltuttaa-chilin-tulisuuden/ eli öljyä kädet käsittelyn jälkeen huolella ruokaöljyllä ja vasta sitten saippuoi. Itse en ole tuota kokeillut.
Aloitteleva kasvattelija jolla mopo "voi" lähteä käsistä
http://chilimuistio.blogspot.fi/
Kaudet vuodesta 2014

Huru-ukko

Tehoaa huomattavasti paremmin kuin pelkkä saippuapesu.
Tuon öljypesun kun toistaa kolme kertaa,niin on kaikki poissa.
Tiedä jos kevyesti öljyäisi kädet etukäteen......

Itse käytän yleensä käsitelessä niitä pitkiä keltaisia hanskoja. Eivät laske läpi kuten muut.......

Ei sovi puolukan peraamiseen  ::) ;)...

Larbba

Hanskojen käyttö olisi varmasti fiksuinta. Mutta eikait hanskoja tarvi jos vaan yhden chilin pilkkoo, eikä koske sisäpintaan?  ::)

Pesuun käytän keittiösaippuaa, mikä sisältää itsessään öljyä ja poistaa poltevaaran käsistä, mutta pitäisi vaan pestä vähän tarkemmin.
Chili on kuin alkoholi. Ensin kelpaa mikä vain kunhan tulee humalaan/on tulista. Kunnes oppii että se voi olla hyvääkin, eikä seuraavana aamuna ole pakko oksentaa verta ja kärsiä

Huru-ukko

Lainaus käyttäjältä: Larbba - syyskuu 23, 2015, 11:46:52 ap
Hanskojen käyttö olisi varmasti fiksuinta. Mutta eikait hanskoja tarvi jos vaan yhden chilin pilkkoo, eikä koske sisäpintaan?  ::)

Pesuun käytän keittiösaippuaa, mikä sisältää itsessään öljyä ja poistaa poltevaaran käsistä, mutta pitäisi vaan pestä vähän tarkemmin.


Olla koskematta chilin sisäpintaan on katteeton lupaus; itsellekkin annettuna ;)
Jos siinä onnistuu, niin seuraavaksi sormet on leikkulaudassa tai koskevat johonkin muuhun mihin chilinkin on koskenut.

En noita hanskoja itsekkään käytä yhden tai muutaman chilin takia, vaikka pitäisi  :o...

Larbba

syyskuu 23, 2015, 19:29:53 ip #49 Viimeisin muokkaus: syyskuu 23, 2015, 19:32:25 ip käyttäjältä Larbba
Tulee vaan väkisin noista kumihanskoista ja varmoista tyyleistä(vain yksi chili ja en koske sisäpintaan) mieleen. Mitä kaikkea muuta voi uskomusten mukaan tehdä turvallisesti ilman kumituotteita.
Ja tulos on sama. Silmiä ei uskalla avata ja polte on kova.
Chili on kuin alkoholi. Ensin kelpaa mikä vain kunhan tulee humalaan/on tulista. Kunnes oppii että se voi olla hyvääkin, eikä seuraavana aamuna ole pakko oksentaa verta ja kärsiä

Larbba

Eiköhän tämä koettelemusten kausi rupea olemaan ohi, vaikka viimeiset jauheeksi menevät juuri kuivuvat uunissa ja jääkaapissa pari kipollista odottaa loppu käsittelyä.
Kauden sato jäi vaatimattomaksi kasvien lukumäärään nähden, mutta tästä otetaan opiksi ja ensivuodelle on tavoite selvä. Lokakuun lopussa 2016 ihmetellään ja kiroillaan, mitä mää näille kaikille teen.


viimeinen kuivatus.


Habanero Sudden death, parhaimman makuinen omista kasvateista tänä vuonna. Kasvatan/yritän varmasti myös ensi kesänä.


Kolme vuotta vanhat hääviinat pääsi tänään testipenkkiin. Vasemman puoleisessa fisherman ja Jigsaw. Kaksi muuta minttu ja Jigsaw. Katsotaan millaista tulee ja mietitään sitten mitä noille teen, pikkujoululahjaks? Olisipa esim. TJ:n vaimolle kiva ylläri ;)


Innostuin kanssa yrittämään tapitusta ja talvetusta. Kuva on jo pari-kolme viikkoa vanha ja nyt noissa kaikissa on hyvin uutta lehteä. Voisi jossain kohtaa ottaa niistä parempia kuvia ja pistää jakoon.

Tästä on hyvä lähteä kohta ensi vuotta. Aika montaa lajiketta pääsi maistamaan. Tuli muutama lajike vastaan, mitkä varmasti jää sivuun ja aika monta lajiketta epäonnistui täysin ja ne on tulevan kasvatuslistan kärkipäässä. Omista kasvateista suosikki tulikin jo ilmi. Ostin Heinältä muutamia pubeja loppukesästä ja ihastuin niihin täysin. Niitä on pakko kokeilla ensi kesänä ja toivoa onnistumista.
Ei saa lannistua tämän kesän vastoinkäymisistä, vaan ottaa niistä oppia. Kuitenki ainoa oikea syy huonoon satoon on kasvattaja. Ei tarvitse syytellä ilmastoa tai kirvoja. Näkeehän sen muiden päiväkirjoistakin :D
Viikon päästä kun lomat on ohi voisi aloitella tulevan kauden idätyksiä.

Valitetaan vielä sen verran, että eipä mennyt aikaa myöskään luumujen säilöntään. Isompi luumupuu, minkä satoa aikasemmin hehkutin ja odotin meni 90%:sesti lokakuun pakkasten mukana. Oli tulossa niin paljon luumuja, ettei ne ehtineet kypsyä. Sai viedä kottikärryllisen niitä kompostiin.

Onneksi oli kamera mukana kasvihuonetta pestessä.

Tämä pikku matonen, oli pitkänä reilusti pitempi, kuin kenkäni. :o
Chili on kuin alkoholi. Ensin kelpaa mikä vain kunhan tulee humalaan/on tulista. Kunnes oppii että se voi olla hyvääkin, eikä seuraavana aamuna ole pakko oksentaa verta ja kärsiä

Larbba

Viikko pois kotoa ja talvehtivat otti aika pahasti itseensä. En viitsinyt jättää valoja yksin päälle, vaan töpselit irti, chilit ikkunalaudalle, hyvä kastelu ja lämmöt pienemmälle. Muutama saanut selvästi kylmää ja muutama kärsinyt märästä. Nyt chilit taas valojen alla lämpimässä. Seurataan josko ne vielä virkoasi. Olisi varmasti hyvä vaihtaa mullatkin, mutta en jaksa. Jos ei virkoa, niin kompostiin vaan.
Vähän harmittaa muutaman kohdalla, olisi ollut jouluna hienoja koriste/lahja chilejä :'(
Chili on kuin alkoholi. Ensin kelpaa mikä vain kunhan tulee humalaan/on tulista. Kunnes oppii että se voi olla hyvääkin, eikä seuraavana aamuna ole pakko oksentaa verta ja kärsiä

Larbba

Chliviinat sitten unohtu kellariin ja oli maistumassa vähän vajaan kuukauden. Lusikalla kun vähän juomia maistelin, niin aika tujua oli. :o
Minttu kyllä vähän petti mut ja niistä tuli aika karseen makusia. No toiseen reilusti hunajaa tuomaan lisämakua ja juoma pulloon. Siisti paketointi ja odottamaan lauantain pikkujouluja. Saapahan joku puol.litraa flunssa lääketä, mikä karkoittaa kaiken muukin epätoivotun.
Chili on kuin alkoholi. Ensin kelpaa mikä vain kunhan tulee humalaan/on tulista. Kunnes oppii että se voi olla hyvääkin, eikä seuraavana aamuna ole pakko oksentaa verta ja kärsiä

Larbba

Lahjan(pullon) saaja tietenki pisti pullon kiertämään. Niin aika monta kertaa ympäri salia kuulu, mitä PIIP tämä on? Ja osa ilmeistä oli näkemisen arvoisia.  ::)
Loppujen lopuksi kiroiluin ja irvistelyn jälkeen chiliviina sai hyvän vastaanoton. Poltteen helpotettua moni halusi uuden huikan ja yksi henkilä alkoi tekemään kauppaa paljonko maksaa pullo ja oli halukas ostamaan neljä pulloa. Pitänee tehdä toistekkin. 
Chili on kuin alkoholi. Ensin kelpaa mikä vain kunhan tulee humalaan/on tulista. Kunnes oppii että se voi olla hyvääkin, eikä seuraavana aamuna ole pakko oksentaa verta ja kärsiä