tammikuu 08, 2025, 15:54:26 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


NPhoBiazin kausi 2016

Aloittaja NPhoBiaz, marraskuu 02, 2015, 18:36:52 ip

« edellinen - seuraava »

NPhoBiaz





Savuporotahnaa, pekonia, Gauchoa ja Montufaria... Niistä on maailman parhaat herkut tehty!




Fatalii White tekee myös komean sadon, tulee vähän jäljessä muita.

NPhoBiaz



Hainan Yellow Lantern -vodkaa! Jos tästä tulee hyvää, niin tuon maisteltavaksi yhdistyksen vuosikokoukseen. :)

MiM

Jotenkin tuntuu että tuosta voi tulla ihan hitusen vahvaa  ::)

Kuva olisi muuten sopinut mainiosti myös viime kuun kilpailuun.
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-

Raumala

Kokeillut tehdä noita chilivotkia kanssa, ei todellakaan tarvitse laittaa chiliä hirveästi, ettei mene juomakelvottomaksi ja tule kiire vessaan.  ;D Mutta kokeilemalla saa itselleen sopivaa.
Yhdellä Lemon Dropilla tullut juuri sopivaa itselleni kun jättänyt sen halkaistuna pulloon ja hunajaa vähän kaveriksi esimerkiksi.

NPhoBiaz

Pienemmässä on 1,5 podia ja suuremmassa 2 kokonaista. Ajattelin ettei tuo olisi liikaa, mutta voihan sieltä ottaa pari siivua pois. Tämä on toinen kerta kun tehtailen chilivodkaa. ::)

Raumala

syyskuu 12, 2016, 21:11:21 ip #105 Viimeisin muokkaus: syyskuu 12, 2016, 21:13:20 ip käyttäjältä Raumala
Naga votkassa mulla oli puolikas podi 3 päivää ja tuli ihan tappokamaa, kapsaisiini liukenee hyvin alkoholiin.
Suosittelen huikan ottoa päivittäin ja sit kun on tarpeeksi potkua niin chilit pois ja pikkuisen sokeria tai hunajaa särmiä pyöristämään.

NPhoBiaz

syyskuu 12, 2016, 21:16:54 ip #106 Viimeisin muokkaus: syyskuu 12, 2016, 21:29:10 ip käyttäjältä NPhoBiaz
Lainaus käyttäjältä: Raumala - syyskuu 12, 2016, 21:11:21 ip
Naga votkassa mulla oli puolikas podi 3 päivää ja tuli ihan tappokamaa, kapsaisiini liukenee hyvin alkoholiin.
Suosittelen huikan ottoa päivittäin ja sit kun on tarpeeksi potkua niin chilit pois ja pikkuisen sokeria tai hunajaa särmiä pyöristämään.


Jopas, täytyy maistella pikkuhiljaa. Otin pois viipaleita niin, että pienessä pullossa lilluu puolikas podi, ja suuressa pullossa yksi podi. Paljonko olet noin suunnilleen laittanut hunajaa?

Raumala

Muutaman ruokalusikallisen, se kannatta liuottaa vaikka 0,5 dl kuumaa vettä, muuten jää kokkareiseksi suoraan pulloon laitettuna.

NPhoBiaz

Kiitos vinkistä, koitan saada maut ja poltteen kohdalleen. :)

MiM

Hunaja tai sokeri liukenee paljon pienempään vesimäärään, kunhan sen lämmittää. Eli parin hunajaruokalusikallisen (mikä mielestäni on tuohon jo paljon) liottamiseen riittää todennäköisesti ruokalusikallinen vettä.

Oma kokemukseni chilivodkasta oli että maku ei parin vuorokauden lilluttamisen jälkeen ainakaan parane ja jos jättää viikoksi niin maku alkaa ummehtua, eli kannattaa ottaa podit ajoissa pois.
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-

jewe

Joskus vuosia sitten tein nagavotkaa ja podi unohtui kuukausiksi pulloon. Ihan juotavaa oli muistaakseni mutta värit liukeni podista ja siitä tuli sitten white nagavotkaa.

NPhoBiaz

Ensimmäinen chilivodkakokeiluni Vietnamissa päätyi vähän samaan tapaan kuin jewellä. :D Eli sinne ne unohtui noin kuukaudeksi, ja neste muuttui punertavaksi. Maku oli pistävä ja ummehtunut, kuten MiM kuvaili. Taidan alkuun maistella pari päivää että koska podit saisi ottaa pois (haluan tulisuuden lisäksi myös makua irtoavan vodkaan), ja sitten lähden lisäämään hunajaa vaikka ruokalusikallinen kerrallaan (annan toki maun tasoittua päivän verran ennen uuden lusikallisen lisäämistä). :thumbup:

Raumala

Hyviä drinkkejä saa muuten laittamalla pikkuisen chilihilloa sekaan, tyyliin teelusikallinen tai vähemmän. Maun mukaan viinaksia, likööriä ja blandista. On muuten testailtu.  ;D

NPhoBiaz

Tänään lähti chilit vodkasta pois. Pikkupullo alkoi olla jo aikas ärjyä tavaraa, isossa pullossa taas alkoi olla hyvin Hainanin makua. En aistinut kunnolla ison pullon tulisuustasoa maistettuani pikkupullosta ensin, huomenna tiedän paremmin. En sitten osaa sanoa, että kuinka paljon chilin polte häviää kun lantrinki lyödään drinkkiin sekaan, joten paha loppujen lopuksi sanoa onko tuo tarpeeksi tulista (ainakin ennen ensimmäisiä drinkkikokeiluja).

Kellään hyviä drinkkiehdotuksia, joihin sopii chilivodka? ::)

Larbba

Lainaus käyttäjältä: NPhoBiaz - syyskuu 13, 2016, 22:09:17 ip
Kellään hyviä drinkkiehdotuksia, joihin sopii chilivodka? ::)


Raakana pikku snapseina, varsinki ennen saunaan menemistä. Tulee kiva lämpö huuliin. ;)
Chili on kuin alkoholi. Ensin kelpaa mikä vain kunhan tulee humalaan/on tulista. Kunnes oppii että se voi olla hyvääkin, eikä seuraavana aamuna ole pakko oksentaa verta ja kärsiä

0lli

If you want to be happy for a lifetime, be a gardener.

NPhoBiaz

Lainaus käyttäjältä: 0lli - syyskuu 14, 2016, 10:57:04 ap
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=764.0

Tuommoinen löyty, en tiedä oletko jo bongannut :)


Enpä ollut, kiitos. :) Ensi vilkaisulla näytti olevan ainakin pari kokeilemisen arvoista comboa. :thumbup:

NPhoBiaz

Sadon käsittelyä. Jauhetta on tullut liki tolkuttomasti, hapattamiskokeilu on käynnissä ja chili-omenahillo on suunnitteilla. Seuraavaa kautta olen pikkuhiljaa myös jo miettinyt, aion pitää edelleen saman linjan kun tähän mennessä eli joka vuosi kokeillaan jotain uutta ja kasvatetaan kuvioita. ::) Hainan-projekti on hyvällä mallilla, viimeinen kasvatuskierros lähtee käyntiin tammikuussa. Ensi vuonna tähän aikaan on varmasti niin paljon lajikepuhtaita siemeniä kasassa, että niitä voidaan suurissa määrin lähteä levittämään pitkin Suomea! :thumbup:

NPhoBiaz

Tässä parin viikon aikana on jäänyt päivittely vähälle kiireiden vuoksi.

Kasvaria valmistellaan talvikuntoon. Suurin osa kasveista raijattiin maatumaan, Hainan Yellow Lantern säästettiin talvehtimaan, ja kasvariin jäi hedelmiä kypsyttelemään vain Aji Cristal sekä kaksi Montufaria. Pakkasvahti asetettu noin 10-12 asteeseen.



 


Hämähäkkejä löytyi siivotessa kymmenkunta. Ovat pitäneet ötökät kaukana chileistä. :) Tervetuloa ensi vuonna uudestaan!




Kolmevuotias Bird's Eye Baby voi hyvin ja pääsi sisälle pois palelemasta talveksi.




Dong Xuanista kerättiin lahtaamisen yhteydessä hedelmälliset oksat maljakkoon. Kuvassa myös tuo talvehtiva HYL.




Rocoto Montufarista ja Aji Cristalista tehtiin toinen hapatekokeilu, joka lähti paremmin käymään kuin ensimmäinen erä.

 

Joku päivä tässä vielä otan alas tuon oman kämppäni Hainan Yellow Lanternin, josta on loppusato jo kerätty. Koitan saada sen talvehtimaan ebbissä, mitenköhän onnistuu..?
Satoa on jalostettu jauheeksi, hapatteeksi, pyreeksi pakkaseen, chili-omenasoseeksi ja vaikka miksi. Talven yli tuskin kokonaan pärjätään, mutta ensi vuonna kerätään taas suurempi sato. 8)

NPhoBiaz

Nyt lähti järkäle talviunille.



Verho on ollut alhaalla jo kuukauden verran, sen taakse jääneet latvat ovat pudottaneet lehtiä tasaiseen tahtiin. ::)




Lehtimassaa on kertynyt paljon, kun en ole missään vaiheessa sitä latvonut. Satoa olisi voinut tulla vielä enemmän jos näin olisin tehnyt, mutta jo tällä satomäärällä on tarvinut miettiä että mitähän näille tekisi. Katkoin rungon kepiksi, katsotaan miten tuo ebbissä talvettaminen sujuu. ???




Kuten ensimmäisestä kuvasta näkyy, ei hedelmiä ollut juuri enää näkyvissä. Silti vaan lehvästön seasta löytyi kourallinen kypsiä, ja kymmeniä raakileita. En jaksanut laittaa oksia maljakkoon, nämä riittävät minulle. :D