tammikuu 10, 2025, 12:29:38 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Jamen 2016

Aloittaja Jame, tammikuu 10, 2016, 10:26:34 ap

« edellinen - seuraava »

Jame

tammikuu 10, 2016, 10:26:34 ap Viimeisin muokkaus: tammikuu 11, 2016, 06:33:02 ap käyttäjältä Jame
Tänään lähtee ekat siemenet lautalle ja julistetaan neljäs chilikausi avatuksi. Vähän ehkä pubejen suhteen myöhässä mutta luotetaan siihen että tuleva kesä on edellistä parempi. Viime vuodesta on muutama kasvi saatu pidettyä hengissä mutta kirvanp*rkeleet kiusaavat edelleen. Äsken vein Taimimoisiolta ostetun Gauchon ja Scotch Bonnetin pesuhuoneeseen ja annoin Spruzit-suihkutuksen. Raid+jätesäkkimenetelmä ei kunnolla tehonnut ja sain jopa jonkun kasvin tapettuakin sillä tavoin. Jokusia harsosääskiäkin lentelee mutta ei voi mitään.

Nyt pitäisi vielä miettiä lajikkeet. Pubeista nyt ainakin Montufar, Peru Cusco ja Santa Natalia. Kustakin sain satoa syksyllä melkein kilon per kasvi.
Failure is simply the opportunity to begin again - this time more intelligently.

Jame

tammikuu 10, 2016, 19:36:49 ip #1 Viimeisin muokkaus: helmikuu 13, 2016, 14:00:29 ip käyttäjältä Jame
Ensimmäisenä lauttamatkalle lähti 10.1. seitsemän pubea ja kolme chinenseä. Suluissa itämisajankohta ja itäneiden osuus kylvetyistä.

Pubet:

1. Rocoto Montufar (15.1. 1/2)
2. Rocoto Orange (26.1 1/5) Tämä kuoli kypäräpäisenä
3. Rocoto Peru Cusco (15.1. 2/2)
4. Rocoto Santa Natalia (18.1. 2/2)
5. Rocoto Manzano Orange (14.1. 2/2)
6. Mini Rocoto (16.1. 1/2)
7. Rocoto Red Peruvian (14.1. 1/2)


Chinenset:

8. Goat Pepper (12.1., 2/2)
9. Orange Blob (12.1., 2/2)
10. Tobago Sweet (16.1. 1/2)

Koska kohtuus on chilinkasvatuksessa liian vähän, niin noiden edellämainittujen lisäksi tulee vielä n. 20 muuta lajiketta. Annuumit ja Baccat taitavat jäädä sivurooliin tällä kaudella mutta toki niitäkin pitää jokusia laittaa.
Failure is simply the opportunity to begin again - this time more intelligently.

Jame

tammikuu 17, 2016, 20:42:43 ip #2 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 01, 2016, 20:44:42 ip käyttäjältä Jame
Toiseen aaltoon lautalle lähti tänään 17.1. yhdeksän chinenseä ja ensimmäinen bacca.

Chinenset:


11. Habanero, ugandalainen, siemenet kaupan podeista (25.1. 2/2)
12. Fatalii White (1.2. 1/2)
13. Trinidad Douglah (1.3. 1/2)
14. Habanero Brown Large
15. Black Naga (23.1. 1/2)
16. Chocolate Fatalii (21.1. 2/2)
17. Moruga Yellow (24.1. 2/2)
18. Peach Trinidad Scorpion (21.1. 2/2)
19. Pimenta Lagrima ( 0/4)

Baccat:

20. Aji Habanero (20.1. 2/2)

Itäneitä laitettiin myös ruukkuihin ja "minikasvariin" lampun alle.
Failure is simply the opportunity to begin again - this time more intelligently.

Jame

helmikuu 07, 2016, 21:47:21 ip #3 Viimeisin muokkaus: helmikuu 29, 2016, 21:28:46 ip käyttäjältä Jame
Kolmas setti lautalle tänään. Suurelta osin minulle uusia lajikkeita.

Baccat:

21. Pequante (10.2. 2/2)
22. Naranga (11.2. 2/2)
23. Aji Cristal  (2/10, 24.2.)
24. Lemon Drop (18.2. 6/10)
25. Aji Angelo (10.2. 2/2)
26. Sugar Rush (11.2. 1/2)
27. CGN22871 (10.2. 1/2)
28. Starfish (10.2. 2/2)



Annuumit:

29. CAP 1166 (12.2. 1/2)
30. Serrano (10.2. 1/2)
31. Goat´s Weed (10.2. 1/2)
32. Alma  (10.2. 1/2)
33. Hungarian Hot Wax (10.2. 2/2)
34. Numex Big Jim (13.2. 1/2)
35. Peter Pepper (15.2. 1/2)

Failure is simply the opportunity to begin again - this time more intelligently.

Jame

Jee, viime kaudelta talvetettuun Jallu Gauchoon on jäänyt kiinni muutama podinalku. Ehkä tässä pääsee jo pääsiäiseen mennessä syömään tuoretta chiliä omasta takaa. Kirvan penteleet sinnittelevät vieläkin huolimatta pariin kertaan suoritetusta Raid + jätesäkki combosta sekä kolmeen kertaan suoritetusta Spruzit-sumutuksesta. Hoidon jälkeen menee aina pari-kolme viikkoa ilman kirvoja ja sitten niitä alkaa taas puskea jostain.
Failure is simply the opportunity to begin again - this time more intelligently.

Jame

Tänään 1.3. kyllästyin kirvoihin siinä määrin, että laitoin provadopuikon jokaisen talvetetun yksilön ruukkuun. Saa näjhdä, joko niistä vihreistä penteleistä päästään.
Failure is simply the opportunity to begin again - this time more intelligently.

PP

Lainaus käyttäjältä: Jame - maaliskuu 01, 2016, 20:46:12 ip
Tänään 1.3. kyllästyin kirvoihin siinä määrin, että laitoin provadopuikon jokaisen talvetetun yksilön ruukkuun. Saa näjhdä, joko niistä vihreistä penteleistä päästään.


Enpä ole vielä kuullut, että Provado oikein annosteltuna ei olisi tehonnut kirvoihin.

Jame

Lainaus käyttäjältä: PP - maaliskuu 02, 2016, 08:10:16 ap
Enpä ole vielä kuullut, että Provado oikein annosteltuna ei olisi tehonnut kirvoihin.


No sitä sopii todellakin toivoa. Ennen on kyllä ulkona ruiskuteltuna tehonnut tuo Spruzitkin, mutta nyt kylppärissä suihkuteltuna siitä tuntuu olevan apua vain hetkeksi. Toki voi olla että 2,5 vuotta vanhasta pullosta on se "pullon henki" jo johonkin karannut.
Failure is simply the opportunity to begin again - this time more intelligently.

Jame

Neljäs kausi tuntuu jotenkin tylsältä. Mistään uudesta lehtiparista ei ole jaksanut liiemmin innostua. Edes kuvia ei ole jaksanut ottaa. Ainut uusi juttu on ollut kiinanpoikien ledilamppu. Lampun alle on muodostunut melkoinen viidakko, jossa nopeimmat annuumit pukkaa jo podiakin.

Ikkunalaudoilla ja ESL:ien alla mennään kuten ennenkin. Viime kaudesta talvetettu Gaucho on tehnyt jo viisi kypsää podia. Nyt odotellaan sitä, että saisi siirrettyä kasveja 1/2 litran muovimukeista isompiin ruukkuihin ulkoruokinnan puolelle.

Turhauttavien asioiden puolella on esim. 1,5 vuotiaan Carolinan Reaperin tappaminen ruukunvaihdon yhteydessä ilman että kasvista ehti saada yhtään podia. Ja ettei viime kesän kirvoista ym. öttiäisistä päässyt kunnolla eroon talven aikana edes myrkkyjen avulla. Ulkona sentään pääsevät leppäkertut ja petopunkit suorittamaan luonnollista torjuntaa, eikä Spruzitin kanssakaan tarvitse turhaan kainostella.

Itämään lähti useimpia lajikkeita 2 siementä/lajike ja suurimmasta osasta itävyys olikin 100%. Rocotojen kohdalla saanto ei  ollut yhtä hyvä ja niiden osalta kausi jääkin vajaaksi. Muita lajikkeita on riittävästi ja ylimääräisiä onkin jo jaettu pois. Suurin mielenkiinto kohdistuu tälläkin kaudella lajikkeisiin, joista ei entuudestaan ole kokemusta. Ensi viikolla olen reissussa ja nyt mietityttää että laittaako kasveja ulos isompiin ruukkuihin mahdollisten yöpakkasten armoille vai luottaako siihen, että kotiväki muistaa kastella sisällä olevia joka toinen päivä.
Failure is simply the opportunity to begin again - this time more intelligently.

Jame

Ensimmäinen kypsä podi kauden idätyksistä - Aji Cristal - vedetty naamariin. Painoa oli tosin vain huimat 6 g. Podia taitaa olla jo kaikissa lajikkeissa, jopa viherkasvi-chinenset ovat lehtien suojassa kasvatelleet podejaan. Hungarian Hot Wax tekee isoja ja ne muutamat podit jotka ovat jääneet kiinni alkavat jo vaihtaa väriä. Numex Big Jimissä ei taida olla kuin kaksi podia mutta ne ovat varmaan lähemmäs 100-grammaisia.

Yritetään saada kuviakin viikonlopun aikana, työkiireet ja väsy ovat vähän haitanneet harrastuksia.
Failure is simply the opportunity to begin again - this time more intelligently.

Jame

heinäkuu 03, 2016, 12:56:00 ip #10 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 13, 2016, 10:35:44 ap käyttäjältä Jame
Pari statuskuvaa kasvatuksista. Raakileita taitaa olla kaikissa muissa paitsi Black Nagassa, kuviin pääsivät pisimmälle ehtineet.



K-Kaupan Habanero "Uganda"


Chocolate Fatalii, aavistuksen jo ruskettuneena.


Mini Rocoto onkin yllättäen suurin amppelirocotoista


Nomex Big Jim tekee isoja jytkyjä


Hungarian Hot Wax alkaa kypsyä


Alman ainokainen podi


Peach Trinidad Scorpion näyttää siltä että potkua saattaa löytyä


Karvainen kaveri Goat's Weed
Failure is simply the opportunity to begin again - this time more intelligently.

Jame

Sadonkorjuuvaiheeseen ennätti chinenseistä ensimmäisenä Chocolate Fatalii. Tai oikeastaan Orange Blob oli ekana mutta se tekee vain sellaisia herneen kokoisia minipodeja. Valmistauduin henkisesti ja piimälasi vieressäni jytkympäänkin poltteeseen mutta olikin vain sellaista jalapeno-tasoa. Ehkä olisi pitänyt antaa vielä kypsyä mutta ajattelin että valmista on kun oli tuolla lailla kärjestä jo haljennutkin.

Failure is simply the opportunity to begin again - this time more intelligently.

Jame

elokuu 07, 2016, 18:38:25 ip #12 Viimeisin muokkaus: elokuu 07, 2016, 18:59:26 ip käyttäjältä Jame
No niin, nyt alkaa kypsymisrintamalla tapahtua kiihtyvään tahtiin. Chinenseistä Habanero on kypsyttänyt ensimmäiset podinsa, samoin Antillais Caribbean, Peach Bhut Jolokia ja Tobago Sweet. Black naga ei taida ehtiä mukaan lainkaan.  Annuumeista ensin ehtivät maaliin Hungarian Hot Wax ja Alma, ihan tuota pikaa myös Serrano ja sen jälkeen Big Jim. Goat's Weed on varmaan hitain annuum, joka minulla on tähän mennessä ollut. Podit ovat olleet isoja ja mustia jo pitkää, kypsymistä saa vaan odottaa ja odottaa.  Baccoista Aji Christal, Sugar Rush ja Naranga ovat kypsiä ja ihan tuota pikaa myös Aji Habanero. Pubet ovat myös hyvällä mallilla vaikka veikkaan että menee kuun loppuun ennen kuin pääsee Montufaria tai Red Peruviania popsimaan.

Ihmeellisiä eroja noilla chninenseillä podien koossa, kypsymisnopeudessa ja muutenkin kasvin yleisilmeessä. Esim. MoA Scotch Bonnet näyttää hyvältä ja tekee reilun kokoisia podeja kun taas samanlaisessa ruukussa ja lannoituksella vieressä kasvava ylivuotinen Peach Bhut Jolokia tekee sellaisia herneenkokoisia ja lehdet ovat sellaiset vaalean kellanvihreät. Sama juttu toisella seinustalla jos vertaa Habaneroa ja vaikka Orange Blobia. Noissa kääpiöpodeissa on vikana mm. tulisuuden puute ja se, ettei sisällä ole yhtään siemeniä.
Failure is simply the opportunity to begin again - this time more intelligently.