tammikuu 10, 2025, 16:18:10 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Mikä chili tämä on?

Aloittaja Käki, tammikuu 09, 2017, 10:03:03 ap

« edellinen - seuraava »

Käki

Laitoin google translateen, kun tästä ei löydy oikein mitään googlaamalla. Heillä oli tästä chilistä oma mielipiteensä, kanalle tänään meinasin laittaa..

http://aijaa.com/3zoT35

Vuorikaskas


Vuorikaskas

tammikuu 09, 2017, 13:55:00 ip #2 Viimeisin muokkaus: tammikuu 09, 2017, 14:15:33 ip käyttäjältä Vuorikaskas

Käki


Vuorikaskas

tammikuu 09, 2017, 16:26:21 ip #4 Viimeisin muokkaus: tammikuu 09, 2017, 16:30:37 ip käyttäjältä Vuorikaskas
Lainaus käyttäjältä: Käki - tammikuu 09, 2017, 14:32:13 ip
Mää ei tajuu näitä tulisuus-ilmoituksia. Tuo on jalapenon luokkaa ja arvosteltu tulisuus 8.


Voi olla pielessä ilmoitus siihen nähden mitä käytännössä sitä on saatavilla, mutta lisäksi vaikuttaa kasvin olosuhteet ja korjuun kypsyysaste. Olen kohdannut varsin tuimaa jalapenoakin toisinaan.  Ja vaikka olisi samaksi nimetty, eri suvuista voi tulla erilaista. Suku lainausmerkkeihin. Eri "perheistä" siis.

Vuorikaskas

tammikuu 09, 2017, 16:47:40 ip #5 Viimeisin muokkaus: tammikuu 09, 2017, 17:41:54 ip käyttäjältä Vuorikaskas
Tulisuusasteikon määrittelystä seuraa myös omanlaisia tuloksia.  Siis laimennetaan, laimennetaan ja laimennetaan näytettä aina vaan.  Sitten mikä vielä on lopulta aistittavissa määrää lukeman...  Tällähän ei ole hirveän suuresti tekemistä todellisen kokemuksen kanssa.  On myös aivan yksilöllisiä makuhermoja tässä suhteessa enkä tarkoita vain tottumista ja toleranssin kehittymistä.   Kapsaisinoidit ovat ryhmä yhdisteitä ja eri chileissä on erilaisia niitä ja omanlaisessa kombinaatiossa.  https://fi.wikipedia.org/wiki/Kapsaisinoidit

Vuorikaskas


Käki

Lainaus käyttäjältä: Vuorikaskas - tammikuu 09, 2017, 17:51:19 ip
Lainaus käyttäjältä: Käki - tammikuu 09, 2017, 14:32:13 ip
Lainaus käyttäjältä: Vuorikaskas - tammikuu 09, 2017, 13:55:00 ip
Joo semmoiset vastaukset kuin kysymyksetkin.  :-*

Mitä oikein se jotain olisi, mitä ei löydy?  Yhtä sun toista löytyy. https://www.google.fi/search?q=pulla+chili&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=fF1zWLf4J_Lk8AfwgoWoBA

https://www.chili-shop24.com/growing-chillies/chili-seeds/spice-level-7-8/2028/puya-/-pulla-chili-seeds?c=149

Mää ei tajuu näitä tulisuus-ilmoituksia. Tuo on jalapenon luokkaa ja arvosteltu tulisuus 8.


Katos tuosta, missä on guajillo suhteessa muihin. http://www.pepperseeds.eu/scoville/

Ja tossahan verrattiin guajilloon. http://chillipepperpete.com/Pulla-puya-Mexico-Mexican-dried-chilli-guajillo-mild

Jahas, mutustaa..
http://aijaa.com/gT8nR4

ei kyllä guajillolla ole näihin kemuihin mitään asiaa, vaikka valmistaja ilmoittanutkin sille
2500-5000 SHU. Ei näistä ota mitään selvää. Tämähän on kuin hedelmäkarkkia söisi. Tai sitten mulla on vain tosi mieto yksilö maistissa.


Käki

Niin ja siis kun tuossa on esim. Pasilla chilejä ja sitä nimitystä käytetään vain toisen merkkisestä chilistä prkl >:D

Ajattelin, että onko tälläkin rakkaalla lapsella monta nimeä, että mitä nämä ovat. Mutta ilmeisesti siis tuo puuuuyyaaa, carambaa! on se oikea nimi.

Käki

Ilmeisesti tuo Anchokin on joku "yleisnimitys" joistakin chileistä? Ja sitten näitten Poblanoiden serkku on tämä wikin mukaan.

http://aijaa.com/cnvO3e

Käyttäisivät näiden chilien alkuperäisiä nimiä, niin ei tarttisi arvuutella.. :-*

Noi kokonaiset Ancho Grandet on hyviä salaatissa, mutta jauhe on aivan prsiistä. Laitoin sitä yhteen kastikkeeseen, joka maistui pohjaan palanelle tupakalle sen jälkeen. En tajua kuka sellaisesta soossista voi pitää.