marraskuu 29, 2023, 11:39:02 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Ekonyymin 2018

Aloittaja ekonyymi, tammikuu 06, 2018, 20:40:37 ip

« edellinen - seuraava »

ekonyymi

Siemenkauppoihin en kerennyt tällekään kaudelle, mutta onneksi muutaman harrastajan kanssa tehdyista siemenvaihdoista on vielä uusia tuttavuuksia kokeilematta.

c.annuum


 • Biker Billy

 • Golden Cayene

 • Serranoc.baccatum


 • Aji Fantasy

 • Aji Cristal

 • Dong Xuan Market

 • Inca Red Drop

 • Lemon Dropc.chinense


 • Chocolate Habanero

 • Murupi Amarela

 • Red Savinac.pubescens


 • Oragne Rocoto
ekonyymi

Ei vielä ihan taivaaseen asti kasvu, mutta ainakaan ei tullut kuivatettua idättimiä, kuten viime vuonna.ekonyymiXuan on passiivissa, näyttää tästä kulmasta melko terveeltä, se on yhden katossa kiinni olevan lampun alla, ja katselen sitä enimmäkseen alhaalta päin ja silloin se on aika nuutuneen näköinen. Ehkä se vain näyttää siltä.

Harmikseni, Murupit itivät kyllä hyvin, mutta sen jälkeen kasvu on kivivillassa ollut minimaalista. Yksi on kyllä hengissä, mutta pari senttiä ja muutamia lehtiä. Ei oikein vaikuta sille, että kannattaisi jatkaa sen kanssa. Harmi - pidin sen mausta kovasti.

Lemon Drop on tänä vuonna passiivissa, melko hyvin lähtenyt liikkeelle.

Torstaina sitten puutarhamessuille yhdistyksen hommiin.

ekonyymi

AjiFantasy tulossa ulos:

Hänet nostettiin heti kuvan oton jälkeen kasvariin harson taakse, sitten hän hetikohta nuupahti. Onneksi se oli vain liemen puutetta ja se nousi sieltä muutaman tunnin sisällä takaisin pystyyn.


Kasvarissa jo useampi passiivi

Publerit on vielä sisällä, kunhan nyt kerkeisi vielä toisen taimipublerin muuttaa passiiveihin. Serrano on jo omassaan ja tarkoitus oli laittaa Biker Billy omaansa, jos se vain näyttää riittävän lupaavalta.

ekonyymi

Kappas vaan, ei viime kuussa kerennyt päivittelemään tänne. Mutta laitetaan nyt
muutama huomio, lomien aikaan tulee taas varmaan hiljaisempaa päivitysrintamalla..


Ulos päästyään LemonDrop (vasen) teki tummempia lehtiä uudeksi kasvuksi. Kun taas Aji Cristal (oikea) teki vaaleampia uusia lehtiä. Nämä onkin toukokuulta. LemonDrop ei ole ulkona hirveästi kasvanut, Aji Cristal taas on kasvattanut kasvarissa kokoa.

On tullut seurailtua PH:ta kun muistelen lukeneeni jostain, että sen pysyminen kohdallaan olisi ravinnevahvuutta tärkeämpää. Huomiot on, että publerissa PH "valuu" 7:n pintaan jo muutamassa päivässä.Sitten Cayene, on tekemässä hauskan näköistä Podia.Näyttää muutenkin siltä että se olisi ollut Tsernobylissä lomalla.

ekonyymi

Ja tässäkin kuussa päivitys, vauhti oikein päätä huimaa !!

Lomareissu heitetty, muutama sijaishoitaja chilieille ja muille kasveille. Ensin meinasin jo päivittää, että kaikki meni niin hyvin, mutta sitten bongasin Inca Red Dropin nuupattamassa kasvihuoneessa. Aika kuuma siellä välillä on, joten otin sen ulos selvittelyjä varten. Lientä oli hyvin, ehkä vähän liiankin hyvin, joten ajattelin lapota vanhat pois ja laittaa tuoreet tilalle. Aika pahan hajuista nestettä tuli ulos, joten lienee juurimätä iskenyt. Sen hoito-ohjeita etsin ja silmät osuivat useassa yhteydessä vetyperoksidiin ja jossain päivityksessä puhuttiin viikon päivittäisistä huuhteluista vetyperoksidiliuoksella. Eipä ole sen enempää ainetta kuin aikaakaan tuohon operaatioon, joten kasvi vaan kompostiin.


Inca Red Drop riiputtaa lehtiään:


Juuret:Nyt ihmettelen, että mikä käsittely täytyy tehdä ruukulle ja hydrosoralle. Muutenkin, olen kiehuvalla vedellä kauden päätteeksi (tai seuraavan alkaessa) käsitellyt ne - sekä ruukut härpättimineen että hydrosoran - riittääkö myös tässä tapauksessa ?


ekonyymi

Jos vähän summaa alkukautta, lähtökuoppiin jäivät kituisesti itäneet Orange Rocotot. Murupi Amarela jäi todella vaisuksi pienissä kivivillakuutioissa, joissa muut ovat kasvaneet yleensä mukavasti. Biker Billy jäi myös pieneksi, tuli laitettua pieneen passiiviin ja toistaiseksi se on kivan näköinen viherkasvi.

Pienen lomareissun jälkeen, sen lisäksi että löytyi tuo yksi juurimätä, kummastelin, kun Serrano publer tiputteli kukkia ja pieniä raakileita. Ajattelin, että niitä on vaan niin paljon ettei se jaksa kantaa niitä. Kun tutkasin vähän lientä, niin huomasin, että sen EC oli jossain 0.3 paikkeilla. Kumma kyllä PH oli aika kohdallaan 6:n tienoissa. Yleensä se on noussut 7:n pintaan jo parissa päivässä kun liemen pinta laskee. Ehkä sitä on loman aikana jatkettu vedellä - muuta en keksi. Vaihdoin koko ämpärin tuoreeseen, kasvin sai vielä nostettua ämpäristä toiseen. Nyt EC on yli 2. Ja nyt pari päivää siitä - vähän tuntui siltä, että ainakin osa raakileen aluista pysyi jo kiinni.

ekonyymi

Toinen Inca Red Dropeista meni, saattoi olla vähän isompikin, mutta tämä tekee hyvännäköistä settiä tämän kokoiseksi kasviksi. Eikö ne voisi jo ottaa vähän väriä ?MRgreen

Kyllä ne kohta ottaa, malta  ;)

Chilivaari

Tuo ei kyllä ole tyypillinen Inca. Oksisto ja lehdet menevät, mutta podien pitäisi olla pisaranmuotoisia, lyhyempiä ja kasvaa aluksi ylös, myöhemmin vaakasuoraan tai alaviistoon. Tähän tapaan:

ekonyymi

Nyt on muutamat ottaneet väriä, myös tämä muka-Inca-Red-Drop. Muut ovat Lemon Drop, Cayene ja pari Dong Xuan Marketin podia.
Inca on baccatum, joten en tiedä osaanko sen mausta mitään päätellä, varsinkin, kun se Podi mistä siemenet on, on ainoa kontaktipintani siihen. Podi on Nurmijärven suunnalta saatu käynnillä suhteellisen vakavasti otettavan harrastajan farmilta..

Ja ensimmäistä kertaa näyttäisi sato-odote, vaikkakin maltillista, kuten tavallista, lyödä naapurin sato-odotteen, kun siellä kävi muutamalle kasville pieni invaasio..

Dong Xuan Marketista kerkesin pari podia jo maistaa. Olivat yllättävän tulisia. Nämäkin ovat toveriharrastajan kanssa vaihdettuja siemeniä ja minulle tämän kauden uusi tuttavuus. Vaihdossa keskityttiin keskitulisiin ja miedohkoihin lajikkeisiin, joten tällä olettamuksella laitoin ne uuniin, tuorejuustolla täytettyinä, jalopeno tyyliin, pitsan kanssa samalla pellille. Aluksi tuntui ettei saa muuta syödyksi kuin sen tuorejuuston, mutta lopulta muutama pala itse podiakin meni ihan kivasti, joten ehkä se tulisuus vain siirtyi tehokkaasti siihen juustoon..

Chilivaari

Onhan nuo oikeassa alanurkassa ihan tyypillisiä Incoja. Olisiko sinulla vain mennyt nimilaput sekaisin?

ekonyymi

Täytyy myöntää että tuo muka-Inca-Red-Drop näyttää enemmän Serranolta, jota on myös tälle kaudelle kasvateltu. Kun koitin katsoa lauttajärjestystä, niin Inca oli Orange Rocoton ja Red Savinan kanssa samalla lautalla, joten sekin sekaannus vaikuttaa epätodennäköiseltä. Mutta sen verran vakuuttavaa tuo podin muodon kautta on - ettei taida olla järkeä noista siemeniä alkaa keräämään.

Sen sijaan Dong Xuan Market, joka sekin oli ihan eri idätyserässä, sen podin muodosta vielä voisin toivoa että se kuitenkin olisi se mitä olen merkannut sen olevan:
Se elelee Lemon Dropin kanssa, Lemoni on jättänyt sitä vähän varjoonsa, mutta hyvä että siinä on satoa tulossa.


ekonyymi

Tulipas kertakaikkisen huono kuva, mutta nyt on etelän mieskin saanut ulkochilit autotalliin evakkoon. Kasvarissa on lämmitin, publerit saavat pärjätä siellä vielä jonkun aikaa.Eilisessä (vai tänäänkö) myrskytuulessa pari pientä passiivihydroa putosi terassille. Toinen oli säälistä kasvamaan jäänyt toivoton Biker Billy. Lopulta se teki kolme Podia, vihreitä vielä, mutta nehän voisi nyt maistella pois. Toinen kaatunut oli Cayene, joka onkin antanut satonsa ensimmäisenä, pari podia on vielä oksilla, ehkä se sen verran kestää hengissä, että saa niitä kyspyteltyä.

ekonyymi

Sillä aikaa kun autotallissa kypsyy myös kivasti, käyty keräämässä publerin satoa kasvarista:


Reilu 0.5kg Aji CristaliaMuutaman kylmän yön jälkeen yksi ulos jäänyt multa-Serrano näytti että ei niitä lehtiä kasvatella, vaan Podeja:

ekonyymi

Laitetaanpa kausi pakettiin:

Harmi, että Murupi Amarelo taas epäonnistui. Siemenetkin loppuivat, mutta onneksi Fatalii:lta löytyi lisää. Ylipäätänsä, chinensejen onnistuminen meni metsään, joka myöskin veti suupieliä alaspäin. Red Savinana kasvatettu kasvi osoittautui Aji Fantasyksi, ehdin jo olla niin onnellinen, että siitä tuli melko kookas yksilö. Inca Red drop sai parikin takaiskua, kun ensin toinen yksilö sai juurimädän ja toisen lajipuhtaudesta nousi suuri epäilys. Pari passiivihydroista kaatui kovissa tuulissa, ne pitää sitoa jatkossa tiukemmin, koska muuten osin heiveröisetkin sidonnat pitivät itse kasvit hengissä hyvin. Jostain syystä Serrano, vaikka kyspytti publereista ensimmäiset Podit, jäi jotenkin jumiin ja pakkasten saapuessa ei näyttänyt kovin lupaavalta, joten päädyin antamaan sille kompostituomion.

Onnistujissa on Lemon Drop, joka kasvoi hyvin passiivissa. Myös Dong Xuan Market oli uutena tulokkaana ihan kelvollinen sekä kasvultaan että sadoltaan. Aji Cristal, joka joutui vähän olosuhteiden pakosta publeriin, teki 23 % koko sadosta.