toukokuu 19, 2024, 10:56:37 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Mitä nuo fb-chiliryhmät ovat

Aloittaja Chilivaari, helmikuu 19, 2020, 13:41:22 ip

« edellinen - seuraava »

Chilivaari

Minulle tulee silloin tällöin sähköpostiin facebookilta mainoksia, vaikka en edes ole siihen kirjautunut. Niissä ehdotetaan liittymistä joihinkin chiliryhmiin, joissa kuulemma on tuhansia jäseniä. Kun yritän katsoa niitä, mitään ei aukea. Ryhmät eivät aukea minulle. Mitä ne oikein sisältävät?

Pelkkää uteliaisuuttani kyselen. Vaarilla on valeprofiili Zuckerbergin sivustolla, mutta sillä ei pääse ryhmiin. Pitäisi kai henkilökohtaisesti rekisteröityä? Sitä en aio tehdä.

ottulo

helmikuu 19, 2020, 22:44:41 ip #1 Viimeisin muokkaus: helmikuu 19, 2020, 22:56:06 ip käyttäjältä ottulo
Laitapa vaikka yksityisviestillä jotain niistä linkeistä niin katsotaan. Kyllä facessa chiliryhmiä on jos jonkinlaisia, tiedä sitten millä perusteella sua lähentelee ja mistä saanut vielä sähköpostiosoitteenkin.

Edit: Tai no, laitetaan tähän suoraan joku linkki... Alla oleva on Chilifoorumi.fi-niminen ryhmä, jonka ylläpito on yhdistyksen hallituksesta tuttua "vakiokalustoa". Oliko peräti yhdistyksen (puoli?)virallinen ryhmä? Jos en väärin tulkitse, niin kyseinen ryhmä ylläpitää Chiliyhdistyksen sivua facessa.
https://www.facebook.com/groups/217179722625/

Muita alueellisia sekä kasvatukseen tai omien tuotteiden markkinointiin sun muuhun liittyviä ryhmiä on varmaan tusina. Jos jotain linkkejä laitat privaan niin pitäisi riittää tuon yllä olevan linkin tapaan tuon ekan numerosarjan loppuun asti, loppuosa linkistä on yleensä "turha" (esim. sisältää facelle tietoja siitä mistä ja mikä linkki on klikattu, linkki toimii ilmankin).

Chilivaari

Postiohjelmani lajittelee tuollaiset mainokset suoraan roskapostiin ja ehdin jo tyhjentää roskakorin, joten linkkejä et saa. 
Muistini mukaan siellä ehdoteltiin ainakin seuraavia: Chilin ystävät (kaksi saman nimistä, toisessa tuhansia jäseniä, toisessa kymmeniä), Chili/ostetaan/myydään, chilin kasvattajat, chilin syöjät, chilipäät jne. Ilmeisesti ryhmiä on kymmenittäin. Myös alueellisia ryhmiä eri puolilla Suomea.

Mitä niissä tapahtuu, vai tapahtuuko mitään?

Whili

Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - helmikuu 20, 2020, 09:52:05 apMitä niissä tapahtuu, vai tapahtuuko mitään?
Kysellään ja kaupitellaan. Ihan niinkuin täälläkin..
Siellä vaan samat kysymykset toistuvat päivittäin kun ei vanhoja vastauksia löydy :(

Chilivaari

Mutta miksi niitä on niin paljon? Samannimisiäkin vielä.
Ja miksi ne ovat suljettuja?

Tämä ala on siis jakautumassa pieniin samanmielisiin porukoihin ja yleistä, kaikille tärkeää tietoa ei saa missään perille? Lisäksi, kuten totesit, fb hävittää historian, kaiken pitää tapahtua juuri nyt ja juuri minulle. Kukapa vanhoja tietoja etsisi tai lukisi.

ottulo

Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - helmikuu 20, 2020, 15:08:31 ipMutta miksi niitä on niin paljon? Samannimisiäkin vielä.
Ja miksi ne ovat suljettuja?

Paljon kai siksi, että ihmiset eivät jaksa/osaa etsiä, vaan kun idea pärähtää päähän niin ruvetaan heti toteuttamaan. Ja "kun tollakin on niin määkin haluan". Suljettuja ehkä siksi, että pitää liittyä voidakseen osallistua (ts. yritetään kalastella jäseniä kun ei näytetä sisältöä ei-jäsenille).

Saattaa toki olla muitakin syitä, yllä olevat ehkä lievästi puolueellisia. Onhan noissa "modernimmissa" medioissa helpompi jakaa kuvia sun muuta sisältöä kuin perinteisellä foorumilla, vaikka sisällön löydettävyys ja käytettävyys tuntuvat kärsivän rajusti. Oliskohan olemassa joku välimalli, jossa nykysomen helpon kuvien/videoiden/tiesminkä jakamisen saisi yhdistettyä foorumityyliseen rakenteeseen, jossa asiat pysyisivät paikoillaan eikä vaihtelisi päivästä/käyttäjästä/kuun asennosta riippuen...?

PP

Lainaus käyttäjältä: ottulo - helmikuu 19, 2020, 22:44:41 ipLaitapa vaikka yksityisviestillä jotain niistä linkeistä niin katsotaan. Kyllä facessa chiliryhmiä on jos jonkinlaisia, tiedä sitten millä perusteella sua lähentelee ja mistä saanut vielä sähköpostiosoitteenkin.

Edit: Tai no, laitetaan tähän suoraan joku linkki... Alla oleva on Chilifoorumi.fi-niminen ryhmä, jonka ylläpito on yhdistyksen hallituksesta tuttua "vakiokalustoa". Oliko peräti yhdistyksen (puoli?)virallinen ryhmä? Jos en väärin tulkitse, niin kyseinen ryhmä ylläpitää Chiliyhdistyksen sivua facessa.
https://www.facebook.com/groups/217179722625/

Chilifoorumi.fi -ryhmää tosiaan ylläpitää pitkän linjan chiliaktiivit. Osa on nykyisin yhdistyksen hallituksessa, osa ei. Samalla linjalla menee Suomen chiliyhdistys -ryhmä. Jälkimmäinen on enemmän puolivirallinen, mutta kun molammat on ryhmiä, siellä ihmiset edustaa vain itseään.

Chiliyhdistyksen facebook-sivu taas on yhdistyksen hallituksen hallussa ja siten yhdistyksen virallinen sivu. Nykyään sivu voi liittyä jossain tapauksissa myös ryhmiin, eli Suomen Chiliyhdistys -nimisenä käyttäjän vaikka kyseessä on sivu. Joskus kommentoimme (hallitus) sillä.

PP

Vaarilel vielä tiedoksi, että ryhmissä tapahtuu paljonkin. Siellä postataan kuvia, kysymyksiä ja kaikenlaista chiliaiheista juttua.