kesäkuu 14, 2024, 18:29:22 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Sisäkasvatus ja risteytykset Q4-22/2023

Aloittaja miiksuli, marraskuu 21, 2022, 15:53:51 ip

« edellinen - seuraava »

miiksuli

marraskuu 21, 2022, 15:53:51 ip Viimeisin muokkaus: joulukuu 11, 2022, 15:30:50 ip käyttäjältä miiksuli
Tässä nyt alotellaan pohjustusta uudelle kaudelle. Vuosikin jo kohta ohi. Viime kesän kasvatuksista tuli ihan hyviä onnistumisia. Sain tulille ekan risteytyksen. Yhdistelin Tuntemattoman chinensen Peach Bleederin kanssa. Nyt on laitettu ekan sukupolven siemenet itämään. Melkein tuossa tapoinkin Peach Bleeder F6 kun lopetin valon antamisen taimille. Nyt laitoin takas valot kun joskus noiden idätys ollu työlästä niin ei viitti huvikseen tapattaa.

Tuntematon chinense x Peach Bleeder F2. 12-14H liotin noin 0,15% vetyperoksidiliuoksessa. Laitoin laatikkoon tulemaan 14.11.22.

#2 0/4
#7 3/3

Eli jotain tapahtumassa. Voi olla että laitan aluksi vaan nuo kaksi ekasta marjasta tulleet siemenet idätykseen ja muutaman siemenen näin aluksi. Katon mitä tulee ja sitten lisää pohtimaan.

Tässä vielä isäntälajikkeet ja tulos.Edit. Päivitetty siementen itämistä.

miiksuli

100% itämisprosentti tuolla viimeisimmällä marjalla. #2 jotain ongelmia kun kaikki siemenet tummu sisältä noin viikossa.  En tiiä haluunko yrittää edes idättää kun oli muutenkin odotuksilla ettei tuu mitään. Mutta tuo viimeisin antaa varmaan kolme hyvää kasvia josta jatkokasvattaa ja kannattaako pitää.

miiksuli

Nyt on yhdeltä tullut sirkkalehdet esiin. Tosi sirot. Ehkä mä näillä kolmella nyt selviin aluksi kun jos haluan pitää eristettynä niin kovin montaa ei voi laittaa. Ottelen kuvia myöhemmin kun odotan että sirkkalehdet vielä vähän kasvaa että näkee paremmin muodon ja miten reagoi valoon muutenkin.

miiksuli

Kahdelta tullu sirkkalehdet ja kolmas tulee pian. Aika yllättävän pienet on edelleen. Ei vielä kauheasti näytä reagoivan valoon, muuta kun vihreenä pysyy. Se on vaan hyvä että on pieni kun kokemusten mukaan mitä pienempi sitä tulisempi >:D


miiksuli

Alkaa kasvuvauhti pikkuhiljaa kiihtymään. Tuossa nuo nyt kaikki kolme. Jotain eroja näkyy jo kasvutavassa. Kaikki on kuitenkin samojen LED valojen alla. Nopeiten itänyt on vasemmalla ja hitain oikealla. Hitain on näistä selkeästi paksuin varresta ja lyhkäsin. Noi sirkkalehdet kuiteski kasvo aika isoiks et kaipa tää nyt joku perustulinen lajike on mutten odota mitään Carolina Reaper tasoa tästä F2:sta. Varsi reagoi hyvin UV valoon. Lehdet ei niinkään vielä. F1:sen lehtisuonet tummut violetiksi kun alko maturoitumaan mutta sitten myöhemmin ei ollu enää havaittavissa kyseistä muutosta.
 

miiksuli

Ollu nyt ilman kantta useamman päivän. Piti oottaa että kestää paremmin kuivaa ilmaa ja valoja paremmin. Ei vielä kauhean voimakkaasti reagoi UV valoon. Kasvukin piristyny. Kyllä näistä varmaan kelvot tulee. Nyt vaan jännittämään millaset marjat putkahtaa.


miiksuli

Nyt alkanu noille risteytys kavereille tulla violettia lehtisuoniin ja rusketusta lehtiin. Pitää laittaa jo isompiin ruukkuihin. Peach Bleeder F6 tekee jo satoa. Laitoin itämään elokuun alussa. Meinas kuolla tuossa kun lopetin valon antamisen. Kiduttelin niitä liian pienissä ruukuissa ja ilman lisävaloa liian kauan niin jäi tommosiksi pieniksi mutta tuli pöyheiksi tehokkaan valon ansiosta. Sit meinasin ylilannottaa kun unohdin et annoin noille myös torjuntapuikot kun taas harsosääskiä pörräs, ihan vaan varatoimenpiteenä ettei tapa noita uusia tulokkaita. Nyt ei ole harsosääskiä enää näkyny vaan jotain muita pieniä öttimönkiäisiä vipeltämässä ruukuissa mutta ei näytä tekevän pahaa kasveille.


miiksuli

Eka testikuva otettu jalustan kanssa. Siinä risteytetty taimina F2 ja ja PB:et F6 oikealla.


varis

Millainen oli muuten tuomio siitä Pink habanerosta? Ilmeisesti tää Peach bleeder on sitten makunsa puolesta korjannut potin. Pink habaa aina välistä miettinyt omaan kasvatuslistaan mutta tuntuu että omassa kirjastossa on aina jotain tärkeämpää, voisi kyllä olla hyvin mielenkiintoisen makuinen chinense.

miiksuli

Mulla kävi niin huonosti ettei ole enää siemeniä. Jostain syystä en saanut tarpeeksi marjoja kun aikoinaan kasvatin. On maultaan hyvä ja täysin tuleton. Vaikea löytää uusia siemeniä. Voisi olla kiva myös ristetyksiin jossa ei kaivata tulisuutta niin paljoa. Jos haluut niin voin tuota Persikka Vuotajan siemeniä pistää tulemaan kirjeellä? 

miiksuli

Nyt on istutettu Tuntematon x PB risteytykset isompiin ruukkuihin ja laitoin PB F6:set omaan telttaan. Nyt on molemmat toiminnassa vähän yli puolella teholla. Ei viitti kärvistellä näitä 2x200W teholla heti alkuun. Näyttää voivan hyvin ja varret on paksuja kokoonsa nähden ja tuuheita. Mä oon tykänny tästä ensiapu viltistä joka on kääritty halpoihin hyllyn runkoihin ja foliota ympärille ettei valo osu silmiin pahasti. Halpa ja toimii :)


miiksuli

Ei oikeastaan mitään isoja päivityksiä. Eka risteytykselle tuli sitten tuo pysähdys kun laitoin isompiin ruukkuihin. Jonkin verran lehtisuoniin tullut sanguinee, joka oli odotettavissa. Menee sitten varmaan ohi taas kun pääsee tuosta välivaiheesta ohi. Peach Bleedereista toinen satoaa ja toinen joka meinas kuolla ja kitu viimeisillään on nyt paljon haarottuneempi ja tuuheampi kuin tuo joka satoaa. Aina noi yllättää jollain tapaa, vaikka olis samoista marjoista otettu siemenet.

Chliina

Oi, täällä on jo kasvu hyvässä vauhdissa!
Minä vasta tänään ensimmäisen kerran hipeloin siemenvarastoani.

Minullakin noita ensiapupeittoja samaan tarkoitukseen varattuna. Ja keväällä käytin niitä yöaikaan pikkutaimien päällä kylmässä kasvarissa. Hyvin toimi👌

Oikein hyvää chilivuotta 2023 sulle💕

miiksuli

Chliina jos laitat annuumeja ja baccatumeja niin ei ole mitään kiirettä. Jännityksellä odotan mitä tuosta F2 risteytyksestä tulee. Miettinyt tässä että varmaan kutsun tuota Hot Melon Bleeder:iksi koska on vuotavalla verhiöllä, on punainen ja aromiltaan hedelmäinen/meloninen.

Kiitos 🥰 Hyvää chilivuotta sullekin 😀

miiksuli

Innostunu noi Peach Bleederit. Ekaa kunnon marjaa pukkaa. Mä poistelen noita viallisia marjoja ettei vie energiaa kelvollisilta, ekat kun oli huonoja.


Hot Melon Bleederien kasvu kiihtynyt. Vähän huono kamera puhelimessa niin ei mitään ihanteellisia kuvia saa aikaiseksi. Kannattaa aukasta täyteen kokoon niin näkee että lehtisuonissa ja puskan varressa on antosyaania, voimakkaammin mitä Peach Bleederissä ja tossa Tuntemattomassa chinensessä.

miiksuli

Tää on se muoto mitä oikeastaan haen. Muistuttaa aika pitkälti Borg 9. Yllättävän tummuneita on tämä F6. Samat valot kuitenkin käytössä ja samat lannoitukset. Muutamat jotka nyt tuolla kasvaa on ihme pötkylöitä. Mutta otan vaan näteimmistä siemenet talteen. Eli ei varmaan taaskaan tuu montaa siementä. Kaverit ei jaksa hirveästi satoamaan parin litran ruukuissa.
Sitte tossa Hot Melon Bleedereissäkin näkyy eroja. Yksi kolmesta onn selkeästi pidempi ja toiset kaksi muuta lyhyempiä ja paksumpia. Kahdella taas voimakkaammin antosyaania lehdissä. Erikoista kun ei ainakaan tietääkseni ole näissä Pimenta tyyppisiä lajikkeita risteytynyt.

miiksuli

tammikuu 18, 2023, 18:15:45 ip #16 Viimeisin muokkaus: tammikuu 18, 2023, 18:20:38 ip käyttäjältä miiksuli
Ekat nuput näkyy jo kaikilla kolmella. Vähän reilu 60 päivää ikää noilla. Ei ne vielä kuitenkaan satoa. F1:lla meni 100+ päivää ennnen kuin alko tapahtumaan.

Saas nähä että nyt tais onni potkasta kun lähti omasta valkokukkaisesta eximiumista nyt itämään yksi siemen. Toivottavasti ei kuole. 1-2 vrk päästä näkee jääkö eloon. On tässä monta kertaa kokeiltu ja odoteltu viikkoja/kuukausia. Mun pitää saada toi C. eximium elämään kun voin sen sitte yrittää risteyttää pubescensien kanssa. Parisen vuotta huono tuuri kun tapoin ainoan ison villichilini.

Niin joo kävi myös unohdus tuon C. eximiumin kanssa kun pidin vahingossa kaksi vuorokautta vetyperoksidiliuoksessa kun suositus on 12-24H, koska itävyys huononee sen jälkeen. Vähän jännitti senkin puolesta että tapoinko noi siemenet. Viimeisiä vedellään.

miiksuli

Kahdesta C. eximiumista toinen iti ja haluaa luoda jo sirkkalehtiä mutta kypärä jäi kiinni :( Täytyy odottaa vielä pari päivää ja sitten nipsauttaa kuori pois. Peach Bleedereistä toinen satoaa ihan kohtalaisesti, tekee isoja möykkyjä. Toisen tekee kanssa yhtä marjaa mutta isoa kanssa. Ei voi enää Little Peach Bleederiksi kutsua :) Kaikki energia menee noilla noihin marjoihin kun suurinosa lehdistä tippunut jo pois. Alimmat muuttuu keltaiseksi. Oon tässä kuitenkin ravinteita ja vettä antanut ihan hyvin.


Tervo

tammikuu 23, 2023, 19:16:25 ip #18 Viimeisin muokkaus: tammikuu 23, 2023, 19:24:48 ip käyttäjältä Tervo
Mulla oli myös tuossa vuodenvaihteen idätyksessä muutama kypäräpää, lähinnä noissa extratulisissa, lieneekö sit enempi juurikin näiden väkisin tehtyjen ongelma. Yhtäkään en käynyt tänä vuonna avittamaan, ainoastaan yksi menehtyi, muut saivat tavalla tai toisella kypärän pudotettua. Tuolla toisella Naga Morichilla se näkyy roikkuvan edelleen toisen sirkkalehden päässä.
Jotenkin jäi sellainen käsitys, että näitä oli viime keväänä enempi kivivillaidätyksissä, nyt kaikki old school -mullassa, niin suhteessa vähemmän.


varis

Kuulemma mullassa käy helpommin jos on siemenet ihan pinnassa. Vastaavasti voit kivivillassa jättää ihan avoimen reiän tai painaa sen kiinni...