tammikuu 09, 2025, 22:38:31 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


katkarapuja ja C. baccatumia

Aloittaja svalli, elokuu 09, 2006, 05:01:00 ap

« edellinen - seuraava »

svalli

Tuli ostettua kaupasta sellaisia kypsia hannallisia pakastekatkarapuja. Niita yritettiin grillata, mutta olivat siihen liian pienia (suuremmat oli kallimpia, niin koitin saastaa...). Muistin sitten joskus jossain ravintelissa Helsingissa tilanneeni alkupalan, missa oli katkarapuja valkosipulisessa liemessa (liemi oli kai pelkkaa voisulaa  :shock: ). Tasta sain idean kokeiluun.

Laitoin pienen kattilan pohjalle ruokalusikallisen voita sulamaan ja pilkoin sinne suuren valkosipulinkynnen, yhden kypsan Yellow Russianin (C. baccatum, joka muistuttaa Lemon Droppia) ja pari Dedo de Mocaa (ne oli ainoat kypsat baccat tallahetkella). Heitin kattilaan 8 jaista rapua ja paalle pari ruokalusikallista sitruunamehua. Kiehuttelin katkarapuja kattilassa kunnes niista sulanut vesi ja sitruunamehu oli haihtunut ja jaljella oli vain voisula pohjalla. Annoin sitten rapujen viela ihan hivenen ruskistua voissa kummaltakin puolelta.

Nostelin ravut lautaselle ja ripottelin chilin ja valkospulin palat paalle. Sitten vaan pyrstosta kiini ja rapu suuhun; en ole kylla koskaan maistanut parmman makuisia katkarapuja. Tulisuus oli juuri sopiva ja chilinpalat antoivat mukavan varisavayksen lautasella.  Tama olisi ihan sopiva alkupala tai pikkusuolainen illanistujaisiin.

Seuraavalla kerralla taidan kokeilla voin sijasta vaikka mietoa oliivioljya, niin annoksesta tulee vahan terveellisempi.
Ei reisuus rikastu, mutta viisastuu...

mau

Keisarinpuiston kiinalaisen ravintolan isäntä neuvoi viime keväänä prikulleen saman tavan valmistaa katkarapuja (öljyssä), listoilla heillä ei ko. ruokaa ole. Siitä tuli meilläkin ykkössuosikki kerralla!

Olen käyttänyt aina kulloinkin saatavilla olevaa chiliä, mutta pitääpä kokeilla baccatum-versiota ja jahka sato kypsyy, niin rocotoa...  :)