lokakuu 07, 2024, 06:31:17 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Makea chilikastike

Aloittaja saku, lokakuu 07, 2006, 00:14:28 ap

« edellinen - seuraava »

saku

aika paljon tulee käytettyä kastiketta nimeltä "Spice up - Makea thai chilikastike"

http://www.signalpack.com/reg/shp/fine/product.php3?idCat=37&idProduct=108

tuollaista voisi varmaan tehdä itsekin, onko kukaan kokeillut? soosi on makeaa ja todella mietoa.

purkin ainekset:

sokeri, vesi, punainen chili, suola, valkosipuli, etikka, muunneltu tapiokatärkkelys, happamuudensäätöaine E260 & E296, sakeuttamisaine E415

tekisi mieli kokeilla, muttei ole mitään käsitystä että minkä verran mitäkin.

Annika

tämä nyt ei liity varsinaisesti, mut tuota samaa itekkin tykkään käyttää, ja melkein kaikkeen :P Ite en ole kokeillut tehdä..

Red Hot Chili Peppers

Tuo Spice Up soosi on aikalailla sokeria ja vettä, mutta kyllä noista aineksista saa ihan hyvääkin :wink:
Missä suhteessa mitäkin laittaa on myös makuasia, mutta jos jotain vinkkiä kaipaat niin esim:
- 1 dl Paloteltuja chilejä, cayenne tms.(siemenet poistettu)
- 1 rkl ruokosokeria
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 dl vettä
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- loraus limea
- tapiokaa tms. maun mukaan
Jos jokin polttaa, niin onko se kuuma?

saku

just tälläistä ohjetta kaipasin! Kiitos!

-saku

saku

miksi siemenet pitää poistaa chileistä?

Red Hot Chili Peppers

Siemenet ja palon sisällä olevat valkoiset osat (harjanteet) eivät ole maultaan välttämättä kovin hyviä. Joten jos haluat ehtaa tavaraa, josta ei jää mitään hampaankoloon, niin parempi poistaa ne. Lisäksi saat siemenet varaston kuivumaan seuraavaa satokautta varten.
Jotkut myös kuorivat paksumpilihaisia chilejä, mutta se alkaa olla jo aika hienosäätöä :)
Jos jokin polttaa, niin onko se kuuma?

pekkak

Lainaus käyttäjältä: "Red Hot Chili Peppers"Tuo Spice Up soosi on aikalailla sokeria ja vettä, mutta kyllä noista aineksista saa ihan hyvääkin :wink:
Missä suhteessa mitäkin laittaa on myös makuasia, mutta jos jotain vinkkiä kaipaat niin esim:
- 1 dl Paloteltuja chilejä, cayenne tms.(siemenet poistettu)
- 1 rkl ruokosokeria
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 dl vettä
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- loraus limea
- tapiokaa tms. maun mukaan


=>minkäs makuista toi tapioika on?
onko muita lähellä olevaa jonka nimen voisi tunnistaa  :roll:

PK

Lainaus käyttäjältä: "pekkak"
Lainaus käyttäjältä: "Red Hot Chili Peppers"
- tapiokaa tms. maun mukaan


=>minkäs makuista toi tapioika on?
onko muita lähellä olevaa jonka nimen voisi tunnistaa  :roll:


???
Ei kokemuksia mausta.

JartsaP

Veikkaanpa, että tapioka on vain suuruksena tuossa soosissa, tuskin se maistuu paljon miltään. Perunajauho tai maissitärkkelys ajanee saman asian?

Meilläkin Sweet Chili Sauce on jo ajat sitten ylittänyt jopa ketsupin yleismausteena, kivan eväsruoan esimerkiksi saa nopeasti ja edullisesti lorauttamalla soosia keitetyn riisin sekaan ja kaveriksi vaikka jotain näistä: nugetteja, lihapullia, broilerpullia, mitä tahansa paistettua lihaa, kanaa tai kalaa. Todella helppoa ja kätevää, ja kaikki ruoantähteet jääkaapista tulee hyvin hyötykäytettyä.

Tepi

Lainaus käyttäjältä: "JartsaP"Veikkaanpa, että tapioka on vain suuruksena tuossa soosissa, tuskin se maistuu paljon miltään. Perunajauho tai maissitärkkelys ajanee saman asian?

Menee jo ot- mutta...Guru nimeltä Rahola kirjoittaa Tapiokasta seuraavaa:"Tapioka on brasilialaisten tärkkelyskasvien, maniokin eli kassavan Manihot esculenta ja M. dulcis mukulajuurista valmistettua valkoista jauhetta, jota käytetään keittojen, kastikkeiden ja muhennosten suurustamiseen, jos ei haluta jauhon sivumakua ruokaan. Toiselta nimeltään se on brasilialainen nuolijuuri. Tapioka, kuten kaikki suurusteet, vaatii huolellisen vatkaamisen ja, päinvastoin kuin nuolijuuri, pitkähkön keittämisen. Tapiokajauhosta käytetään myös nimityksiä kassava ja farinha (joka on jauho portugalin kielellä). Jauhon kreolilainen nimitys on couac.
http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/t.html#tapi
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

Braven

Lainasin täältä yhtä reseptiä, mutta muokkasin sitä "hieman". Eilen illalla keittelin ja lopputulos oli erittäin hyvä, vaikka itse sanonkin.

Se meni näin:

1 Naga Morich
2 Red savina
5 palkoa Aji Cristal
1 dl sokeria
0,5 dl hunajaa
4 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
4 kuorittua tomaattia paloiteltuna
1 rkl suolaa
1 dl vettä
0,5 dl oliiviöljyä

1. Öljy kattilaan ja kuumennetaan, sokeri ja hunaja siihen kokoajan sekoittaen. Kun sokeri sulaa öljyyn lisätään hienonnetut chilit ja sipulit ja sekoitellaan noin 3min.

2. Sekaan vesi, tomaatit ja suola ja keittelin välillä sekoittaen 1,5-2h. Sitte annetaan jäähtyä.

3. Jos tomaatinpalat ei ole pehmenny tarpeeksi kauan, voi esim perunamuusi-nuijalla vähän tökkiä, mut ei tarvi ajaa millään tehosekoittimella.

Kerrankin Sweet Chili- kastiketta, joka ei heti häviä työpaikan jääkaapista.  ;) Polte oli sopiva omaan makuun, REILUSTI tulisempi kuin kaupan setit. Laitoin vielä hämäykseksi vanhaan santa marian chilipulloon.