Inferno mainittiin Pohjolan Sanomissa 9.10 - ....sivistys leviää peräpohjolaan

Aloittaja Tepi, elokuu 10, 2004, 08:27:41 ap

« edellinen - seuraava »

Tepi

Empä ollut sunnuntai aaumuna uskoa silmiäni kun lueskelin aamukahvin lomassa paikallista sanomalehteä elikkä Pohjolan Sanomaa. Ns. sunnuntai sivuilla oli juttu (kylläkin lyhyt) chilistä, tai paremminkin Infernosta.

Olisin skannannut jutun, mutten tiedä mitään paikkaa mihin sen netissä laittaisin.

...alkuperäinen leike pääsi kuitenkin kunniapaikalle jääkaapiin oveen  :D
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

Fatalii

VAU! :)

Laitahan tulemaan mulle meilitse: fatalii@sci.fi niin laitan johonkin esille.

Uskallampa epäillä että pohjolassa on chilinkasvattajia väestöntiheyteen suhteutettuna enemmän mitä täällä etelässä, sellaisen käsityksen saa ainakin maileista mitä olen tähän asti saanut, taikka sitten pohjalaiset vaan tarttuvat näppäimistöön herkemmin mikäli aihe vaan kiinnostaa... :)
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

kyris

Tulipa huomattua Pohjolan Sanomien verkkolehdestä huikea puute. Vain saman päivän lehteä pääsee lukemaan  :(

Pistin palautetta asiasta. (Ja duunikaverin katsomaan jos lehti löytyisi konttorilta...)

Jos juttu löytyy skannattuna, niin mullekin voi laittaa sen mailitse (santtu@gmail.com), niin pistän esille!

kyris

Pohjolan Sanomien asiakaspalvelu mailasi ystävällisesti minulle ko. artikkelin tekstin.

LainausMaku:
Tulinen,
tulisempi,
habanero
Teksti: Karoliina Kemppainen
Kuva: Mari Koukkula

Siinä missä joku irvistelee kebab-lautaselta löytyvälle pepperonille, toinen holvaa ruokaan kuin ruokaan pullokaupalla tabascoa ja valittaa, ettei etnisistä ravintoloistakaan tahdo saada tarpeeksi tulista ruokaa. Selitys löytyy chilin sisältämistä kapsaisiineista, joiden aiheuttama reaktio vapauttaa elimistöön endorfiinejä ja saa aikaan miellyttävän hyvänolon tunteen. Pitemmän päälle kapsaisiineihin kehittyy immuniteetti, eikä ruuan tulisuus enää häiritse makuelämystä, vaan pikemminkin voimistaa sitä.
Suomalainen chilisivusto Inferno on tulisen ruuan ystävän aarreaitta. Sivuille on koottu tietoa muun muassa chilin historiasta, eri lajikkeista, kasvatuksesta sekä ruuanlaitosta. Onpa mukana myös chilitietämystä ja -mieltymyksiä mittaavia testejä, linkkejä sekä keskustelupalsta.
Habanero on muuten maailman voimakkain chili, josta sivuilla todetaan seuraavaa: "Tämä on tien pää, lopullinen tuomio. Tarkista testamenttisi, sillä jälkipolvet tulevat muistamaan sinut hyvin urheana typeryksenä."

http://www.saunalahti.fi/thietavu/    


Kuvaa ei tullut mukana, mutta hienoa, että harrastuksemme saa julkisuutta. Ja eritoten THietavuon loistava sivusto!

EDIT: Tepi lähetti minulle tuon jutun pdf tiedostona, eli tässä vielä koko juttu kuvalla[/color]

chupista

Hyvä että näitä juttuja on edes silloin tällöin lehdissä niin saadaan suomesta oikea chilimaa pikuhiljaa.