tammikuu 10, 2025, 11:35:26 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


kapsaisiinin höyrystymislämpö?

Aloittaja pete79, maaliskuu 18, 2007, 22:01:41 ip

« edellinen - seuraava »

pete79

onkohan kellään tarkempaa tietoa tuosta kapsaisiinin höyrystymislämmöstä? ajatuksena olisi koittaa syksyn ylijäämä sadosta tislaamalla tiivistää kapsaisiiniä. kaikki turhat silit vaan survokseksi ja likoomaan jonka jälkeen suodatetaan ja tislataan! käyttötarkoitusta en tiedä mutta herättää kummasti kummioitusta tuollainen 16 000 000 scovillen pullo! vai olikos se puhtaan kapsaisiinin lukema?

Tupakka

Ei nyt vastausta kysymykseesi löydy, mutta taannoin taisi toisessa ketjussa olla asiasta puhetta ja muistelisin, että joku siellä kovasti varoitteli, ettei ne kapsaisiinihöyryt ole sitten tietenkään kovin mukavia ja kaikkia muitakin ongelmia ilmenee jos tislaamalla puhdistaa aikoo.

Chiliuutettahan sai muistaakseni helposti uuttamalla mahdollisimman puhtaaseen alkoholiin chilijauhetta/-rouhetta/-survosta ja sitten lopuksi keittämällä kaikki uutesatsit kasaan.
Joo.

tknummelin

Wikipediasta löytyy kapsaisiinille kiehumispisteeksi 62-65 astetta celsiusta, josta voi vetää sen johtopäätöksen, että hauskat höyryt saa aikaan jo reilusti alhaisemmissa lämpötiloissa.

Viime miitissä hajosi yksi Source-pullo, ja kun sitä tahnaa hinkattiin pöydästä irti vain lämpimällä vedellä, niin kyllä se melko rivakkaan höyrystyi.

Mutta jos tislailla haluaa, niin täällä oli siihen ohjeetkin, löytyivät muistaakseni Vapaan sanan puolelta?

ilmari

Jahas, tästä vissiin johtuu se että emäntä meinaa joskus tukehtua keittöön pienten kananmunanpaisto-operaatioiden jälkeen :D
#40