tammikuu 10, 2025, 06:17:23 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


La Costena Salsa De La Chipotle @ PRISMA!

Aloittaja Herpiili, syyskuu 13, 2007, 19:29:42 ip

« edellinen - seuraava »

Herpiili

Tulipas tänään taas huvikseen silmäiltyä parinkymmenen metrin päästä Porin Prisman kastikehyllyä (tiedän sisällön kuin omat taskuni) ja silmäni kiintyivät heti ruskeaan pulloon jota ei kyseisessä hyllyssä ole ennen näkynyt ja mielessäni kävikin heti La Costenan  chipotle :D

Lähestyessäni hyllyä huomasinkin arvioineeni täysin oikein, siinähän sitä killui useita kymmeniä pulloja ja hyllynreunassa olevassa hintalapussa killuikin sana UUTUUS!
Hintaa 145 gramman pullolla oli 1,69 euroa joka ei kovinkaan paha ole kun kyseistä kastiketta näkyi olevan jossain eurooppalaisessa maustekaupassakin n. 2,5 euron hintaan.

Maultaan tämä on varsin hyvää peruskastiketta ja voittaakin tabascot ja vastaavat moninkertaisesti maullaan. Tulisuutta tässäkään ei hirveämmin ole mutta ehkä hieman enemmän kuin normaalissa tabascossa.

Kultainen habaneromerkki S-ryhmälle, tuntuvat lisäävän chilikastiketarjontaa tasaisen hitaasti mutta varmasti! :)

Volitans

Hienoa! Täytyykin heti huomenissa tarkistaa Lahden Prisman tilanne. Noihin La Costeñan tuotteisiin olen ollut hyvinkin tyytyväinen - aidon makuista ilman turhia sähellyksiä.

Nuo La Costeñan vihreät Jalapeñot ovat parhaita mitä kaupoista olen löytänyt. Samoin valmissalsa "Salsa Mexicana" on hyvää perussalsaa, jossa tulisuus on, kuten pitääkin.

Kun vielä saisi normimarketteihin "Chipotles Adobados", elikkäs kokonaisia chipotleja adobo-kastikkeessa (tomaatti, valkosipuli, viinietikka, chili) - pieni purkki todella tulisia punaisia jalapeñoja!
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

e-Boy

...ja Fragatan Piri Piriä (thai-chilin näkösiä suolaliemessä) löytyy myös Prismasta. Maku on aivan MAHTAVA ja tulisuuttakin löytyy ihan mukavasti perus jalapenoja enemmän.  :twisted:
"Habanero ja sitä tulisempi on siitä hyvää, että sitä voi syödä vaikka pilaantuneena: Maha menee sekaisin joka tapauksessa."
Meikän aloittelijan päiväkirja.

Lare78

Makuasiostahan saa olla eri mieltä... Eiköstä juu?
Ostinpa minäkin tuota kyseistä La Costenán chipotle soossia reilu kuukausi sitten ja pettymys oli kova.
Maultaan kastike mun mielestä muistutti lähinnä Lea & perrinssin Worcester-kastiketta.
Eikä minkäänlaista poltetta!!! Olisi nyt edes ollut hyvää. Mutta ei, maku oli semmoinen
suola-etikka-tuntematon... Onneksi kastikkeen väri kuvaa makua jokseenkin oikein...
Kummastelenkin miksi netistä löytyvissä tuoteselosteissa kerrotaan seuraavaa:
LainausHot stuff and a really yummy sauce and at this price UNBELIEVABLE VALUE!

Yummy my ass!!

...vai onko nyt niin, että mulle sattuu aina käteen pullo, joka sattuu olemaan juuri siitä
valmistajan ainoasta käsilleen menneestä satsista? Sitä kun on sit valmiina 10000litraa,
niin toimitusjohtaja assistentteineen saa idean: "myydään se!" :)

Sama juttu kävi sen samperin Santa Marian valmistaman Haba-Tequila-salsan kanssa!! (extra-hot!!)
Sitäkin täällä foorumeilla aikaisemmin jo mollasin minkä kerkesin...
Saatana, sanon minä... Kovaan ääneen. :evil:
Krapulan parantaminen viinalla on yhtä tarkkaa hommaa kuin ripulin parantaminen piereskelemällä!

e-Boy

Lainaus käyttäjältä: "Lare78"
...vai onko nyt niin, että mulle sattuu aina käteen pullo, joka sattuu olemaan juuri siitä
valmistajan ainoasta käsilleen menneestä satsista?
Sama juttu kävi sen samperin Santa Marian valmistaman Haba-Tequila-salsan kanssa!! (extra-hot!!)
Sitäkin täällä foorumeilla aikaisemmin jo mollasin minkä kerkesin...
Saatana, sanon minä... Kovaan ääneen. :evil:

Ei, kyllä ihan samat kokemukset tuosta soosista.  :evil:
...vaan koitapa seuraavaksi tuota Piri Piriä, luulen että et pety tällä kertaa.  :D Ne eivät ole etikassa, vaan suolaliemessä, kerrankin! Ja tulisuuttakin tosiaan löytyy.
"Habanero ja sitä tulisempi on siitä hyvää, että sitä voi syödä vaikka pilaantuneena: Maha menee sekaisin joka tapauksessa."
Meikän aloittelijan päiväkirja.

manux

Lainaus käyttäjältä: "Lare78"Sama juttu kävi sen samperin Santa Marian valmistaman Haba-Tequila-salsan kanssa!! (extra-hot!!)


Kamalaa kuonaahan tuo haba-tequila-salsa soosi on ja suhteettoman mietoa. Purkin ostin kerran, en toiste kajoa.Samaa sarjaa yellow tomatoe tms. maistui kivalle, toki tuletontahan sekin on... Lisäsin omia chilijauhoa yellow tomatoeen ja käytin sipseille dippinä,  ok setti.

e-Boy

Lainaus käyttäjältä: "<manux>"
Lainaus käyttäjältä: "Lare78"Sama juttu kävi sen samperin Santa Marian valmistaman Haba-Tequila-salsan kanssa!! (extra-hot!!)


Kamalaa kuonaahan tuo haba-tequila-salsa soosi on ja suhteettoman mietoa. Purkin ostin kerran, en toiste kajoa.Samaa sarjaa yellow tomatoe tms. maistui kivalle, toki tuletontahan sekin on... Lisäsin omia chilijauhoa yellow tomatoeen ja käytin sipseille dippinä,  ok setti.

Tuo Santa Marian sarja on muuten ihan ok makuista, mutta hinta pienellä purkilla on järjetön. Verrattuna esim saman firman vanhoihin salsoihin, kuten chunky salsaan, joka sekin on kallista Pirkka-salsoihin verrattuna. Näyttäis siltä ainaki noissa luettelemissani, että mitä halvempi soosi sitä parempi maku!
"Habanero ja sitä tulisempi on siitä hyvää, että sitä voi syödä vaikka pilaantuneena: Maha menee sekaisin joka tapauksessa."
Meikän aloittelijan päiväkirja.

Volitans

Ei löytynyt Lahden Prismasta tuota chipotlea :( Siellä Porissa ollaan edistyksellisempiä. Mahtaakohan Raumalta löytyä ;)

Lainaus käyttäjältä: "e-Boy"...ja Fragatan Piri Piriä (thai-chilin näkösiä suolaliemessä) löytyy myös Prismasta. Maku on aivan MAHTAVA ja tulisuuttakin löytyy ihan mukavasti perus jalapenoja enemmän.  :twisted:


Mutta näitä löytyi. Kivan suolaisia, oikeastaan tosi suolaisia (12%)!. Itse en pitänyt mitenkään tulisina. Piri Piristä olisi odottanut tulisempaakin. Maku on kuitenkin hyvä, näille löytyy käyttöä kokkailuissa. Etikkaa ei ole, mutta maitohappoa (E270) kuitenkin - siitä johtuu ensivaikutelma oliiveista, joka on myös maitohapolla säilötty.

Näissä poltteissa tuntuu olevan vaihtelua eri henkilöiden välillä, mikä on toisesta tulista, ei toisen mielestä ole ja sitten toisen chilin kanssa toisin päin. Ero syntynee eri kapsaisiineista.
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

Herra 47

täytyy huomenna tarkistaa asia... ilmoitan sitten...
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

e-Boy

Lainaus käyttäjältä: "Volitans"
Lainaus käyttäjältä: "e-Boy"...ja Fragatan Piri Piriä (thai-chilin näkösiä suolaliemessä) löytyy myös Prismasta. Maku on aivan MAHTAVA ja tulisuuttakin löytyy ihan mukavasti perus jalapenoja enemmän.  :twisted:


Mutta näitä löytyi. Kivan suolaisia, oikeastaan tosi suolaisia (12%)!. Itse en pitänyt mitenkään tulisina. Piri Piristä olisi odottanut tulisempaakin.
Näissä poltteissa tuntuu olevan vaihtelua eri henkilöiden välillä, mikä on toisesta tulista, ei toisen mielestä ole ja sitten toisen chilin kanssa toisin päin. Ero syntynee eri kapsaisiineista.

Niin tarkennusta sen verran, että eihän tuo minunkaan mielestä ole tulisuudeltaanverrattavissa tuoreeseen Habaneroon tai edes tuoreeseen Rawit'iin, mutta säilötyn marketti jalapenon voittaa siinä ja siinä. Eli kapsaisiinin olemassaolo on havaittavissa toisin kuin noissa SantaMarian uusissa "hoteissa".  :lol:

Lainaus käyttäjältä: "Volitans"Etikkaa ei ole, mutta maitohappoa (E270) kuitenkin - siitä johtuu ensivaikutelma oliiveista, joka on myös maitohapolla säilötty.

Ahaa, sekös se olikin, tykkään nimittäin oliiveista sairaalloisesti! Tämä oli arvokas tieto, kiitos. Noissa on tosiaan paljon yhteistä oliiveihin, myös tuo runsassuolaisuus...
"Habanero ja sitä tulisempi on siitä hyvää, että sitä voi syödä vaikka pilaantuneena: Maha menee sekaisin joka tapauksessa."
Meikän aloittelijan päiväkirja.

Herra 47

:cry:  :cry:  :evil:  :evil: ei täällä raumalla.... mutta nyt kyllä pistän toivelistalle sinne että saqataisiin tännekin jotain hyvää... ja edes haba tabaa ei oo  :evil:
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

tknummelin

Lainaus käyttäjältä: "herra 47":cry:  :cry:  :evil:  :evil: ei täällä raumalla.... mutta nyt kyllä pistän toivelistalle sinne että saqataisiin tännekin jotain hyvää...


Eikö se sotisi koko Rauman olemusta vastaan, että siellä olisi mitään hyvää?  :wink:

t: nokialainen

Volitans

No, kun olen Raumalta pois muuttanut, niin on todettava, että onhan siellä vielä sentään Nagan syönnin maailmanmestari ;)

Huvittavaa on seurata tätä ainaista Pori-Rauma -kädenvääntöä. Ulvilaa ei sentään kai vielä lasketa Poriksi? Sillä muuten menee tämä chilinsyöntikin Rauma-Pori -mittelöksi! Vaasa on tässä vaiheessa (ainakin hetkeksi) poissa mittelöistä ;)
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

Janne

Lainaus käyttäjältä: "Volitans"Ulvilaa ei sentään kai vielä lasketa Poriksi?

No ei helvatassa! Toisin päin paremminkin, onhan Ulvila sentään ikivanha kaupunki toisin kuin merenpohjan liejuille perustettu Pori! :D

Jopa Porin nakkikioskeilla voi tilata Ulvilalaisen, joka on kuin porilainen, mutta sillä erotuksella että siinä on munaa :)
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Herra 47

ja Rauma on suomen kolmanneksi vanhin kaupunki..

ja tknummelin.. oletko koskaan kuullut RMJ:stä  8)

sekin uhkaa kyllä mennä tuonne poriin nyt kun sedu osti sen... mutta nimi sentään kertoo kaiken  :wink:

ja kiitokset viela rhomboideumin pistokkaasta kovasti on juuria tehnyt joten alkaa olla aika istuttaa se ensimmäiseen purkkiinsa...
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

AvaruusKatti

Lainaus käyttäjältä: "e-Boy"...ja Fragatan Piri Piriä (thai-chilin näkösiä suolaliemessä) löytyy myös Prismasta. Maku on aivan MAHTAVA ja tulisuuttakin löytyy ihan mukavasti perus jalapenoja enemmän.  :twisted:


Oli hiukka suolaisia juu, kun paketin ostin hyvällä mielenkiinnolla. Omaan makuun raakana todella huonon makuisia.
Ruokaan kun pistää niin ihan ok. Siihen kai ne on tarkoitettukin. Omassa purkissa tulisuutta ei liikaa ollut, vaikken kokenut chilipää olekkaan..
Amatööri

e-Boy

Lainaus käyttäjältä: "AvaruusKatti"
Lainaus käyttäjältä: "e-Boy"...ja Fragatan Piri Piriä (thai-chilin näkösiä suolaliemessä) löytyy myös Prismasta. Maku on aivan MAHTAVA ja tulisuuttakin löytyy ihan mukavasti perus jalapenoja enemmän.  :twisted:


Oli hiukka suolaisia juu, kun paketin ostin hyvällä mielenkiinnolla. Omaan makuun raakana todella huonon makuisia.
Ruokaan kun pistää niin ihan ok. Siihen kai ne on tarkoitettukin. Omassa purkissa tulisuutta ei liikaa ollut, vaikken kokenut chilipää olekkaan..

Tjaa. Veikkaan että et sitten tykkää myöskään samalla tavalla säilötyistä suolaisista oliiveista? Näyttäis olevan paljon yhteistä noilla.
"Habanero ja sitä tulisempi on siitä hyvää, että sitä voi syödä vaikka pilaantuneena: Maha menee sekaisin joka tapauksessa."
Meikän aloittelijan päiväkirja.

Volitans

No nyt löytyi Lahdenkin Prismasta tätä La Costeña Salsa De Chipotle -soossia. Ihan jees, mieto polte, kiva maku. Ei yhtä savunmakuinen kuin tabachippe.
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

Tapolan Tulikeppi

Itäkeskuksen citymarketista bongasin Empacadora San Marcosin Chilpotle Salsaa (valko-sininen etiketti purkissa). Mitään sanomattoman oloinen purkki, epäilyttävän halpaan hintaan ja olipa vielä suurempi (320g) kuin pirkan tai santa marian vastaavat salsakupit..

Näistä ennakko asetelmista huolimatta purkki lähti mukaan ja kotona oli iloinen yllätys. Jokseenkin tuoksu oli ehkä hieman liian tomaattinen/ketsuppinen, mutta maku oli kyllä hyvä mielestäni. Savun makuakaan ei liikaa omaan makuuni ollut. Tulisuus tuossa soosissa oli myös kelpoisaa. Jännä homma ettei purkkiin ollut painettu mitään extra-hot merkintöjä niinkuin eräässä haba-tequila salsassa, jossa ei todellakaan pitäisi olla sanoja extra tai edes hot.
# 1022

Pasi

No niin, Kuopionkin Prismaan lopulta ilmestyi La Costeñan chipotlea... Ei maksa pullo paljoa, mutta kyllä sitä saa lorauttaakin aikalailla ruokaansa. Antaa sinänsä ihan muikean maun eväkseen, tulisuutta on mielestäni haettava muista aineksista...