tammikuu 10, 2025, 12:36:22 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Kiitospäivä

Aloittaja svalli, marraskuu 22, 2007, 20:54:18 ip

« edellinen - seuraava »

svalli

Hauskaa kiitospäivää kaikille, vaikka sitä ei siellä Euroopan puolella juhlitakkaan. Sain juuri kalkkunan täytettyä ja uuniin. Kalkkunan marinoin ruiskulla Lea & Perrinsin kanamarinaadin ja Frank's not saucen seoksella. Sisään tungin täytteen jonka sekoitin kuivista leipäkuutioista, silputuista varsiselleristä, silpulista, paprikasta, jalapenosta ja kanaliemestä. Täyte ei ehkä ole ihan oikeaoppinen, mutta pitihän sinne noita jalluja tunkea mukaan. Mitään machoilukalkkunaa ei tästä kuitenkaan tule, sillä pidin marinadinkin aika mietona.

Nyt pitäsi löytää netistä hyvä ohje bataatille. Ajttelin tehdä 'bourbon smashed sweet potatoes', jos talosta löytyy vielä jostain pullo bourbonia.

Tämä on näillänäkymin meidän perheen viimeinen aito amerikkalainen kiitospäivä, joten kai siitä täytyy tehdä mahdolisimman autenttinen. Aion jopa uskaltautua huomenna ostoksille. Kiitospäivän jälkeinen perjantai tunnetaan nimellä 'Black Friday', jolloin kaupat aukeavat jopa 4:00 aamulla ja houkuttelevat tarjouksilla, jotka ovat voimassa vain pari tuntia. Yleensä olen vältellyt kaupassa käyntiä tuolloin, mutta nyt tuli mieleen, etää pitäähän se kerran kokea.

Jos haluaisi koko päivästä ihan perinteisen, pitäisi vielä katsella TV:stä amerikkalaista jalkapalloa, mutta meidän perheessä ei ketään se rytkäpallo oikein kiinnosta.

Kiitospäivä on ihan mukava juhlapäivä ja sen soisi olevan Suomessakin. Kiitospäivänä koko suku yleensä kokoontuu yhteen syömään hyvin, eikä siinä ole mitään lahjastressejä kuten jouluna.
Ei reisuus rikastu, mutta viisastuu...

Toni

Tulipa nälkä, kun luki tota, nam! :)

Hyvää kiitospäivää sinnekin! :)

Volitans

Ruiskumarinointi toimii hyvin. Onko sielläpäin tapana friteerata kalkkunoita kokonaisina?
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

svalli

Lainaus käyttäjältä: "Volitans"Ruiskumarinointi toimii hyvin. Onko sielläpäin tapana friteerata kalkkunoita kokonaisina?


Ruiskumarinoiti on kyllä kätevä monelle isommalle lihanpalalle. Meni aika kauan etsiessä hyvää ruiskua, joka ei tukkeennu tai hajoa käsiin. Semmoset muoviset isot versiot injektioruiskuista saa heti heittää roskakoriin.

Taaskin varmaan usealta palaa talo, autotalli tai terassi, kun kiehuvaan rasvakattilaan upotetaan jäinen kalkkuna ja öljy roiskuu ympärille ja kaasuliekki sytyttää sen palamaan. Eli siis kyllä täällä harrastetaan kokonaisen kalkkunan keittämistä rasvassa. Itse en ole sitä koskaan tehnyt, mutta maistanut olen ja hyväähän se on, kunhan se on tehty oikein.
Ei reisuus rikastu, mutta viisastuu...