tammikuu 09, 2025, 22:08:17 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Piri Piriä hernekeittoon?

Aloittaja Chilivaari, helmikuu 20, 2008, 15:08:11 ip

« edellinen - seuraava »

Chilivaari

Sopii se, tietenkin.  :lol:

Laitoin purkillisen Jalostajan keittoa, lisäsin paistettuja pekoninpaloja, kermaa, raastettua muskottia ja 3 pientä Piri Piriä murskattuna. Siitä tuli aivan eri keitto, mutta hyvää oli. Pekoni tosin tekee siitä turhan suolaista. Chiliä oli mukavan salakavalasti joten lapsikin pisteli tuota hyvällä halulla. Chilinisti voi lisätä määrää, mutta kyllä 5 Piri Piriä yhteen keittopurkkiin jo varmasti tuntuu, on se sen verran vahvaa. Ainakin tämä minun maustekaupasta löytämäni lajike, jota nyt on ikkunalaudalla kasvamassa toivottavasti ympärivuotiseksi keittiökasviksi.

Edit:
Tulinpa jälkijunassa, myöhäisheränneenä:
http://javu.kapsi.fi/inferno/viewtopic.php?p=17963#17963

Aji Inferno

Blair'sin tulisimmat iloliemet sopivat hernesoppaan myös erittäin hyvin. Annostelussa saa vain olla oikeasti tarkkana. ;)

hessi

Hernekeitto tuoreella chilillä terästettynä ja Aurajuustoa pintaan muruina,
Hmmm. . . ja valkosipulia tietenkin!

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Tapolan Tulikeppi

Kuulostaa niin oudolta ratkaisulta että tuota täytyy kokeilla. Vaikkapa purkki hernekeitto, pekoni kuutio, aurajuusto, chili ja valkosipuli.. Tulee jälleen yksi ruoka mihin kauniimpi puolisko pääsee sanomaan "pitääkö tota chiliä joka paikkaan änkeä".
# 1022

Harri1980

Hyvää chilihernekeittoa tulee reilu satsi, kun tekee itse.

Kaupasta pussillinen kuivattuja herneitä ja keiton ohje löytyy pussin takaa. Lisäät siihen sitten yhden kuivatun bhut jolokian/nagan hernepussia kohti. chili murskattuna sekaan jo herneiden alkukeittämisen aikana. Ja lihaa reilusti, vaikka kaksi 400 gramman jauhelihapakettia.

Tulee hyvää, kokeiltu on.

koshui

Tuoreella chilillä maustettua keittoa ja sipulia keiton päälle.. hyvää.
Taisipa justiinsa tulla vapun ruokapolitiikka päätettyä :)

Ryhis

Hmm...savuryynimakkaraa hernariin ja mausteeksi chiliä!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

PeeVee

Tässä jokin aika sitten tuli kokeiltua nagaa hernariin, ja kyllä tuo vaan hyvältä maistui... ;D

TurboPuberteth

Onko olemassa ruokaa johon chili ei sopisi? ;)

MaXXer

Lainaus käyttäjältä: TurboPuberteth - huhtikuu 30, 2010, 12:03:00 ip
Onko olemassa ruokaa johon chili ei sopisi? ;)


Lyhyesti ja ytimekkäästi EI..
Kyllä hernekeittoon ja kaikkiin muihinkin ruokiin sopii chili, jäätelössä hyvää, jogurtin seassa hyvää, toimii aivan kaikessa  ;D

Harri1980

Lainaus käyttäjältä: Bleedy - huhtikuu 29, 2010, 23:16:15 ip
Tässä jokin aika sitten tuli kokeiltua nagaa hernariin, ja kyllä tuo vaan hyvältä maistui... ;D


Hallitus kehui tuota hernekeittoani parhaaksi hernekeitoksi mitä on ikinä syönyt. Ei muuten ole hernekeiton ylimpiä ystäviä. Jotenkin Chilin järkevä annostus tuo makua ruokaan peittämättä muita aromeja ja saa ruoan todella hyvän makuiseksi. Tuntuu, että jopa herkistäisi makuaistia ja ruoan maut nousisivat esille, mutta tämä voi olla vaan omaa tunnetta joka seuraa sopivan chiliannostuksen tuomasta mielihyvästä. Pääasia kuitenkin, että saa edullista, terveellistä ja hyvää ruokaa tehtyä.

Kaltsu

Lainaus käyttäjältä: TurboPuberteth - huhtikuu 30, 2010, 12:03:00 ip
Onko olemassa ruokaa johon chili ei sopisi? ;)


Kaikkiin ruokiin mihinkä olen tähän asti chiliä laittanut on sopinut, mutta en saa jostain syystä kalan kanssa sopimaan. Peittää mielestäni liikaa herkkää kalan makua. Tai sitten pitäisi vain annostella oikein. Tiedä sitten.
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

Herra 47

Lainaus käyttäjältä: Bleedy - huhtikuu 29, 2010, 23:16:15 ip
Tässä jokin aika sitten tuli kokeiltua nagaa hernariin, ja kyllä tuo vaan hyvältä maistui... ;D


Jotenkin Chilin järkevä annostus tuo makua ruokaan peittämättä muita aromeja ja saa ruoan todella hyvän makuiseksi. Tuntuu, että jopa herkistäisi makuaistia ja ruoan maut nousisivat esille, mutta tämä voi olla vaan omaa tunnetta joka seuraa sopivan chiliannostuksen tuomasta mielihyvästä.
[/quote]

Chili todellakin tuo ruoan aromit esille oikein käytettynä ja toimii näin aromivahventeena lisäksi sopiva tulisuus antaa uutta potkua :)
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Toni.A

Itse tykkäsin kovasti, kun laitoin habaneroa kaalikeittoon! Antoi hyvän säväyksen ja keitossa maku voimistuu. :P

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: ToniPetter - toukokuu 01, 2010, 14:52:33 ip
Itse tykkäsin kovasti, kun laitoin habaneroa kaalikeittoon! Antoi hyvän säväyksen ja keitossa maku voimistuu. :P


Allekirjoitan. Ja jos tekee kaalikeittoa korvaten jauhelihan soijarouheella, kannattaa varsinkin lisätä tuoretta chiliä. Suolan tarve puoliintuu.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

koshui

toukokuu 02, 2010, 16:15:22 ip #15 Viimeisin muokkaus: toukokuu 02, 2010, 16:23:27 ip käyttäjältä koshui
Keitot tuli tehtyä ja syötyä, jälkipoltteilla herkutellaan :)

- pussi kuivia vihreitä herneitä, liotetty yötä myöden
- 1/2kg sikanautajauhelihaa ruskistettuna. (laiskuutta) Sian potka olisi se oikea valinta.
- 3 isoa porkkanaa
- iso sipuli
- valtavan kokoinen oranssi habanero poimittuna Oulun stokkan vihannesosastolta.

Tulos, 5 litraa maukasta ja itselle sopivan tulista keittoa.

Keitto tulee muuntumaan alkuviikosta curryksi
- inkiväärijuurta
- juustokuminaa
- mitä maustekaapista osuu käteen

Jos olis tajunnut ostaa 'Ruotsalaisen hernekeiton herneitä' eli keltaisia herneitä niin olisi makeampi pohja tuolle currylle. Nyt makeutta lisää porkkanat.

Aji Inferno

Hernesoppa ja chili on taivaallinen (ja universumia uhmaavia pieruja aikaansaava) yhdistelmä...  Siihen (kuten jo taannoin totesinkin) sopivat mm. Blair'sin helvetilliset übervahvat iloliemet oikein hienosti. Tai, kuten joskus kokeilin, yksi VAHVA Rocoto hienoksi paloiteltuna. Voi taivas, mitä siitäkin syntyi...  ;D En meinannut saada sitä kattilallista syödyksi. ;)  Mutta HYVÄÄ oli!  8)

Awttu

Lainaus käyttäjältä: hessi - helmikuu 24, 2008, 21:45:20 ip
Hernekeitto tuoreella chilillä terästettynä ja Aurajuustoa pintaan muruina,
Hmmm. . . ja valkosipulia tietenkin!


Ai että! samankaltaista reseptiä itsekkin kokeiltu :)

Maniscalco

Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - huhtikuu 30, 2010, 14:42:41 ip
Lainaus käyttäjältä: TurboPuberteth - huhtikuu 30, 2010, 12:03:00 ip
Onko olemassa ruokaa johon chili ei sopisi? ;)


Kaikkiin ruokiin mihinkä olen tähän asti chiliä laittanut on sopinut, mutta en saa jostain syystä kalan kanssa sopimaan. Peittää mielestäni liikaa herkkää kalan makua. Tai sitten pitäisi vain annostella oikein. Tiedä sitten.

Itse grillasin lohifileen eilen, valuttelin Portugalista tuomaani piri piri molhoa reilusti päälle, ei juurikaan poltetta mutta maku kohdillaan... ;D
Kalapuikkojen (okei, ei juurikaan liity kalaan  ;) kanssa todettu habanero tai jalapeno jauheena erinomaiseksi mausteeksi.