tammikuu 10, 2025, 06:17:08 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Habanero Kabanossi

Aloittaja Vivo, huhtikuu 26, 2008, 10:54:18 ap

« edellinen - seuraava »

Herra 47

kaikkea mitä tuolla kivikylän makkaroihin laitetaan en tiedä mutta se liha on pelkkää lihaa... Harvemmin on kohdalle osunut jänteitä yms kovia kokkareita... Esim huiluntuhti sisältää 87% lihaa... Eikä lainkaan mukana "lihaan verrattavia aineita" joten se puoli on kunnossa :) ja hinta näissä on kyllä markkinoiden kalleimpia mutta harvoin sitä tulee muuta ostettua... Jotkut eivät kyllä pidä tästä makkarasta.... On kuulemma liian vähärasvainen...

Ps... Tästä on 2 eri tuotetta huittisissa tehty joka on värikkäässa muovipakkauksessa ja kivikylässä tehtyä joka on kirkkaassa pakkauksessa tämä jälkimmäinen on mielestäni vieläkin vähemmän rasvaa sisältävä...
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Herra 47

ai niin.... Ja kunhan saamme asioita hiukan aikataulutettua ja sovittua niin volitanin kanssa polkaisemme chilimakkaraprojektin käyntiin... (volitan on jo harjoitellut makkarantekoa joten eiköhän aika nopeasti saada tuotetta ulos. Mikäli kivikylän tuotanto puoli sen hyväksyy...)
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Chilivaari

Maistettuani nyt toisenkin kerran Kartanon Tulista grillimakkaraa alan epäillä koko ideaa.

Miksi makkaran pitäisi olla chilin makuinen? Makkara makkarana ja lisäillään päälle maun mukaan chilisinappia, kastikkeita tai vaikka aitoja habaneron suikaleita. :wink:

Yhteen makuun kyllästyy melko pian, mutta lisämausteilla mauttomastakin jauhopötkystä voi saada maistuvaa. Kalliin erikoismaustetun makkaran menekki ei voi olla suuri. Katteita pitää lisätä ja hinta nousee taas. Jos niitä levitetään laajasti marketteihin, meneehän niitä ensin tutustumistarjouksina jonkin verran, mutta jatkuva kysyntä vasta merkitsee kannattavuutta ja toiminnan jatkoa.

Kestomakkara Chorizosta minulla on hyviä kokemuksia, mutta ei sitäkään jatkuvasti tule ostettua. Onneksi se säilyy. Tuollaisesta saa mukavasti makua pyttipannuun, keittoon ja niitä voi käyttää suolan ja rasvan antajana moneenkin ruokaan. Grillimakkara ei kuitenkaan ole kestotuote, joten sillä pitää olla pysyvä ostajakunta ja aika tasainen menekki. Muuten tulee takkiin.

Onnea yritykselle kuitenkin. Minä en siihen omia rahojani sijoittaisi. Mielelläni kuitenkin ostaisin, jos sitä kohtuullisen matkan päässä on kaupassa. Ja jos siitä tiedän.

Janne

Miksi makkaran pitäisi olla chilin makuinen?
Mää oon kauhian paljon hämmästynyt. Miksi makkaran pitäisi ylipäätään olla minkään makuinen? Ovatko valkosipulilla, homejuustolla, pekonilla, tomaatilla, mozzarellalla, jnejnejne maustetut makkaratkin täysin turhia? Voihan sen hk:n sinisen päällekin murustella auraa tai viipaloida valkosipulia, mutta on sekin hieman eri juttu kuin maustettu makkara.
Eivätkä nuo erikoisemmatkaan grillimakkarat nyt mitään erityisen kalliita ole, vaikka maksavatkin hieman enemmän kuin 30% lihaa sisältävät euron kyrsät jotka eivät kelpaa edes koiralle. Hyvä makkarahan on lihaJALOSTE, joten minusta on/olisi loogista että jaloste maksaa enemmän kuin raaka-aine. Jostain syystä ihmiset vaan ovat sitä mieltä että makkaraa pitää saada murto-osalla lihan hinnasta. Ei mee jakeluun mulle.
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Aji Inferno

Tehkää hyvä chilimakkara - ja ainakin meikäläinen kyllä ajaa vähän pidemmänkin ostosmatkan + maksaa kohtuullisesti enemmänkin saadakseen mitä todella haluan, enkä mitään helkkarin kansankompromissia! ;)

Noli Me Tangere

Ai että miksi makkaran pitäisi olla chilin makuinen? Miksi sen ei pitäisi?

Miksi joissakin suklaissa on pähkinää, joissakin pizzoissa oliiveja, joissakin leivissä jotain ihmeen auringonkukan siemeniä? Mielestäni on vain hyvä että valikomasta löytyy, eikä eletä Neuvostoliiton malliin, jolloin tarjolla olisi vain leipää ja lihaa, eikä yleensä edes lihaa.

Mutta olen samaa mieltä Aji Infernon kanssa. Tehkööy joku hyvän chilimakkaran, niin kyllä minäkin ostan.

kyris

Kyllä meikäläinenkin on valmis oivallisesta makkarasta extraa maksamaan.

Niin chilillä kuin ilman. Perusgrillimakkaraa en ihan viime vuosina ole ostanut kuin kaverin koirille....

Soppamies

Lainaus käyttäjältä: "Filago"Juu en suutu, mukavaa jos sinulla oli hauskaa. Se mitä kutsuin faktaksi, oli tuoreen tavaran kallis hinta, varsingin sesongin ulkopuolella, ja vaikka oma esimerkkini oli vähittäiskaupan puolelta, ja huvitti sinua, onnistuit tuomaan myös tukkujen realiteetit näkyviimme (vrt. sesonkiaikaan 3 €/2 kg, ulkopuolella 10 €/1 kg tukkuhinta jos tulkitsin tekstiäsi oikein).

Niin, kutsuit faktaksi, mutta valitettavasti se ei sitä ollut. Tuore habanero ei ole kallista HK:n kaltaisen lihanjalostajan hankkia. Pointti oli siinä, ettei hinta käy perusteeksi sille, etteikö makkarassa voisi olla samaan hintaan aitoa habaneroa kuin vaikkapa sinihomejuustoa, valkosipulia tai jalapenoa, joita kuitenkin löytyy HK:n kabanossivalikoimasta.

LainausVaan mitenkä se alkuperäisen esimerkin tuore Habanero muuttui yhtäkkiä pakastamalla säilötyksi? Sama kuin olisin sanonut, että tuore tonnikala on luksustuote, ja sinä olisit muistuttanut, että säilyketonnikalaa saa tosi halvalla, ja pakastettunakin melkein yhtä edukkaasti. Varsinkin tukusta.

Nyt joudun jo peräänkuuluttamaan luetun ymmärtämistä. Puhe ei ollut säilötyn habaneron hankkimisesta, vaan siitä, että jos tuottajahinta vaihtelee reilusti kauden myötä, on HK:lla itsellään mahdollisuus myös ostaa isompi erä tuoretta tavaraa sesonkiaikaan, ja säilöä se pakastamalla sen siitä kärsimättä sellaisella tavalla, mikä olisi lopputuotteessa millään tavalla huomattavissa.

LainausAlkuperäisesti keskustelimme siis TUOREESTA habanerosta, jonka hinta meille rahvaalle vaihtelee voimakkaasti, siksi pointtini yritti olla, että se tuskin olisi niin yksiselitteistä, että kannattaisi kutsua pgrt:n arvelua mahdollisesta korkeammasta hinnasta "höpön höpön hölöti lööksi" , käyttäen perusteluna homejuustomakkaran samaa hintaa kuin normituotteen.

Olen pahoillani, mutten millään ymmärrä mikä tässä asiassa on sinulle hankala sisäistää. Kabanosseista maksetaan jo korkeampaa hintaa kuin normaaleista grillimakkaroista, noin 30-50%. Kun tuotteeseen lisätään jotain, esimerkiksi mausteita, muiden raaka-aineiden määrä tuotteessa vähentyy. Maustettujen Kabanossien lihapitoisuus ei tavallisesti ole yhtä korkea kuin Kabanossi Originalin. Lisäksi Kabanossi Originalin pakkauskoko on 100 grammaa suurempi (500g vs 400g) ja sitä myöten kilohinta halvempi kuin maustettujen Kabanossien joten en todellakaan ymmärrä noita höpöhöpöjuttuja siitä, että valmistusainekustannuksien perusteella aletaan puolustelemaan harhaanjohtavaa markkinointia.

LainausEli nyt jäämme odottamaan että HK ottaa tuotantoon Habakabanossin joka maksaa saman kuin maustamaton tuote, ja jossa on se 5% pakastettua perkaamatonta tavaraa ;).

Ironiasi olisi aika tavalla hulvattomampaa, jos olisit hieman paremmin selvillä näistä edellämainituista faktoista kuten vaikkapa pakkauskoosta ja siitä, ettei ne muutkaan korvattavat raaka-aineet ilmaisia ole.

LainausSiinä ihan alkuperäisessä pgrt:n postauksessa pointti oli nähdäkseni, että jos haluamme hyvää tavaraa joudumme maksamaan siitä enemmän, ja koska emme halua maksaa enempää, niin turha odottaa tuotetta kaupan hyllylle.

Aika omituinen pointti, kun nimenomaan käytännössä maksamme niistä enemmän, ja olemme siten varsin ymmärrettävästi automaattisesti valmiita maksamaan niistä enemmän, jos ne tuotteet kerran ovat valikoimassapitämisen arvoisia. Muutenhan hyllyllä notkuisi pelkkiä 500g Original-paketteja, eikö?

LainausTässä nyt on sitten todistettu, kuten Soppamies sai esimerkeillään minutkin vakuuttuneeksi, että se mitä luulisimme kunnon tavaraksi, ei ole kunnon tavaraa, eikä sen pitäisi siksi maksaakaan. Tai sinnepäin.

Justjust. Mitäs jos et työntäisi sanoja suuhuni ja ketunhäntiä kainaloihin jos haluat keskustelun pysyvän asiallisena? Jos sä haluat parasta mahdollista tavaraa niin suosittelen pienempiä lihanjalostajia, joiden makkrat maksavatkin sitten helposti 2-3 kertaa enemmän kilohinnaltaan. Pointti nyt oli kuitenkin siinä, ettei isomman lihanjalostajan paremman keskiluokan maustetun bulkkimakkaran tarvitse olla kusetusta hintapolitiikkaan vedoten, sillä niistä pyydetään suurempia hintoja kuin maustamattomista versioistaan puhumattakaan camping-luokan perusgrillimakkarasta.
I'm bigger than you and higher up the food chain. Get in my belly!

a.k.a. dazler@ircnet

Aji Inferno

Pikamuistutus tämän foorumin säännöistä: tämä ei ole riitelypaikka, vaikka chili tulinen aihe onkin. :) Jos viestit alkavat käydä ikäviksi ja/tai tietyllä tapaa henkilökohtaisiksi, ne alkavat katoillla Suuren Habanerohengen puututtua peliin... ;)

Filago

Vaikuttaa jotenkin siltä että täällä foorumilla on poliitikko :o .

Blondi ei enää noin pitkistä lauseista pointteja pysty kaivelemaan, varsinkin kun tuntuu että pointti vaihtelee postauksien ja jopa kappaleiden välillä. Mutta viimeinen kappale oli kyllä jo Pravdan tasoa monipolvisuudessaan.

Joten eiköhän keskitytä grillaukseen ja kesänviettoon ja kasvien kasvun ihmettelyyn, saa sitten jokainen hakea tukusta tai lähikaupasta grilliinsä mitä tykkää.

Edelleenkään en jaksa alkaa lainailla lause kerrallaan, vaikka se kaikkien elämää suuremmasti oikeassa olevien tapoihin kuuluukin? Nusitaan nyt vaan pilkkuja sen verta, että täällä periferiassa edelleen tuore ja pakastettu on eri asioita. Ja vakuumi ;). Vaikkei niillä välillä mitään käytännön merkitystä olisikaan.

Mutta jos pointti oli osoittaa jälleen kerran kuinka oikeassa eräät ovat, niin sovitaan taas, että olen edelleen säälittävästi väärässä. Joko mut voisi jättää rauhassa tietämättömyyteeni? Meille blondeillekin tarvitaan tilaa olla ja kasvattaa chilejä.

Ja mä voin sitten jatkossa pohtia kannattaako vastata mitään siihen, että joku kuittaa muiden kirjoitukset höpönlöpönä ja "faktoina", ja pysyä ihan hiljaa kuten pgrt on fiksusti ollut.

Lainaushöpöhöpöjuttuja siitä, että valmistusainekustannuksien perusteella aletaan puolustelemaan harhaanjohtavaa markkinointia.


Tämä löytyi pitkän lauseen uumenista. Mainittakoon, että koko aikana en mielestäni ole "puolustellut harhaanjohtavaa markkinointia". Olen kuvitellut puolustavani vapaata mielipiteen muodostusta siitä, mikä minusta on luksusta tai maksamisen arvoista.

Filago, joka menee ihastelemaan Nagojen koon kasvua ja korjaamaan parit Fresnot makkaran kanssa syötäväksi.
#163

Aji Inferno

Tomaatti-Jalapeño Kabanossista eiliseltä havainto... Jotain vihreää, ilmeisesti paprikankaltaista siellä on. Minkäänlaista tulisuutta tosin ei. Toisaalta, eipä kyseistä makkaraa sillä markkinoidakaan... Mutta aika asiallista tavaraa muutoin, ihan makkarana.

Wolffi

Palatakseni jo aiemmin mainostamaani Lidlin chili makkaraan...

Se näytti olevan Kartanon valmistamaa makkaraa ja muualta kuin Lidlistä sitä en ole löytänyt. Jokatapauksessa viikonloppuna piti virkistää muistoja viimekesältä ja niinhän se oli, että kyllä siitä enemmän "tulisuutta" löytyy kuin yhdestäkään HK/Atria what ever joku muu valmistaja. Mutta aika laimea tuokin on. Mutta jos nuita kuitenkin verrataan niin Lidlin makkara on "tulisin"  :roll:
#281

vesuri

Lainaus käyttäjältä: "Wolffi"Palatakseni jo aiemmin mainostamaani Lidlin chili makkaraan...

Se näytti olevan Kartanon valmistamaa makkaraa ja muualta kuin Lidlistä sitä en ole löytänyt. Jokatapauksessa viikonloppuna piti virkistää muistoja viimekesältä ja niinhän se oli, että kyllä siitä enemmän "tulisuutta" löytyy kuin yhdestäkään HK/Atria what ever joku muu valmistaja. Mutta aika laimea tuokin on. Mutta jos nuita kuitenkin verrataan niin Lidlin makkara on "tulisin"  :roll:

Ei ole olemassa Kartanon valmistamia makkaroita tai muitakaan elintarvikkeita. Kartanon on Lidlin oma tuotemerkki aivan samoin kuin esim Pirkka on K-ryhmän oma tuotemerkki. Lidl valmistuttaa tuotteensa mm kotimaisilla lihanjalostajilla. Paljon huomiota tässä ketjussa saanut HK-ruokatalo valmistaa varsin runsaasti esimerkiksi Broilerituotteita Lidlille tuolla kartanon tuotemerkillä.

Kartanon Tulinen Grillimakkara on käsittääkseni Poutun valmistama tuote ja veikkaisin sen olevan koostumukseltaan varsin lähellä tätä tuotetta.

Wolffi

No ihan miten vaan paketin päällä luki jokatapauksessa, joten maalaistollo ensimmäisenä ajattelee, että se on Kartanon :)

Anyway lidlistä ostetty kyrsä ja chililtä se maistu.
#281

Julle

Aivan muissa asioissa törmäsin Suomen laissa mainittuun lihavalmisteasetukseen ja koska aina (grilli)makkaraa ostaessani jupisen lihapitoisuudesta ja siitä kummallisesta "lihaa tai lihan kaltaista ainesosaa" -maininnasta, päätin lukaista asetuksen Finlexistä.

Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta lakiasetuksen mukaan mikään makkaranomainen tuote, jonka lihapitoisuus on alle 45% ei saa käyttää kauppanimeä "makkara." Sen sijaan kauppatavan mukaista nimeä, johon sisältyy sana ''makkara'' ovat esim. laukkamakkara, perunamakkara, ryynimakkara ja verimakkara, vaikka niiden lihapitoisuudet ovatkin vähäisemmät.

Asetus on jo vuodelta -88 ja sisältää muun muassa sen ihmeellisyyden mitä kutsutaan A- ja B-luokitukseksi. Mielenkiintoista.

8)

PS: Totally off topic.
~Ei se satu~

kyris

HK:n Sininen on siis ilmeisesti tuon takia lenkki, eikä makkara...

Pitäisiköhän lobata chilipitoisille tuotteille vastaava määritys   :lol:

wille

Lainaus käyttäjältä: "kyris"HK:n Sininen on siis ilmeisesti tuon takia lenkki, eikä makkara...


Jauhopitoisuutensa vuoksi toi pitäisi kait laskea kasvistuotteeksi...  8)
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Aji Inferno

Nyt löytyi tähänastinen paras makkara: "Uruguaylainen Chorizo" Vantaan Myyrmäen K-supermarketista! Makua julmetusti ja maustettakin riittää... :D

chilifellow

Laittakaa lissää vinkkiä hyvistä ostopaikoista tuoremakkaran suhteen.

Helsingin kauppahalleista en ole löytänyt kuin Chorizo-tyyppistä, ihan mukiinmenevää (ei pahemmin tulisuutta).

Soitin Wurst Fennican lihajalostamoon Espoon Juvanmalmille (www.wurstfennica.fi) ja kysyin ostopaikkoja, ku ne mainosti hyvintulista Palermoa. Ne sano käy kauppahalleissa. Ainahan vois tilata tiskille.

Kai sitä vois itekin makkarapötköä vääntää? Vaan ei oo kokemusta.  :brick:  

- chilifellow -
# www.chiliyhdistys.fi / jäsen 058 #

wille

Noihin markkinointia ja tuotenimikkeitä koskeviin lakiasetuksiin ja säädöksiin palatakseni...

Silmäilin eilen Heinzin ChiliSauce-pullon tuote selostetta ja löytyihän sieltä se perinteinen "punainen chili". Pitoisuus 0,04%.  :D

Esimerkiksi suolaa tässä ihan OK ketsupissa -jos unohdetaan se chili siitä nimestä- on 3,4%. Eli tätähän voisi markkinoida aivan yhtä hyvin Heinzin suolakastikkeena, etikkakastikkeena, sellerikastikkeena jne.  :idea:

Onneksi purkin kupeessa ei kuitenkaan lue Heinz Hot Chili Sauce, mutta saisi se chili siinä kastikkeessa silti edes hituisen maistua.  :?
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit