tammikuu 10, 2025, 06:50:46 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Habanero Kabanossi

Aloittaja Vivo, huhtikuu 26, 2008, 10:54:18 ap

« edellinen - seuraava »

Sunnikka

Oli viime viikolla HK:n tuote-esittelijä paikallisessa marketissa ja toitotteli just mm. tuota habanossia.. "kyllä on tulista isonkin miehen suuhun ja yksi suosituimmista tuotteista tänä kesänä" Aijaa.

Hiukan teki mieli mennä aukomaan päätään... Perhana että ketuttaa -.-
Hurrrrrrrjan hyvää.
#293

http://sunnikka.vuodatus.net
-Sunnikan (B)Lokikirja. Elämää tai ei.

NaokiSoma

Lainaus käyttäjältä: "Sunnikka"Oli viime viikolla HK:n tuote-esittelijä paikallisessa marketissa ja toitotteli just mm. tuota habanossia.. "kyllä on tulista isonkin miehen suuhun ja yksi suosituimmista tuotteista tänä kesänä" Aijaa.

Meilläkin oli viime lauantaina cittarissa HK:n esittelijä maistattamassa tuotteita. Kysäisin häneltä missä Haba-Kabat ovat ja hän vastasi niiden olevan hänen takanaan olevassa kylmäastiassa -> "Maistettavaksi on vain näitä  makkarapihvejä, kun kuitenkin useimmat ostavat näitä."

Aika ristiriidassa edellisen postauksen kanssa, mutta tuskimpa noilla esittelijöillä mitään vakiovastausta onkaan; varmaankin vastailevat ihan oman fiiliksen mukaan.

Tepi

Tuli nyt juhannuksena testattua tätä "kuuluisaa" Habanero KAbanossia. Testiryhmän toimi yksi asbestisuu- eli minä ja ääripäänä 80-vuotiaat appivanhempani sekä normikuluttajina siihen väliin mahtuva sekalainen seurakunta aikuisa ja lapsia.

Omaan makuuni makkara oli ihan ok- makkaraksi jopa hyvää. Tulisuudesta ei kyllä ollut tietoakaan mutta enpä sitä kyllä odottanutkaan. Muu porukka lapsia lukuunottamatta luokitteli makkaran "omituisen makuiseksi"- kukaan ei sanallakaan puhunut tulisesta. Lasten mielestä "se viikko sitten ollut oli parempaa" (ko. Wilhelmin Chili&Sulatejuusto).

Ruokailun jälkeen paljastin pöytäseurueelle täällä palstalla käydyn keskustelun ko. makkrasta eikä kukaan tätä pötkylää senkään jälkeen tulisena pitänyt.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

Chilivaari

Löysin yhden taustavaikuttajan tähän varovaiseen maustamiseen. Osuin AKS-sivustolle. Se ei ollutkaan Akateeminen Karjalaseura vaan Kiuasseura. Siellä arvostellaan makkaroita ja annetaan pisteitä. Tuo saattaa vaikuttaa valmistajien valintoihin.

Kuulkaapa, mitä tämä "asiantuntijaraati" sanoi HabaKabasta:
"Oikein hyvä kuori, makkaran käyttötarkoitus epäselvä, mahdollinen kohde on sadomasokistikesäbileitten grilliherkku."

Kuoren rapeus tuntui heillä olevan tärkein tekijä. Chili-Wilhelmissä maistelijat paljastavat itseään vieläkin enemmän: "Rakenne jämäkkä ja mehevä. Maussa ehkä hieman liikaa jalopeanoa:jälkimaku jää polttelemaan poskiin."

Makuasioita?
http://www.makkara.info/aks3.php?KRAKOVAT

Mape

tänään tuli otettua paketti. ja huomenna pääsee maistamaan :lol:
---

Soppamies

Lainaus käyttäjältä: "Chilivaari"Kuulkaapa, mitä tämä "asiantuntijaraati" sanoi HabaKabasta:
"Oikein hyvä kuori, makkaran käyttötarkoitus epäselvä, mahdollinen kohde on sadomasokistikesäbileitten grilliherkku."

No justiinsa. Sen verran mitä katselin "asiantuntijaraadin" ulkoista habitusta (soosoo minua tästäkin fleimistä), niin on tainnut poikien kivuliain kokemus elämän kaidalla mutta kivikkoisella tiellä olla äidin helmoista poismuutto heti siinä neljänkymmenen kynnyksellä. Että oikein sadomasokistibileet. Edes teini-ikäinen anti-chilisti pikkusiskoni ei löytänyt tuosta lerssistä poltetta nimeksikään. Uitun nössöt.
I'm bigger than you and higher up the food chain. Get in my belly!

a.k.a. dazler@ircnet

kyris

Pitäisikö yhdistyksen ottaa yhteyttä mediaan, ja tarjota käyttöön asiantuntija raati arvostelemaan chilimakkaroita?

Bermann_7

Lainaus käyttäjältä: "Chilivaari"Chili-Wilhelmissä maistelijat paljastavat itseään vieläkin enemmän: "Rakenne jämäkkä ja mehevä. Maussa ehkä hieman liikaa jalopeanoa:jälkimaku jää polttelemaan poskiin."

Makuasioita?


Taitaa olla niin, että joillekkin makkaran pitääkin olla mauton jauho-lihajööti; pienen pureskelun ja nielemisen jälkeen poskiin ei saa jäädä mitään, ja hampaidenväleihinkin vain jäämiä "lihaan verrattavista ainesosista." Omasta mielestäni poltetta saa olla, ja se saa jäädä poskiin. Hienointa poltteessa on kuitenkin se, että sen tietää lähtevän pois; koko poltefiilis on harhaa.

joo, ei muuta, lähden alennusmyyntiin ostamaan sisäkumia ja nappiksia.

ps. ekat Aji benitot syöty, cristaleja ja lemondroppeja katselen jo himokkaasti....
So it goes.
-KV

Julle

Terveiset kesämökiltä. Tuli testattua Wilhelm chili-sulatejuusto ja Kabanossi Habanero. Ensimmäinen oli lähinnä rasvainen sulatejuustopatukka, jossa mukana makkaraa ja Habanossin olette jo itsekin testanneet. Itse asiassa markkinoilla on paljonkin grillimakkaralaatuja joiden väitetään sisältävän chiliä.

Keskustelin aiheesta erään suurehkon elintarvikevalmistajan edustajan kanssa ja hän kertoi ettei Suomessa yksinkertaisesti ole markkinoita oikeasti tulisille ja maustetuille tuotteille. Kaiken pitää olla mautonta ja hajutonta, mm. jauheliha-einespitsa on Suomen eniten myyty eines vuodesta toiseen. Kaikki varmasti tietävät millaista herkkua se on. Tuotteelle, joka maustetaan reippaasti, on oltava sellaiset markkinat että sitä voi ostaa kaikki suomalaiset eivät vain ne 150 chilipäätä. Kaikki uutuudet testataan erilaisilla "raadeilla" joten arvannette mitä siitä tulee. Siksi mikään ei maistu miltään eikä tule maistumankaan.
~Ei se satu~

JartsaP

Ja toi on just sellaista soopaa, mitä ne markkinamiehet keskenään supattelee ja uskottelevat itselleen. Ei kai se kansalaisten vika ole, että markkinamiehillä on suppea näkemys ruoasta ja sitä syövistä ihmisistä? Kokeilisivat edes kerrankin...

Jos maustetulle ruoalle ei ole tilausta Suomessa, niin miksiköhän tänne sitten on syntynyt kebabpaikkoja, kiinalais- ja thairavintoloita, erilaisia texmex-paikkoja jne. kuin sieniä sateella? Kuinka tavallisista ruokakaupoistakin löytyy jo tabascoa ja jopa yllättävän tulisia salsadippejä? Puhumattakaan, että isoista marketeista saa jopa tuoretta cayennea ja habaneroja. Höpö höpö, sanon minä. Makkaramestarit saavat olla asiasta mitä mieltä tykkäävät, mutta kyllä suomalaisille maustettu ruoka maistuu, vuosi vuodelta enemmän.

kyris

Lainaus käyttäjältä: "Julle"
Keskustelin aiheesta erään suurehkon elintarvikevalmistajan edustajan kanssa ja hän kertoi ettei Suomessa yksinkertaisesti ole markkinoita oikeasti tulisille ja maustetuille tuotteille. Kaiken pitää olla mautonta ja hajutonta, mm. jauheliha-einespitsa on Suomen eniten myyty eines vuodesta toiseen. Kaikki varmasti tietävät millaista herkkua se on. Tuotteelle, joka maustetaan reippaasti, on oltava sellaiset markkinat että sitä voi ostaa kaikki suomalaiset eivät vain ne 150 chilipäätä. Kaikki uutuudet testataan erilaisilla "raadeilla" joten arvannette mitä siitä tulee. Siksi mikään ei maistu miltään eikä tule maistumankaan.


Kuten JartsaP totesikin, vanhoja koeteltuja uskomuksia. Käytännössä kansa syö sitä mitä kaupasta löytyy. Niitä "jauheliha"-roiskeläppiäkin maustetaan ja terästetään kotona.

Ilmiö on sama kuin "TosiTV" ohjelmien suosio. Kun kaikilta kanavilta tulee samaan aikaan jokin "TosiTV"-pläjäys, niin sitä sitten kaikki katsovat. Ja lisää samaa shittiä ostetaan, koska kansa niitä tuijottaa...

Noilta markkina-pelleiltä voisi joskus kysyä, että jos kerran kansa ei halua syödä tulista, niin miksi sitten he suoltavat markkinoille tuotteita, joita markkinoidaan tulisina?

Julle

Lainaus käyttäjältä: "kyris"
Lainaus käyttäjältä: "Julle"
Keskustelin aiheesta erään suurehkon elintarvikevalmistajan edustajan kanssa ja hän kertoi ettei Suomessa yksinkertaisesti ole markkinoita oikeasti tulisille ja maustetuille tuotteille. Kaiken pitää olla mautonta ja hajutonta, mm. jauheliha-einespitsa on Suomen eniten myyty eines vuodesta toiseen. Kaikki varmasti tietävät millaista herkkua se on. Tuotteelle, joka maustetaan reippaasti, on oltava sellaiset markkinat että sitä voi ostaa kaikki suomalaiset eivät vain ne 150 chilipäätä. Kaikki uutuudet testataan erilaisilla "raadeilla" joten arvannette mitä siitä tulee. Siksi mikään ei maistu miltään eikä tule maistumankaan.


Kuten JartsaP totesikin, vanhoja koeteltuja uskomuksia. Käytännössä kansa syö sitä mitä kaupasta löytyy. Niitä "jauheliha"-roiskeläppiäkin maustetaan ja terästetään kotona.

Ilmiö on sama kuin "TosiTV" ohjelmien suosio. Kun kaikilta kanavilta tulee samaan aikaan jokin "TosiTV"-pläjäys, niin sitä sitten kaikki katsovat. Ja lisää samaa shittiä ostetaan, koska kansa niitä tuijottaa...

Noilta markkina-pelleiltä voisi joskus kysyä, että jos kerran kansa ei halua syödä tulista, niin miksi sitten he suoltavat markkinoille tuotteita, joita markkinoidaan tulisina?


Juuri näin. Jyrki Sukulakin ryhtyi HK:n "makumestariksi" mutta enpä ole vielä huomannut että HK:n eineksiin olisi mitään uudistuksia tapahtunut.

Kuluttajakyselyihinhän nuo markkinamiehet "tietonsa" perustavat ja hihna suoltaa harmaata, mautonta massaa. Joku voisi kysyä joskus makutottumuksia myös alle 80-vuotiailta...
~Ei se satu~

MikkoM

Lainaus käyttäjältä: "Julle"
Kuluttajakyselyihinhän nuo markkinamiehet "tietonsa" perustavat ja hihna suoltaa harmaata, mautonta massaa. Joku voisi kysyä joskus makutottumuksia myös alle 80-vuotiailta...


Itseasiassa tuollaiseen kyselyyn mua taannoin kadulla tultiin kyselemään mutta kun oli kiire en osallistunut, joku kiireetön eläkeläinen varmaan vastas mun puolesta. Eli saadaan syödä mautonta mättöä jatkossakin  :?

ana198

Duunasin tuossa jussina "hieman" tulisempaa sinappia kun vedin kyrsää. Laitoin reilun tujauksen Blairin mega deathia sinapin joukkoon ja sekoitin(tein saman jo aiemmin illasta kylläkin pienemmällä MD määrällä, sillon ei tuntunut missään).  
Kaverit saivat hyvät naurut kun meikä juoksi ulos vesisateeseen karjumaan. Tuli ehkä "himpun" verran liikaa laitettua kaljan rohkaisemana.  Joku kymmenisen minuuttia oli tuska päällä ja sit alko pikkuhiljaa helpottaa:D

Aji Inferno

Ääneen ajateltua...

Seurasin tänään perheellisten kollegojeni keskustelua sivusta. Kyse ei ollut makkaravalinnoista, vaan yleisemmästä ostopäätösprosessista. Kollegani painottivat hyvin voimakkaasti sitä, etteivät tietyissä asioissa osta mitään minkä kokevat mahdollisesti haitalliseksi lapsilleen.

Sitä jäin vähän mietteliääksi; tuo sinänsä luonnollinen käytösmalli voi vaikuttaa makkaratiskilläkin yllättävän paljon. Suomessa mausteinen ruoka mielletään vielä aika laajalti terveydelle kyseenalaiseksi ja lapsille suorastaan haitalliseksi. Silloin perheen sisäinen "itsesensuuri" voi jättää tulisen vaihtoehdon aivan automaattisesti hyllyyn - ja ostoskoriin tulee se keskivertotuote.

Ravintolassa jokaiselle voi tilata mieluisensa annoksen. Kotona taas syödään lähinnä samaa tavaraa koko perheen kesken. Jossain Meksikossa yleinen maku ja arvot johtavat siihen, että koko perhe syö tuolloin mausteista ruokaa. Suomessa samainen konsensus taitaa johtaa vielä vuosia juuri päinvastaiseen.

Eli ehkäpä ne HK:n markkinointijampat ovat oikeassa; vaikka yksilöt täällä alkavatkin valveutua mausteisen ruoan ystäviksi, ryhmät (työporukat, perheet, kaveripiirit) haluavat yhä keskimäärin maustamatonta. Ja silloin toimitaan näiden ehdoilla, ellei haluta perheriitaa tai muiden paheksuntaa aikaiseksi...

Hmmm... Olisiko siis niin, että todellinen muutos alkaakin vasta lasten kautta - vasta kun he vaativat maukkaita, potkivia ruokia, vanhemmatkin alkavat ostaa niitä? Eli vähän liioitellen: onko turhaa kaupata chiliä meille umpiluupäisille aikuisille - chilimarkkinoinnin pitäisikin kohdistua perheen todellisiin päätöksentekijöihin, lapsiin? ;)

Siinäpä eettistä ja muuta pohdittavaa niille, joilla ei laillani parempaakaan tekemistä ole. ;)

Zander

Juhannuksena jäi syömättä Atrian Wilhelm chilimakkara. Tänään töistä kotiin tullessani vaimo huikkasi että: "Se sun chilimakkara ei ollut yhtään tulinen". Hän ja 3 ja 5 vuotiaat lapset olivat pistelleet poskeensa eikä ollut normimakkarasta erottunut. Maan tulisinta herkkua, huhhuh  :(

Poppamies Tuliliemi

Lainaus käyttäjältä: "Aji Inferno"
Hmmm... Olisiko siis niin, että todellinen muutos alkaakin vasta lasten kautta - vasta kun he vaativat maukkaita, potkivia ruokia, vanhemmatkin alkavat ostaa niitä? Eli vähän liioitellen: onko turhaa kaupata chiliä meille umpiluupäisille aikuisille - chilimarkkinoinnin pitäisikin kohdistua perheen todellisiin päätöksentekijöihin, lapsiin? ;)

Siinäpä eettistä ja muuta pohdittavaa niille, joilla ei laillani parempaakaan tekemistä ole. ;)

Jaa, pitäisiköhän chiliyhdistyksenkin ottaa oppia tupakkayhtiöistä  :D

Lasten uusi suosikkihahmo Jouni Kameli syö jalapenoja ketjussa ja maustaa kaiken ruokansa mega deathilla 8)
"In sudore vultus tui vesceris pane"

Herra 47

kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Mape

Tuli tänään maistettua tuota habanossia. Kyllähän se syötävää oli. Odotin kyllä tulisempaa :P
---

Poppamies Tuliliemi

Lainaus käyttäjältä: "Poppamies Tuliliemi @ 27.5."Alkoipa sen verran jurppimaan kun luin tuosta "fantasianimestä" että aloin kaivelemaan kuluttajaviraston nettisivuja. Seuraava kohta sattui silmään:

Kaupankäynnin yleiset ongelmat

Yritysten epäasiallisesta toiminnasta - harhaanjohtavasta markkinoinnista, epäoikeudenmukaisista sopimuksista ja hyvän perintätavan rikkomisesta - voit tehdä ilmoituksen Kuluttajavirastolle/-asiamiehelle


Minusta tämä on jo harhaanjohtavaa markkinointia.

Lomake löytyy täältä

Taidanpa täytellä, toivottavasti joku muukin on jaksaa vuodattaa. eipä tuosta seuranne kuin sormenheristystä jos sitäkään, mutta mitäpä tässä muutakaan tekemään. Jostain sen muutoksen on lähdettävä.


Kappas, oli sähköpostiin tullut ilmoituksia että asia on käsittelyssä, ja on siirretty Vantaan ympärikeskuksen ympäristöterveydenhuollolle. Eli kuluttajavirastolta se oli pompautettu Eviralle, ja sieltä ympäristökeskuksen Turun toimipisteeseen ja sieltä edelleen tuonne Vantaalle.

Byrokratian rattaat pyörivät hitaasti, mutta ainakin illuusio asian etenemisestä on muodostunut.

Kyseessähän oli siis tämännäköinen valitus

Jään seuraamaan tilannetta, toivottavasti tästä tulisi jokin sormenheristys HK:n suuntaan. Ennakkotapauksia kaivattaisiin!  8)
"In sudore vultus tui vesceris pane"