tammikuu 10, 2025, 16:34:20 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Aji Cristal -risotto

Aloittaja Rach, syyskuu 09, 2008, 16:57:40 ip

« edellinen - seuraava »

Rach

Laitetaas tällanen tänne. Risotto, joka oikein valmistettuna on mitä parhainta ruokaa, saa kivan pienen lisän tuoreesta Aji Cristalista. Näitä tarvii:

sipulia
oliiviöljyä
arborio-riisiä, Pirkka risotto on hyvä! En suosittele parboil-riisejä...
sahramia, ei liikaa, ehkä 1/4 pussi tai jotain
loraus kuivaa vermuttia, ei oo niin just määrän kans, ehkä joku 0,5-1 dl valkkari toimii kans, mut vermutista tulee kiva säväys.
aji cristalia (ei oo väärin laittaa jotain muutakin, paitsi pahoja annuumeita)
kanafondia (kanaliemikuutio toimii myös, mut fondi on aina parempaa)
halutessa laakerinlehtiä ja kokonaisia valkopippureita
parmesan-juustoa, HUOM! Ei mitään valmiiks jauhettua laatan makuista, vaan kunnon juustoa, jonka raastaa ite.

Laita vettä kiehumaan kattilaan, lisää kanafondia ja laakerinlehdet/valkopippurit kun vesi kiehuu. Kuullota pilkottu sipuli oliiviöljyssä pannulla (tai kattilassa) miedolla lämmöllä, älä ruskista.  Sekaan riisiä. Anna öljyn imeytyä riisiin jonkin verran. Lisää sahramia. Kannattaa ehdottomasti kaataa se ensin esim. lusikalle, josta vasta ruuan sekaan. Aji Cristalia voi vaikka tässä vaiheessa pilkkoa ja laittaa sekaan. Lorauta vermuttia ja anna taas imeytyä. Lisää aina välillä kanalientä riisiin ja sekoittele. Kantta on hyvä käyttää, niin vesi ei turhaan haihdu. Risotto on valmista kun riisi on sopivan kypsää. Jauha lopuksi parmesaania sekaan reilusti.

Ompa muuten hyvää!

Volitans

Hienoa, että on kunnollinen risotto-ohje! Nämä suomalaiset "risotot", kun yleensä ovat niitä irtonaisesta riisistä tehtyjä, jotka oikeasti ovat pilahvia.
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry