tammikuu 10, 2025, 11:46:56 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Mauton Concho?

Aloittaja Tsilimiäs, syyskuu 19, 2008, 08:28:13 ap

« edellinen - seuraava »

Tsilimiäs

Onkohan meidän Concho`s Jalapenot vieläkin raakoja vai mistä johtuu lähes täydellinen mauttomuus? Hämärä ja viileä kesäkö?

Isoja nämä ovat olleet varmaan kaksi kuukautta, kasvua ei ole enää aikoihin ollut ja ryppyjäkin on jo. Tumman vihreitä hyvän näköisiä.

Microa ja Matoa on annettu suunnilleen yks plus yks , sama homma NFT:ssä ja Aerossa. Samoissa vesissä olleet parit eri Habanerot ja Malawit ja 7 Podit ovat oikein maukkaita.

Ajattelin tuoda talven yli multiin sisälle Conchon tai pari mutta enpä taida viitsiä jos maku onkin näin mieto. Miedompi kuin kaupan tavallinen iso vihreä paprika. Vai jospa se viihtyykin mullassa ja tulee maukkaammaksi?

Joskus vuosia sitten kasvatimme jotain "perusjalapenoa" ja se oli ihan "tavallisen" makuinen. Nämä Conchot häviävät tulisuudessa ja maukkuudessa herneillekin. Mistäköhän moinen johtuu?

AeA

Samalta kuulostaa kuin minulla turpeessa ulkona. Kukasta punaiseksi kesti yli 2 kk, makua ja poltetta niin punaisena kuin vihreänäkin vähemmän kuin kaupan peruspaprikassa.

Tiedä sitten mistä johtui, lopetin sen yksilön päivät ensimmäiseen satoon kun samoissa olosuhteissa kaikki muut lajikkeet suostuivat muodostamaan niin sokeria kuin kapsaisiiniakin.

olppa

sama vamma.... Conchossa ei niin mitään makua jka varmasti oli kypsiä ja komeita mutta tulisuus tasan nolla....
Puska poikki ja mäelle.... =(

AirMan

Kyllä minulla Concho's Jalapenot olivat ihan kohtuullisen tulisia. Pari vihreää kun silppusi kastikkeen sekaan, sai lipittää kovasti maitoa päälle. Kypsiä punaisia maistelin ihan paljaaltaan ja hyviä olivat. Kasvatusalustana turvetta ja multaa kerroksittain. Ebbissäkin samanlainen puska teki yhden hedelmän, eikä se muistaakseni ollut makunsa tai tulisuutensa puolesta yhtään heikompi. Varmasti sato olisi ollut parempi, jos liemet olisi optimoinut annuumeille sopivaksi. Nyt parhaiten kasvoivat baccatumit ja etenkin lajike nimeltä Vette. Ensi vuonna pitää laittaa omat liemet eri lajeille.
Varmaa tietoa ei ole, mutta tämäkään ei ole varma tieto, koska varmaa tietoa ei ole.