Onnistuuko kasvatus pakastetuista siemenistä? Aji Amarillo

Aloittaja anni, lokakuu 17, 2008, 13:16:58 ip

« edellinen - seuraava »

anni

"Todellinen viherpeukalo keskellä kämmentä" kysyy että onnistuuko yleensäkään chilin kasvatus pakkasessa olevista chileistä, niiden sisällä siis siemenetkin vielä paikollaan?

Laji on Aji Amarillo, aivan herkku, jota pitäisi alkaa saamaan ihan jo omasta keittiöstä. Onko yleensäkin vaikea lajike vai helppo? Onko tällä
lajilla jotain omia tarpeita ym mitä pitäisi tietää? Linkkejäkin vastaanottaisin ilomielin ja jos joku tietäisi mistä näitä saisi ostettua suomessa syötäväksi:))

NaokiSoma

Lainaus käyttäjältä: "anni""Todellinen viherpeukalo keskellä kämmentä" kysyy että onnistuuko yleensäkään chilin kasvatus pakkasessa olevista chileistä, niiden sisällä siis siemenetkin vielä paikollaan?

Laji on Aji Amarillo, aivan herkku, jota pitäisi alkaa saamaan ihan jo omasta keittiöstä. Onko yleensäkin vaikea lajike vai helppo? Onko tällä
lajilla jotain omia tarpeita ym mitä pitäisi tietää? Linkkejäkin vastaanottaisin ilomielin ja jos joku tietäisi mistä näitä saisi ostettua suomessa syötäväksi:))

Todennäköisesti tuoreena pakastetun siemenen kosteus on sitä laajetessaan vioittanut. Voin laitaa sinulle kyllä siemeniä, jos haluat varmistaa kasvamisen. Laita silloin yksityisviestiä.

Lajike on kohtuullisen helppo (joskin kookas) kasvattaa, kun baccatumit yleensä ovat. Tietääkseni ainoat kotimaassamme kaupoista saatavat baccatumit ovat Fataliin Aji Cristalit.

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: "anni""Todellinen viherpeukalo keskellä kämmentä" kysyy että onnistuuko yleensäkään chilin kasvatus pakkasessa olevista chileistä, niiden sisällä siis siemenetkin vielä paikollaan?

Laji on Aji Amarillo, aivan herkku, jota pitäisi alkaa saamaan ihan jo omasta keittiöstä. Onko yleensäkin vaikea lajike vai helppo? Onko tällä
lajilla jotain omia tarpeita ym mitä pitäisi tietää? Linkkejäkin vastaanottaisin ilomielin ja jos joku tietäisi mistä näitä saisi ostettua suomessa syötäväksi:))


Oletko jo lukenut Infernon selostuksen kasvista: http://www.infernochili.tk? Löytyy sieltä Baccatum-osion alta. Kuten sieltä näet, on hieno ja aika erikoislaatuinen kasvi monessakin mielessä! :)

Siemeniä on pyörinyt suomessakin jonkin verran, mutta ehkä nuo kasvin tietyt kasvatukseen vaikuttavat erityispiirteet ovat rajanneet sen suosion yllättävän heikoksi näillä mailla. Olen ihmetellyt sitä kaiken aikaa...

Sisarlajike - samaten Perusta - Aji Rojo soveltuu ilmastoomme helpommin ja on hyvin saman kaltainen hedelmänsä osalta. Siitäkin (ja muista lähisukuisista baccatum-paprikoista) lisätietoa Infernossa.

Pakastetut siemenet voivat hyvinkin itää - kannattaa koettaa ainakin!

manux

Kaupoissa suomessa on mun mielestä ollut amarillo nimellä annuumia. Tuo annuumi ei ollut kovinkaan erikoinen.