Aloittelijoiden chilikysymykset. Kysy täällä ensin!

Aloittaja Kärsä Babar, maaliskuu 14, 2009, 10:13:47 ap

« edellinen - seuraava »

Raaka-Arska

Lainaus käyttäjältä: Wahi - heinäkuu 04, 2012, 10:48:24 ap
Lainaus käyttäjältä: Caide - heinäkuu 04, 2012, 10:27:59 ap
Sellanen kyssäri, että kun mulla on tuollainen early jalapeno, niin muuttuuko swn marjat joskus punaiseksi? Yleensä kai syödään vihreenä? Minkä kokoisena noita kannattaa alkaa poimia? Isoin podi on sellainen läski 7 senttinen ja tekis jo mieli maistaa :P


Jalapeno, myös Early kypsyy kyllä punaiseksi. Omien kokemuksien mukaan Early jää vähän normi-jallua pienemmäksi. Eiköhän läski 7cm ihan sopiva jo ole syötäväksi.


Itse antaisin sen kypsyä rauhassa punaiseksi, on nimittäin ihan eri makuelämys, mutta voihan sen vihreänäkin syödä...
Missä menee tulisuuden ja myrkyllisyyden raja?

Jani M

Ääni täältäkin punaiselle. Vihreät on kyllä hyviä, mutta punaiset ne vasta ovatkin. Sinne kun vielä mozzarellaa sisälle ja pyörittelee pekoniin ja grillaa, niin eipä heti ole parempaa makuelämystä annuumeista tarjolla.

Kärsä Babar

Punaiset jallut on selvästi makeampia.
Tutustukaa kasvatustarvikekauppaani:
www.chilitarvike.fi
Tampereella ja Helsingissä myymälät!
Chilitarvike myös Facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/Chilitarvike/182891188480903

dzamuto

Aiempi ongelma Aji Cristalien kanssakin ratkesi, kukat tippuilivat, mutta nyt suuremmissa purkeissa ja lorauksessa uutta multaa alkaa podeja tulla vauhdilla :)
Kiitos sinulle joka valaisit miten tuolla ruukun koollakin on iso merkitys  :P
Kyllähän nuo aina jossakin mahtuu kasvamaan...

sorrii

LainausÄäni täältäkin punaiselle. Vihreät on kyllä hyviä, mutta punaiset ne vasta ovatkin. Sinne kun vielä mozzarellaa sisälle ja pyörittelee pekoniin ja grillaa, niin eipä heti ole parempaa makuelämystä annuumeista tarjolla.


Siellä kotimaa Meksikossa jalluja tuskin kukaan syö raakana eli kypsentämättä. Vihreästä jallusta tulee kyllä varsin herkullista esim viipaleina jossain kastikkeessa. Säilötythän ovat kypsyneet kuumassa liemessään ainakin vähän ja on mulle tuttuja "oikeita" jalluja.

Kypsä makea jallu on toki hyvä, kuten on moni muukin annuumi johon tulee makeutta. Musta se tunnistettava aito jallun maku vaan on vihreässä kypsennetyssä jalapenossa. Rellenos buenos nam nam ..
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

ponu83

Kyselin tätä jo joskus aiemminkin, mutta silloin ei tainnut tulla vastauksia. Miten muut ovat hoitaneet kirvojen hävityksen ebb & floodissa? Jotenkin tuntuu, ettei mäntysuopaliuos tee hyvä, jos sitä päätyy resoon asti. 

Jani M

Lainaus käyttäjältä: ponu83 - heinäkuu 04, 2012, 22:31:32 ip
Kyselin tätä jo joskus aiemminkin, mutta silloin ei tainnut tulla vastauksia. Miten muut ovat hoitaneet kirvojen hävityksen ebb & floodissa? Jotenkin tuntuu, ettei mäntysuopaliuos tee hyvä, jos sitä päätyy resoon asti.


Enpä ole moista koskaan kokeillut, mutta jotenkin kuulostais kokeilemisen arvoiselta peittää tuorekelmulla sen verran, ettei sitä hirveästi pääsis sinne liemen joukkoon. Ruiskutuksen ajaksi ja tietty siksi aikaa kun sitä mäntysuopaliuosta tippasee. Näin minä itse lähtisin kokeilemaan.

blakk

Lainaus käyttäjältä: blakk - heinäkuu 02, 2012, 01:21:03 ap
Haku ei oikein tuottanut tulosta niin kysytään täältä..

Lemon Droppi tekee satunnaisesti podeihin tummia läikkiä, podin pinta läikän kohdalla on muuten normaalin tuntuista (ei pehmeämpi tms.), sekä muuten chili näyttää voivan hyvin.
Kasvualustana on turve, ravinteina biobizzin grow+bloom sekä merilevä suhteellisen niukalla annostelulla. Alla linkit kuviin.


https://picasaweb.google.com/lh/photo/HNyA-bUBWOqC9XcGXB6kB7hSKgo02-72Tm7RdrNf7YY?feat=directlink
https://picasaweb.google.com/lh/photo/Y2OsFE02IlEdmLyhszk5HbhSKgo02-72Tm7RdrNf7YY?feat=directlink


Nostetaas hiukan jos joku osaisi auttaa..

Kappu

Vihannespunkkeja pari käpsötteli vastaan seittiensä seassa viikon lomailun jälkeen. Löytyi onneksi vain kolmesta edes seittiä, jota oli kuitenkin mielettömän vähän. Noh sai nuo kolme mäntysuopa, fairy, vesikylvyn tuossa juuri ni katotaampa kuinka jatkaa kulkuaan.

Yuzzi

Melko peruskysymystä:

Jos en millään malta odottaa ensi kauteen siementeni kanssa, millaisia tuloksia saan vaikkapa loisteputkella tai esl:llä koko kasvin kasvattaen, ja mitä pitää ottaa huomioon?
Lisäksi, kumpi edellämainituista on hinta-laatusuhteeltaan parempi? Katson tosin tarkemmin tuosta chilien valaisu -aiheesta..

Jani M

Voithan kasvattaa kasvisi nyt kesän aikana, talvettaa ne ja ensi kesänä nauttia sadosta. Toki jotain maistiaisia voi saada ihan keinovalollakin.

msb

Itse laitoin foorumin kautta saamistani (kiitos!) siemenistä osan itämään ja kasvattelen niitä sitä mukaa kun kasvit etenevät. Kun on oletettavissa, että satoa ei tule merkittäviä määriä, voi yrittää tehdä ne suurimmat virheet nyt kun ei ole paljoa hävittävää. Vaikka täältä foorumilta saakin paljon tietoa, niin uskon että kasvattelussa on omilla kokemuksilla ja havainnoilla tärkeä rooli.

sorrii

LainausJos en millään malta odottaa ensi kauteen siementeni kanssa, millaisia tuloksia saan vaikkapa loisteputkella tai esl:llä koko kasvin kasvattaen, ja mitä pitää ottaa huomioon?
Lisäksi, kumpi edellämainituista on hinta-laatusuhteeltaan parempi? Katson tosin tarkemmin tuosta chilien valaisu -aiheesta..


Loisteputkella tai eslillä kasvattaminen kokonaan ilman luonnonvaloa??
Silloinhan ei vuodenajalla ole merkitystä ...

3 kuukaudessa kasvi ehtii satovaiheeseen: ~lokakuun alussa. Kypsyttely onnistuu vähemmälläkin valolla huoneenlämmössä. Tokihan kannattaa kaikki luonnonvalo hyödyntää ikkunoilla esmes jos mahdollista.
Jos pelkällä keinovalolla kasvattelee, niin samantien kannattaisi olla joku kasvatusteltta tai kaappi, jossa seinät heijastavaa materiaalia tai loistavan valkoista. Auringonvalohan kyllä hakkaa minkalaiset loisteputkipatterit tahansa 6-0. Ja natikankin valo näyttää kynttilän loisteelta jos samaan tilaan sääsee suoraa aurinkonpaistetta. Pilviseltä taivaalta tulee valoa hyvinkin samanverran kun loisteputkista lähelläkin ...

Gurut sanoo että pitkillä putkilla olisi hyötysuhde parempi kuin esleillä. Itse koin positiivisen yllärin kun kasvattelin keväällä taimet alkuun Bilteman 45W eslillä, joka kyllä oli hyvässä heijastimessa, eli Hydrophonics EU'n Megalux-V heijastimessa joka "jäi yli". Uskoisin että sellaisella yhden kasvin kasvattelisi loppuun asti .. Heijastimet on a ja o: suljetussa valkoisessa kaapissa hajavaloa ei karkaa mihinkään vaan kaikki jää kasville ...

Mun kokemus on, että chilit tuottaa satoa paljon reippaammin toisena vuotena; ja kolmantena, neljäntenä jne.
Jos nyt kasvattaa kasvit ja saa syksyllä vähän satoa maistiaisiksi, ja sitten pitää kasvit hengissä talven yli vaikka leikattuina, niin keväällä jo maaliskuussa jossain eteläikkunalla alkaa satoa pukata ihan eri määriä. Jos sitten saisi kasvit ulos tai vaikka parvekkeelle seuraavaksi kesäksi, niin avot.

Kuvassa 2 v. Limon joka ei tuottanut oikein mitään 1.kesänä: nyt se oli talven ikkunan edessä ja välillä muiden tärkeämpien varjossakin:

Kasvi on leikattu tapiksi kahtena syksynä..
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

11-13

Mitäs se tapiksi leikkaaminen käytännössä tarkoittaa? Voiko vetästä ihan 10 cm tikuksi ilman yhtään lehteä, vai pitääkö parturoida siten, että muutama lehti jää kiinni runkoon?

Larski

Lainaus käyttäjältä: 11-13 - heinäkuu 06, 2012, 18:19:04 ip
Mitäs se tapiksi leikkaaminen käytännössä tarkoittaa? Voiko vetästä ihan 10 cm tikuksi ilman yhtään lehteä, vai pitääkö parturoida siten, että muutama lehti jää kiinni runkoon?

Kannattanee jättää muutama lehti jos vaan pystyy. Lehdetönkin tappi lähtee usein kasvuun, mutta uskoisin että lehdellinen lähtee varmemmin.

Kappu

Onko sellaista lajiketta olemassakaan mikä olisi samaan aikaan makea, satoisa, sekä suhteellisen pieni? Kuin vihannespaprika, mutta pienempi, sekä satoisampi. Tulisuutta ei tarvitsisi olla.

Yuzzi

Lainaus käyttäjältä: Kappu - heinäkuu 07, 2012, 22:47:44 ip
Onko sellaista lajiketta olemassakaan mikä olisi samaan aikaan makea, satoisa, sekä suhteellisen pieni? Kuin vihannespaprika, mutta pienempi, sekä satoisampi. Tulisuutta ei tarvitsisi olla.

Olisiko ihan ns. snack pepper? Uskoisin että lajeja kyllä riittää.

zarmo

Olen tässä juurrutellut tomaatteja ebbissä chilien seassa. Onko mitään erityistä syyttä, etteikö niitä voisi kasvattaa samassa paljussa?
Ajatuksenjuoksun leimaa-antavin luonteenpiirre on pimeys

Nizo

Lainaus käyttäjältä: zarmo - heinäkuu 08, 2012, 11:23:47 ap
Olen tässä juurrutellut tomaatteja ebbissä chilien seassa. Onko mitään erityistä syyttä, etteikö niitä voisi kasvattaa samassa paljussa?


Jos ei lannoituksen kanssa halua enempiä kikkailla, niin en keksi syytä miksei voisi.

FFOGGYL

Kaksi Cheyenneä ovat jo tehneet podinsa ja kasvavat hyvää vauhtia, mutta mitä luulette, ehtisikö samankokoinen kukkansa pudottanut Lemon Drop vielä mukaan?
Että saisi siitä hedelmät talteen vielä tänä kesänä :)?

Ja onko Lemon Dropille jotain "erikoisia vinkkejä" mistä ne oikein pitävät?