Uusi maailman tulisin chili löydetty

Aloittaja Aji Inferno, huhtikuu 01, 2009, 14:50:20 ip

« edellinen - seuraava »

Aji Inferno

Juuri kun Nagasta on (?) toivuttu, eikös pienellä Karibian saarella (Isla Felicidad) olla pistetty taas paremmaksi... Kyseessä on, kuinkas muuten, chinense, paikalliselta nimeltään "Mal Mierda"  - ja USA:ssa suoritettu tulisuusluokitus antoi tuolle ruskealle lajikkeelle huikeat 1.350.000 SHU. Veikkaan, että ensimmäiset siemenet löytyvät tuttuun tapaan Fataliilta, mutta  kukapa tietää. Paitsi, että tietää pahaa jälleen foorumilaisten vatsoille!

Janne

Näitä on muuten kuivattuna tulossa pikapuoliin tarjolle (kimppatilaus), ennakkovarauksia maistiaisista voi jättää tähän ketjuun!
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Chilivaari

Kai siellä on siemenet sisällä?

Löysin vahvistuksen asialle intialaisesta sanomalehdestä, kauniilla Bengalin kielellä:


He ovat katkeria ennätyksen menetyksestä, mutta uhkaavat ottaa sen takaisin. Salaisuus on kuulemma kasvupaikka. Ensimmäiset podit löydettiin alkuasukkaiden majojen yhteisen puuceen takaa, mistä ne kiidätettiin lentopostissa Englantiin jalostettavaksi. Intialaiset aikovat nyt kasvattaa entisen ennätyksen haltijaa Bhut Jolokiaa sekä kaatopaikalla että Tezpurin kaupungin viemärissä. Nimikin on uudelle jalosteelle jo tiedossa: Brut Molokia.

Filago

huhtikuu 01, 2009, 16:40:06 ip #3 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 01, 2009, 16:46:11 ip käyttäjältä Filago
Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - huhtikuu 01, 2009, 16:16:22 ip
Kai siellä on siemenet sisällä?

Löysin vahvistuksen asialle intialaisesta sanomalehdestä, kauniilla Bengalin kielellä:


He ovat katkeria ennätyksen menetyksestä, mutta uhkaavat ottaa sen takaisin. Salaisuus on kuulemma kasvupaikka. Ensimmäiset podit löydettiin alkuasukkaiden majojen yhteisen puuceen takaa, mistä ne kiidätettiin lentopostissa Englantiin jalostettavaksi. Intialaiset aikovat nyt kasvattaa entisen ennätyksen haltijaa Bhut Jolokiaa sekä kaatopaikalla että Tezpurin kaupungin viemärissä. Nimikin on uudelle jalosteelle jo tiedossa: Brut Molokia.


Kasvupaikkapa hyvinkin. Eivätkö intialaiset tajua, että siihen tarvitaan myös brittejä.. pari poliitikkoa ja ehkä muutama hovin tiedottaja lannoittamaan? Ja nimihän voisi olla yhtä hyvin Dorset Kaga?

Filago, jonka Nagassa on jo monta raakiletta.. saa nähdä miltä lampun alla kasvanut sato maistuu :)
#163

BuRaX

Juuri eilen palasin Karibian lomalta ja siellä tulin maistaneeksi kyseistä lajiketta. Polttaa todella lujaa, vähän kuin sourcea olisi syönyt. Ja huominen vessakäynti oli todellakin nimensä veroinen. ;D
#400.

rasse

Onkohan kyseessä sama lajike jota Islannissa viljeltiin viime kesänä kuumien lähteiden vieressä? Kuulemma erityisen ravitsevia paikkoja nuo.

St.Sebastian

Lainaus käyttäjältä: BuRaX - huhtikuu 01, 2009, 17:32:53 ip
Juuri eilen palasin Karibian lomalta ja siellä tulin maistaneeksi kyseistä lajiketta. Polttaa todella lujaa, vähän kuin sourcea olisi syönyt. Ja huominen paskahuusikäynti oli todellakin nimensä veroinen. ;D
Entäs se maku ?
Välillä tuntuu, että monille tuntuu tuo tulisuus ajavan itse maun ohi  ;)

Chilicutter

Don't play with fire, but play with Wild Chilli's
HTTP://WWW.WILDCHILLI.EU

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: St.Sebastian - huhtikuu 01, 2009, 19:03:26 ip
Lainaus käyttäjältä: BuRaX - huhtikuu 01, 2009, 17:32:53 ip
Juuri eilen palasin Karibian lomalta ja siellä tulin maistaneeksi kyseistä lajiketta. Polttaa todella lujaa, vähän kuin sourcea olisi syönyt. Ja huominen ripulihuusikäynti oli todellakin nimensä veroinen. ;D
Entäs se maku ?
Välillä tuntuu, että monille tuntuu tuo tulisuus ajavan itse maun ohi  ;)


Tässä tapauksessa lajikkeen nimen pitäisi kuulemma jotenkin kuvata sen makua - epsanjantaitoiset osannevat selvittää asian minua paremmin.

Taemen

Lainaus käyttäjältä: Janne - huhtikuu 01, 2009, 15:02:52 ip
Näitä on muuten kuivattuna tulossa pikapuoliin tarjolle (kimppatilaus), ennakkovarauksia maistiaisista voi jättää tähän ketjuun!


Tänne maistiaisia, eli mukana ollaan..!  ;D

Aji Inferno

Eiköhän jokainen itseään kiduttava tahi kunnioittava taho täällä halua noita uusia ennätyshirmuja maistaa!

Kiinalaisystäväni kehuvat muuten, että heilläkin on oma salainen spesiaalichilinsä niille, joille mikään ei riitä: nán cèsuó (tai suunnilleen noin kirjoitettu). Toisen paikallisen suosikin nimi on yiyuàn. Ilmeisesti ekstrahäijyjä annuumeja tai fruteja. Eikös, Janne, sulla ollut ainakin tota ensimmäistä jossain jemmassa? On niin pirusti hienoja lajikkeita, joita vaan ei ole ehtinyt kasvattaa. :(  Ja loppua ei näy!

MasaT

Olen nyt yrittänyt saada itämään tuota sechuanin pepperiä. Siitä saattaa tulla noilla kiinalaisilla vähän sekaannuksia. Ei ole chili.

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: MasaT - huhtikuu 01, 2009, 22:09:26 ip
Olen nyt yrittänyt saada itämään tuota sechuanin pepperiä. Siitä saattaa tulla noilla kiinalaisilla vähän sekaannuksia. Ei ole chili.


Niin, olin ymmärtävinäni, että ainakin tuon toisen mainitsemani lajikkeen nimi "yiyuàn" liittyy täsmälleen tuohon mitä mainitset. Että ei sittenkään ehkä ole chili...

naga morich

huhtikuu 01, 2009, 22:15:28 ip #13 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 01, 2009, 22:18:11 ip käyttäjältä naga morich
perhana totako pääsis maistaa ja sais muutaman siemenen,mut ei oo rahaa :'(
Ilman kahvia, chiliä  ja salmiakkia ei voi elää

Kimppu

Lainaus käyttäjältä: naga morich - huhtikuu 01, 2009, 22:15:28 ip
perhana totako pääsis maistaa,mut ei oo rahaa :'(


Rahaa pitää varmasti lyödä roimasti tiskiin että pääsee tuota maistamaan.  ;)
http://tulipaprika.blogspot.com

Lainaus käyttäjältä: KadotusMutta joo, kohta tulee Aji Inferno ja rankaisee poistamalla koko topicin, koska eihän tämä ole mahdollista.

Lainaus käyttäjältä: nicklas
kuinka voin kiertää tonne piratebayhin kun elisa on sen kerran plokannut....

Pitkis

huhtikuu 01, 2009, 22:33:37 ip #15 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 01, 2009, 22:37:36 ip käyttäjältä Pitkis
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - huhtikuu 01, 2009, 22:11:09 ip
Lainaus käyttäjältä: MasaT - huhtikuu 01, 2009, 22:09:26 ip
Olen nyt yrittänyt saada itämään tuota sechuanin pepperiä. Siitä saattaa tulla noilla kiinalaisilla vähän sekaannuksia. Ei ole chili.


Niin, olin ymmärtävinäni, että ainakin tuon toisen mainitsemani lajikkeen nimi "yiyuàn" liittyy täsmälleen tuohon mitä mainitset. Että ei sittenkään ehkä ole chili...


Näin lienee, lajikkeen kiinankielinen nimi kun on 艺源胡椒 joka viittaa enemmän normaaliin pippuriin. Sen sijaan japanista löytyy tulinen chililajike, johon ehkä sekoitit, nimi kun on länsimaalaisittain samankaltainen, 膣(ちつ)チリ eli chitsu-chili, (yiyu).

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Kimppu - huhtikuu 01, 2009, 22:16:59 ip
Lainaus käyttäjältä: naga morich - huhtikuu 01, 2009, 22:15:28 ip
perhana totako pääsis maistaa,mut ei oo rahaa :'(


Rahaa pitää varmasti lyödä roimasti tiskiin että pääsee tuota maistamaan.  ;)


No, ehkei nyt niin paljon kuin luulisi... Riippuu tietysti siitäkin, paljonko Janne on onnistunut noita haalimaan.

Doc Evil

Tämähän onkin kiinnostavaa  8) Online translator käänsi 'mal mierda' --> 'evil shit'  ;D

sputnick

Lainaus käyttäjältä: Doc Evil - huhtikuu 01, 2009, 22:43:45 ip
Tämähän onkin kiinnostavaa  8) Online translator käänsi 'mal mierda' --> 'evil shit'  ;D


evil shit april fool, thats what i think :D

Kimppu

Lainaus käyttäjältä: Doc Evil - huhtikuu 01, 2009, 22:43:45 ip
Tämähän onkin kiinnostavaa  8) Online translator käänsi 'mal mierda' --> 'evil shit'  ;D


Tuohan on jopa parempi kuin "Aji Perkele"  ;)
http://tulipaprika.blogspot.com

Lainaus käyttäjältä: KadotusMutta joo, kohta tulee Aji Inferno ja rankaisee poistamalla koko topicin, koska eihän tämä ole mahdollista.

Lainaus käyttäjältä: nicklas
kuinka voin kiertää tonne piratebayhin kun elisa on sen kerran plokannut....