tammikuu 10, 2025, 07:26:24 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Täytetyt pepperonit

Aloittaja Tepi, toukokuu 02, 2009, 00:53:55 ap

« edellinen - seuraava »

Tepi

toukokuu 02, 2009, 00:53:55 ap Viimeisin muokkaus: toukokuu 02, 2009, 09:38:40 ap käyttäjältä Tepi
Värkkäsin eilen paremman tekemisen puutteessa täytettyjä jalopenoja. Jalopenoina toimivat kaupasta ostetut etikkaliemi jallut. Hyvinpä nekin tähän tarkoitukseen soveltui.

Homma meni näin...

Tarvii:

    * 2 prk jalopenoja
    * 1 pkt Koskenlaskija viherpippurisulatejuustoa
    * 2 isoa sipulia
    * 8 kynttä kynsilaukkaa
    * 1 tl mustapippuria
    * 2 tl basilikaa
    * suolaa
    * 1 l öljyä
    * hammastikkuja

      frittitaikina:

    * 1 plo olutta
    * 3 dl vehnäjauhoa
    * 1 dl perunajauhoa
    * 3 munaa

Pilko sipuli ja freesaa se pannulla. Jyrää tehosekoittimella lämmin sipuli, sulatejuusto-, kynsilaukka ja mausteet tasaiseksi tahnaksi. Sekoita friteeraustaikinan ainekset ja anna taikinan turvota noin tunti. Poista jalopenoista kannat. Täytä pursotinpussi juustomassalla ja täytä jalopenot. Täyttöaukko kannattaa sulkea hammastikulla. Kasta taikinaan ja friteeraa 175C öljyssä niin että taikina on saanut kullankeltaisen pinnen.

Oikeaoppisesti kanta pitäisi kait jättää paikalleen. Oma kokemukseni on kuitenkin että jalopenot on helpompi täyttää jos täytteen saa ruutata suoraan.

Friteeraustaikinaa tuli tehtyä pikkasen liian iso satsi. Hyötykäytin taikinan ja valmistin samoilla öljyillä myös friteerattuja juustotankoja..ja hyvä oli sekin- nam nam.

Taustatarinaa näille löytyy täältä:
http://paahtaja.vuodatus.net/blog/1940631
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

Fudurez

Hyvän näköinen resepti, pakko kokeilla kun vaan puskat antavat muutaman jallun käyttööni :P Muuten onko nuo oikeasti Jalapenoja nuo sinun käyttämäsi tsilit, vaikuttavat niiltä pepperonisysteemeiltä, joita joka paikassa kehutaan valheellisesti Jalapenoiksi :/

calm

Lainaus käyttäjältä: Tepi - toukokuu 02, 2009, 00:53:55 ap
Värkkäsin eilen paremman tekemisen puutteessa täytettyjä jalopenoja. Jalopenoina toimivat kaupasta ostetut etikkaliemi jallut. Hyvinpä nekin tähän tarkoitukseen soveltui.


Käyttämäsi chilit näyttävät kylläkin olleen pepperoni-tyyppisiä, eikä jalapenoja lainkaan.

Tepi

Lainaus käyttäjältä: calm - toukokuu 02, 2009, 09:22:09 ap
Lainaus käyttäjältä: Tepi - toukokuu 02, 2009, 00:53:55 ap
Värkkäsin eilen paremman tekemisen puutteessa täytettyjä jalopenoja. Jalopenoina toimivat kaupasta ostetut etikkaliemi jallut. Hyvinpä nekin tähän tarkoitukseen soveltui.


Käyttämäsi chilit näyttävät kylläkin olleen pepperoni-tyyppisiä, eikä jalapenoja lainkaan.

Oikeassa molemmat olette olette- pepperonejahan ne olikin. Kiitokset tarkkanäköisyydestä.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

Aji Inferno

Näyttää muuten siltä, että sinänsä "virheellinen" Jalopeno -nimike alkaa vakiintua suomessa. Liekö helpompi sana sanoa, en tiedä - mutta kaupassa tänään huomasin elintarvikkeissa jo käytettävän jalopeno-nimeä. Taitaa mennä siihen, että chilipäät tilaavat jalapeñoa, mutta tarjoilija korjaa: "siis jalopenoa?". :( ;)

Fudurez

Jep ja juuri noita pepperoneja kaupitellaan vaikka missä Jalapeñona, esim kebabeissa usein Jalapeñoa olevinaan pitsassa, mutta pepperoniahan sieltä tulee. Myös kaikki kaverit tuppasivat ennen sanomaan pepperoneja Jalapeñoiksi kunnes aloin siitä sanomaan :P Pitäisi kyllä vaikka laittaa väärinkirjoitettujen tuotteiden valmistajille nimenkorjauspyyntö :D

Klopisto

Pepperoni ja Jalapeno jutusta vielä. Turussa olen syönyt kerran, jos toisenkin Kotipizzan tuotteita. Joskus edellisvuonna tuli ostettua Mexicana tuotenimellä pizzaa ja sen Pepperonit olivat melko tulisia. Olut ei saanut poltetta loppumaan kuten ei myöskään maito, ainakaan heti. Vielä nykyisinkin tuo chili saa suun sisäpinnan koreammaksi kuin esim. chilikaupan XXXtrahot Kiukku salmiakki  ??? Outoa noinkin suomen mittakaavassa laajalle levinneessä ketjussa. Etikassa säilötyt chilit tulisia... voivat ilmeisesti olla...


Noli Me Tangere

Eipä se olut kyllä poltetta lievennä... Pahentaa mielestäni vaan. Ellei sitten nykäise sitä mäyräkoiraa, jolloin unohtuu polte ja muut pikkumurheet... Hyvä resepti by the way, olen itsekkin noita tehnyt. Aikamoista näpertelyä, mutta lopputulos on vaivan arvoinen.

von Riena

Juokaa siis Jallua. Kaljanlittanat oo mistään kotoisin. Huomenna väännän kotosalla Tepin reseptin mukaan herkut :)

-Riena
#579

Aji Inferno

Tuli vain mieleeni... ikuinen kyseenalaistaja iskee jälleen  8) - mutta itse kun en ole niin hirveä juustojen ystävä, ja kaloreitakin niissä riittää, olen usein ihmetellyt miksi Jalapeñot *aina* täytetään juuri juustolla? Onko joku kokeillut jauhelihatäytettä, kasvis/kalkkuna täytteitä, tai vaikka tonnikalariisiä tms. siellä sisällä? Pitänee kokeilla noita juttuja kun kauppoihin tulee taas tuoreita herkkuja, Aji Cristalia ja toivottavasti muutakin. :)

Pitkis

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - toukokuu 22, 2009, 00:29:35 ap
Tuli vain mieleeni... ikuinen kyseenalaistaja iskee jälleen  8) - mutta itse kun en ole niin hirveä juustojen ystävä, ja kaloreitakin niissä riittää, olen usein ihmetellyt miksi Jalapeñot *aina* täytetään juuri juustolla? Onko joku kokeillut jauhelihatäytettä, kasvis/kalkkuna täytteitä, tai vaikka tonnikalariisiä tms. siellä sisällä? Pitänee kokeilla noita juttuja kun kauppoihin tulee taas tuoreita herkkuja, Aji Cristalia ja toivottavasti muutakin. :)


Paras syömäni täytetty 'chili' oli nimenomaan tavallinen paprika, jossa oli jonkinsortin riisi-jauheliha-tiesmitä-chili-täytettä sisällä. Harmi etten reseptiä täytteelle saanut, mutta kehotan kokeilemaan oman maun mukaan kaikenlaisia raaka-aineita, pelkillä perinteisillä "näin on aina tehty" jää varmasti monia loistavia makuelämyksiä kokematta.

Niabo

kyllä mulla oli kesän grillijuhliin tarkotus tehä täytettyjä haboja vaikka millä sisuksilla :)

L3ba

onko tuossa uppo keitossa joku niksi miten tietää onko öljy oikean lämpöistä ilman mittaria?

vai onnistuuko homma samalle periaatteella kuin kattila popcornien teko eli levy kokoajan "nelosella" (asteikko 1-6)?

Ajattelin kokeilla noilla kaupan pepperoneilla laittaen osaan jonkunlaisen makeantulisen tonnikalantäytteen ja osaan tulisen juustotäytteen..

Aji Inferno

Se on silläviisiin, ettei mikään ole lyönyt Fataliin täytettyjä Rocotoja juusto ym. sisällöllä ja pekonia ympärillä... Nam!!!  :)

Tepi

Lainaus käyttäjältä: L3ba - toukokuu 22, 2009, 16:20:15 ip
onko tuossa uppo keitossa joku niksi miten tietää onko öljy oikean lämpöistä ilman mittaria?

vai onnistuuko homma samalle periaatteella kuin kattila popcornien teko eli levy kokoajan "nelosella" (asteikko 1-6)?

Ajattelin kokeilla noilla kaupan pepperoneilla laittaen osaan jonkunlaisen makeantulisen tonnikalantäytteen ja osaan tulisen juustotäytteen..

Öljyn lämmön voi testata vaikka frittitaikinalla. Tiputa teelusikallinen taikinaa öljyyn- jos öljy on tarpeeksi kuumaa, alkaa se heti poreilemaan ja ruskistuu muttei pala.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

Klopisto

Anttilasta esim. saa rasvakeittimiä joiden kanssa ei tarvi huolehtia öljyn lämpötilasta. Hintaa oli jotain 24 euppaa. Aivan leluhan tuo on ja öljyä mahtuu abt. 1 litra. Pitää melko pieniä olla nuo keitettävät tosin munkkeja tuolla on tullu lapsille tehtyä, menevät aina kaupaksi. Jos väännät kattilassa, pidä kansi lähellä että voit laittaan sen kattilan päälle jos tuli leimahtaa. Onhan noita juttuja kun joku on yrittänyt vedellä sammuttaa ja tietäähän sen miten siinä käy...

Watt

Itseltäni löytyy Clas Ohlsonista ostettu friteerauskeitin, maksoi 49€ ja näyttää kunnolliselta (metallin värinen jne.), Ei näytä sellaiselta miltään valkoiselta muoviselta hiustenkuivaajalta, niinkuin muut. esim. philips  ;D Loistavasti toiminut hintansa puolesta, tuolla saa tehtyä kyllä herkut kuin herkut.  :) ...pitäisi testata mars-patukoiden friteerausta...  ;)
Mainokset, grafiikka, suunnittelu, logot, bannerit, ulkoasuntoteutus...
watt@gmx.com

von Riena

Uppopaisto on oikeasti oksettavin tapa valmistaa ruokaa, taas se ensimmäinen ja viimeinen kerta tänä vuonna tuli koettua. Sain sitten tehtyä pienen satsin pepperonifrittejä koskenlaskija-cheddartäytteellä. Äkkiähän nuo oluen kanssa menivät kuitenkin, vaikka rasvaisia olivatkin :)
 
Mitä tulee friteerattuihin marseihin, niin millainen muu ihminen voisi keksiä moista, kuin sairaalloisen lihava amerikkalainen?

-Riena
#579

Watt

Lainaus käyttäjältä: von Riena - toukokuu 25, 2009, 13:21:10 ip
Uppopaisto on oikeasti oksettavin tapa valmistaa ruokaa, taas se ensimmäinen ja viimeinen kerta tänä vuonna tuli koettua. Sain sitten tehtyä pienen satsin pepperonifrittejä koskenlaskija-cheddartäytteellä. Äkkiähän nuo oluen kanssa menivät kuitenkin, vaikka rasvaisia olivatkin :)
 
Mitä tulee friteerattuihin marseihin, niin millainen muu ihminen voisi keksiä moista, kuin sairaalloisen lihava amerikkalainen?

-Riena


Heh, ei se kyllä kovin oksettava tapa ole. "Inhimillisempää" on keittää ruoka rasvassa kuin esim. kypsyttää mädättämällä  ;)
Varmaankin amerikkaan löytävät juurensa kaikki ruoka mihin liittyy rasva, pekoni, piiraat ja kerma.


http://www.kaenkky.com/?p=artl&id=107

Tuossa lisää uppopaistetuista marsseista  ;D
Mainokset, grafiikka, suunnittelu, logot, bannerit, ulkoasuntoteutus...
watt@gmx.com