lokakuu 07, 2024, 00:31:59 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


perunalastut kotona

Aloittaja tuohisuu, syyskuu 01, 2009, 18:30:54 ip

« edellinen - seuraava »

tuohisuu

Onko kukaan tehnyt sipsejä itse? Viikonloppuna siivutin jotain talousperunaa juustohöylällä, oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria matkaan ja uunipellille ~180asteeseen ihan yläosaan.  Jossain 50minuutin kohdalla kärähtivät, kun pojalta lyötiin nenä halki ja piti se laastaroida.

Ihan periaattessa noin toimisi, mutta hetki lötkön ja kärtsänneen välissä on kovin lyhyt. Rasvassa uppopaistaminen vai kuumenpi/kylmenpi uuni?

ottulo

Ainakin mikroversio toimii... Ts. siivuta perunaa jollain, vaikka juustohöylällä, sitten kastat öljyssä ja laitat mikronkestävälle lautaselle. Mikroon joksikin aikaa (en muista kuinka kauan) ja kilauksen jälkeen perunalastut vaikka talouspaperin päälle kuivumaan hetkeksi, suolat päälle ja nauttimaan.

Ryhis

Mandoliinilla ohutta siivua ja sitten uppopaisto ja valutus.

170-180 saa olla öljyn lämpö, kuumempi palaa ja viileämpi vain keittää.

Eikä kannata kokeilla ilman jonkintasoista lämpömittaria.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

e-Boy

+
Eli Chilikaupan jolokia jauhetta ja rinklessejä. Tällaisia on meikän "omatekemät" sipsit.  ;)
"Habanero ja sitä tulisempi on siitä hyvää, että sitä voi syödä vaikka pilaantuneena: Maha menee sekaisin joka tapauksessa."
Meikän aloittelijan päiväkirja.