tammikuu 09, 2025, 22:34:55 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Luumuchutney

Aloittaja Chilivaari, syyskuu 22, 2009, 16:11:51 ip

« edellinen - seuraava »

Chilivaari

Luumupuu vallan repeilee sadon painosta, joten jotain piti keksiä. Luumuhillo on hyvää: Puolet punaluumujen painosta hillosokeria, ei muuta. Sitten löysin Hesarin sivuilta chutneyn reseptin, josta tosin puuttui chilit, mutta helppohan ne on lisätä.  :D
Tämä on maisteltu ja hyväksi todettu liharuoan lisukkeena, vähän kuin ketsuppina. Ensimmäisessä erässä oli vain 1 Habanero ja se maistui myös vaniljajäätelön päällä.

Luumuchutney Hesarin reseptin muunnelmana
   
   •   1/2 kg punaisia luumuja
   •   1/2 kg omenoita (voi korvata muillakin hedelmillä, vaikka luumuilla, jos niitä on enemmän)
   •   2 sipulia (myös valkoista, jos siitä pitää)
   •   1 1/2 dl hillosokeria
   •   1/2 tl suolaa
   •   3/4 dl omenaviinietikkaa
   •   tilkka vettä kattilan pohjalle, ettei pala
   •   Habanero tai pari tai muuta chiliä maun mukaan. Chili maistuu lopputuotteessa vähemmän kuin keittäessä

1. Poista luumuista kivet ja omenoista siemenkodat. Lohko omenat. Pilko chilit ja sipulit.
2. Laita kuivat aineet kattilaan vesitilkassa sulavan sokerin päälle. Lisää etikka vaikka vasta loppuvaiheessa. Ilman sitä tosin ei hyödytä maistella.
3. Keitä 15-20 minuuttia. Jos lisäsit enemmän vettä, keitä pidempään. Seos saa olla aika paksua.
4. Osan luumuista voi lisätä keittämisen loppuvaiheessa, jotta seoksesta ei tule tasaista.
5. Tölkitä kuumana.