tammikuu 09, 2025, 22:38:42 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


hirvikebab

Aloittaja tuohisuu, lokakuu 05, 2009, 12:43:06 ip

« edellinen - seuraava »

tuohisuu

Nyt kun hirvikausi alkoi (ja loppuikin yhtä joutuin) niin jauhelihat syödään ensin pois:

rapia ½kiloa hirven jauhelihaa
1 tl suolaa  (voi tuplata huoletta)
1 tl chipotlea (maun mukaan)
1 tl mustapippuria
1 tl sipulijauhe
1 tl valkosipulijauhe

Jauheet on hyvä oliiviöljyyn sotkea, sitten vaan armoton veivaaminen. Valmiiksi rouheaääninen vatkain auttaa minulle.
Siitä sitten ~lenkkimakkaran paksuinen pötkylä folioon ja jätetään ~1/3 osa kulhoon.

Loppu lihan joukkoon laitetaan kokonainen Naga (tai 2) pikku silppuna, vähän vatkausta ja folioon.

Ja pötkylät nakataan noin 150asteiseen leivinuuniin neljäksi tunniksi. Ennen leikkausta annetaan vetäytyä rauhassa.

Tuo ilman Nagaa menee alas ruokavieraillakin ja Naga versiossa on sitten jo vähän potkuakin.



Tepi

Oletko kokeillut tuota reseptiä? Kypsennysaika- ja hirvenlihan olematon rasva eivät välttämättä tuo toisiaan...tavallista lihamureketta tehdessäkin kun pelkkä hirveä sisältävä taikina helposti kuivumaan. Muutoin tuo hirven käyttö kebabbina on hyvä idea ja sitä pitää kyllä testatakin lähiaikoina...mutta sekaan heitän kyllä silavaa.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

tuohisuu

Joskus pistin puolet hirveä ja puolet sikanautaa. Ei tullut yhtä hyvää kuin pelkästä hirvestä. En tiedä sitten jos laittaisi pekonia pikku silppuna sekaan, pitää joskus kokeilla.

Ne mausteet kannattaa sotkea pikku loraukseen oliiviöljyä, ja sitten se liha olisi hyvä vatkata kiinteäksi ja tiukasti kääräistä folioon.
Se matala lämpötila ja pitkä kypsennysaika sen tekee. Perusmureke opeilla hirvenjauhelista ei oikein syötävää tule, makua asia tietenkin.

Hombre

Mitäs jos kietoo pekonia niiden pötkylöjen ympärille, ennenkuin laittaa ne folioon?
"Kun demokratia ja sananvapaus on uhattuna, ne pitää siirtää turvaan. Ja kun niitä ei ole paikalla, voi tehdä kaikenlaista."
R.Repomies

Aji Inferno

Heh, näin niitä tulevia suomalaiskansallisia chiliklassikkoja alkaa syntyä! Tuskin missään muualla maailmassa säädetään nagalla maustettuja hirvikebabeja! Uudet kansallisruokamme? :-)  Missä on se nagakalakukko, joka vain odottaa tulemistaan?!  ;D

Ryhis

Ryhdytään tarjoilemaan ulkomaisille vieraillemme naga-karjalanpiirakoita, naga-mämmiä, naga-karjalanpaistia...
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Tepi

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - lokakuu 10, 2009, 14:12:15 ip
Heh, näin niitä tulevia suomalaiskansallisia chiliklassikkoja alkaa syntyä! Tuskin missään muualla maailmassa säädetään nagalla maustettuja hirvikebabeja! Uudet kansallisruokamme? :-)  Missä on se nagakalakukko, joka vain odottaa tulemistaan?!  ;D

Omasta mielestäni riista (lue: poro ja hirvi) on mitä mainioin käyttökohde chileille. Riistassa lihan maku on huomattavasti voimakkaampi mitä tarhatun elukan (lue:nauta,sika,kana)...ja lihan voimakas ominaismaku komppaa loistavasti mm. chipotlen kanssa.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

ihis81

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - lokakuu 10, 2009, 14:38:40 ip
Ryhdytään tarjoilemaan ulkomaisille vieraillemme naga-karjalanpiirakoita, naga-mämmiä, naga-karjalanpaistia...


Nagasalmiakit meillä jo on.
Nagaruisleipä, ulkomaillahan ei kunnon ruisleipää ole.
-Tiedän kyllä sen, en vain muista sitä kaikkea kerralla-

http://www.youtube.com/watch?v=MLWSb6h6ltk

tuohisuu

Lainaus käyttäjältä: Tepi - lokakuu 10, 2009, 19:15:44 ip
Omasta mielestäni riista (lue: poro ja hirvi) on mitä mainioin käyttökohde chileille. Riistassa lihan maku on huomattavasti voimakkaampi mitä tarhatun elukan (lue:nauta,sika,kana)...ja lihan voimakas ominaismaku komppaa loistavasti mm. chipotlen kanssa.


Possu on parempi (makuasioista ei voi kuin kiistellä) :D mutta kyllä se hirvi taipuu mausteiseen kokkaukseenkin. Esimerkiksi stifado tyyppiseen mättöön hirvi sopii kuin nenä päähän.