tammikuu 09, 2025, 22:33:56 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Laiskan paskan chili

Aloittaja Ryhis, lokakuu 26, 2009, 22:44:42 ip

« edellinen - seuraava »

Ryhis

Tälläistä tehty muutamaan kertaan. Helppo pakastaa annosrasioihin ja halpaa kuin hammastahna.

tlk= meinaa samaa kuin alepan säilyketölkki

2 todella isoa sipulia tai 4 pientä -> hienonna
1-2 kok valkosipulia, kuorittuna ja hienonnettuna

Chilit: (oma maun mukka)
3 * aji cristal
½ naga morich
1 habanero (meidän k-kaupasta löytyy poskettoman isoja yksilöitä.)

2 tlk kuorittuja tomaatteja
2 tlk Heinz valkoisia papuja tomaattisoosissa
2 tlk kidneypapuja chilisoosissa
1 prk bonduelle chilimix
3 pikkupurkkia tomaattipyreetä
3 dl punkkua (valkkarikin käy hätätapauksessa)

4 dl Soy appetit tumma soijarouhe

1 lihaliemikuutio
1 kasvisliemikuutio
3 rkl juustokuminaa
2 rkl currya
1 rkl mustapippuri
suolaa oman maun mukka
(savuaroamia tai chipotlesoosia lautaselle)
oreganoa
laakerinlehteä
1 rkl sokeria / 2 rkl siirappia


Tämä on tosiaan laiskan miehen/naisen safka. Ainekset eivät maksa paljon mitään ja pataa tulee "kympin kattilassa" parin päivän satsit, ainakin.

Hienonna sipulit ja chilit, lyö pataan ja reilusti oliiviöljyä niskaan. Lämpö päälle.
Kun näyttää hyvältä, kaavi tomaattipyreet sekaan. Hämmennä valitsemallasi välineellä muutama minuutti, pyreetä saa ihan reilusti "paistaa" ja juuri ennen kuin tuntuu siltä, että koko mössö alkaa palamaan pohjaan, hulauta vinetto messiin.

Pyöräytä pari kertaa ja alenna lämpöä hiukan. Kippaa pataa kuivamausteet jotka tietysti mittasit etukäteen!

Anna pulputtaa savukkeen ajan.

Kaada kokonaiset kuoritut tomaatit sekaan, piekse niitä valitsemallasi kapustalla kunnes kattilassa ei lillu mitään peukaloasi suurempaa. Tässä vaiheessa voit suureellisesti rouhia mustapippuria myllystä pataan (ei reseptissä, mutta sopii ja jos et jaksanut lukea valmistusohjeita, saat kärsiä täydellisyyden puutteesta). Itse laitan vielä 0,5dl punaviinietikkaa saadakseni passelin happoisuuden aikaan.

Kippaa muiden tölkkien sisältö hissuksiin kattilan uumeniin ja hämmentele pataa, kun tuntuu että kiehumispiste on saavutettu alenna lämpöä hautumis-asentoon.

Anna hautua tunnin verran ja kippaa sitten soijarouheet sekaan, sekoita ja katso kymmenen minuutin kuluttua uudestaan padan konsistenssia. Soijarouhe imee itseensä nestettä ja tässä vaiheessa on mahdollista "säätää" padan nestemäisyyttä, jos liian vetistä, lisää soijaa ja jos liian paakkuista makuusi, lisää hanasta hieman vaaleaa vasikanlientä. Anna pulputtaa vielä toiset kymmenen minuuttia.

Jos olet kiireinen ja nälkäinen syöt heti. Itse sammutan lieden ja laitan kannen chilin päälle, sitten keitän riisit toisella levyllä ja annan chilin vielä hautua sen ajan (ja syömisen ajan).

Parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Itse ryyditän lautaselle eksynyttä chili sin carnea vielä chipotle tabascolla ja amazon kastikkeella.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Taas nähtiin nälkää keittiömestarin kotona. Aijai.

Tällaista on tullut väsättyä lisäkkeeksi padalle.

"Pita"-leipiä, eli litteitä leipiä, taikinaan käytetty hyväksi havaittu seos 1/3 durumvehnäjauhoa ja 2/3 hiivaleipäjauhoa. Taikinaan on nasta sekoittaa myös itse kasvattamiaan chilejä. Ja kunnon vaivaus. Leivotaan ohuiksi kiekoiksi, pieni nostatus ja 220-asteiseen uuniin. Mieluiten kiven päälle mutta voi oikaista pitämällä peltiä uunissa jolloin leipä tulee siis kuuman pellin päälle. Alumiinipeltien kanssa ei maksa vaivaa.

Vihreitä linssejä, joita liotetaan se kolme neljä tuntia. (korvaa riisin ihan mainiosti)

Jugurttikastike, purkilliseen bulgarian jugurttia viipaloidaan 1 valkosipulin kynsi, viisi pyöräytystä mustapippurimyllystä, 1 tl sitruunamehua ja 2 tl kuminansiemeniä. 2dl purkista bulgarialaista tulee juuri 2 hlö soosi.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa