tammikuu 10, 2025, 12:08:03 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Bluesmanin kausi 2010

Aloittaja bluesman, marraskuu 28, 2009, 00:00:59 ap

« edellinen - seuraava »

bluesman

Lainaus käyttäjältä: ARvngr - elokuu 24, 2010, 23:25:29 ip
Seuraavan vuoden kasvatuksia ajatellen kyselisin seuraavaa. Minkälaista eroa on lajikkeiden Harold st. Bart's, Congo, Caribbean Red Habanero, Goronong, Peido de Moca välillä maussa? Eli siis yleisesti ajateltuna Chinensejen välillä. Joka puolella sanotaan hedelmäiseksi ja trooppiseksi etc, mutta onko lajikkeiden välillä niin paljoa makueroa, tulisuus toissijaisena, että niitä kannattaisi kasvattaa useampia samana kautena. Kasvihuoneessa on tilaa kovin rajatusti ja kiinnostaisi saada kerralla mahdollisimman erimakuisia, kuitenkin hyväksitodettuja, lajikkeita.

Kaikki ihan erimakuisia. Peito de moca on kompakti ja ei vie tilaa kovinkaan paljoa, podit vaan pieniä/sato pieni. Cili goronong on erikoisimman makuinen, itselle tuli ensimmäisenä mieleen ananaskirsikan tai aprikoosin maku. Todella maukas lajike. Caribbean red tuli mielestäni karvaanoloiseksi, voi olla toisen yksilön podit erimakuisia, en ole vielä maistanut. Congo on perushyvä yleischinense ja koska on tosi tuottoisa (1020 podia tällä hetkellä laskettu määrä) valitsisin sen empimättä. Harold on tosi hyvä, hedelmäinen ja tulinen, hyvä salsan ainesosa. Vaikea valita vain kaksi mutta itse valitsisin Goronongin ja Congon.

ARvngr

Kiitoksia selvityksestä. Näillänäkymin kasvariin menee Haroldia, Goronongia ja Habanero SDtä Congon puuttuessa. Seuraavana vuonna luultavasti hieman eri setti siemenkokoelman oletettavasti karttuessa. Vaikka ehtiväthän nämäkin suunnitelmat luultavasti muuttua vielä viiteen kertaan.

bluesman

Mulla on muutama Congon ylimääräinen siemen. Saat lähettämällä postimerkillä varustetun kuoren kirjeen sisällä osoitteeseeni jonka saat yv:llä jos haluat. Tobago sweet on  kova sana myös.

Larski

Lainaus käyttäjältä: bluesman - elokuu 24, 2010, 23:33:29 ip
Congo on perushyvä yleischinense ja koska on tosi tuottoisa (1020 podia tällä hetkellä laskettu määrä) valitsisin sen empimättä.

Huhhuh. Kuvista oon katellu että mies saa valtavat sadot mutta ihan tuon kaliiperin menoksi en arvannu. Mä vielä pidin mun goat's weedin reilua pariasataa podia hyvänä satona.

Toni.A

Lainaus käyttäjältä: bluesman - elokuu 24, 2010, 23:23:17 ip
Lainaus käyttäjältä: ToniPetter - elokuu 24, 2010, 23:05:00 ip
Se on näköjään, miten siihen tottuu, meinaan tuohon sadon tuottoon! Sulla on kyllä ollut aivan mielettömän satorikas vuosi, pitää ihan onnitella raskaantyön raatajaa! Mites muuten pakko kysyä, että miltäs se Ulupica muuten maistui? Jaksatko miten paljon noista kasvihuoneen kasveista talvettaa ensikautta ajatellen?

Ei ole vielä kypsiä nuo muutama Ulupican podi. P_le kun on 4 yksilöä eikä vielä yhtään marjaa maistettuna. Se syö miestä. Odotin tuolta lajilta paljon. Täytyy kai talvettaa pari ruukkuversiota, tuo ebbiyksilö jossa podit ovat, on kyllä iso mutta todella hontelo. Ehkä sopivasti leikkaamalla saa talvetettua ja ens vuonna uusi yritys. Ehkä kasvarin kasveista ainoa jonka talvetan.
Eikö talvetukseen meinannut lähteä tämänkesän satokone Congo? Ensikesänä voisi olla jo 2000 podia yhdestä kasvista, ainakin elkeet näytti tälläkaudella.

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

jeQQ

Laskekaapas Bmanin peruvian whiten podit, ei taida ihan paritonnia riittää.. Omasta pikkupuskasta tulossa kolmas sato, noin 200 podia per sato.. Tänä kautena siis tämä kolmas sato. :)

MrFrost

Oisko sulla muutamaa chocolate fataliin siementä?

Sitähän me pekoniaamiaisella syötiin, maku oli erittäin hyvä, eikä hirveän tulinen, kuten fataliit yleensä on...

Pitäs tulla hakemaan se natikkakin kotiin tässä joku päivä.

-Timo
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

bluesman

Lainaus käyttäjältä: MrFrost - elokuu 25, 2010, 11:58:55 ap
Oisko sulla muutamaa chocolate fataliin siementä?

Sitähän me pekoniaamiaisella syötiin, maku oli erittäin hyvä, eikä hirveän tulinen, kuten fataliit yleensä on...

Pitäs tulla hakemaan se natikkakin kotiin tässä joku päivä.

-Timo

On Chokofataliin siemeniä, sain Tammisillan puutarhureilta muutaman podin farmjuhlissa. On oikein mainion makuinen.

Revenant

Olisiko mahdollista saada noita Peruvian White siemeniä juuri tuolla kirjekuori kirjeen sisään systeemillä?  ::)
Enintään 300 merkkiä, jäljellä: 265

bluesman

Lainaus käyttäjältä: Revenant - elokuu 25, 2010, 13:08:56 ip
Olisiko mahdollista saada noita Peruvian White siemeniä juuri tuolla kirjekuori kirjeen sisään systeemillä?  ::)

On. Laitoin yv:n.

ARvngr

elokuu 25, 2010, 21:57:54 ip #1090 Viimeisin muokkaus: elokuu 25, 2010, 22:10:44 ip käyttäjältä ARvngr
Paljonko menee lannotteita kesässä? Ostatko jostain täydet säkit vai riittääkö pienempi määrä? Ilmeisesti käytät siis salpietari + hydroflex.

Edit. Ja mitenkäs tomaatit kasvavat ebbissä?

bluesman

Lainaus käyttäjältä: ARvngr - elokuu 25, 2010, 21:57:54 ip
Paljonko menee lannotteita kesässä? Ostatko jostain täydet säkit vai riittääkö pienempi määrä? Ilmeisesti käytät siis salpietari + hydroflex.

Edit. Ja mitenkäs tomaatit kasvavat ebbissä?

2 kasvukautta ja n.20kg hydroa, vanha Kemiran pussi. Salpietari riittää varmaan neljäksi vuodeksi.
Tomaatit kasvavat kuin chilit, samat lannoitteet. Eikä niitäkään kannata istuttaa liian tiuhaan.

bluesman

Vielä toistaiseksi virkeännäköinen koristeannuumi Candlelight, ei varmaan kauaa kukkapenkissä enää viihdy kun yöt kylmenee.



Doc Evilin siemenistä tuli kypsää kamaa; Iranilainen annuumi. Ei jostain syystä sittenkään menestynyt oikein hyvin ulkona.



Chilirosvo MrMora;



Yli yön savustuksen jälkeen kuivausta. Ei muuten toimi näin. Melkoisen hidasta mutta palkitsevaa hommaa. Lopputulos esim jauheena loistavaa.
Chileinä Aji habanero ja Manzano rojo.


jeQQ

Hyvännäköistä settiä. 8)

MrFrost

Lainaus käyttäjältä: jeQQ - elokuu 27, 2010, 06:52:53 ap
Hyvännäköistä settiä. 8)


Eikä rajoitu vaan näköisyyteen. Loistavan makusta settiä kans :)

-T
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

bluesman

 Kiitoksia vaan jeesiavusta Mr.Frostille, tunnelma ei ollut morasta huolimatta mitenkään jäätävä.
Ja savustus senkun jatkuu. Bradley on ollut lähes jatkuvasti päällä koska tuote jonka sillä saa valmistettua on aivan yli muiden omassa sarjassaan tietysti. Ei savujauhe tietenkään vähennä tuoresalsojen herkullisuutta mitenkään. On kiva että on erityyppisiä lopputuotteita.
Satsia savuun menossa, tällä kertaa omenapuusavu joka lienee kyllä paras kaikista puulajeista.



Kasvarissakin kypsyy vielä uusia lajikkeita;
Aji chombo                                                                                            Rocotillo twins, kuin Campane (Bishop´s crown) mutta suurempi



Naga



Bhut jolokia



Congo brown



Congossa riittää tuottoa. Taitaa vielä satakunta podia ehtiä kypsyä



Earbob. Oon joutunut leikkaamaan rajusti, olis muuten peittänyt koko takaosan katon



White bullet, aika samaa kaliiperia Peruvian whiten kanssa. Tuskin kannattaa molempia olla yhtaikaa kasvatuksessa       Cumari do Para



Pimenta d´Espelette tulee ensi kauden listalle                                                                  Aji Indian



Starfish on ollut ruukussaan kasvarissa kompaktimpi kuin edelliskautena



Tobago sweet on saanut valoa muutaman kaverin kadottua vierltä varjostamasta. Vieläkin on liikaa kasvimassaa.



Poblano täytyy myös olla jokavuotinen kasvatettava. Satoisa, lihaisa ja sopii vieraschiliksi. Myös grilliin täytettynä mainio.



Tämä ei ehkä ole ihan varma jokavuotinen tapaus. Täytyypä savustaa tätä TSMB:täkin koemielessä.




MrFrost

Tuo Poblano taitaa mullakin päätyä ensi kauden listoille. En ole VIELÄ maistanut, mutta muualtakin kuullut tuon mainioudesta.

Tuossa juuri Mila (7v) pyyteli Bluesmanin Aji Mix jauhetta makkarasoppaansa :)

Alkaa jo hiljalleen olemaan mullakin jauhettavaa, pitää vaan se jauhin jostain hommata.

shp heitti eilen irkissä linkin, jota on pakko kokeilla: http://www.sternosbbq.com/2009/10/armadillo-eggs.html

-Timo
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

papereeka88

On se vaan jäätävää menoa sitten tuon sadon määrän kanssa :D saatko tosiaan kaiken tuhottua itse vai meneekö sukulaisille ynnä muille tuttavuuksille osa tuotosta myös? Alkaa olemaan ihan teollisuus tuotanto meininkin harrastaja luokan kasvihuoneessa :D Mitä mahtaisit saadakaan aikaan Noissa avaruusajan teollisuuskasvihuoneissa?   :D
"Mina olla cool ja tyyni koko tämän nautinnon ajan"

bluesman

 Saattaa sato nippanappa riittää ens kesään saakka. Tai katsotaan nyt kun kohta kerään rocotot, sitten varmaan riittää kun ovat niin paksulihaisia.

Toni.A

Lainaus käyttäjältä: bluesman - elokuu 28, 2010, 21:15:25 ip
Saattaa sato nippanappa riittää ens kesään saakka. Tai katsotaan nyt kun kohta kerään rocotot, sitten varmaan riittää kun ovat niin paksulihaisia.
Mulla ei tuu huonostikaan riittämään ensikesään säilykkeet, ynnämuut chilijutut. On vaan tullut syötyä niin paljon, kun sattuu olemaan hyvää.  ;D

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030