tammikuu 24, 2025, 22:02:04 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Bluesmanin kausi 2010

Aloittaja bluesman, marraskuu 28, 2009, 00:00:59 ap

« edellinen - seuraava »

-mIDE-

Mahtava yhteenveto kaudesta. Kivoja vinkkejä irtoaa noista kommenteita tulevia omia lajikevalintoja silmälläpitäen. Vielä kun löytäs parit siemenet, niin pääsis laittamaan loput lajikkeet alkuun.

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: bluesman - lokakuu 27, 2010, 21:37:45 ip
Kotiin kasvarin katosta siirretty Chilivaarin aito Habanero alkaa olla korjuukypsää.


Huomasin tuossa, että makuuhuoneen ikkunalle siirretty Habaneroni jatkaa satokauttaan. Vielä marraskuussakin näyttää kasvavan uusia raakileita.
Jos lisäät pari senttiä tuoretta multaa pohjalle ja loisteputken lähettyville, voit saada tuoretta Habaa pitkin talvea. Ei se kyllä viime talvena toiminut, mutta silloin en lisännyt multaa ja putkikin oli pienempi.

bluesman

Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - marraskuu 03, 2010, 12:49:33 ip
Lainaus käyttäjältä: bluesman - lokakuu 27, 2010, 21:37:45 ip
Kotiin kasvarin katosta siirretty Chilivaarin aito Habanero alkaa olla korjuukypsää.


Huomasin tuossa, että makuuhuoneen ikkunalle siirretty Habaneroni jatkaa satokauttaan. Vielä marraskuussakin näyttää kasvavan uusia raakileita.
Jos lisäät pari senttiä tuoretta multaa pohjalle ja loisteputken lähettyville, voit saada tuoretta Habaa pitkin talvea. Ei se kyllä viime talvena toiminut, mutta silloin en lisännyt multaa ja putkikin oli pienempi.


On jo siirretty valon alle mutta kun siirrän toiseen ruukkuun muoviamppelista niin samalla saa uutta multaa.

Rankkapanda

Lainaus käyttäjältä: bluesman - marraskuu 03, 2010, 12:27:38 ip
Lainaus käyttäjältä: Eric Sour - marraskuu 03, 2010, 11:30:49 ap
Terve.
Mitenköhän luulisit että Chinenset Congo ja Cameroun pärjäisivät ulkona ämpärissä?
Tarkoitus olisi ens kesänä tehdä pieni ämpärikoe n. 10 suht. aikaisella lajikkeella.
Nuo pitäis varmaankin kasvattaa aika valmiiksi sisällä.

Kyllä kasvaa ulkona kunhan on riittävän lämmintä ja kylvetty tammikuussa. Camerun tuotti 2009 jotain 70 podia, toisena vuotenaan liian aikaisin ulos siirrettynä puolet vähemmän. Congosta en osaa sanoa mutta eiköhän sekin käyttäydy samalla tavalla kuin muutkin chinenset. Rankkapandan Camerun oli hyvätuottoinen ulkona.


Juu Camerounista reilu 200 podia on ihan riittävästi. Suurin osa vielä hyvänkokoisia.

jewe

Olipas aikamoinen yhteenveto, että mies jaksaa. Tuosta on kyllä apua jokaiselle aloittelijalle ja kokeneellekin lajivalintoja tehdessä.

Jiri

KIITOS.

Siinä oli melkoinen tietopaketti suoraan kasvattajalta, hienon kauden hieno loppuyhteenveto. Toivottavasti osuu ensi kesänä intressit ja aikataulut yhteen niin voitaneen järjestää taas jotain yhteistoimintaa chilien ympärille :-)
http://jirin.hommat.info | cl @ IRCnet

bluesman

 Kiitoooksia vaan, ja eiköhän jonkinlaista meetinkiä taas järjestellä mutta ainakin kevätpuolella toivottavasti jossain ruokapaikassa.
Maistelin just Habaneroa (sitä oikeaa) ja Manzano yellowia joka oli ainoa pubescens kotona ja siis varmaankin lajikepuhdas. Oli pube aikalailla vahvempi makukokemus kuin haba. Onkohan tässä toleranssit jo kohdallaan kun ainoa minkä Habanerossa maistoin oli hedemäisyys ja lievä tulisuus. On varmaan maisteltava useampi podi ja eri kasveista. Kaksihan mulla haboja on. Toinen kasvanut Keravalla ja toinen kasvarissa Nurmijärvellä. Päivitän yhteenvetoon.

bluesman

No ei tästä päivittelystä näytä tulevan loppua ennenkuin ekat siemenet kylvän. Mikä saattaa tapahtua muutaman villin osalta piakkoin.
Muutama kotona talvettumassa oleva kasvi ja pari pätkittyä tulevia boncheja uusia ruukkuja odottamassa. Farmilla on koko joukko bonchiaihioita odottelemassa hoitajaansa.

Cumari do Para; eipä onnistunut rungon kietominen kun ei edes koko rundia ehtinyt syntyä kun jo puutui eikä ollut enää kiedottavissa.



Goat´s weed onnistui paremmin mutta ei oikein sovellu hujoppiluonteensa vuoksi mielestäni oikein bonchiksi. Katsotaan kun kasvaa ja leikellään.



Aji chombo ebbistä suoraan läntättynä ensimmäiseen löytyneeseen ruukkuun. Voi tulla ihan ok kunhan vähän työstää.


SK

Kiitokset oikein hienosta päiväkirjasta!
En ole mitään kommentoinu, mutta seurannu mielenkiinnolla. Siinä oli kunnon kasvatuksen meininkiä.
Kuola on valunu ja sääliny omia kitukasvusia viritelmiä...

Jos joskus viitsit laittaa vielä talvehtivista bontcheista kuvan se ois täydellistä, mutta onnea ensi kaudelle.

bluesman

Lainaus käyttäjältä: Nondo - marraskuu 07, 2010, 16:48:53 ip
Kiitokset oikein hienosta päiväkirjasta!
En ole mitään kommentoinu, mutta seurannu mielenkiinnolla. Siinä oli kunnon kasvatuksen meininkiä.
Kuola on valunu ja sääliny omia kitukasvusia viritelmiä...

Jos joskus viitsit laittaa vielä talvehtivista bontcheista kuvan se ois täydellistä, mutta onnea ensi kaudelle.


Kiitos vaan. Tuli ehkä paljon turhaakin kirjoiteltua ja kuvia laitettua. Se vaan oli niin kivaa puuhastelua vaikka överiksi menikin. Kiva jos kiinnosti ja jopa innosti omissa kasvatuksissasi.
Mulla on talvehtijat erikseen ihan muoviruukuissa ja muutamaa yritän vihdoinkin oikeasti saada bonchin näköiseksi. Ruukut pitää tilata kun kaupoissa ei sopivia ole. Sammalta pitää muistaa kerätä ennenkuin on metri taas lunta päällä. Yritän laitella kuvia kunhan ovat jonkun näköisiä.
Talvehtiva Congo muuten pukkaa uutta kasvua jo nyt. Taidan laittaa 200 litran paljuun niin tulee ens kaudella kunnolla satoa.

sickworld

Itellä Bonchi savisessa ruukun aluslautasessa, ei maksa miljoonia niinkuin "bonchi ruukut" ja hyvin toimii...

Mikho

Lainaus käyttäjältä: bluesman - marraskuu 07, 2010, 17:57:03 ipRuukut pitää tilata kun kaupoissa ei sopivia ole


Mä oon kirppareilta haalinu, aina kun on sopivan näköisiä löytyny. Varsinaisiin Bonsai-ruukkuihin en kyl oo törmänny.

Ja kiitos hienosta päiväkirjasta. Keep on growin'!


sickworld

Kiitos kun jaoit ton linkin... monessa bonchi kaupassa ruukkuja myydään >10e hintaan

MadDog

Oon huomannut saman ilmiön, ei oikein mistään löydy noita Bonsai ruukkuja. Tuolla Raisio Boisai putiikissa näyttää olevan kaikenlaista mallia. Itsekkin olen virittämässä bonsaita, tällä hetkellä on Bolivian Bonsai ja varmaankin lisää tulee Cheiro Amarelasta, Chupetinhosta tai Bolivian Rainbowista?

Azukki

Tämmöinen kysymys olisi että tummuko sinulla tuon Ulupica largen lehdet missään vaiheessa edes vähän? Mun Ulupican pienessä taimessa (alle 10cm) ylimmät lehdet alkanut tummumaan lilahtaviksi. Tosin, Esl voi olla myös syy tähän. Ei sulla samanlaista tapahtunut?

bluesman

Lainaus käyttäjältä: Azukki - marraskuu 08, 2010, 10:09:06 ap
Tämmöinen kysymys olisi että tummuko sinulla tuon Ulupica largen lehdet missään vaiheessa edes vähän? Mun Ulupican pienessä taimessa (alle 10cm) ylimmät lehdet alkanut tummumaan lilahtaviksi. Tosin, Esl voi olla myös syy tähän. Ei sulla samanlaista tapahtunut?


Tummui hiukan, juuri nimenomaan keinovalossa (ESL). Luonnonvalossa ilmiötä ei tapahtunut. Ei liene vaarallista.

Azukki

Jees, ihmettelin vain. Hyvä kumminkin saada varmistus niin ei paina mieltä :)

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: bluesman - marraskuu 04, 2010, 16:24:12 ip
Maistelin just Habaneroa (sitä oikeaa) ja Manzano yellowia joka oli ainoa pubescens kotona ja siis varmaankin lajikepuhdas. Oli pube aikalailla vahvempi makukokemus kuin haba. Onkohan tässä toleranssit jo kohdallaan kun ainoa minkä Habanerossa maistoin oli hedemäisyys ja lievä tulisuus.

Voipa se olla toleransseista kiinni, mutta on minulla toinenkin selitys.
Monet chilit menettävät tulisuuttaan, kun ne pitkään roikkuvat kypsinä oksilla. Kuukauden säilyttelyn jälkeen Rocoto Riesen oli lähes mauton, vaikka juuri kypsyvissä saman kasvin hedelmissä oli tuntuva polte. Sopiva kypsyysaste löytynee vain kokeilujen kautta.

Minullakin on Habanerossa ollut aika pitkään satoa oksilla. Yritin etsiä vanhimman, hieman jo pehmeän ja mietohan se oli. Tuoksukin oli paljon vähäisempi kuin vasta kypsyneillä.

chilihardhead.fi

Yksilöllistähän tuo kapsaisiinin vaikutus on. Mutta kesällä pääasiassa nagaa ja aji cristallia syötyäni koin yllätyksen, kun söin pari hätävara jallutölkkiä. Koskaan ennen en ollut erottanut tölkkijallua huonoista suolakurkuista, mutta silloin vastasi poltteeltaan markettihabaa, mikä ei taas tuntunut juuri miltään siinä vaiheessa. Ilo ei kyllä kestänyt paria tölkkiä pidempään.
Älä tee niin kuin minä teen, vaan miten sanon/kirjoitan. Vastuu on silti kuuntelijan/lukijan, vaikka Hämeestä olenkin