lokakuu 06, 2024, 09:35:49 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Jewen kausi 2010

Aloittaja jewe, marraskuu 28, 2009, 20:30:10 ip

« edellinen - seuraava »

bluesman

 Maistoitko Manzanoa sellaisenaan? Mulla oli syksyn kolmessa ainoassa puskassa kypsyneissä melkoista poltetta. Maistoin toista rocotoa eli Manzano yellowia joka oli punainen kolmisen viikkoa sitten ja petyin; ei kunnolla paukkuja eikä makukaan järin hyvä. Viikko sitten maistoin tummemmaksi kypsynyttä podia samasta puskasta. Jopa oli tuhtia! Saa ilmeisesti olla tarkkana tuon kypsyyden kanssa ja antaa roikkua vaikka vähän liian kauan kuin yhtään alle.

jewe

Manzanon podi on kyllä upea ja tänään kun tultiin mökiltä kotiin niin taas oli punaisia palleroita manzanossa.

Ei tullut manzanoa maistettua raakana, olisi varmaan ollut tulisempi.

jewe

Tuli nyt vähän puuhasteltua kasvihuoneella aamusella ja kypsiä chilejä tuli jo ihan mukavasti kerättyä.

vasemmalta Omnicoloria, Puriraa ja Friggitello 1 kpl


vasemmalta Inca Red Droppia ja Aji Cristalia


Omnicolor ennen sadonkorjuuta, kolmas sadonkorjuu tuosta amppelista ja lisää kypsyy koko ajan.


Toinen Omnicolor amppelissa ja kypsiä vielä odotellaan.


Naga Morich on jo iso puska ja leveyttä kohta metrin verran.


Nagan podeja


Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: jewe - heinäkuu 23, 2010, 11:05:41 apOmnicolor ennen sadonkorjuuta, kolmas sadonkorjuu tuosta amppelista ja lisää kypsyy koko ajan.

Se on hieno maustekasvi. Tuota voisi suositella jokaiselle chilinkasvattajalle.
Meillä Omnicolor-amppeli on avokuistilla tuulessa pyörimässä. On hieno ja värikäs koristekasvi. Siitä käydään napsaisemassa maustetta ruokaan, kun on tarvis. Aina riittää.

jewe

Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - heinäkuu 23, 2010, 11:21:55 ap
Lainaus käyttäjältä: jewe - heinäkuu 23, 2010, 11:05:41 apOmnicolor ennen sadonkorjuuta, kolmas sadonkorjuu tuosta amppelista ja lisää kypsyy koko ajan.

Se on hieno maustekasvi. Tuota voisi suositella jokaiselle chilinkasvattajalle.
Meillä Omnicolor-amppeli on avokuistilla tuulessa pyörimässä. On hieno ja värikäs koristekasvi. Siitä käydään napsaisemassa maustetta ruokaan, kun on tarvis. Aina riittää.


Tyhjentävästi kommentoitu. Taisi juuri Chilivaarin päiväkirjasta tulla tuo inspiraatio pistää Omnicolor amppeliin ja hyvin siinä viihtyy ja ei noita oikeastaan tarvita kuin yksi taimi kun satoa tulee ihan riittävästi.

jewe

Tulipa nyt pientä mittausta suoritettua muutamissa lajikkeissa kun pituutta näyttää kertyvän joissakin ihan mukavasti

Leek


Palermo Sweet                                              Guajillo


Dulce De Espana

Tavallinen makea paprika jonka siemenpussi tarttui mukaan toissatalven kanarian matkan yhteydessä.

Friggitello paprika


Palermo Sweet toinen palermo joka kasvaa ulkona.


Yellow Ramiro


jewe

Nagachampionhungarianhotcherryjalapenopizzan ohessa tuli illalla väännettyä ensimmäiset etikkasäilökechilit. Mitähän tuostakin mahtoi tulla kun olen ihan aloittelija noissa ja ekaa kertaa tuli tehtyä. Kuvasta näkyy että liian vähän tuli laitettua ainakin chiliä purkkeihin. Etikkaan meni Puriraa, Aji Cristalia, Championia, Harold St.Bartsia ja Bishops Hattia.

Kaltsu

^Minkälaisella ohjeella teit vai käytitkö jotain valmis säilötettä?
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

jewe

Ihan tuota kaupan valmista kurkkusäilökettä ja sen ohjetta seuraten. Ensi kerralla sitten jotain muuta.

jewe

Turbo Pube, aloittelee taas kukintaa pienen tauon jälkeen ja siirsin ruukun kuusiaidan viereen kun on jo kolmeen otteesen kaatuillut tuulessa ja useita podeja irronnut kaatuessaan. Pariin kertaan irronnut vielä suurin podi. >:(



Aika mukavasti tulossa turbosta podeja pelkästään yhdestä varresta, kaikki tosin vielä vihreitä.

Manzano Rojo



Rojo kasvihuoneessa on ainut pube jossa podeja kypsyy jo.

Canario, haara aika täynnä satoa.


Manzano Rojo ja Canario, haarat menneet ristiin kun kasvavat rinnakkain



Manzano Rojon podeja yläkuvassa.

Manzano Orange


Yellow Rocoto


ja lopuksi jotain muutakin kuin chilejä, terassin kupeessa kasvava viiniköynnös Zilga tuotti viime kesänä yhden rypäletertun ja tänä vuonna parivuotias taimi on täynnä terttuja, täytyy vain toivoa että nuo kaikki ehtii vielä kypsymään.

-V-

 :o

Et mitenkään saisi muutamaa siementä tuosta Manzano Rojosta talteen? Näyttää siltä, että kolmatta vuotta epäkunniottavasti käyttäytyvä GRIF9345 lentää mäkeen talven tullen...

Henkkaz

Täälläkin olisi kiinnostusta manzano rojon siemeniä kohtaan...

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: jewe - heinäkuu 26, 2010, 23:15:32 ip
Turbo Pube, aloittelee taas kukintaa pienen tauon jälkeen ja siirsin ruukun kuusiaidan viereen kun on jo kolmeen otteesen kaatuillut tuulessa ja useita podeja irronnut kaatuessaan.

Tuohon on halpa keino olemassa: Kaiva ruukku maahan reunoja myöten. Eipä tuuli heiluttele, eikä hellekään niin haittaa.

Lainaus käyttäjältä: jewe - heinäkuu 26, 2010, 23:15:32 ip... viiniköynnös Zilga tuotti viime kesänä yhden rypäletertun ja tänä vuonna parivuotias taimi on täynnä terttuja, täytyy vain toivoa että nuo kaikki ehtii vielä kypsymään.

Ehtiväthän nuo, kunhan saavat aurinkoa.
Samanlaisessa vaiheessa meilläkin ovat ja aina on ehtineet kypsyä, sateisimpinakin kesinä. Kokemusta on Zilgasta jo vuosikymmen.

jewe

Lainaus käyttäjältä: -V- - heinäkuu 27, 2010, 16:25:18 ip
:o

Et mitenkään saisi muutamaa siementä tuosta Manzano Rojosta talteen? Näyttää siltä, että kolmatta vuotta epäkunniottavasti käyttäytyvä GRIF9345 lentää mäkeen talven tullen...


Rojo aloittelee nyt podien kypsytystä ja neljä hedelmää olen noukkinut ja noin kuutisenkymmentä podia on vielä kasvissa ja tarkoitus on sadonkorjuun ohella tehdä myös siemenkorjuu joten kyllä siitä varmaan siemeniä riittää halukkaille.

Pitää vielä selvittää Manzanon alkuperäiseltä kasvattajalta jolta itsekin siemenet sain koska podit ovat varmaan riittävän kypsiä että siemenet ovat kelvollisia.

bluesman

 Uskoisin että kun kaikki siemenet ovat mustia on podi kypsä ja makukin kehittynyt täyteen aromiinsa. Pianhan nähdään kun keräillään rocotoja ruokapöytään.
Viime kaudella kasvin ulkopuolella sisätiloissa kypsyneet podit olivat kalpea aavistus täysin kypsästä ja osa siemenistä oli tällöin vaaleita. On vain hankala nähdä siemeniä ennenkuin halkaisee podin.

Revenant

Minullakin ehdottomasti kiinnostusta Manzanon siemeniä kohtaan...
Hienoja rypäleitä! Olisipa vain itsellänikin tilaa tuollaiselle.. :(
Enintään 300 merkkiä, jäljellä: 265

jewe

Pistän vaikka tänne infoa kun siemenkorjuu alkaa. :)

Katsotaan sitten miten niitä siemeniä lähetellään. ;)

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: jewe - heinäkuu 26, 2010, 23:15:32 ip... Pariin kertaan irronnut vielä suurin podi. >:(

Otapa mitta käteen ja ilmoita omasi mukaan:  http://www.thechileman.org/fat_rocoto.php
Siellä on vielä kovin hiljaista.

jewe

Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - elokuu 02, 2010, 16:19:02 ip
Lainaus käyttäjältä: jewe - heinäkuu 26, 2010, 23:15:32 ip... Pariin kertaan irronnut vielä suurin podi. >:(

Otapa mitta käteen ja ilmoita omasi mukaan:  http://www.thechileman.org/fat_rocoto.php
Siellä on vielä kovin hiljaista.


Ei taida olla paljon jakoa noissa kisoissa. Isoin turbo jotain 7 senttiä ja muissa ei taida olla sen kummempia, tosin tuossa rocotonurkkauksessa on jo sellainen viidakko kun 5 kasvia kasvaa jo niin sekaisin ettei sieltä tahdo enää podeja löytyäkään. Pitää lomien jälkeen miettiä kun on kotona taas ja aikaa chileille enemmän mitä tuolle kaaokselle tekee, kai sitä on pakko ruveta leikkelemään. :(

jewe

Sitten kuvia harvemmin päiväkirjapäivityksiin päässeistä chileistä. :)

Orange Lantern hydrossa


Ensimmäinen kypsä Lantern.


Toinen Lantern kasvaa mullassa ja onneton rääpäle vaikka vuodenvaihteessa jo tuli kylvettyä. Saa siitä jotain pataan. :(

Bassotto


Guajillo ja Chupetinha


Peruvian Purple



Lähes kolmemetriseksi kasvanut Starfish alkoi vihdoin kukkimaan ja tekemään podeja kun ollut muutaman viikon BioBizz Bloom -kuurilla, jos sitten tänä syksynä saisi ensimmäisen kunnon maistiaiset Starfishistä. 8)

Muutaman päivän mökkireissun aikana Omnicolorissa ja Incassa taas kypsynyt mahdottomasti podeja ja taitaa mennä loppuilta sadonkorjuun merkeissä ja yöksi kuivuriin. :)