tammikuu 09, 2025, 22:09:02 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Terästetty suutarinlohi

Aloittaja Tepi, joulukuu 20, 2009, 21:28:02 ip

« edellinen - seuraava »

Tepi

joulukuu 20, 2009, 21:28:02 ip Viimeisin muokkaus: joulukuu 21, 2009, 20:43:32 ip käyttäjältä Tepi
Aina voi hyvän tehdä vielä paremmin...joulua odotellessa tuunasin hieman perinteistä suutarinlohen reseptiä...syötäväähän siitä tuli.

Terästettyä suutarinlohta


    * 600g silakan fileitä
    * 1/2 dl savusormisuolaa

Levitä silakkafileet vuokaan (kerroksittain) ja ripottele savusormisuola niiden päälle. Peitä astia hyvin hajuhaittojen estämiseksi. Anna silakoiden suolaantua jääkaapissa vuorokausi. Huuhtele graavatut silakkafileet nopeasti kylmällä vedellä.

    * 1 punasipuli siivutettuna
    * 1 yksikyntinen valkosipuli siivutettuna
    * 1 tl kuivattua lemon droppia (tai tuoretta 2-3 palkoa)
    * 1 rkl kuivattua tilliä

Pilko fileet 2-3 osaan. Sekoita sipulin ja mausteiden kanssa ja kaada seos kannelliseen astiiaan.

    * 2 dl väkiviinaetikkaa
    * 4 dl vettä
    * 1 rkl Lapsong Souchongia eli savustettua teetä
    * 1 dl sokeria
    * 1 tl mustapippuria

Lisää kaikki liemen ainekset kattilaan. Kiehauta liemi ja anna sen hieman jäähtyä. Kaada liemi silakoiden päälle ja anna suutarinlohen maustua pari päivää jääkaapissa.

Pari sanaa suorituksesta. Etikka peittää lähes kokonaan savustetun teen aromin, oli oikeastaan turhaa tuolla teellä kikkaileminen- tai sitten sitä olisi pitänyt olla huomattavasti enemmän. Lemon drop komppaa hyvin silakan kanssa, erittäin hyvin voisin jopa sanoa. Riippuen omista makutottumuksista, on chiliä sopivasti tai liian vähän. Omaan makuuni, ja tulokseen nähden jota yritin, olisi chilin määrän voinut vaikka kolminkertaistaa. Toinen juttu joka jäi kaihertamaan mieltä, oli chipotlen käyttämättömyys...ensi kerralla sitten.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

bluesman

 Tätä reseptiä kokeilen heti kun uskallan mennä Prismaan. Oon tehnyt suutarinlohen aina suolasilakoista ja oonkin ollut ainoa perheessä joka tätä syö. Ja kipannut pyttyyn sitten juhannuksena. Sun resepti vaikuttaa lupaavalta, olen silakan armoitettu ystävä ja yritän valmistaa sitä mahdollisimman monella tavalla.
Jos ei oo lemon droppia niin vihreä stripe varmaan käy; on hiukan sitruunanmakuinen.

TepinKapsikuumi

Mä tein ton kanssa jouluks ilman tuota teetä ja aji white waxilla maustettuna, no tapanina oli purkki tyhjä. Muutenkin tuntui siltä että chili sopi silakalle kuin räkä pienelle pojalle.