tammikuu 09, 2025, 22:17:22 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Poroa hitaasti ja kylmästi

Aloittaja Tepi, joulukuu 22, 2009, 13:44:52 ip

« edellinen - seuraava »

Tepi

Ei varsinaisesti tulinen...hyvää kuitenkin- ja kastikkeen tälle voi jokainen säätää omaan makuun nojaten.

Kypsänä marinoitua poron vasan paistia

    * 650g poron vasan paistia (painoon ei kannata kompastua, pääasia että lihaa on 500-1000g)
    * 3 dl tummaa lihanlientä (mielellään paahdetuista luista keitettyä)
    * 1/2 dl savusormisuolaa
    * 1 rkl tummaa hunajaa
    * 1/2 dl balsamicoa
    * 2 rkl lapsong soughonia eli savustettua mustaa teetä
    * 1 rkl kuivattua persiljaa
    * 1 yksikyntinen valkosipuli silputtuna
    * 1 rkl chipotlejauhetta
    * 1 tl mustapippurirouhetta

Ota paisti sulamaan 2 tuntia ennen paistamista. Laita paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 125C kunnes paistomittari näyttää 55C (paisti on sisältä silloin vielä rosee). Anna lihan vetäytyä puolisen tuntia ennen kuin irrotat paistomittarin.

Sekoita kaikki marinadin ainekset. Kuumenna marinadi höyryäväksi ja anna sen jälkeen hieman jäähtyä.

Laita paisti esim. 2 litran pakastepussiin ja kaada marinadi paistin päälle. Anna marinoitua vähintään kaksi, mielellään neljä päivää jääkaapissa.



Siivuta liha 2-3mm paksuiksi siivuiksi...ei kuvan esittämiksi. Tarjoa siivutettu paisti (ne jotka ovat oikeasti ohuita) kylmänä alkupalana vaikka joulupoöydässä tai ihan vain leikkeleenä leivän päällä. Palat jotka menivät harjoituksen piikkiin, ja joita ei kehtaa näytille laittaa, voi huoletta heittää kuiviin siivutuksen yhteydessä.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.