lokakuu 06, 2024, 20:32:35 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Hessin chilivuosi 2010

Aloittaja hessi, tammikuu 02, 2010, 19:51:44 ip

« edellinen - seuraava »

hessi

syyskuu 04, 2010, 19:55:28 ip #120 Viimeisin muokkaus: syyskuu 04, 2010, 19:58:30 ip käyttäjältä hessi
no just  ??? ???
ainakin 20 kertaa naputtelin tietoni ja sitten vihdoin pääsin läpi !
eli listattu on minun Rocoto red laitoin varmuudeksi 20,4 kun en vielä kuvannut, oli yksin
vaikea mitata puskassa :)
joten siellä ollaan sitten kärjessä Chilivaarin kanssa :)

heh Firefox mulla onkin, mutta herjasi koko ajan väärää sähköpostiosoitetta/ tai että se on jo käytössä sekä minun nikkiä,   >:(

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

hessi

ja tänään tein savutahnaa
tässä reilut 1400g savustettua Turbo pube red, rocotoa, guajilloa, chilagaa, tomaattia, paprikaa...

ja tässä lähes valmis mössö

ja tässä purkeissa, alkaa olemaan minulla purkit vähissä...

mutta näin kuumana maistettuna oli kyllä sellaista nannaa,
että taatusti voittaa kaikki kaupalliset tuotteet  :D
kunhan tekeytyy niin sitten tietää lopputuloksen
ja savupöntössä vielä championit ja pieni määrä lemon droppia nämä menee kuivaukseen

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

jewe

Voin vahvistaa että Hessin savutahna on kyllä aivan huippuhyvää.

Itselläni taitaa vielä olla pikkulusikallinen jääkaapissa. :D


Herra 47

juu se edellinen satsi oli hyvää mutta taitaa tämä uusi satsi olla vielä parempaa :) en malta odottaa että saan maistaa :)
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

hessi

eilen lähti savupönttöön Nagaa n 800g ja Turbo pubea, chilagaa ja pieni määrä Championia,
yö menikin sitten pätkissä kun kiekkoa kävin vaihtelemassa, pian ovat valmiit
nyt olis edessä taas joku mössön keitto :)
niin ja sen Rocoton ympärysmittaus :)
ostin muuten digitaalisen mauserin (työntömitta) Lidilistä eikä maksanut kuin 10 € ja näytti toimivan ihan hyvin :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

hessi

ja tässä kuvaa Rocoto red istä

ja mitattuna mauserilla

ja toinen

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: hessi - syyskuu 11, 2010, 11:31:34 ap... ostin muuten digitaalisen mauserin (työntömitta) Lidilistä eikä maksanut kuin 10 € ja näytti toimivan ihan hyvin :)

Samaan ostokseen menin minäkin. Mainio mitta, mutta ei kelpaa rocoton ympärysmittaukseen. Isoin rocotoni oli muuten tuolla mitattuna 75,15 mm leveä.

hessi

syyskuu 11, 2010, 12:59:42 ip #127 Viimeisin muokkaus: syyskuu 11, 2010, 13:26:04 ip käyttäjältä hessi
hitsi mitkä mitat :) onko sulla kuvaa jo sivuillasi ?


edit, löysin jo kuvaakin :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

jewe

Hyvin näköjään onnistui kuvien siirrot. :)

Pitää ottaa ensi vuonna kasvatukseen tuo Rocoto Red niin saisi itsekin isoja rocotoja. Säästä mulle muutama siemen. Rojolla ei taida päästä noihin mittoihin.

hessi

tässä yleiskuva kotikasvarista, ei ole kovin siistin näköistä, mutta kasvit voivat hyvin :)

ja satoa on vielä runsaasti tulossa :)
Flexu on kasvannut kovasti ja kukkii...

ja ulkona vielä olevat guajillo ja Pi 441551 voivat oikein hyvin :)


mutta nyt savupöntön kimppuun :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

bluesman

 On komeita rocotoja. Olikos tämä Rocoto red nyt sitten sama kuin Riesenrocoto l. Rocoto grande?
Sitten vielä kysyisin rocotojen siemenistä. Ovat siis pahanmakuisia, poistatko ne ennen savustusta vai vasta sen jälkeen? On aika homma perata ämpärillinen siemenettömiksi. Ilmeisesti silti kannattaa. Kuivauksen jälkeen kovan kannan jos on jättänyt podiin niin ei millään tahdo jauhautua vaan jää vaaleaksi kovaksi kappaleeksi. Muutenkaan en tahdo saada rocotojauheesta kovinkaan hienoa vaan jää karkeaksi. Onko tuolla nyt niin väliä kun on todella hyvänmakuista tavaraa.

hessi

Kannattaa mielestäni poistaa ennen savustusta,
itse asiassa mielestäni Rocotoista siemenet saa pois todella helposti,
halkaisen bodin kärjestä tyvvenpäin ja sitten siemenet saakin pois koko kanta kerrallaan,
ne on niin hyvin kiinni kannassa, että harvoin edes jää irto hiluja ja samalla tulee pois tuo kanta joka kuivuessaan on kuin kiveä!
Olen huomannut saman asian viime vuonna kun jätin osaan kannat niin mun kone ei jaksanut niitä jauhaa.
Rocotot on muutenkin kuivattuna todella kovaa kamaa, myös maultaan :)
En ole vielä itselleni tästä sadosta kuivannut, kun on viimekauden rocotoa vielä läjä jauhamattakin :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

kalat69

me ollaan jauhettu yleensä rocotot kahteen kertaan, niin tulee niistäkin hienoa jauhetta :)


2010- 2013 hallituksen jäsen

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: bluesman - syyskuu 11, 2010, 13:34:50 ip
On komeita rocotoja. Olikos tämä Rocoto red nyt sitten sama kuin Riesenrocoto l. Rocoto grande?

Ei kai noista ota selvää. Riesen nyt ainakin on vain Pepper-Kingin antama nimi. Rojo tai Red eivät taida kertoa sen enempää alkuperästä.

Yhtä isot ne ainakin on, Hessin kasvatukset todistanevat asian. Yksi kasvi minulla on tehnyt selvästi isompia, muut ovat tasatuloksissa eri merkkiset ja pienempiä kuin Hessin ja jäisivät Bluesmaninkin perään. Eli kasvupaikasta ja lannoituksesta riippuvat viimeiset senttimetrit. Red Peruvian on samaa kokoa, mutta kukka on erilainen.

tulimies


hessi

ja sitten mun keitokset tänään :(
laitoin kattilaan savu chilit, kaltatut tomaatit ja paprikat ja kattilan kaasuliedelle ja sit puhelin soi !
puhelun aikana laitoinki kaasunpäälle mut unohdin sen  >:(
ja sitten kun huomasin olikin liian myöhäistä! oli savustetut ja palaneet chilit ! voi V et alko potuttaa!
kiukuissani lähdin metsään kävelee ja löysinkin kanttarelleja :) ainaki kiukku laantu :)
ja tuli sitä sitten toinen mössö keitettyä valitettavasti ei savuchilistä :(
mutta hilloa tuli kuitenkin :)
ja nyt sitten terassille
lyhdyt siellä jo palaakin ja viinilasi ja suklaata kaveriksi niin on lauantai ilta pelastettu...
olishan se aina mukavampaa,
kun olis joku kaverina vällyn alla
heinäsirkkojen laulua kuuntelemassa :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

tulimies

syyskuu 11, 2010, 20:44:41 ip #136 Viimeisin muokkaus: syyskuu 11, 2010, 20:47:25 ip käyttäjältä tulimies
Hitto pitää tässä varmaan itekkin korkata pullo chileläistä punaviiniä :) ja ehkä vois laittaa kiehumaan jonkun hillonkin tohon sivuun.. harmi että keitokset meni piloille :( Mutta löyty sit kuitenkin kanttarelleja :)

kalat69

siis kannattaa toivoa suht nuorta lihaa sinne vällyn alle koska esimerkiksi täällä ei  kuulla niitä heinäsirkkoja ;D ;)


2010- 2013 hallituksen jäsen

hessi

ai  :)
kyllä minä kuulen ja olen kuitenkin vanhempi teitä ;)
ja sitä nuorempaa eikä vanhempaa ole nyt saatavilla joten
on tyydyttävä ihan omaan seuraan :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

hessi

heh :)
löyty rocoto puskasta vielä yksi isohko eli tasan 21 cm ympärysmitta,
täytyy ottaa kuvaa kunhan saa jostain apukädet kuvaukseen :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry