lokakuu 06, 2024, 09:37:36 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


chililandia 2010

Aloittaja kalat69, tammikuu 08, 2010, 19:33:41 ip

« edellinen - seuraava »

kalat69

juu, on homerat herkkuja, niitä on jostain syystä kovin usein tuolla meidän grillissä, tosin nyt kun jallut alkaa kypsymään, ei enää pysty päättämään kumpia sinne grilliin oikein laittais ;D
eiköhän ne oo F1, saattaa jälkiläiset olla jotain muuta mutta eikös ne oo ekana vuotena viel 75% todennäköisyydellä samaa kasvia, seuraavana vuotena prosentti onkin sitte jotain ihan muuta ;D


2010- 2013 hallituksen jäsen

tulimies


ottulo

No, pääsinpä viimein käymään. Olispa itelläkin noin komeita puskia. :( Suurin oma on ehkä 10% tosta koosta... Ja olipa noissa podejakin aika tavalla enemmän, ja podeilla kokoa.
Sain jalluakin maistaa, ja olikin erikoinen. Ei siinä aluksi mitään, tulta oli mukavasti ja tosi mehukas. Mutta polte alkoi vatsassa vasta, kun lähdin polkemaan kotiin päin. ???
Ja pari km ennen kotiin pääsyä alkoi huulissa polttaa, ja polttaa muuten vieläkin. :D

Koitan päästä sinne grillailemaan ensi kuussa, jos ei satu työt just siihen.

kalat69

nyt on tullu istuteltua muuta chili pihallekin. omena puun varjossa pärjäävät mainiosti, ei edes lehdet pala ;D ja lannotus tulee suoraan puusta, kun linnut sieltä ruikkivat niskaan ;D tänään oli myös tän kauden ekat varsinainen sadokorjuu, onhan tuolta puskista jo syöty, mutta nyt oli eka kerta satoa niin paljon ettei kaikkia jaksettu syödä :D 2230 grammaa erilaisia herkuja :D



jalapeno drh 7400 ihan omassa häkissä :D



fish pepper ¨koristepensaaksi¨ kasvamassa



seinäkasvihuone täynnä tomaatteja ja chilejä, mm. naga, habanero, picante calabresse



xadonorjuun tuottoa, vasemmalta lukien: jalapeno drh 7300, fish pepper, aji cristal, pimenta de espelette, lemon drop,sudden death habanero, locato long red, homera, chocolate fatalii, mystery baccatum, jalapeno hercules, luiza yellow pumpkin, purple jalapeno



aika hauskan näkösiä noi chocolate fataliit, ja hyvän makusia, mutta poltetta niistä saa kyllä etsiä ;D


2010- 2013 hallituksen jäsen

kalat69

lomat on pidetty joten chileille on taas aikaa :D kypsiä chilejä on puskat täynnä ja leikattavaakin olisi reilusti jos vaan raaskisi. vähän chili raasut kärsivät meidän loman aikana, kun kastelija oli ollu vähän laiskempi ja kuumilla keleillä ne olis tarvinneet vettä vähän enemmän. olivat pudottaneet sekä kukkia että raakileita vaikka kuinka paljon, mutta nyt taas kaikki alkaa näyttää paremmalta. tänään aloitettiin sadon korjuu projektia tuon emännän kanssa. jalapenoja kerättiin 6150 grammaa, muistettiin tosin kun oltiin kaikkki pilkottu että muutama puska jäi vielä kerämäättä, mutta ne jäi huomiselle. mutta nuo jallut siivutettiin ja purkitettiin etikka liemeen. elikkä talven pizzan päällys chilit on nyt purkissa ;D



jallut vielä kokonaisia, veistä odottamassa :)



chocolate bhut jolokia joiden mausta muuta ihminen nautti viikonloppuna ;D



muutama 7 pod odottelee poimijaa, joku tais tuollasenkin mutustella viikonloppuna ;D



muutamia rocotojakin tuolla puskissa roikkuu, jos vaikka huomenna kerättäis ne



ei meinaa enää nuo chilit korkeudesta mahtua tuonne huoneeseen ;D kurkkivat jo luukuista ulos


2010- 2013 hallituksen jäsen

bluesman

 Kylläpä teillä satoa pukkaa. Kivasti jallut korkkaantuneet. On muuten toistaiseksi maistamistani paras Jalapeno tämä DRH7400, iso, maukas ja lihaisa ja sopivasti potkua. Eihän vaan mikään hybridi ole? Niin että siemenistänsä tulee samaa tavaraa?

kalat69

kyllä se ikävä kyllä on hybridi, elikkä saattaa tulla jo jotain muuta. loistavia muita jalluja on mucho nacho, grande sekä chicamega. jalorossakin tuntuu olevan potkua vaikka onkin keltainen jallu, tosin kypsyessään tulee oarnssin kautta punaseksi. mutta kun laitettiin purkkiin vähän eri vaiheessa olevia niin saatiin tosi kivan väristä säilykettä :D


2010- 2013 hallituksen jäsen

bluesman

 Täytyypä ensi kaudella kokeilla, teiltä saa varmaan taas taimia.

kalat69

kyllä meiltä taas taimia saa, ollaan ainakin niin monelle jo luvattu, että pakkohan se taas on niitä laittaa kasvamaan reilusti ;D


2010- 2013 hallituksen jäsen

kalat69

tulipa tänään kerättyä loputkin kypsät jallut puskista, ja jonkin verran vihreetäkin kamaa väriksi joukkoon, lopullinen määrä oli tasan kahdeksan kiloa ;D taitaa riittää omaan käyttöön talveksi. ihmettelen vaan mihis ne loput jallut laitetaan ??? niin ja jäihän noi purple jalapenot kokonaan puskaan koska ne on niin karmaisevan makusia, niillä saa aikaseksi ainoastaan tuliset huulet.


2010- 2013 hallituksen jäsen

kalat69

tänään on keitelty nagamansikkahilloa. tulipa muuten hyvää!!! huomenna on pakko sukeltaa rocotometsään. kun vaan tietäis mitä niistäkin tekis. ideoita otetaan vastaan!


2010- 2013 hallituksen jäsen

MasaT

Lainaus käyttäjältä: kalat69 - kesäkuu 15, 2010, 21:59:21 ip


masa t:ltä saatu birds of guayanna, chinese, hmmm... mahtaako olla ihan oikean näköinen? chineseksi aika erikoisen mallinen


Lajike oli mennyt nimilappuun väärin. Anteeksi!  :-\
Kyseessä on PI 199506 "Little bird of Guyana" C. baccatum. Satoisalta tuntuva lajike kuitenkin on näköjään, kummallakin.

kalat69

tänään taas kerättiin muutama chili. jos huomenna laittais ensimmäisen satsin savustumaan, ja alottais siitä ton kuivatus projektin. rocotot ja baccat on pääasiassa vielä menossa etikkasäilykkeeksi. seuraavaksi on kuulemma suunnitteilla jotain uutta hilloa. emäntä odottelee rocojen kypsymistä, että pääsee hilloja tehtailemaan :D




tän päivänen sato, noin 5 kiloa, vasemmalta... cap 220, 7 pod, harold st. barts, lemon drop, chocolate fatalii, mystery bacca, aji cristal, punanen lemon drop, luiza, yellow pumpkin, caribian red habanero, chocolate bhut jolokia, rocotoja, trinidad perfume




luiza, yellow pumpkin                                                                                                          7 pod



punainen ja keltainen lemon drop                                                                                          aji cristal



chocolate fatalii                                                                                                               chocolate bhut jolokia

hienon näkösiä noi suklaa versiot. fatalii on tosi mieto, mutta suuren suosion viikonloppuna saavuttanut bhut jolokia ei ;D mutta se on niin herkullisen näköistä, ihan kuin olisivat suklaata!


2010- 2013 hallituksen jäsen

-V-

Mites noi Aji Cristalit, tuossa kuvassa näyttäisi muutamassa olevan nahistumisen alkua podin kärjessä, onko mahdollisesti yleinenkin ilmiö?

Itsellä punaiseksi päästyään säilyy ehkä päivän, sitten alkaa nahistumaan. Tätä kummaa käytöstä esiintyy vain tuossa Cristalissa, muut säilyvät puskassa parikin viikkoa hyvinä. Viime vuonna (ei ollut Cristalia silloin) GRIF9345 (c. pubescens) teki samaa, 2/4 podia sadosta (megasato ;D) alkoi nahistua jo ennen värin täydellistä vaihtumista...

Kaltsu

Lainaus käyttäjältä: -V- - heinäkuu 22, 2010, 12:14:01 ip
Mites noi Aji Cristalit, tuossa kuvassa näyttäisi muutamassa olevan nahistumisen alkua podin kärjessä, onko mahdollisesti yleinenkin ilmiö?

Itsellä punaiseksi päästyään säilyy ehkä päivän, sitten alkaa nahistumaan. Tätä kummaa käytöstä esiintyy vain tuossa Cristalissa, muut säilyvät puskassa parikin viikkoa hyvinä. Viime vuonna (ei ollut Cristalia silloin) GRIF9345 (c. pubescens) teki samaa, 2/4 podia sadosta (megasato ;D) alkoi nahistua jo ennen värin täydellistä vaihtumista...


Mulla on nahistumista ilmennyt PI-260567:lla. En ole yhtäkään podia voinut täysin kypsäksi kasvattaa, kun on alkanut päästä nahistumaan. Mistähän tuollainen ilmiö voisi johtua?
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

kalat69

aji cristalille tuo on ihan tyypillistä, ei säily kauaa puskassa kypsänä, ja jos poimii vähän raakana niin kypsyy pöydälläkin parissa päivässä. en tiedä mistä se johtuu, mutta ihan syötäviä ne silti on. noi meni säilykepurkkii, hunajaiseen etikkaliemeen :D parin viikon kuluttua maistellaan että kannattaako tehä lisää...


2010- 2013 hallituksen jäsen

kalat69

tänään viritettiin uusi savustuskaappi käyttöön, on vähän isompi ku entinen, joka palveli loistavasti viime kauden, mutta sano tän kauden aluksi sopimuksen irti. ei muuta ku kierrätyskeskukseen hakemaan uutta kaappia, yks sattu olemaan ja oikein sopiva savustuskaapiksi ;D



pari hyllyä nagaa, lemon droppia ja ala hyllyt erilaisia rocotoja sekaisin



2010- 2013 hallituksen jäsen

kalat69

pistetäänpäs vähän piha kuvia, kun sielläkin kasvaa yhtä sun toista, ja kohtuullisen hyvin.


omenapuun alta löytyy muutama chili



masa t:ltä saatu bolivialainen puolivilli bacca




jallut kypsyy kivasti ulkonakiin




masalta saatu prae, muuta podi siinäkin




ja toinen prae, masalta sekin, tuntuvat viihtyvän loistavasti tuolla omenapuun alla




ulupica on ollu vähän oman onnensa nojassa tuolla omenapuun alla, muutma lehti vähän palanut, mutta kukkaa sekin tuntuu tekevän




fishpepper kasvaa hienosti pihalla on todella upea koriste chili




birds eye baby täynnä kukkia ja podeja




purple flashissa on jopa podeja tänä vuonna, mutta enemmän sekin on koriste




seinustan pikku kasvarissa on nagaa tulossa ihan kivasti ja aika komeen kokosia




tomaatti amppelissa on tulossa mukavasti napusteltavaa                                                      bull´s heart tomaatti siellä kasvaa




minikokoinen maissipelto                                                                                                  ja kurpitsa on karannu kasvamaan aidan väärälle puolelle




karhunvattuja tulee tänä vuonna ihan hirveesti, kiitos helteisen kesän :D

ja lopuksi kuva grilliherkuista, homeraa ja jalapenoa ja olivatpahan herkullisen makusia ;D



2010- 2013 hallituksen jäsen

tulimies

Hitto tulee vesi kielelle kun kattelee :)

Toni.A

Ei voi muuta sanoa, kuin että on hienonnäköistä meininkiä teidänkin puutarhassa. Ihan toistaluokkaa, kuin nämä minun räpellykseni.  :o

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030