lokakuu 06, 2024, 09:32:46 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


chililandia 2010

Aloittaja kalat69, tammikuu 08, 2010, 19:33:41 ip

« edellinen - seuraava »

hessi

juu, mut hei... se onkin Tammisillan puutarha :o)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

jewe

Tulikin tuosta mieleen että pitäisi taas tulla joku kerta tsekkaan toi chililandia niin saa taas ton alemmuuskompleksin päälle noitten kasvatusten suhteen, :D mutta kun on mukamas koko ajan kauhee kiire kun on lomalla, yhdeksi päiväksi kun tullaan välillä kotiin niin on kauhee hoppu saada satoa säilöön ja jauheeksi ja tomaatitkin mätänee jos ei saa kerättyä ja pakkaseen...mutta tällaista tää nyt on...huomenna koko päiväksi kyläreissulle ja maanantaina taas mökille jne.....

tulimies

Oisko missä vaiheessa hyvä sauma tulla moikkaamaan teitä ? itellä ens viikkoa aika täynnä

kalat69

joo, kyllä tänne sopii tulla, mekin ollaan lomalla ens viikko ja kaks seuraavaa viikonloppua on varatut, mutta jos viikolla pääset tulemaan niin seuraavalla viikolla sopii koska vaan kuhan vaan ilmoittelet vaikka edellisenä päivänä :)


2010- 2013 hallituksen jäsen

MrFrost

Toi chocolate fatalii ei ollut kovinkaan tulinen.... Nimi ei taida olla enne :)

Siemeniä voisin huolia, maukkaalta se vaikutti...

-Timo
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

kalat69

pistetäänpäs kuvia tämän päivän puuhasteluista



tästä ne päivän keitokset lähti, kattilassa si pulia, valkosi pulia, tomaattia,chocolate fataliita, savustettua jalapenoa, savustettua paprikaa ja yrttejä, vähän hunajaa ja sokeria




sauvasekottimen jäljiltä sama keitos, tuoksu oli mahtava!




yhä samainen keitos, toinen kippo sisältää paseerattua ja toinen sitä mikä ei menny siivilästä läpi ;D




chilisäilykkeitä varten hankittu jääkaappi alkaa olemaan täys :o lattialla on vielä jäähtymässä tän päivänen mineola pubense hillo, mikä oli aikamoista namia




oliskohan tämä tuote jo sopivan tulista, pullo pitää sisälläan nagaa, noin 40 kpl, ja hieman öljyä ::)


2010- 2013 hallituksen jäsen

tulimies

Joo ollaan tossa ensviikolla yhteydessä niin sovitaan joku päivä :) Tosissaan nyt tulevalla viikolla en kerkee, mutta seuraavalla mahdollisesti. Ai että noi keitokset näyttävät hyvältä !

jewe

Mahtavan näköistä herkkua. :o

Mistä noi kaikki ohjeet hilloihin ja mössöihin oikein tulee...ihan hatusta temmattua ja kokeiltua vai ?

ja vielä Karpan nagaa. ;D onkohan nyt riittävän tulista isännälle.

kalat69

ohjeet tulee ihan hatusta ja maistamalla ;D ihan varmaa ei vielä oo, että karpan naga olis riittävän tulista, siinähän on sitä öljyä... 8)


2010- 2013 hallituksen jäsen

bluesman

 Oon huomannut tulevan raikkaamman makuista kun jättää kuumennuksen pois, lisää happoa (sitruunamehu, omenaviinietikka, balsamicoviinietikka, valkoviinietikka ym ym.) Atamonia lisäksi niin säilyy ainakin puoli vuotta. Maakellarista löytyi  alkukesästä 2 tölkkiä habasalsaa jotka oli soossattu 30.9.09, vain kannen sisäpuolella lähinnä kumitiivisteessä oli vähän homeentapaista. Itse salsa oli aivan ok. pH pitää olla 4 tai korkeintaan 4,5 muuten pilaantuu.
Kuumennettu tomaattipohjainen salsa ei taas oikein noin kovia happamuuksia siedä, maistuu etikalle. Sitä tein Karin tapaan keittelemällä ja umpioimalla.Etikkaa vain tilkka. Maku ok.
Karpan reseptiä kyllä pitää kokeilla, kai Bhut jolokia käy Nagan tilalle? Näyttävät soosit kyllä todella upeilta, samoinkuin puutarhan chilit. Voiko Fish pepperiä syödä vai onko pelkästään koriste?

kalat69

voihan sitä fishpepperiä syödä, sellanen annuumihan se on, ei mikään herkku, joten kun parempiakin on tarjolla niin meillä jää ihan koristekäyttöön, siihen hommaan sopii parhaiten ;D


2010- 2013 hallituksen jäsen

hessi

pieni korjaus tänne :)
ohjeet taitaa kyllä olla tuon kalat69 sihteerin tekosia,
tietty Karpa on siinä henkisenä tukena, et hei lisää nagaa...
mutta todellakin tunnepohjalla tehtyjä,
ei tule täysin kahta samanlaista mössöä :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

kalat69

no mut jos on sama tunne kaks kertaa, niin tulee samanlaista ;D


2010- 2013 hallituksen jäsen

jewe

Lainaus käyttäjältä: kalat69 - elokuu 09, 2010, 20:55:16 ip
no mut jos on sama tunne kaks kertaa, niin tulee samanlaista ;D


Enkä minäkään ihmettele jos sihteeri keittelee kaksi kertaa samanlaista, kun hyvin on mielessä miltä noi turbopube ja lemondrop hillotkin on maistuneet. :P

Löyty muuten omastakin pakastimesta viimevuotisia Hot Lemoneja joten voisi nyt kokeilla sitä hilloo itsekin emännän avustuksella.

Xbow

Teiltä huhtikuun lopussa ostetun Fataliin ensimmäinen podi alkaa vihdoinkin valmistua, muuttuu keltaiseksi :) Kokemuksia: Maltillisen kaverin puska ollut, ei voi aikaiseksi luonnehtia, Ei näytä helteenpaahteet tuntuvan missään. Joku viitisenkytä reiluhkoa mokkulaa näyttääpi olevan tulossa, ties jos jaksaisi muutaman lisääkin pyöräyttää. Vähän pudottelee alalehtiä. Sai pikkusen myräkästä siipeensä. Korkeutta sekä leveyttä puskalla reilut metri.
#209 säälittävät 38,61 g
Disclaimer: Mun höpinöitä ei pidä sit ottaa liian vakavasti

kalat69

no niin, hieno homma että satoa alkaa tulemaan, ei oo meillakään vasta kun pari podia kellastunu, mutta kyllä se siitä kun malttaa, hyvää kannattaa odottaa ;)


2010- 2013 hallituksen jäsen

kalat69

tuli tuossa ajankuluksi vähän kuvailtua tota chililandiaa ja vähän muutakin. eilen on taas tehty uusia hilloja, appelsiini- harold st. barts hilloa sekä greippi- harold st barts hilloa ;D toi oli paha toi kaupan hedelmiä 1 euron per kilo tarjous, kun niitä hedelmiä tarttu matkaan aika reilusti. vielä olis tossa odottamassa nektariinit, papaijat, mineolat ja ananakset. jotain hilloa niistäkin pitäis tulla, kunhan tuo emäntä vaan taas kehittelee jotain. savustuspönttö ja kuivuri on kanssa olleet ahkerassa käytössä. alkaa olemaan ihan kiitettävästi jo kuivaakin tavaraa varastossa. eiköhän sitä kohta taas jo talvesta selvitä ;D mutta pistetäänpä vähän kuvaa tuolta viidakon puolelta



kuva ovelta tänään                                                                                           ...  ja vertailun vuoksi kuva kauden alkupuolelta, samasta kohdasta kuvattuna



rocoto väli on kasvanut umpeen                                                       prae kasvaa, ja peittää kohta koko ovi aukon




ultra pube tulossa ihan kivasti                                                                                               ja muut pubet ovat tykänneet kasvaa kattoon asti ja tekevät nyt sinne podeja



katon rajassa mennään, podeja tulee, mutta todella korkeelle                                                    pubet on kasvaneet katon ja seinän välistä noin sentin raosta toiseen huoneeseen ja katto sielläkin täynnä podeja



lemon dropit tykkää kasvaa katossa                                                                                        samoin campanet ja rocoto viidakkoa taustalla, kuva otettu keittiöjakkaralla seisten, kohti kattoa



pink habaneroa                                                                             ja trinidad perfumea



bhut jolokiaa ja caribian red habaneroa, nekin ylhäällä                                                                huone toisesta suunnasta katsdottuna, emännän tiloissakin muutama chili ;D

pistetäänpä muutama kuva noista banaaneista ja puutomaatista kun oon luvannu pitää teidät sajantasalla, kohta päästään niitäkin maistelemaan 8)







2010- 2013 hallituksen jäsen

hessi

ja chililandiassa syntyi taas uusi hillo:)
hitto et taitaa tulla namia  . . .
ei niissä aikasemmissakaan mitään vikaa ollut, muutakun se et purkinpohja tulee liian nopeasti esiin :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

kalat69

joo kyllä siitä namia tuli. nektariini-papaija-sitruuna-lemon drop hillo. vie kielen mennessään, onneks sitä tuli kuus litraa, saa syödä urakalla ;D


2010- 2013 hallituksen jäsen

tulimies

On kyllä tosi hienon näköstä :) Pitää ens viikolla yrittää tulle teille, jos teille käy :)