lokakuu 06, 2024, 05:28:17 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


chililandia 2010

Aloittaja kalat69, tammikuu 08, 2010, 19:33:41 ip

« edellinen - seuraava »

kalat69

me ollaan ostettu ihan kaupasta meiran kurkkusäilyke pussi. siinä on pussin kyljessä ohjeet mitä noudattamalla tulee loistavia kurkkuja. siihen voi sitte lisätä maun mukaan muita mausteita. nagaa kannatta laittaa varovasti.parin litran purkkiin ehkä viis viipaletta. viipaleilla tarkotan sellasia ku yleensä leikataan jallusta. aji kristallia uskaltaa laittaakin reilummin. ja tietty siihen voi laittaa valkosipuliakin lisäks ja lisäillä mausteita oman maun mukaan.


2010- 2013 hallituksen jäsen

jewe

Kylläpä on herkullisen näköinen kakku ja kas reseptikin löytyi.:)

Täytyy varmaan seuraavassa vaiheessa siirtyä leivonnaispuolelle sitten kun hillot sujuu ja aika hyvin jo sujuu ja kaksi versiota olisi taas harjoittelussa viikonloppuna kun kaupassa oli halpoja hedelmiä. :D

Niin ja kasvimaalta nousi viimeiset avomaankurkut...arvatkaapas mitä niistä tehdään. :D :D

MasaT

Lainaus käyttäjältä: kalat69 - syyskuu 04, 2010, 00:00:44 ap
me ollaan ostettu ihan kaupasta meiran kurkkusäilyke pussi. siinä on pussin kyljessä ohjeet mitä noudattamalla tulee loistavia kurkkuja. siihen voi sitte lisätä maun mukaan muita mausteita. nagaa kannatta laittaa varovasti.parin litran purkkiin ehkä viis viipaletta. viipaleilla tarkotan sellasia ku yleensä leikataan jallusta. aji kristallia uskaltaa laittaakin reilummin. ja tietty siihen voi laittaa valkosipuliakin lisäks ja lisäillä mausteita oman maun mukaan.

Näillä säilökeliemillä on vaan mielikuvitus rajana! Just mietin miltä mahtais maistua naga-etikkaliemessä säilötyt punajuuret. _ Varmaan hyvältä, jos on esim. Nagaa riittävästi. :)

Kaltsu

Lainaus käyttäjältä: ALIS123 - syyskuu 03, 2010, 23:45:43 ip
Jos jollain on hyvää reseptiä chili kurkuille(naga tai aji cristal kun on chilit citymarketista hankittava vielä) niin ottasin ihan mielellään vastaan sellasen, en ole ikinä suolakurkkuja tai muuta tehny mutta saisin kyllä suoraa maasta nostettuja kurkkuja tähän tarkotukseen.


Perinteiseen maustekurkkureseptiin kuuluu sinapinsiemeniä, mustaviinimarjanlehtiä ja piparjuurta. ;) Nämä kun lisäät etikan, sokerin, tillin, valkosipulin, suolan ja chilin lisäksi niin uskoisin että maku on enemmänkuin kohdallaan. :)
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

ALIS123

Siltä jolta saan kurkut on vähän omat mielipiteet säilönnästä ja tuskin edes antaa kurkkuja jos laitan "kaupan reseptillä" joten ihan tarkotin siis täysin alusta alkaen omaa reseptiä, vai onko se täysin oman maun mukaan ja chiliä sekaan sen verran ku haluaa? Jos lisään tyyliin puolikkaan nagan 5 litraan niin ei tule liekit korvista ja perseestä kun syön kurkkuja?

Ja tietysti reseptillä tarkotan ihan tarkkaa mittaa jokaselle ainekselle, lähetään nyt vaikka 5 litran ohjeesta ja ihan alusta alkaen kaikki. Täys noob säilönnässä ja chilillä säilykkeiden maustamisessa...

kalat69

no kuule, kirjotapa googleen maustekurkku, niin jo alkaa tulemaan tarkkoja ohjeita mittoineen päivineen, siihen vaan lisäät chilit mukaan, ja nagaa varovasti, kun siinä kurkussa on kuitenkin niin mieto maku, että maistuvat joka tapauksessa nagalle. tai jos tykkäät suolasemmista kurkuista, niin kirjota suolakurkku. sitte ei muuta ku enää valkkaamaan mikä ohjeista on eniten omaan makuun sopiva :)


2010- 2013 hallituksen jäsen

tulimies

Hitto että toi kakku näyttää hyvältä ! pitänee testata gluteenitonta versiota tosta  ;) Ostin eilen kaupasta 3 kiloa nektariineja .. tänään pitäs joku hillo niistä väsätä   :D

kalat69

kylläpäs se kakku olikin hyvää, emäntä tosin hiukan mökötti kun siitä ei riitänyt sille kuin pieni pala ::)
nyt on taas väsätty tomaatti pohjasta mössöä, sellasta pikkasen tiukempaa kuin edelliset, sen verran tuli habaneroja ja bih jolokiaa laitettua, ettei taida olla ihan jokaisen makuun. vielä taitais pkastimeen mahtua joku savuchili mössö ja sitä sitruunahilloa on pakko tehdä vielä satsi, sen verran paljon sitä on jo kulunut  ;D


2010- 2013 hallituksen jäsen

tulimies

joo pitää sitä sitruuna hilloa yrittää itekkin väsätä ens viikolla :) toi Harold st. Barts & Nektariini hillo on kyllä aika mukiin menevää, tosin tuli aika tulista  ;D

kalat69

joo, se haroldsi on aika tujua hilloissa, sitä ei voi laittaa ku ihan vähän ja silti meinaa tulla turhan tujua.


2010- 2013 hallituksen jäsen

tulimies

heh joo iskin 4 podia 3 kiloon nektariineja  ;D

hessi

Ai on vai...
laitoin itse eilen 4 bodia siihen pieneen määrään mössöä :)
tais tulla sit tujua...
se nähdään kunhan annan hillon tekeytyä...

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

tulimies

Lopullinen maku tostakin selvii, kun tulee kylmänä maistettua :) Lämpimänä peittos aika lailla nektariinin maun.

kalat69

niin ja lopullinen maku selvii sitte kun se on seissy muutaman viikon jääkaapissa tekeytymässä, tosin se edellyttää sitä että hilloa on sillon vielä jäljellä, eikä kaikkea ole maisteltu etukäteen ;D


2010- 2013 hallituksen jäsen

tulimies

Joo totta tuo :D nyt oon jo purkillisen syönyt  ;D onhan siinä potkua joo mut ei liikaa, ainakaan tossa purkillisessa. Huomenna pitää varmaan taas yrittää jotain omenasta lohtia, kun on valkeitakuulaita säkki tolkulla  :D en vaan tiiä mitä siihen miksais ja pitäskö laittaa jotain muutakin hedelmää sekaan..

Kaltsu

Lainaus käyttäjältä: tulimies - syyskuu 06, 2010, 21:41:43 ip
Joo totta tuo :D nyt oon jo purkillisen syönyt  ;D onhan siinä potkua joo mut ei liikaa, ainakaan tossa purkillisessa. Huomenna pitää varmaan taas yrittää jotain omenasta lohtia, kun on valkeitakuulaita säkki tolkulla  :D en vaan tiiä mitä siihen miksais ja pitäskö laittaa jotain muutakin hedelmää sekaan..


Esim. kilo omenaa, yksi sitruunan mehu+kuori, marmeladi-hillosokeria, nagaa, tilkka rommia ja kanelia.  ;)
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

kalat69

kuulostaa aikas herkulta. onneks omassa omenasadossa on väli vuosi, pakkaset vei keväällä kukat. joten meillä ei oo tänä vuonna, onneksi, omenia säilöttäväksi. jotenkin tuo sitruunan kuori ällöttää, kun miettii kuinka monta kiloa niihin lykätään kaiken maailman myrkkyjä. pakkohan se on että ne säilyykin. kun taas omasta puusta kerää sitruunan, niin sehän ei säily kunnolla viikkoakaan. mutta kun omat sitruunat kypsyy, vois vähän kuoriakin taas raastella joukkoon.


2010- 2013 hallituksen jäsen

Kaltsu

Suurin osa sitruunan torjunta-aineista hajoaa kuumennettaessa haitattomiksi yhdisteiksi. Aina kannattaa käyttää luomu sitruunaa joissa pääsääntöisesti torjunta-aineet on kielletty. ;)
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

tulimies

Tuota vois vaikka kokeillakkin :) kuullostaan aika herkulta :)

kalat69

jonkun verran on tavaraa vielä kasvamassa puskissa ja pikku hiljaa alkavat siellä kypsymäänkin. pistetäänpä pikkasen kuvia tulemaan :)



pihassa kasvaa tällänen mistä ei oikein tiedä mikä se on, sen pitäis olla fatalii, mutta on toden näköisesti risteytynyt harold st bartsin kanssa, mutta hyvän makunen se on aikas komeen kokosia




pihalla kasvaa myös tälläsiä kohtuullisen kokosia nagoja, on ollut loistava kesä ulkokasvatukselle!




caribian red habaneroakin on puskassa ihan kivasti vielä tulossa



pink habanerot on ihan täynnä tavaraa                                                                             ja congo brown tekee vieressä podeja, sopivat väreiltää todella hienosti yhteen ;)



chocolate scot bonet



rocotot on tehneet reilusti tavaraa seinän toiselle puolelle, noi kaikki podet on yli kolmessa metrissä ja toisella puolella seinää kuin varsinainen kasvi ;D



nagat ja trinidad scorpionit sulassa sovussa yhdessä



star fishiäkin tulossa reilusti, ja tänä vuonna jopa sen näköistä kuin sen kuuluukin olla


ja paljon muutakin vielä tulossa. ja ollaan muuten syöty banaaneja oikein urakalla, terttullinen banaaneja kun alkaa kypsymään samaan aikaan niin kyllä nootä saa popsia. onneksi ovat sentään hyviä ja hiukan pienempiä kuin kaupan banaanit ;D


2010- 2013 hallituksen jäsen