tammikuu 09, 2025, 22:11:12 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Perus-Salsa

Aloittaja Rusticulus, tammikuu 21, 2010, 02:53:45 ap

« edellinen - seuraava »

Rusticulus

Ensimmäisenä kontribuutiona ansioituneelle palstalle, tässä hyvin simppeli salsa.
Haasteena oli välttää etikan käyttöä, koska perulainen tuttava piti sitä täysin sopimattomana salsaan.

2 tlk tomaatti murskaa
1 sipuli pilkottuna
1-10 kynttä valkosipulia (oma valinta)
tarpeellinen määrä valikoitua chiliä tuoreena
2 rkl tomaattipyreetä
2 tl ruskeaa ruokosokeria tai mitä vaan sokrua

+ kaapista löytyviä Chipotle tai muita kastikkeita.

Suristetaan sauvasekoittemella tasaiseksi.

Keitellään sakeammaksi oman mieltymyksen mukaan ja otetaan kattila pois levyltä

Lisätään keittämäti :
puolikas tai kokonainen limen mehu
tuoretta korianteria 1/4 kaupan puskaa (voi toki laittaa reilummin )
(jos hapokkuutta jää puuttumaan niin nyt voi huijata etikalla, tomaattimurskan kirpeys pitäisi kyllä riittää)

+ mitä tahansa mitä mieleen juolahtaa

hyvin basic ja nopea, mutta voittaa vaikka tortilloissa Old el Pasot ja Santa Mariat 100-0.
Jos korianteri arveluttaa niin kannattaa laittaa varovaisesti alussa, ettei tule "saippuaista".

bulldozer

Itse olen tehnyt tällaista, hyvin on kelvannut (mitä nyt joskus on livahtanut hiukan tuliseksi...)

2 tlk paseerattua tomiaattia (a 500g)
1-2 sipulia
5-10 valkosipulinkynttä
tuoretta chiliä maun mukaan (hyväksi havaittu combo on esim. 2-4 perus dutch annuumia ja 1 pienehkö naga tai pari muuta chinenseä)
öljyä
suolaa
balsamiviinietikkaa
sokeria
korianteria
juustokuminaa

Kuullotetaan öljyssä silputut sipulit ja pieneksi pilkotut chilit (ei ruskisteta). Lisätään paseeratut tomaatit, ja keitetään kokoon keskilämmöllä n. 30 minuuttia, kunnes sopivan sakeaa. Tomaattikastike kuplii ja roiskuu keitettäessä, joten suuri kattila suositeltava. Roiskeita kannattaa varoa, polttavat...

Lisätään mausteet, sekoitetaan, kiehautetaan.

Annetaan jäähtyä ja nautitaan.