tammikuu 09, 2025, 19:49:26 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Papereeka88 kausi 2010

Aloittaja papereeka88, tammikuu 25, 2010, 07:24:23 ap

« edellinen - seuraava »

Minbaari

Hassua tuo Pink habaneron laadun vaihtelu. Mulla on ainakin ollut joka podissa siemeniä ja podit ovat makeita, sekä miedosti tulisia. Melkein tekisi mieli laittaa kasvamaan ensi vuonnakin... mutta tulee varmaan kokeiltua muita lajikkeita, kun noita tuntuu maailmassa riittävän.
#816

papereeka88

elokuu 20, 2010, 19:04:58 ip #101 Viimeisin muokkaus: elokuu 21, 2010, 01:11:39 ap käyttäjältä papereeka88
Taas pientä kuva päivitystä.


Satoa menossa kuivuriin: http://s1002.photobucket.com/albums/af148/papereeka88/chilit/sato%202010/?action=view&current=satoa1.jpg

aji cristalissa on jo kivan kokoisia podeja: http://s1002.photobucket.com/albums/af148/papereeka88/chilit/capsicum%20baccatum/?action=view&current=ajicristalpodeja.jpg

trinidad scorpionissa runsaasti podeja,mutta eivät millään kuviin mahdu:
http://s1002.photobucket.com/albums/af148/papereeka88/chilit/capsicum%20chinense/?action=view&current=trinidadscorpionpodeja.jpg

ja vielä katsaus vesimeloni projektiin

Sugar baby: http://s1002.photobucket.com/albums/af148/papereeka88/chilit/Kasvihuone%20kausi%202010/?action=view&current=vesimeloonisugarbaby.jpg

Maribo: http://s1002.photobucket.com/albums/af148/papereeka88/chilit/Kasvihuone%20kausi%202010/?action=view&current=vesimeloonimaribo.jpg


"Mina olla cool ja tyyni koko tämän nautinnon ajan"

papereeka88

Niin ja myös käynyt mielenkiintoinen vahinko risteytyminen kasvi huoneessa.Epäilen,että aji andean on risteytynyt trinidad scorpionin kanssa.Tietenkin toisena vaihto ehtona on tylsempi starfish aji andean risteymä..mut otan siemenet joka tapauksessa talteen ja kokeilen sitten ensi vuonna miltä näyttävät :) kyllähän sinne ihan rotu puhtaitakin on tulossa eli herkkua yllin kyllin jahka vaan ehtisivät hieman kypsyä.Voihan niistä vihreänäkin etikka säilykkeen tehdä?
"Mina olla cool ja tyyni koko tämän nautinnon ajan"

papereeka88

Askarreltu tänään hieman edustavamman näköisiä siemenpusseja siemenille.Ensimmäinen prototyyppi on kyllä aika pelkistetty.Mutta seuraava on varmaankin hieman koristeellisempi.
"Mina olla cool ja tyyni koko tämän nautinnon ajan"

papereeka88

Todiin tänään kokeiltiin chilien yhdistämistä hilloihin.

Tässä olis lopputulos: http://s1002.photobucket.com/albums/af148/papereeka88/chilit/sato%202010/?action=view&current=Hilloja2.jpg

Vadelma chili hillossa chilinä palveli inca red drop ja sitten persikka-chili hillossa golden nugget.Tuli sellasen lempeen tulisia (kovemmat toleranssit omaavat eivät välttämättä aistisi mitään kuumotusta.Mutta tälläinen rivi harrastaja pärjäilee kivasti noilla tulisuuksilla :) seuraavaks pitäis varmaan kai salsaa koittaa tehdä.Isommista baccatumeista pitäs tehdä etikka säilykkeet jahka kypsyvät.
"Mina olla cool ja tyyni koko tämän nautinnon ajan"

papereeka88

Tänään tuli hieman vahingossa tavattua töissä toinen chili intoilija.Kaveri tuli laitokselle pesu puuhiin ja valitti,kun on aika heikko happi.Arvasinkin melkein syyn asiaan,kun jyrkästi kiellettiin alkoholin vaikutus heikotukseen.Kaveri oli nimittäin ollut popsimassa nagoja sunnuntain tapahtumassa :D

Tänään mietitty mitä tekisin chileille,kun niitä tuntuu kertyvän.Salsaa kai pitäs säilöä huomenna (olettaen,että jaksan/viittin mennä kauppaan töitten jälkeen).
Olisko kellään mitään yleispätevää ohjetta?
"Mina olla cool ja tyyni koko tämän nautinnon ajan"

Tomppa

Pakastus on hieno tapa minun mielestäni..

Mutta sitten kun sulattaa ne niin tulee vetisiä, eli rapeus poistuu..  lasipurkki+säilöntäliemi on kätevä ja nopea tapa.. haittana toki että vie tilaa ja vaatii purkkeja aika paljon..

mutta jos satoa on paljon ja ei ole oikeen tilaa niin ei muuta kun kuivuri ja mylly autotallin nurkasta esille  8)

toinen vaihtoehto on vetää chilit tehosekoittimella muussiksi ja pistää öljyä sekaan..

tulee loistava "Dippi" ruokaan.. 

Mitään yleispätevää ohjetta on hankala sanoa koska se riippuu niin paljon että paljonko tavaraa on ja miten itse käyttää chiliä...  :-\

papereeka88

elokuu 23, 2010, 22:05:57 ip #107 Viimeisin muokkaus: elokuu 23, 2010, 23:18:05 ip käyttäjältä papereeka88
NO kyllähän tota tossa jo oli,mutta lähinnä oli mielessä yleisohje salsalle  ;) kyllähän niitä reseptejä on netistä googletettu,mutta jos jollakin kokeneella säilöjällä on hyvä salsa resepti niin tänne vain :)


Juuri äsken katsoin lämpömittaria länsi-rannikolla 10 astetta plussaa,onneksi laitoin jo ajoissa patterin päälle kasvariin.
"Mina olla cool ja tyyni koko tämän nautinnon ajan"

papereeka88

No niin näyttää vaan koko ajan siltä,että kyllä se syksy tulee tänäkin vuonna ihan samaan aikaan,kun aina ennenkin.Tässä laskelmoin,että syyskuun toiselle tai kolmannelle viikolle saakka viittin kasvaria lämmittää (riippuen ulkolämpötilän kehityksestä).

Tänään keräilty taas muutama podi puskista pois: http://s1002.photobucket.com/albums/af148/papereeka88/chilit/sato%202010/?action=view&current=sato2682010.jpg

Siinä on ne kauden satoisimmat cap 1042 ja inca red drop sekä näyttihän siinä yks boliwian rainbow olevan myöskin.

Satoa mitä odotetaan on trinidad scorpion,aji andean,starfish,aji cristal sekä lemon drop (vesimelooneista puhumattakaan).

Mutta kyllä taitaa parin viikon sisään olla aika laittaa tämä kausi pakettiin ja tehdä johtopäätökset kaudesta.
"Mina olla cool ja tyyni koko tämän nautinnon ajan"

Ryhis

Perskutarallaa, viime yönä oli uljaassa pääkaupungissamme vain +9,6 astetta lämmintä eli taitaa olla aika nostaa rehut olkkarin puolelle ja ryhtyä arpomaan, kuka saa elää ja kuka trimmataan pikkupuskaksi!

Kausi alkaa olemaan ohi, kuten mainitsit. On se pirullista. Miksei Suomi voi vaihtaa Espanjan kanssa paikkoja?
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

papereeka88

Otetaampa tähän loppuun hauska kuva kasvihuoneesta pimeällä (tätähän kutsutaan myös poliisii houkuttimeksi): http://s1002.photobucket.com/albums/af148/papereeka88/chilit/Kasvihuone%20kausi%202010/?action=view&current=Kasvihuoneyss.jpg

Siellä on chilin hyvä olla natikan loisteessa ja patterin lämmössä :)
"Mina olla cool ja tyyni koko tämän nautinnon ajan"

PP

Lainaus käyttäjältä: papereeka88 - elokuu 26, 2010, 21:50:12 ip
Otetaampa tähän loppuun hauska kuva kasvihuoneesta pimeällä (tätähän kutsutaan myös poliisii houkuttimeksi): http://s1002.photobucket.com/albums/af148/papereeka88/chilit/Kasvihuone%20kausi%202010/?action=view&current=Kasvihuoneyss.jpg

Siellä on chilin hyvä olla natikan loisteessa ja patterin lämmössä :)

Tuollaisen kun raaskisi itsekin laittaa.

Taitaa se kilowatin lämmitinkin haukata mulla riittävästi sähköä. Ei ole mitään tietoa, kuinka suuren osan ajasta se puhaltaa näinä alle 10 asteen öinä.

papereeka88

Tänään todettu kasvihuoneessa,että ensimmäinen trinidad scorpion alkaa vaihtamaan väriä (pelottavaa).Lisäksi ensimmäinen starfish kypsynyt.Kukki alkukesän kylmään aikaan aikaan ja oli pihlajamarjan kokoinen.Mutta se maku siinä pienessäkin podiss aoli aivan omaa luokkaansa ! :) todella makea ja raikas sekä mukavan lempeä pieni polte :) Jos vaan isommat kypsyvät ja maistuvat samalta ehdottomasti menee ensikauden listaan :)
"Mina olla cool ja tyyni koko tämän nautinnon ajan"

Hombre

Lainaus käyttäjältä: papereeka88 - elokuu 26, 2010, 21:50:12 ip
Otetaampa tähän loppuun hauska kuva kasvihuoneesta pimeällä (tätähän kutsutaan myös poliisii houkuttimeksi): http://s1002.photobucket.com/albums/af148/papereeka88/chilit/Kasvihuone%20kausi%202010/?action=view&current=Kasvihuoneyss.jpg

Siellä on chilin hyvä olla natikan loisteessa ja patterin lämmössä :)

En kuitenkaan usko, että kasvihuoneessa loistava natikka olisi kovinkaan paljoa poliisia houkutteleva laitos. Eri asia ovat kerrostalokämpät,
joista heijastuva natikan loimotus saattaa aiheuttaa kiinnostusta naapureissa, ja sitä kautta myös poliisisedissä ja -tädeissä.
"Kun demokratia ja sananvapaus on uhattuna, ne pitää siirtää turvaan. Ja kun niitä ei ole paikalla, voi tehdä kaikenlaista."
R.Repomies

bluesman

Lainaus käyttäjältä: papereeka88 - elokuu 23, 2010, 22:05:57 ip
NO kyllähän tota tossa jo oli,mutta lähinnä oli mielessä yleisohje salsalle  ;) kyllähän niitä reseptejä on netistä googletettu,mutta jos jollakin kokeneella säilöjällä on hyvä salsa resepti niin tänne vain :)


Bluesversio salsasta;

Litra perattuja haboja maun/saatavuuden mukaan
400g purkki ananasmurskaa tai mangososetta tai mitä hedelmää haluaa
1,5 dl hunaja-omenaviinietikkaa
0,5 dl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
1/2 tl atamonia
makeutta voi lisätä maun mukaan esim hunajalla tai hedelmä- tai raakasokerilla
palmusokeri on todella hyvää mutta kallista
sippulia ja valkosiiiippulia (katotaan filtterin reaktio) maun mukaan

Kaikki sauva/tehosekoittimella mössöksi
Mitataan pH; jos alle 4,1 niin säilyy kylmässä ainakin puoli vuotta jos ei katoa sitä ennen parempiin suihin
Siis ei kuumenneta, korkeintaan purkki mihin laitetaan voidaan kiehuvalla vedellä ja tilkalla atamonia desinfioida

Resepti osoittautunut mainioksi esim Goronong/mangoyhdistelmällä ja ihan sekoituksena erilaisia haboja. Baccoja kokeilen seuraavaksi.

papereeka88

Kiiots tästä :) saankin tuosta hyvän ohjeen jota soveltaa.Luulen,että jos käyttäsin trinidad scorpioneja tuossa habojen tilalla saat olla hiukan liian paljon mulle :D Trinidad scorpion on kylää tosi sadokas laji jos vaan kaikki ehtii kypsyä (nyt esnsimmäiset vaihtamassa väriä).Ensi kauden ajatus jo muokattu sillä tavalla,että tarkotuksena olis laittaa iso podisia chilejä kasvamaan (ja ehkä pari puskaa lemon droppia).
"Mina olla cool ja tyyni koko tämän nautinnon ajan"

papereeka88

elokuu 30, 2010, 01:27:02 ap #116 Viimeisin muokkaus: elokuu 30, 2010, 01:35:51 ap käyttäjältä papereeka88
Voi voi vielä ollaan ihan yövuorossa.Josko huomenna sitten repisi itsensä ajoissa ylös niin ehtii touhutakin jotakin.Ilmat vaan kylmenee ja illat pimenee.Syyskuun alussa tulee kyllä puntaroitavaksi se,että kuinka kauvan viittin vielä kasvaria valaista ja lämmittää.Ensimmäinen vesimelooni on alkanut jo pikku hiljaa kumisemaan.Pieneks hän ne jää,mutta ensi vuonna sitten ajoissa ja isommiksi :) Trinidad scorpionit alkaneet vaihtaa väriään ihan mukavasti eli saadaan kypsiä siitäkin.Kunhan nuo starfishit kypsyis niin loput voiskin kyllä käyttää vehreinä.


Ensi kauden listaa taas vähän muokkailtu.

C.annuum

Jalapeno Hercules
Banana pepper
Leek
ethiopian brown
Ramiro
Cayenne, Turkish Slim Long (?)

c.baccatum
Aji amarillo
aji andean(?)
aji rojo
aji peru(?)
cap 220(?)
lemon drop/inca red drop(?)
champion/peri peri/bishops crown/starfish (tai jonkin semmoinen)

c.chinense
Rocotillo
tobago sweet
orange habanero
harold st.barts(?)
caribbean red habanero(?)
caronong
trinidad scorpion (?)
chocolate fatalii
habanero brown large

c.pubescens
Grif 9345
Red Peruvian Rocoto
manzano amarillo
turbo pube/hyper pube tai ultra pube(?)

Villit

Tepin, Eastern Travis County
C. galapagoense
C. lanceolatum
C. rhomboideum
Tepin, Peru

Lista alkaa leeviimään käsiin lajikkeita on yksinkertaisesti liikaa vaikka tämä listä onkin vaan vaihtoehto lista mistä sitten otetaan karsinnan läpi käyneet kasvatukseen.Oli jalo ajatus etten kasvata talvella mitään,mutta kyllä vähän kutkuttaisi laittaa villejä itämään talven pimeiksi hetkiksi.Ihan vaan sen takia ettei tule tylsää  ::)
"Mina olla cool ja tyyni koko tämän nautinnon ajan"

papereeka88

No niin nyt on ollut kesän ehkä mielenkiintosin sadon korjuu :D Keräsin tänään toisen vesimelooneista (valitettavasti tulee vaan 2kpl mutta eri lajikkeista tosin.

Painoa veitikalla oli noin 2kg ja hedelmäliha oli todella makea (siemeniä tosin oli paljon)

Yleiskuva: http://s1002.photobucket.com/albums/af148/papereeka88/chilit/sato%202010/?action=view&current=maribokyps.jpg

Ja halkaistuna: http://s1002.photobucket.com/albums/af148/papereeka88/chilit/sato%202010/?action=view&current=maribokyps2.jpg

Sellanen huomio tosin,että olisin viikon verran vielä voinut odottaa niin olisi ehkä ollut vielä punaisempi ja hedelmälihaa olisi ehkä voinut olla enemmän.Elikkä jos joskus kasvatatte itse niin viikko siitä,kun hedelmä on alkanut koputellessa kumisemaan niin se on valmis :)Hiukan jäätiin jälkeen koko luokituksesta.Tuostahan olisi optimi oloissa pitänyt kasvaa sellainen 4-6kg jättiläinen :D mutta kaikkien ihmettelyiden,myöhäisen kasvihuone aloituksen ja yleisen häsläyksen,kun en ole tuotakasvia ikinä ennen kasvattanut ja kasvihuonekausikin oli ensimmäinen.Ensi vuonna on tarkoitus kokeille muita lajikkeita ja toivon mukaan suomen oloihin löytyy sopiva jossakin vaiheessa :) ei ollut nyt yhtään chiliin liittyvä,mutta ehkä niitäkin sitten taas seuraavaksi.
"Mina olla cool ja tyyni koko tämän nautinnon ajan"

Ryhis

Otin cantaloupesta siemeniä talteen. Saiskoshan sitä ensi kaudella kasvatettua....
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

papereeka88

Itellä oli kansa lisäks cantaloupen siemeniä samoin kuin hunaja meloonin.Tosin kaikki siemenet oli ihan siemen liikkeen pussissa.Cabtaloupet ei selvinnyt kevään kämmäilyistä,mutta hunajameloonissa on nyt raakileita (ei ehdi enää kypsäks saakka).Ensi kaudeks ajattelin tilata reimer seedsiltä vähän eri lajikkeita vesimelooneja ja jättää nuo muut melonit pois.Mutta jos niitä tulis useempia niin ne olis hyvää herkkua tulisen chilin jälkeen :D saadaan kapsaiinit hyvin koko suuhun vesimeloonin kanssa :D
"Mina olla cool ja tyyni koko tämän nautinnon ajan"