tammikuu 10, 2025, 15:19:45 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Räyhäkausi

Aloittaja Ryhis, maaliskuu 02, 2010, 20:44:38 ip

« edellinen - seuraava »

Ryhis

toukokuu 16, 2010, 17:14:49 ip #80 Viimeisin muokkaus: toukokuu 16, 2010, 17:25:08 ip käyttäjältä Räyhäkäs
En raaskinut avata kokonaista säiettä tuonne reseptit osiolle, mutta pakko repostellla kun tuli veivattua niin pirun hyvää salaattia.

Elikkästen, tehdään normisalaatti. Meillä se alkaa sipulin ja valkosipulin marinoimisella heti aamusella. Iltapäivästä sekaan hämmennetään tomaattia, paprikaa, kurkkua, kalamata-oliiveja ja hienonnettuja aurinkokuivattuja tomaatteja. Mustapippuria, oliiviöljyä, hunajaa, punaviinietikkaa.

Ja sitten proteiinilisäke, eli kana. Ostin (koska muuta ei ollut tarjolla) "marinoituja" ohutleikkeitä. Yäk. Huuhtelin broilerisiivut juoksevassa vedessä ja löin ne pyttyyn jonne olin hetkeä aikaisemmin laittanut:

3 rkl Chipotle-tabascoa
1 rkl hunajaa
1 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
15 tippaa Amazon extrahottia

Pyörittelin ronskisti käsin koko roskan sekaisin ja annoin olla kylmässä hetken.

Laitoin pannun kuumenemaan ja ripottelin sille valkosipuliöljyä mitä meillä annostellaan paahdetun leivän päälle. Nostelin broiskut pannulle ja tiputtelin vielä molempien leikkeiden päälle chipotletabascoa sekä vähän hunajaa ja mustapippuria.

Paistetaan ronskisti molemmin puolin, tiputetaan lämpö kolmoselle ja lisätään 1dl retsinaa. Mikä hyvänsä valkkari varmaan käy. Tällä välin nostellaan salaatti lautasille ja pannaan leivät paahtumaan. Kun leivät pomppaavat, voi broilerleikkeet halkaista nätisti kahdeksi kappaleeksi jotka nostetaan salaatin päälle. Valkosipuliöljyä vielä loraus leivän päälle, kalja auki ja nauttimaan. Pistän tähän vielä kuvan annoksesta, joka olisi ollut koskematon, ellei vaimo olisi äkkiä haukannut siitä muutamaa suupalaa.




Pannaan lopuksi vielä ohje "leivänpäällystysöljyyn"

1 dl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä
Ripaus Bih Jolokia-pulveria.

Hienonna kynnet lasiin tms. lisää öljy ja maustejauhe. Pidä poissa valosta ja lusikoi paahdetun leivän päälle. Toimii niin vaalealla kuin ruisleivälläkin!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Tämähän menee ihan ruokapäiväkirjan puolelle.

Oli tuo chipotlemarinadi sen verran passelia, että tänäänkin syötiin broileria. On muuten broisku halpaa, 4,6€ maksoi paketti jossa oli 4 "ohutta filettä", eli kahdelle henkilölle kahden päivän lounaisiin.

Samalle lautaselle tuli lisäkesalaatti myös eilisestä "ylijäämästä" eli tänään jo marinoitu salaatti! Hiilarit olivat tänään kuskusin muodossa. 2,5 dl vettä, loraus öljyä, puolikas kanaliemikuutio ja yksi kuivattu omnicolorin palko hienonnettuna kattilaan. Kiehautetaan ja nostetaan syrjään, samalla sekaan kaadetaan 2,5 dl kuskussuurimoita, hämmenetään hetki ja annetaan turvota kannen alla.

Kanat pannulle, päälle curryä, chipotletabascoa, löylyä, hunajaa, mustapippuria, tomaattipyreetä. Käännetään, lisätään 1 dl valkkaria. Kiehautetaan kasaan ja lisätään 2dl kookoskermaa. Keitetään jälleen kasaan ja tehdään nätti annos. Huudetaan vaimo syömään ja kerätään kehut.



prkl. Kuvasta ei käy ilmi kuskusin mestarillinen stanssaus lieriö-muotoon. Argh!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Jatketaas kasveilla. Nyt jo viikon kestänyt hellejakso on tehnyt höpöä kaikille chileille.

Habanerot punastelevat jo ihan tosissaan, pian päästään syömään näitä ja 8kk odotus palkitaan. Talven läpi kestänyt tuskailu päättyy nyt kun voi ihan rehellisesti sanoa, että valon puute on aikaisemmin estänyt hedelmien kehittymisen.




Samainen haba tekee rehvakkaasti uutta kukkaakin!




C. Annuum "peruschili" tai Rawit, ilmeisen jalostettu markettilaji kasvaa niin pirusti. 14 podia laskettavissa eripuolilla rehua.




Yhteispotretti:




Ja grande finalena kuva PI 281429 joka on hellejakson kirittämänä kasvattanut koko joukon uusia lehtiä.

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Toni.A

Tuo perus chili sulla vaikuttaa ihan samanlaiselta, kuin mullakin. Podien muodot ja lehdet näyttävät aivan samalaiselta. Itsekin haen kyseiselle lajikkeelle nimeä, mutta ei vielä ole natsannut. Kasvaa todella räyhäkkäästi tällä hetkellä, kun on kunnon olosuhteet ollut ulkosalla.  ;) Korkea ei ole tullut, mutta todella tuuheaksi on kasvanut. Työntää uutta kukkaa ja podia kokoajan ja on yllättävän tulinenkin, maku ei välttämättä ole mikään paras mahdollinen, mutta ruoan seassa menee täysin.

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Ryhis

Meillä nuo pilkotaan salaattiin lisukkeeksi tai sitten chili con carneen. Aika pahanmakuisia sellaisenaan. Itse kasvatettuna tosin noista puuttuu se sikapaksu nahka ja kemiallisten torjunta-aineiden vinkeä sivumaku.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

psyphish

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - toukokuu 19, 2010, 15:52:50 ip
Meillä nuo pilkotaan salaattiin lisukkeeksi tai sitten chili con carneen. Aika pahanmakuisia sellaisenaan. Itse kasvatettuna tosin noista puuttuu se sikapaksu nahka ja kemiallisten torjunta-aineiden vinkeä sivumaku.


Kaupasta ostin "chililajitelman" jossa oli noita suippoja. Ensimmäisen puraisun jälkeen pötkö lensi hirveän kitkerän makunsa ansiosta suoraan roskiin. Kokeilin toista hedelmää joka maistui täysin samalta kuin paprika, tosin hieman lannoitteisemmalta. Loput pötköt laitoin suosiolla roskiin ja päätin etten kaupasta enää chilejä osta.. Kun ei niissä poltettakaan tuntunut olevan.

Ryhis

Yllättävää kyllä, nuo chilit jotka on kasvatettu kaupan pahanmakuisista chileistä, ovat ihan hyvänmakuisia. Hullun paksu "nahka" joka oli suorastaan riesa kaupan chileissä puuttuu tyystin. Lisäksi poltetta on enemmän ja palot eivät ole paprikamaisen makeita.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Taisin jo avautua helteestä jossain toisessa ketjussa? Neljä päivää ulkona paahteessa aamupäivisin ja iltapäivisin paahteisessa kerrostaloasunnossa töissä saa paatuneimmankin kesädiggarin hajoamaan.

Perjantain kunniaksi päätin hoidella asiat oikealle tolalle heteromiehelle sopivalla Gint&Tonicilla.

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

toukokuu 21, 2010, 23:36:56 ip #88 Viimeisin muokkaus: toukokuu 21, 2010, 23:53:50 ip käyttäjältä Räyhäkäs


Lanceolatum puskee sirkkalehtiä maailmaan.

Lisäksi tuupattu itämään, erään videon innoittamana, trinitad scorpion morouga blend. Sekä Scotch Bonnet, kun kerran lahjaksi sain.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Jatketaan ruokapäiväkirjalla. Lupasin veivata jotain extraa perjantain kunniaksi ja mieleeni muistui eräs vanha välimerellinen resepti.

Otetaan:
1 sipuli
5 valkosipulinkynttä
½ habanero
1,5 dl isoja katkarapuja
purkillinen rainbow savustettuja simpukoita
5 pötköä surimia
2 dl kuutioituja kirsikkatomaatteja
2 rkl tomaattipyrettä
1 dl valkoviiniä
mustapippuria, suolaa, basilikaa, oreganoa

sekä mustaa pastaa, spagettia.

Hienonnetaan sipulit ja haba. Pannaan kulhoon syrjään. Pilkotaan surimit sentin pötköiksi, pannaan lautaselle syrjään muiden merenhetelmien kanssa.

Kaksi kourallista kirsikkatomaatteja pilkotaan, jokainen tomaatti neljään osaan.




Öljyä pannulle ja sipulit sekaan. Kuulloitetaan hyvä tovi, sillä raa-at sipulit kuuluvat anopin tarjoomuksiin tai Rosson pizzan päälle.




Kun näyttää passelilta, tomaatit sekaan.




Hämmennellään laiskasti hetken aikaa, sitten lisätään tomaattipyre ja mausteet. Anna tekeytyä hetki ja lisää sen jälkeen valkoviini. Kiehauta hetki kasaan ja lisää sitten merenelävät, tässä vaiheessa voi alentaa lämpöä jottei katkikset pamahda aivan ylikypsiksi.



Lämpö ykköselle sillä välin kun pasta kiehuu. Jos tuntuu että kastike menee liian paksuksi, voi lisätä hieman pastan keitinvettä, nestemäärä kasvaa ja keitinvedessä oleva tärkkelys suurustaa kastiketta samalla.


ECCO LA MAMMA!

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Kehtaatko Caderusso muokata tuota viestiä niin, ettei se siteeraa mun alkuperäistä viestiä. Muuten on tuplakuvat peräjälkeene. Kaikki kännykällä tai mokkulalla surffaavat kiittävät polvillaan  ;D
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

TunturiTiger

Kiitoksia!

nimim. Avasin sitten kännykällä.

MrFrost

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - toukokuu 22, 2010, 00:09:48 ap
Kehtaatko Caderusso muokata tuota viestiä niin, ettei se siteeraa mun alkuperäistä viestiä. Muuten on tuplakuvat peräjälkeene. Kaikki kännykällä tai mokkulalla surffaavat kiittävät polvillaan  ;D


Niin ja yleisen nettiketin mukaan lainauksen tulisi olla sopivan mittaiseksi tiivistetty, ja yleensä ei 10x isompi kuin se, mitä kirjoittaa lainaukseen vastaukseksi. Sekä kuvat
yleensä voi jättää kokonaan pois.

Tuossa olisi riittänyt ihan pelkkä reply ja sama viesti :)

Niin ja sitten itse ruokaan: Näyttää pirun hyvältä. Itse vaan en oikeen ole oppinut syömään noita simpukoita. Pizzoissa jne olevat purkkisimpukat on
etovia, mutta laivan buffetissa tuoreet taas maistuvat :)

-T
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

Ryhis

K-kauppiaani olisi myynyt sinisimpukoita 5€ kilo, mutta jotenkin perjantai laiskotti niin paljon, etten viitsinit erikseen höyryttää niitä. Se olisi tietenkin ollut "oikeaoppista"  ;D
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

MrFrost

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - toukokuu 22, 2010, 10:54:54 ap
K-kauppiaani olisi myynyt sinisimpukoita 5€ kilo, mutta jotenkin perjantai laiskotti niin paljon, etten viitsinit erikseen höyryttää niitä. Se olisi tietenkin ollut "oikeaoppista"  ;D


Meillä tuota kokkaamista hieman rajoittaa ruokavammainen avopuoliso :)

(Vielä toistaiseksi) neiti kun ei suostu syömään esimerkiksi keitettyjä vihanneksia, katkarapuja, herkkusieniä, maissia jne... Melkein loputon lista tulisi :D

Jopa riista on hänen mielestään syömäkelvotonta :(
Faijalta kun saa joka syksy isot kasat hirvenlihaa jne, no, hiljalleen on alkanut riista jo maistumaan, mutta noi katkaravut jne ei mene sitten millään :(

-T
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

bluesman

 Hyvännäköistä sapuskaa. Joo, sinisimpukat tuoreena/purkista = yö/päivä.
Sun reseptivarasto on ilmeisesti loputon. Jamie Oliverin ja muiden kokkiohjelmat on tehneet tehtävänsä.

Ryhis

Jamie Oliver? Älä pilkkaa, pikemminkin toisinpäin  ;)

Sitäpaitsi minä keksin farkut+kokintakki-kombinaation, joskus 90-luvulla, kun ei ollut vielä näitä TEEVEE-kokkeja.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

bluesman

 Kokkaus on sitten kuitenkin sulle harrastus vai ootko ollut joskus alalla? Senverran toimivia reseptejä tuntuu löytyvän.
Oliverilla on muutamia näppäriä oivalluksia, ei musta pahimmasta päästä kuten esim.Sara la Fountain.

TunturiTiger

Lainaus käyttäjältä: MrFrost - toukokuu 22, 2010, 22:29:10 ip
mutta noi katkaravut jne ei mene sitten millään :(

-T

Monoo naiselle joka ei pistä katkarapua suuhunsa.  ::)

Ryhis

Useampi vuosi tuli "uhrattua" ravintola-alalle. Voisin hommia tehdä edelleenkin, mutta en Suomessa.

Sara la Fountain on paskaa, vaikka onkin tutun-tutun-tutun-tutun vaimo. Ensimmäinen "suomalaistaustainen" joka pääsi CIAhan, eli Culinary Institute of Americaan. Suomessa ihmisillä on niin huono itsetunto, että jopa sellainen on jokin meriitti. Jessus mitä paskaa.

Oliverilla on pari tärppiä...mutta tasan pari.

Uusista kokeista eniten arvostan Gordon Ramsayta, vaikka jannu on myynyt sielunsa tv-yhtiöille. F-word ja muut ovat suhteellisen hyvää viihdettä, mutta suhteellisen kevyttä ja populistista kamaa verrattuna jannun aikaisempiin tuotoksiin kuten keittokirja "A chef for all seasons" joka Ramsayn jälkkärikirjan kanssa kuuluu Larousse gastronomiquen kanssa siihen osaan kirjastoa, johon vieraat eivät koske  ;D

On Suomessakin hyviä kokkeja, Hans Välimäen molemmat keittokirjat on syytä lukea. Pekka Terävän kirja on myös kuriositeetti jos edes aikoo esiintyä suurena gourmandina. Voisin heitellä nimiä tähän vaikka kuinka, mutta en ryhdy puffaamaan erikseen ketään kahta edellämainittua lukuunottamatta.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa