tammikuu 09, 2025, 22:31:37 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Kahden Chilin Salsa.

Aloittaja koshui, maaliskuu 28, 2010, 13:17:38 ip

« edellinen - seuraava »

koshui

maaliskuu 28, 2010, 13:17:38 ip Viimeisin muokkaus: maaliskuu 28, 2010, 13:42:00 ip käyttäjältä koshui
Alkuperäinen resepti on muistaakseni Whats Cooking - sarjan  Mexican kirjasta. Sarjaa tuli ostettua useampia vajaa 10 vuotta sitten hyvän hintalaatusuhteen takia ja ovat toimineet hyvänä noobi kokkaajan apuna. Valitettavasti kirjaa ei ole tällä hetkellä käsissä joten en voi tarkistaa oliko resepti juurikin tästä opuksesta. Tekijänoikeudellisista ja muistin heikkenemisestä johtuen ei resepti nyt kuitenkaan ole sama :)

Korjaus: The Red Hot Cookbook on se opus jos resepti löytyy alkuperäisessä muodossaan.

---
Sekoitussuhde kahdelle chilille on 1/3 eli jokaista yhtä habaneroa kohti lisää kolme vihreää jalapenoa pieniksi paloiksi silputtuna. Tehosekoitin on sallittua tehden vetisemmän salsan.
Silputtua sipulia n. 1/4 annos sipulin koosta riippuen.
Tuoretta korianteria kourallinen, en suosittele siemeniä mutta jos ei tuoretta ole saatavilla murskaa 1-2tl. Itse pidän korianterin siemenien makua todella voimakkaana.
Joku saattasi lisättä tähän kuminaa, toisten mielestä se pilaa ruuan kuin ruuan.

Hyppysellinen suolaa hikoilun aloittajaksi ja 1/4-1/2 lime happokkuuden lisääjäksi.
Mustaa pippuria jos siltä tuntuu.

Annetaan maustua jääkaapissa tovin ennen tarjoilua.
---

Aimo annos reipasta mieltä maissiraksujen kanssa dippailuun :D
Salsaa voi myös käyttää ruuan laittoon eikä suoriltaan syömiseen.

davve

Moro

Oman tapani mukaan laitan aina 2 kpl chililajikkeita ruokaan, riippumatta mitä laitan. Siis jos chiliä lainkaan. Sellainenkin ruoka on välillä ihan jees.

Toinen chili siis tekee perusmaun ja toinen on "booster", ruoan eri variaatiot kasvaa ihan älyttömästi. Se on jännää testaamista, kun esim nagaa laittaa niin vähän että se just ja just tuntuu, mutta sitten laitat jotain muuta "heikompaa" lajiketta sen verran reippaasti että se sitten potkii sopivan hyvin...   ;D

On mahdollista sekoittaa siten, että tunnet 2 täysin erillaista potkua, sekä ajan että sijainnin puolesta.

Jos laittaa kolme chililajiketta, niin se menee jo melkein "sotkuiseksi" makuelämykseksi.

Nämä on makuasioita, joista ei sovi kuin maistella...



Aji Inferno

Heitän aikalailla eksoottisemman, mutta hurjan maukkaan muunnelman...  Jallujen tilalle sopivaa keskivahvaa baccatumia (esim. Aji Amarillo tai Aji Cristal, tuloksena erilainen maku molemmista) - ja "vahvaksi" chiliksi sitten joko "Ulupica Large" tai sopiva capsicum praetermissum! Johan lähtee - ja tulos on täysin muuta kuin mikään noista muiden koettamista variaatioista! Ja uskallan väittää: parasta huippua! :)

Minbaari

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - maaliskuu 29, 2010, 17:58:57 ip
Heitän aikalailla eksoottisemman, mutta hurjan maukkaan muunnelman...  Jallujen tilalle sopivaa keskivahvaa baccatumia (esim. Aji Amarillo tai Aji Cristal, tuloksena erilainen maku molemmista) - ja "vahvaksi" chiliksi sitten joko "Ulupica Large" tai sopiva capsicum praetermissum! Johan lähtee - ja tulos on täysin muuta kuin mikään noista muiden koettamista variaatioista! Ja uskallan väittää: parasta huippua! :)


*kuolaa* Tätä siis testataan ensi kesänä! Tai ehkä jo aikaisemmin..
#816

Kaltsu

Kovasti täällä jo odotellaan, että sais ensimmäiset omat chilit uuniin täytettäviksi tai ylipäänsä tekeen niistä jotain safkaa, salsaa, täytettyjä chilejä jne. Ikinä en ole kaupan peruschilejä kummempia syönyt.

Championiin on tällä hetkellä tullut kahdeksan kipaletta hedelmiä. Ensimmäinen kasvanut parisen viikkoa. Koskahan sitä pääsisi ensimmäistä maistaan? Syödäänkös Championi yleensä täysin kypsänä vai koska on parhaimmillaan?
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

koshui

maaliskuu 29, 2010, 20:02:47 ip #5 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 29, 2010, 20:05:36 ip käyttäjältä koshui
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - maaliskuu 29, 2010, 17:58:57 ip
Heitän aikalailla eksoottisemman, mutta hurjan maukkaan muunnelman...  Jallujen tilalle sopivaa keskivahvaa baccatumia (esim. Aji Amarillo tai Aji Cristal, tuloksena erilainen maku molemmista) - ja "vahvaksi" chiliksi sitten joko "Ulupica Large" tai sopiva capsicum praetermissum! Johan lähtee - ja tulos on täysin muuta kuin mikään noista muiden koettamista variaatioista! Ja uskallan väittää: parasta huippua! :)


Tässä selkeästi koitetaan saada aloittelijaa kasvattamaan lisää lajikkeita :)

Aji Cristal sopii makunsa puolesta erinomaisesti pohjachiliksi. Taitaa tulla melko lämpöset salsat jos tuohon laittaa Nagoja ainakin omalla sekoitussuhteella.
Noh ainahan voi kermaviilistä tai jugurtista tehdä kurkkurai(d?)tan tahi muun oheisdipin.