tammikuu 06, 2025, 22:26:26 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Räyhäkkäästi kyökissä.

Aloittaja Ryhis, kesäkuu 04, 2010, 21:34:26 ip

« edellinen - seuraava »

MikaK

Chiliseen liharuokaan kaakaojauhekin toimii mainiosti. Muutaman kerran tullut tehtyä chilipataa, mihin tulee kaakaojauhetta ja padan päälle tehdään leipä, mihin sitten pistetään kanelia.

Kadotus

Kaakaosta ja kanelista on moneksi, sopii todellakin chilisiin liharuokiin ja itsehän heitän molempia myös yleiseen aampulaani eli kaurapuuroon. Tottakai siihen tulee myös chiliä...  8) Ja "tavikset" kattoo taas kieroon...
Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Paska maa + paskat ihmiset = paskat kuljettajat.

Minbaari

Lainaus käyttäjältä: Kadotus - kesäkuu 09, 2010, 00:20:50 ap
Kaakaosta ja kanelista on moneksi, sopii todellakin chilisiin liharuokiin ja itsehän heitän molempia myös yleiseen aampulaani eli kaurapuuroon. Tottakai siihen tulee myös chiliä...


Oikein!
#816

Ryhis

Back to basics eli kun kiirettä pukkaa, syödään jotain yksinkertaista. Jotain mihin voidaan kaapia jääkaapista mitä tahansa.

Pitsaa eli "pidee".

Viimeksi käsittelin tomaattikastiketta. Nyt on ratkaistu pohjan ongelma. Ongelmana on se, että kaupan pakastepohja on niin pirun helppo, halpa ja nopea.

Mutta on se synti ja häpeä käyttää valmista pohjaa jos kaiken muun pilkkoo ja hienontaa omilla karvaisilla käsillään. Pitzapohjahan on oikeastaan vain leipä ja jokaisen tulisi osata leivän teko!

Ja koska pitzan laadun määrittää pohja, on syytäkin panostaa siihen. Jokainen joka on maistanut tuoretta leipää tietää mistä puhun.

Pitzataikinan A ja O on kunnon sitko, sitko meinaa samaa kuin taikinan purukumimaisuus. Mitä parempi sitko, sitä paremmin taikinaa voi venyttää. Sitko muodostuu vehnästä ajan ja vaivan kanssa, mistä verbi vaivata. Heh heh.

Pitzajauhoina voi käyttää joko valmista sekoitusta, jota tarjoaa Myllyn Paras tai sitten sotkee itse

2/5 Durumvehnäjauhoa
2/5 hiivaleipäjauhoa
1/5 vehnäjauhoa.

Kahteen desiin vettä tulee n. 5 desiä jauhosekoitusta, 3 rkl oliiviöljyä, ripaus sokeria ja suolaa ½-1 tl. Ja hiiva.

Saatanallisperkeleellisen vaivausoperaation voi kuitenkin oikaista. Taikinaa ei tarvitse lätkiä varttituntia samalla kun laulaa italialaista oopperaa. Laita nestemäärään n. 2/5 jauhoista ja vedä sähkövatkaimella, vispilöillä, pari minuuttia melkein täysillä. Vaihda vispilät taikinakoukkuihin ja vaivaa loput jauhot taikinaan. Tämän vikan homman voi hoitaa käsinkin. Reilusti alta kymmenen minuutin saadaan taikinasta vaivattua sellainen, että se juuri ja juuri säilyttää pallon muodon, eikä tarraa sormiin. Muovaa taikina palloksi kulhoon, ripottele hiukan jauhoja päälle, peitä liinalla ja anna turvota muutama tunti.

Sähkövatkaimen käyttö durumvehnän kanssa tekee höpöä vehnän gluteenille, sitko alkaa muodostumaan kuin itsestään.

Taikinapallosta napataan vähän nyrkkiä pienempiä paloja, jotka pyöritellään käsissä jälleen palloiksi. Sitten niistä taputellaan kämmenien välissä kiekkoja, jotka asetellaan varovasti uunipellin/pitzakiven kokoisiksi leikatuille leivinpapereille. Suosittelen asettamaan paperin esimerkiksi leikkuulaudan päälle, josta pitza on helppo tuupata uuniin. Kiekkoja kaulitaan kaulimella tai pulikalla hieman isommiksi. Itse tykkään kaulia ensin hiukan litteämmäksi ja sitten ruveta heittelemään taikinaa rystysten varassa. Viimeistellään muoto kaulimella/pulikalla.

Täytteet päälle ja paistetaan uunissa. Kannattaa kelata uuniin suoraan maksimit, eli 300 astetta. Jos käytössä ei ole ns. pitza- tai leipäkiveä, voi feikata sen verran, että jättää pellin uuniin kuumenemaan ja sitten liu'uttaa leivinpaperin päällä olevan pitzan pellille. Alumiinipelleillä tästä ei ole hyötyä.



Ecco la Mamma! Pitza Bellissimo!!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Aji Inferno

Pahus 1: hyvältä näyttää ja kuulostaa... tulee NÄLKÄ! :)

Pahus 2: olet näköjään onnistunut välttelemään sanafiltteriä...  ;D

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - kesäkuu 17, 2010, 02:25:10 ap
Pahus 2: olet näköjään onnistunut välttelemään sanafiltteriä...  ;D


Juttu on niin, että minä en ole täällä sanafiltterin armoilla vaan sanafiltteri on MUN armoilla! URGH! *testosteronia ilmassa*

;D
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

MrFrost

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - kesäkuu 17, 2010, 10:33:08 ap
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - kesäkuu 17, 2010, 02:25:10 ap
Pahus 2: olet näköjään onnistunut välttelemään sanafiltteriä...  ;D


Juttu on niin, että minä en ole täällä sanafiltterin armoilla vaan sanafiltteri on MUN armoilla! URGH! *testosteronia ilmassa*

;D


"Räyhäkäs doesn't dance for music, MUSIC DANCE'S FOR RÄYHÄKÄS!!"

Ugh.
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: MrFrost - kesäkuu 18, 2010, 10:59:41 ap
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - kesäkuu 17, 2010, 10:33:08 ap
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - kesäkuu 17, 2010, 02:25:10 ap
Pahus 2: olet näköjään onnistunut välttelemään sanafiltteriä...  ;D


Juttu on niin, että minä en ole täällä sanafiltterin armoilla vaan sanafiltteri on MUN armoilla! URGH! *testosteronia ilmassa*

;D


"Räyhäkäs doesn't dance for music, MUSIC DANCE'S FOR RÄYHÄKÄS!!"

Sanoisin jopa, että räyhäkäsfiltteri on musiikin tanssivan sanan armoilla...

Ugh.

Ryhis

Kun mä meen uimaan kylmään järveen niin järvi kutistuu.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

TunturiTiger

On se kova!! Siistii partansa rälläkällä ja leikkaa kyntensä vesurilla!

Tomppa

Räyhiksellä on oikeasti asenne kohdallaan  ;D

mukavaa luettavaa...

Hmm...   jos räyhis kirjoittaisi kirjan nimeltä "Suomen Vittumaiset Ihmiset/tilanteet"

Kirja myisi varmasti enemmän kuin ozzy osbornen elämänkerta........eli ihan vitusti....

Kirjaan voisi painaa jatko-osan   "Koomiset tilanteet Räyhiksen elämässä"

Kirjassa olisi k-18 ikäraja ja sisältö täyttä huumoria aikuiseen makuun...   huhhhuh...

sitä odotellessa... 8) 8)

Aji Inferno

Gangsta ei oo enää mitään. Nyt kova jätkä on nagasta. Räyhäkäs on nagasta!  8)

Ryhis

Arkinen salaatti saa ripauksen luksusta kun Arlan fetakuutiot korvataan senttisillä briejuusto viipaleilla jotka on paistettu oliiviöljytilkassa. Kaveriksi vielä lautaselle murennetaan paahdettua paperipussileipää.

Naisväkeä hemmotellaan vielä kolmella basilikan lehdellä, jotka asetellaan ristikkäin annoksen päälle  ;D



Naga-lime-minttusoosista on ensimmäinen prototyyppi tehtynä, en ole vielä maistanut. Perstuntumalla sanoisin, että vaatii lisäksi jotain muuta. Limen voisi vaihtaa ananakseen tms..
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Ohhoh ja huh huh.

Toimii ja ei toimi. Vähän eriskummallinen makuelämys.. Jokainen voi tietenkin itsekin koittaa;

Homma toimii periaatteessa kuten appelsiini-habanerokastikkeen kanssa

1 dl sokeria, sulatetaan
1,5 limettiä, kuoresta raastetaan hieman vihreää siprua, hedelmäliha mehuineen leikataan talteen ja koko roska astiaan, mukaan oman maun mukaan nagaa, itse laitoin ½ podia.
3 cl sitruunamehua
2 rkl siirappia

Koko roska kiehautetaan siirapiksi, kaadetaan kaffekuppiin jäähtymään. Puolen tunnin kuluttua lisätään n. 10 mintunlehteä ja sekoitetaan voimallisesti.

Testattu suklaahippujäden kanssa. Ihan OK, mutta appelsiini-haba oli parempi  ;) kokeilun arvoinen kuitenkin!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

bluesman

 Toi pizzapohjan oikeanlainen valmistus on ollut mulle aina suuri mysteeri. 1 kerta kymmenestä onnistuu sinnepäin. Yleensä tulee pullataikina.
Täytyypä testata käytännössä. Samoin kaikki Räyhän reseptit jos vaan ehtii. Hyvä palsta.

Toni.A

Samaa mieltä. Olisi aineksia ihan tv-kokiksi, Sukkuloiden ja Välmäkkien rinnalle!  ;)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Hombre

Pizzataikinaan olen aina laittanut enemmän öljyä, kuin ohjeissa sanotaan ja tehnyt siitä todella ohuen, silloin siitä tulee kohtuullinen.
"Kun demokratia ja sananvapaus on uhattuna, ne pitää siirtää turvaan. Ja kun niitä ei ole paikalla, voi tehdä kaikenlaista."
R.Repomies

Viltsu777

Kokeiltu nyt tuo sähkövatkainhomma ja voin sanoa, että toimii. Tuli paras pitzapohjataikina mitä oon ikinä saanu aikaseks, sitkoa riitti!
Kiitokset Räyhikselle hyvästä vinkistä  8)
#758

Tomppa

Ilmoittauduin nyt itse tuohon Masterchef ohjelmaan!

Saa nähdä valitaanko minua kuvauksiin tai muualle  8)


Pizzapohjasta sen verran että itse olen tehnyt paksun pohjan jonka olen antanut kohota 30 min...

eli 2-3 cm on pizzani paksuus paistettuna...


kovin korkeaa lämpöa en ole koittanut yleensä 180 astetta...

En hirveästi pidä todella ohuista pohjista...  mutta makuasia..

toki ohut pohja on siinämielessä mainio että pizzan voi kääriä rullalle ja vetää silleen huiviin :D

(toimii rankan illan jälkeen kokiksen kanssa loistavasti)

 huomena koitankin tehdä hieman erilailla kuin yleensä...

Ja muuten!!   Minulta löytyy tuo leivinkivi  jonka saa uuniin/ grilliin.

etenkin kala on loistavaa kun valmistaa sen päällä!  ja foliota kalan ympärille...

...tällä hetkellä mieli tekee uusia perunoita ja kermaviilikastiketta...tuore ruisleipä ja silliä.....

Tompan lohi:

Otetaan kokonainen Lohi päineen ja pyrstöineen..

pestään huolella ja sisään laitetaan: yhden sitruunan mehu, kaksi pientä nokaretta voita sekä merisuolaa ripaus

Runsaasti tilliä ja katajanoksa.

sitten kiedotaan kala folioon ja kivelle  8)    koosta/lämmöstä riippuen olen antanut lohen muhia 45 minuuttia puolessa välissä kääntäen..  

Ryhis

Tänään onkin tullut kokkailtua.

Omenapiirakka on muuten hyvää! Varsinkin itse tehtynä! Pohjan tekemisestä tehdään vain valitettavan usein liian suuri numero, tässä oma helpompi, nopeampi ja siistimpi versioni:

Kulhoon otetaan n.200g voita lämpenemään muutamaksi tunniksi. Päälle kaadetaan 3dl vehnäjauhoja ja saman verran sokeria sekä vajaa ½tl leivinjauhetta. Vatkataan sähkövatkaimella sekaisin. Tarkoituksena olisi saada aikaiseksi sellaista murua joka ei enään tartu vatkaimiin, periaatteessa kannattaa aloittaa 2,5dl vehnäjauhoja sekä sokeria ja lisätä niitä tasaisesti kunnes haluttu koostumus saavutetaan. Eli taikinan tulisi sekoitettaessa murustua, mutta se pitäisi voida muotoilla palloksi, niin että pallon muoto pysyy.


Vatkataan sekaan vielä 2 munaa erikseen. Nyt taikina on valmis ja se levitetään nuolijalla tai käsin voideltuun vuokaan. Päälle kiilataan omenalohkot (kahdesta omenasta saa tarpeeksi lohkoja yhteen n.25 cm piirakkaan). Ennenkuin laitetaan uuniin, päälle ripotellaan vielä sokeria ja kanelia. Paistetaan 180'c kunnes kypsä keskeltä, reilu puolituntia meni tänään.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa