tammikuu 08, 2025, 22:19:08 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Räyhäkkäästi kyökissä.

Aloittaja Ryhis, kesäkuu 04, 2010, 21:34:26 ip

« edellinen - seuraava »

Jahvetti

#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

Ryhis

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Kadotus

Olen ilmeisesti lukenut liikaa tätä ketjua, kun näin unta, että oltiin kaverin kanssa menossa elokuviin ja meillä oli ylimääräinen lippu, joten kutsuin tietysti lähimmän ystäväni Räyhiksen (eli henkilön, jota en ole koskaan tavannut) mukaan. Räyhis karauttikin sitten kermanvalkealla FSO Polonezilla Helsingistä Tampereelle. Hieno auto Räyhis, hieno auto!

Aika tarkistaa lääkitys...
Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Paska maa + paskat ihmiset = paskat kuljettajat.

Ryhis

Tuollaisella autolla sitä kehtaisi ajaa! Tuossa on sitä kantikasta, rehtiä ja reilua tyyliä jota arvostan!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

JG

lokakuu 23, 2012, 16:29:40 ip #624 Viimeisin muokkaus: lokakuu 24, 2012, 15:12:05 ip käyttäjältä jaolsten
Räyhis pyysi mua postaamaan tuoreimman reseptinsä tänne, kun oli saanut useamman päivän bännin jonkun pikkuseikan takia!)

Kasvislisäkettä hapankaalista ja paprikasta
Tämmöistä reseptiä pyörittelin pari viikkoa päässäni. Ystäväni on vam...siis vege. Öh...siis kasvissyöjä (tosin kala menee) ja aina toisinaan pohdimme isolla seurueella mahdollisia ruoka-annoksia lisukkeineen. Tällaisina hetkinä minua korpeaa syvästi, etten äkkiseltään keksi mitään hyviä kasvisruokareseptejä. Täytetyt zuch...siis kesäkurpitsat, täytetyt paprikat, hernemaissipaprikapizza, sienimunakas ja jollain mössöllä täytetyt uunitomaatit ovat jotenkin niiiiiin passé, ettei moisia voi vakavissaan edes ehdottaa.

Mutta takaisin tähän reseptiin!

Tarvitaan:
2 suippopaprikaa (tai paprikaa)
4 ramekiinia (muistatko ne, jotka ostit kuin luit täältä euf cocottes-reseptin?)
1 pieni sipuli, shalottisipuli käy mainiosti
1 valkosipulinkynsi
Reilu 1dl hyvää goudaraastetta
2-3 tl ranskankermaa
Pari tuoretta chiliä (itse käytin yhden ison Turbo Puben)
Vajaa desi hapankaalia

Pese suippopaprikat hyvin, tyhjennä siemenistä ja viipaloi ramekiinivuokien korkuisiksi. Joudut todennäköisesti halkaisemaan paprikarenkaat ja jatkamaan niitä, jotta ne asettuisivat vuokiin tasaisesti.

Hienonna sipulit ja chili, yhdistä hapankaalin ja juustoraasteen kanssa. Nostele tätä sekoitusta paprikarenkaisiin siten, että ne ovat puoliksi täynnä. Nosta jokaisen renkaan keskelle vajaa teelusikallinen ranskankermaa. Mustapippuroi ja suolaa tämä välikerros kevyesti. Täytä paprikarenkaat loppuun ja laita vielä pinnalle pikkunokare ranskankermaa (sekä suolaa ja mustapippuria).

Kypsennä puolisen tuntia 180 asteisessa uunissa. Tarjoa minkä tahansa kera joka maistuu, itse tein samalla vaivalla uunilenkkiä.



Muoks vähän by jaolsten

Kebabmaniac

Ihanan näköinen tuo yksinäinen juustolla täytetty suippopaprika noiden tavallisten joukossa ! Ei vaan, paprikaa täyttämällä ja uunittamalla tulee hyvää eli huonosti säilyvää ja hapankaali varmasti kruunaa tän -> menee testiin jossain vaiheessä

Nimim. JG:lle  8)

JaloPena

Koskas Räyhis-setä omassa persoonassaan on takaisin kehissä?
Lisää reseptejä kaivattaisiin kehiin...  :)
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

Bruce Willis

Juu, kyllä räyhiksen voisi jo päästää jäähyltä!

Kukahan helvetin dille sille on jäähyn antanut ja miksi..olisi mukava tietää.

Kadotus

marraskuu 06, 2012, 23:20:09 ip #628 Viimeisin muokkaus: marraskuu 07, 2012, 00:38:39 ap käyttäjältä Kadotus
Lainaus käyttäjältä: John McClane - marraskuu 06, 2012, 19:53:44 ip
Juu, kyllä räyhiksen voisi jo päästää jäähyltä!

Kukahan helvetin dille sille on jäähyn antanut ja miksi..olisi mukava tietää.


Varmaan taas sanonut jotain suoraan! Tekopyhyys kukoistaa, sananvapaus on pelkkä vitsi ja "suvaitsevaiset" ovat pahimpia syrjijiä. Tästä syystä foorumia ylläpitävät ja moderoivat henkilöitymät todennäköisesti pelkäävät, että saavat syytteen jostakin.

Räyhiksellähän on tapana joskus vähän provosoida, jotta saisi ihmiset ajattelemaan, mutta valitettavasti ajattelu on nykyään pannassa. Eläköön big brother! Hyvä Seppo Taalasmaa! Bäää!

                                                                             
Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Paska maa + paskat ihmiset = paskat kuljettajat.

Bruce Willis

marraskuu 06, 2012, 23:26:48 ip #629 Viimeisin muokkaus: marraskuu 06, 2012, 23:37:04 ip käyttäjältä John McClane
..

Ryhis

Toivottavasti en loukkaa seuraavalla postauksella ketään jolle moderaattorin oikeudet on arvottu. Kuvat, joita ei ole, ovat itseottamiani ja olen julkaissut ne blogissani.  Resepti on testattu hiilivapailla koe-eläimillä, eikä rahaa ole annettu kolmannen maailman diktaattoreille.



Valkosipulin kuoriminen

Kuulutko siihen kansanosaan jonka mielestä valmisvalkosipulimurska on ihan OK kamaa? Puhun nyt siitä lasipurkissa myytävästä harmaasta p*skasta joka maistuu enimmäkseen hapettumisenestoaine E300:lle. Onko valkosipulin kuoriminen ja hienontaminen liian vaikeaa? Ehkä et ole ansainnut kunnon ruokaa?

Valkosipuliahan ei vedetä pusertimen läpi. Valkosipuli on herkkä tuote ja sitä ei todellakaan tirsuteta jonkin anopin ennakkoperintökeittiökinkulan läpi - EI! Kynnen kuoritaan, läimäistään veitsen lappeella hivenen rikki ja hienonnetaan terävällä veitsellä.

Kuoriminen on perinteisesti ollut valkosipulin työstämisen hitain ja ikävin osa, ei enää.

Meinasin tehdä oikein hienon videon havainnollistamaan tätä ihmettä, reggaemusiikilla ja lopputeksteillä ja kaikkea. Mutta anti olla, tässä on sellaista oivaltamisen iloa kun kokeilee itse.

Faijani löysi jostain netin syövereistä ameriikkalaisen videopätkän jossa joku, jopa minua tuhdimpi setä, kuorii kymmenen valkosipulinkynttä kahden rosterisen keittiökulhon avulla. Kikka on näppärä jos kädet on sitä kokoluokkaa, että koripallon voi nostaa yhdellä kouralla. Tavalliselle ihmisille riittää se peruskattila, jossa potutkin keitetään.

Voi olla, että tempaisen videon eetteriin. Voi olla, etten jaksa.

Riko valkosipuli, ota haluamasi määrä valkosipulinkynsiä ja nakkaa ne 3-4l kattilaan. Laita kattilaan kansi päälle, nappaa kahvoista kiinni ja pidä peukaloilla kansi paikoillaan. Ravista kattilaa voimallisesti ylös-alas muutaman sekunnin ajan, siten että kuulet miten kynnet kimpoilevat kattilassa. Kumoa sisältö leikkuulaudalle ja ihmettele kuinka kynnet ovat maagisesti kuoriutuneet.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Kadotus

marraskuu 08, 2012, 14:13:08 ip #631 Viimeisin muokkaus: marraskuu 08, 2012, 14:14:59 ip käyttäjältä Kadotus
^ Se puserrin on kuulemma mitä mainion työväline, jos askartelee vaikkapa lasten kanssa, nimittäin kuulemani mukaan sillä saa tehtyä hienoja muovailuvahapartoja! Muuhun kyseisestä keksinnöstä ei sitten juuri olekaan.

Kun valkosipulia murskaa sillä em. askartelulaitteella, kohdistuu siihen murskattavaan valkosipulinkynteen niin valtava paine, että se rikkoo valkosipulin solurakennetta todella paljon enemmän, kuin jos pienit sen vaikkapa veitsellä. Yksinkertaistettuna: valkosipulin puserrin + valkosipuli = p*ska maku!
Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Paska maa + paskat ihmiset = paskat kuljettajat.

JaloPena

Samaa mieltä edellisten kanssa. veitsi, veitsi, TERÄVÄ veitsi. Siivutus ei ole ikävää (viimeksi puoli tuntia sitten pilkoin puolenkymmentä kynttä pastakastikkeeseen) vaan se kuoriminen. Huomenna kun pyöräyttelen pizzoja lapsille kokeilen heti kuorintakonstia.

Ja Räyhis, tervetuloa takaisin :)   

(Moderaattoreille toivon homman mukanaan tuoman vastuun edellyttämää ymmärrystä, pitkäpinnaisuutta ja vähintään satiirin lyhyttä oppimäärää.)
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

Ryhis

Ei mitään erikoista, korkeintaan vaihtelua arkeen.

Pari viipaletta hyvää maalaisleipää
4 valkosipulinkynttä
Hyvää makkaraa, tässä tapauksessa chorizoa
Tomaatti
2 kananmunaa
Habanero-tabascoa
Suolaa, mustapippuria

Paista kananmunat yhdeltä puolelta, mausta suolalla, pippurilla ja habanerotabascolla. Nosta syrjään.

Huuhtaise pannu ja nosta kuumenemaan, kuori valkosipulinkynnet ja viipaloi ne nopeasti pannulle. Paahda niitä parikymmnetä sekuntia ja lorauta reilu desi hyvälaatuista oliiviöljyä pannuun. Freesaa valkosipuleita öljyssä tovi, mutta älä anna ruskistua. Paista leipäviipaleet toiselta puolelta pannussa rapeiksi.

Nostele leipien päälle ohuita tomaattisiivuja, näiden päälle makkaraa ja lopuksi munat koko hoidon päälle. Nauti kahvin kanssa.

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Chilivaari

Semmoinen lisäys voi tähän aikaan vuodesta olla paikallaan, että myös ne tomaattisiivut kannattaa kevyesti paistaa. Ainakin meidän kaupoista on saanut niin keinokypsytettyjä tomaatteja, että ne eivät minulle maistu raakana, kun koko kesän on syönyt itse kasvatettuja. Paistaminen pyöristää makua.

Ryhis

^ Erittäin tarkka huomio, kiitos siitä!

Meillä taas päinvastoin. Alepasta on saanut koko syksyn valjuja golfpallon kokoisia kotimaisia tomskuja, nyt marraskuun puolivälin jälkeen on sellaisia liki tennispallon kokoisia syvänpunaisia ja mehukkaita. Ollaan rouvan kanssa syöty niitä ihan kuutioituna oliiviöljyn ja suolan kanssa.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis



Reuben-leipiä päädyin tekemään kun bongasin Lidlissä kunnon suolalihaa - älkää vielä kirjoittako tuonne kommenttilomakkeeseen mitään - tiedän, että Reuben sandwichissä pitäisi olla pastramia, juutalaisen keittiön lahjaa maailmalle.

Saanko Suomaassa jostain pastramia tekemättä satojen kilometrien autolenkkiä? Kertokaa jos saan..

Reuben tulee "voileipien" luvatusta maasta, ameriikan ahdasvalloista. Historiaa tällä leivällä on vaikka muille jakaa, saatte ihan keskenänne googlata, minä en ryhdy copypasteamaan wikipediaa tänne. Ensimmäisen kerran kuulin tuotteesta ystävältäni Raaka-Arskalta, jolla on aivan pistämätön silmä hyvän safkan suhteen. Jo reseptiä vilkaisemalla hän tietää kertoa onko kyseessä herkkujen herkku vai jotain aivan kuvottavaa skeidaa. Raakis myöskin veivasi ensimmäiset protot tästä herkkuleivästä!

Alkuperäinen Reuben pitäisi rakentaa on rye, mikä tässä yhteydessä ei suinkaan tarkoita kotoista ruisleipäämme - reissumiestä tai vastaavaa! Jenkkilässähän leipä on sellaista pullamussua, että jopa Ryhästen pyhien alla hamstraamat muovipussipolakat ovat ravinnerikkaita ja kuitupitoisia vitamiinipommeja. Sikäläinen rye bread on jotain krouvin maalaisleivän tyyppistä, sellaista jossa on rapea pinta ja vähän sattumia joukossa. Tutummin "maalaisleipää".

Tekniikoita on monia, samoin käytettävää tekniikkaa. Jos käytössäsi ei ole voileipägrilliä, vohvelirautaa tms. suosittelen käyttämään leivänpaahdin + valurautapannu / leivänpaahdin + uunin grillivastus-kombinaatioita. Pääasia on kuitenkin, että leipä paahtuu ja juusto sulaa.

Ainesten kanssa voi pelata vähän omien makumieltymyksiensä mukaan, jenkkidinereiden havainnekuvissa pastramia on vedetty tuumainen kerros ja sula juusto peittää leivän kuin Vesuviuksen magma Pompeijin!

Kaksi viipaletta leipää
Hampurilaiskastiketta (tai teette alkuperäisen "russian dressingin", netistä löytyy puolen tuhatta ERILAISTA ohjetta...)
Hapankaalia
Naudan suolalihaa ohuina siivuina
Juustoa

Aloita voitelemalla leipäviipaleet voilla (meinasitko laitttaa floraa? Vedä itsesi vessasta alas), aseta leivät voipuoli alaspäin lautaselle. Voitele leivät nyt sisäpuolelta, eli voittomalta puolelta (sanahirviö) hampurilaiskastikkeella. Heivaa toiselle puolikkaalle suolaliha, sen päälle hapankaali, jonka päälle juusto. Nosta toinen leipäsiivu voipuoli ylöspäin koko roskan päälle ja paista rapsakaksi haluamallasi tavalla. Jos päädyt esipaistamaan leivät leivänpaahtimessa, tuon voin kanssa voitelun voi jättää väliin. Sen tarkoitus on vain estää leipiä palamasta kiinni voileipägrilliin.

Jos haluat hifistellä, voi siivutella sipulia leipien väliin.

Tarjoa pikkukurkkujen ja kylmän oluen kera.

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Aika siirappista! :D

Kookosletut syntyvät totuttuun lettumeininkiin;

2dl kookoskermaa
1dl maitoa
1 muna
Ripaus suolaa
1rkl sokeria
Jauhoja tarpeeksi

Kaikki sekaisin ja paistetaan kuten aina. Käytin paistorasvana ½ voita, ½ kookosrasvaa.

Kun letut on paistettu, pannulle nakataan nokare (½ rkl) voita. Annetaan sulaa. Päälle kaadetaan pari ruokalusikallista siirappia, saman verran vaahterasiirappia ja 4cl Jaloviinaa. Kiehautetaan kasaan ja lusikoidaan lättyjen päälle.

Nyt joku noheva kaveri kokeilemaan rommillta tms.

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Rundari

Omnomnom... tuohon saattais sopia kyytipojaks fassen resepti. Eli sulatetaan fataliin toffeeta varovasti kattilassa ja lisätään pari rkl kermaa sekaan. Se sitten plättyjen päälle.

Ryhis

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa