tammikuu 09, 2025, 22:01:49 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Pizzan parantelu...

Aloittaja Caderusso, kesäkuu 13, 2010, 19:58:59 ip

« edellinen - seuraava »

Caderusso

Kävin tosiaan tänään synnytysosastolla moikkaamassa vaimoa ja tytärtä  :) Kun kävin hakemassa emännälle päivällistarjottimen, totesin että Jyväskylän keskussairaalan keittiöllä on kummallinen käsitys pizzasta!  >:(



Noh, tuon järkytyksen jälkeen kun lähdin kotiinpäin, päätinkin tehdä tänäiltana pizzaa jotta sitä olisi huomenna valmiina kun äiti ja tytär kotiutuvat. Tässä minun versioni  :D



Kieltämättä oma pizza-versioni ei ole mikään kaunotar päältäpäin, mutta paksuutta niillä on sellaiset 4-5 cm ja sisältä löytyy:

- eldorado chilitomaattimurskaa
- ananaspaloja
- herkkusieniviipaleita (irtoherkkusienistä, ei purkista)
- simpukoita
- paistinautajauhelihaa
- oreganoa, mustapippuria, sipulijauhetta
- kapriksia (penteleen paljon)
- aurajuustoa
- edamraastetta
- yksi kokonainen iso aji cristal per pizza (emännän pizzoista jätin cristalit pois..)
- 8 valkosipulinkynttä per pizza  ;D

Kunhan tuosta jäähtyvät niin pistetään joku hyvä leffa pyörimään ja vietetään varmaan viimeinen poikamiesilta kotona koiran kanssa kahdestaan  :D

Ryhis

kesäkuu 13, 2010, 23:15:59 ip #1 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 14, 2010, 22:47:58 ip käyttäjältä Räyhäkäs
No hyi ****. Siis sairaalan pizzasta. Valmis, suolaton-hiivaton-rasvaton ½ GN kokoinen pissapohja, päälle on räkäisty näköjään eiliset bologneset (suurkeittiömallilla eli sattumista 95% on porkkanasuikaletta ja 5% lihaan verrattavia tuotteita).

Alkoi oikeasti närästämään, hetken ajan koin fläshbäkkejä että olen joutunut suomalaiseen työpaikkaruokalaan.

Huh huh. Mutta jannun homemadepissa näytti selkeästi paremmalta. Mutta miksi laitoit sinne niitä vihreitä myrkkypalloja, eli kapriksia?  ;D

edit: lisää pizzaa !!!!1
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

koshui

Huh huh että on sairaalan pizza järkyn näköistä.

Tuohon kotipizzaan suosittelen kahta perustwiikkiä:
1. Laita uuni täysille. Oikeat paistouunit ovat lähemmäs viittä sataa, kotona ei ihan noihin päästä. Kesäisin kannattaa tehdä pizzat grillissä.
2. Edamin sijaan Mozzarellaa vaikka se ei sulakkaan samalla lailla. Mitä rasvaisempaa sen parempaa suosittelee Suomen Sydänkirurgian Tavarantoimittajien Yhdistys (nimi keksitty ;))

Ryhis

kesäkuu 14, 2010, 21:57:58 ip #3 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 14, 2010, 22:48:46 ip käyttäjältä Räyhäkäs
Kunnon pissakokki ostaa kotiinsa vuolukivisen pissakiven jonka päällä pizza paistetaan. Voin suositella lämpimästi, toimii myös erinomaisesti leivän paistossa.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Rankkapanda

Ettei ole munansaannin taas nelosvaihteella? "Pissa"kokki ja sillee...

koshui

kesäkuu 14, 2010, 22:36:50 ip #5 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 15, 2010, 00:00:29 ap käyttäjältä koshui
Lainaus käyttäjältä: Rankkapanda - kesäkuu 14, 2010, 22:33:25 ip
Ettei ole munansaannin taas nelosvaihteella? "Pissa"kokki ja sillee...


Muokaten vielä kerran.
Ei ole automaattinen SMF mukana tuleva sensori. Joten jonkun adminin on pitänyt lisätä p.i.z.z.a -> p.i.s.s.a tänään. Tai sitten on käytössä jokin kolmannen osapuolen ohjelmisto.
Harmillisesti muunnin tuhosi kuvalinkit, tässä ne korjattuna jos Caderusso haluaa korjata alkuperäisen postauksen
http://img96.imageshack.us/img96/8236/pi%7a%7aa1x.jpg
http://img155.imageshack.us/img155/7175/pi%7a%7aa2z.jpg

Mikho


Ryhis

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

koshui

Hikipediasta kannattaa tarkistaa oikea kirjoitusasu :)

Soppamies

kesäkuu 17, 2010, 03:53:58 ap #9 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 17, 2010, 03:57:41 ap käyttäjältä Soppamies
Lainaus käyttäjältä: koshui - kesäkuu 14, 2010, 19:51:44 ip
Lainaus käyttäjältä: Caderusso - kesäkuu 13, 2010, 19:58:59 ip
Kieltämättä oma pissa-versioni ei ole mikään kaunotar päältäpäin, mutta paksuutta niillä on sellaiset 4-5 cm...


Tuohon kotipissaan suosittelen kahta perustwiikkiä:
1. Laita uuni täysille.


Jjjjep. Hyvä pojat. Näillä mennään. Uuni täysille. Tulee sellaista herkkua että oksat pois.

Jos nyt noin niinkuin ihan pidetään aivot mukana tässä hommassa, niin tollaset 175-200 -astetta alkaa olemaan aika maksimit moiselle pannupitsalle, riippuen täytteiden lämpötilasta ennen uuniinlaittoa. Aidon kiviarinalla varustetun pissauunin lämpötiloja ei voi oikein sen koti-rosenlewin kanssa muutenkaan vertailla.
I'm bigger than you and higher up the food chain. Get in my belly!

a.k.a. dazler@ircnet

Tinsa

Kun huomasin topikin vedin kunnon huutonaurut, ja jatkui kun luki eteenpäin. Pitäisikö sitä nukkua enemmän kuin 3h yössä?
Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger
Vaikka on jo vuosia kasvatellut ja antanut tutuille amistiaisia

Lainaus käyttäjältä: bluesman - huhtikuu 24, 2011, 21:02:53 ip
Kaupassa luulivat teeholistiksi kun ihmettelin ettei hyllyssä ollut 32:ta teesiivilää.

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: Soppamies - kesäkuu 17, 2010, 03:53:58 ap
Lainaus käyttäjältä: koshui - kesäkuu 14, 2010, 19:51:44 ip
Lainaus käyttäjältä: Caderusso - kesäkuu 13, 2010, 19:58:59 ip
Kieltämättä oma pissa-versioni ei ole mikään kaunotar päältäpäin, mutta paksuutta niillä on sellaiset 4-5 cm...


Tuohon kotipissaan suosittelen kahta perustwiikkiä:
1. Laita uuni täysille.


Jjjjep. Hyvä pojat. Näillä mennään. Uuni täysille. Tulee sellaista herkkua että oksat pois.

Jos nyt noin niinkuin ihan pidetään aivot mukana tässä hommassa, niin tollaset 175-200 -astetta alkaa olemaan aika maksimit moiselle pannupitsalle, riippuen täytteiden lämpötilasta ennen uuniinlaittoa. Aidon kiviarinalla varustetun pissauunin lämpötiloja ei voi oikein sen koti-rosenlewin kanssa muutenkaan vertailla.


Kyllä minä paista pizzakiven kanssa 300 asteessa ilman mitään hikeä. Miksi helvetissä uunin edes saisi 300 asteeseen jos niin kuumana ei voisi käyttää? Normaalipellillä ja lämpönä n. 200 astetta saadaan lähinnä keitettyä pizzaa, ellei kyseessä ole joku pakastegrandiosa. Tällöin se kyllä palaa pinnalta ennenkuin kypsyy sisältä.

Kaveri käyttää kaasu-uunissa pizzakiveä ja säännöllisesti rapiaa kolmeasataa astetta.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

dh

300c ja pizzakivellä täälläpäin kans, MUTTA ne pizzat eivät todellakaan ole 5cm paksuisia :). 3-5min paistoaika pitää riittää.

MikaK

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - kesäkuu 14, 2010, 21:57:58 ip
Kunnon pissakokki ostaa kotiinsa vuolukivisen pissakiven jonka päällä pissa paistetaan. Voin suositella lämpimästi, toimii myös erinomaisesti leivän paistossa.

Minkäs kokoisen vuolukiven olet löytänyt, kun mökille tuli joskus pari kiveä hommattua ja ne olivat noin puolen pellin kokoiset. Itse kaipailisin hieman suurempaa että voi tehdä pitkulaisempaakin leipää.

Suntio

Ohut pohja, maltilla täytteitä, uunissa 300 astetta ja leivinkivi. Noilla eväillä olen itsekin saanut tehtyä varsin kelvollista lättyä. Kivenä on Hukka-leivinkivi (koko n. 30x35cm), joita ei ilmeisesti enää saa mistään. Valmistaja näyttää siirtyneen hyödyllisistä tuotteista lähinnä joidenkin hintahtavien kynttilälyhtyjen ja vessankylttien tekijäksi.

Soppamies

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - kesäkuu 19, 2010, 20:55:48 ip
Lainaus käyttäjältä: Soppamies - kesäkuu 17, 2010, 03:53:58 ap
Lainaus käyttäjältä: koshui - kesäkuu 14, 2010, 19:51:44 ip
Lainaus käyttäjältä: Caderusso - kesäkuu 13, 2010, 19:58:59 ip
Kieltämättä oma pissa-versioni ei ole mikään kaunotar päältäpäin, mutta paksuutta niillä on sellaiset 4-5 cm...


Tuohon kotipissaan suosittelen kahta perustwiikkiä:
1. Laita uuni täysille.


Jjjjep. Hyvä pojat. Näillä mennään. Uuni täysille. Tulee sellaista herkkua että oksat pois.

Jos nyt noin niinkuin ihan pidetään aivot mukana tässä hommassa, niin tollaset 175-200 -astetta alkaa olemaan aika maksimit moiselle pannupissalle, riippuen täytteiden lämpötilasta ennen uuniinlaittoa. Aidon kiviarinalla varustetun pissauunin lämpötiloja ei voi oikein sen koti-rosenlewin kanssa muutenkaan vertailla.


Kyllä minä paista pissakiven kanssa 300 asteessa ilman mitään hikeä. Miksi helvetissä uunin edes saisi 300 asteeseen jos niin kuumana ei voisi käyttää? Normaalipellillä ja lämpönä n. 200 astetta saadaan lähinnä keitettyä pissaa, ellei kyseessä ole joku pakastegrandiosa. Tällöin se kyllä palaa pinnalta ennenkuin kypsyy sisältä.

Kaveri käyttää kaasu-uunissa pissakiveä ja säännöllisesti rapiaa kolmeasataa astetta.


No esilämmitetyn kiven kanssa homma nimenomaan onkin vähän eri. Kyllä sellaisen kanssa jo jotain 275 astetta itsekin helposti käyttää, jos pitsa on ihan normipaksuinen, eikä tollanen 5cm paksu jööti. Ja grandiosilla taitaa olla tapana palaa pohjasta ennemmin kuin pinnasta, jos ne kiven päällä yrittää paistaa. En tiedä mitä siihen pohjaan on käytetty, mutta paljon helpommin sen saa palamaan kuin missään muissa lätyissä, oli itsetehtyjä tai ei. Sisältä niitä ei kypsäksi saa kumminkaan, se on totta.
I'm bigger than you and higher up the food chain. Get in my belly!

a.k.a. dazler@ircnet

Ryhis

kesäkuu 21, 2010, 21:32:02 ip #16 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 21, 2010, 21:33:57 ip käyttäjältä Räyhäkäs
Halvimmista halvimmat vehnäjauhot ja niiden kanssa väkisin käytetyt keinoaineet palavat grandiosan pohjassa. Eikä se varsinaista kypsennystä edes tarvitse, kun pohja on esipaistettu ja päälliset on sataan kertaan jatkokäsiteltyä moskaa.

Classic Grandiosasta löytyvästä kinkusta taitaa lihaa olla peräti rapiat 40%. Mitä se loppu on, en halua tietää.

pissakiveä ei kylmänä kuumaan uuniin laitetakaan, vaan ensin kivi uuniin ja sitten toivottu lämpö päälle. Tällöin tiedetään melko tarkasti kiven lämpö sekä vältytään kiven halkeamiselta.

ps. Tänään taas paistoin "uhkarohkeasti" täysillä, eli 300 astetta nuppeihin. Hyvä pitza paras pitza.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: MikaK - kesäkuu 21, 2010, 11:21:00 ap
Minkäs kokoisen vuolukiven olet löytänyt, kun mökille tuli joskus pari kiveä hommattua ja ne olivat noin puolen pellin kokoiset. Itse kaipailisin hieman suurempaa että voi tehdä pitkulaisempaakin leipää.


Ahaa! Oletin pitkään Hukka Vuolukivituotteen tekevän edelleen pizza/leipäkiviä, mutta näin ei olekaan! Omasta paistokivestäni ei ole hajua, sain sen eräältä kaverilta, joka on saanut sen kaverilta joka on tehnyt sen itse. Vuolukiveä se ei ole, melkein koko pellin kokoinen, musta jossa vaaleita juomuja. Ja helkkarin raskas, jaksan juuri-ja-juuri nostaa sen yhdellä kädellä ulos uunista - tyhjänä.

Soittelenkin huomenna faijalla, hänellä on suht uusi pizzakivi, sellainen joka on tarkoitettu pallogrilliin. Katsotaan mistä on kotoisin hän.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

xlh82


Kaltsu

Lainaus käyttäjältä: xlh82 - kesäkuu 22, 2010, 10:48:50 ap
Kuningaskuluttajan pissakivi vertailu
http://kuningaskuluttaja.yle.fi/node/2203



Hmmm...tuollainen Bagestenin kivi täytyy laittaa hankintalistalle, kun nimenomaan olen etsinyt tuollaista neliönmallista. Onko jollain tietoa mistä kyseistä kiveä saisi? Prismassa ei ainakaan ollut muita kun kermansavea.
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!